Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλησπερα παιδια,θελω να αγορασω αυτην την φωτογραφικη http://www.e-shop.gr/product?id=PER.568082 δυστηχως δεν διαθετω παραπανω χρηματα.Εσεις που ξερετε περισσοτερα ειναι καλη?
Αν εχετε να μου προτεινεται και τι αλλο σε αυτα τα χρηματα,δεν ξερω και πολλα απο φωτογραφικες.Βασικα θελω να βγαζω καλες φωτο στο ayto εννοειτε,να εχει καλο ζουμ,να βγαζει 3D φωτο και βιντεο full hd.
Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι δεν εχει σταθεροποιητη,και επειδη ενας λογος που την αγοραζω ειναι το μωρο δεν θελω να χανω φωτο λογω κινησης.
Αυτα,ευχαριστω για την βοηθεια προκαταβολικα -bye-

Ρε τα μωρά και τα παιδιά που καθορίζουν την αγορά.
Λέτε να βγάλουν οι εταιρίες μηχανές kids friendly.

ενας λογος που την αγοραζω ειναι το μωρο δεν θελω να χανω φωτο λογω κινησης

Με αυτή τη μηχανή το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χάνεις τις φωτο με κίνηση....

Σχετικά με την nikon j1 αν κάποιος γνωρίζει παρακαλώ!

Αυτό που θέλω να ρωτήσω για την j1: το nikon 1 mount που έχει, δεν περιορίζει πολύ την επιλογή φακών;
Τι εννοώ:
Απόσο έχω διαβάσει η nikon j1 έχει μηχανισμό AF επάνω στον φακό. Οι φακοί με AF motor που να ταιριάζουν στο σύστημα αυτό (μέχρι στιγμής) είναι μόνο της nikon. Καιν αν θέλω να επιλέξω κάποιον άλλο τότε πρέπει να βάλω αντάπτορα σε F-mount. Αν επιλέξω να χρησιμοποιήσω αυτόν τον αντάπτορα τότε, εκτός του κόστους (γυρω στα 150 νομίζω), χάνω το tracking AF και κλειδωνει το focus μόνο στην πρώτη λήψη.

2 ερωτήσεις επάνω στα προηγούμενα:

1. Ισχύουν;
2. Αν ισχύουν, γίνεται το ίδιο και με την d3100;

Ευχαριστώ!

Οι σειρές Nikon 3ΧΧΧ και 5ΧΧΧ δουλεύουν μόνο με φακούς που έχουν δικό τους AF, ειδάλλως η εστίαση γίνεται χειροκίνητα. Οι "μεγάλες" D90, 7XXX κ.λ.π. δεν το χρειάζονται αυτό. Υπάρχουν όμως και πολλοί τρίτοι κατασκευαστές που φτιάχνουν φακούς με ενσωματωμένο AF. Για την σειρά 1, από όσο γνωρίζω, δεν φτιάχνει κανείς πλην Nikon.

Ναι ισχύει για τη σειρά 1. Και γενικά γράψαμε ότι ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα επειδή είναι ένα σύστημα φθηνό πιο φθηνό από αρκετές κόμπακτ και με το πιο γρήγορο af. Αν δεν ενδιαφέρουν αυτά τα χαρακτηριστικά τότε πας αλλού. Πολύ απλά. Για το af με άλλους φακούς. Είναι άχρηστο (σχέση τιμής προς απόδοση) εκτός από την περίπτωση που διαθέτεις κάποιο εξωτικό τηλεφακό της ΝΙΚΟΝ που στοιχίζει κάποιες χιλιάδες ευρώ. Π.χ. αν έχεις τον afs 300 2.8 του Λεωνίδα πάνω σε μια μηχανή του συστήματος 1 θα πολλαπλασιάσει την εστική απόσταση Χ 2,7 άρα έχεις φακό 800άρη!!! Τέτοιο φακοί δεν υπάρχουν κανονικά, άρα δίνει μια λύση. Φυσικά δεν μιλούμε σε καμιά περίπτωση για κράτημα στο χέρι, αλλά σε πολύ στιβαρό τριπόδι. Αλλά αυτή είναι μια περίπτωση που δεν σε ενδιαφέρει φαντάζομαι.

Για την 3100. Η συγκεκριμένη μηχανή, όπως κι άλλες ΝΙΚΟΝ φωτομετρά και εστιάζει στο C και S με όλους τους φακούς AFS της ΝΙΚΟΝ και με όλους τους φκούς άλλων κατασκευαστών που διαθέτουν ενσωματωμένα μοτέρ (TOKINA, TAMRON, SIGMA). Και φυσικά είναι πολλοί οι φακοί αυτών των κατασκευαστών περισσότεροι από 20 αν θυμάμαι.

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καθόλου φθηνή δεν είναι η 1. Στις τιμές που κυκλοφόρησε και εξακολουθούν να κυκλοφορούν τα νέα μοντέλα είναι πανάκριβη -και προς τι; Ξεπούλημα του στοκ είναι οι τιμές που ακούμε και όσο κρατήσει. Μάλιστα εάν πέσει και η τρέχουσα σειρά σε τέτοιες τιμές, πάει να πει πως η σειρά 1 θα είναι ιδιαίτερα βραχύβια, με ό,τι και εάν σημαίνει αυτό σε υποστήριξη και επέκταση του συστήματος. Πάντως στα χρήματά της όντως είναι πολύ καλή περίπτωση έως και ευκαιρία. Το να παίρνεις ποιότητα εικόνας κοντά σε αυτή που είχε μια dslr πριν από 6-7 χρόνια δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο, και δεν ξέρω εάν οι περισσότεροι χρειάζονται κάτι καλύτερο.

Τουλαχιστον για ξεστοκαρισμα εχει καλη τιμη σε αντιθεση με αλλες που ενω ειναι 2 ετων μοντελα εχουν ακομα παλαβες τιμες.

Αν η Olympus ηταν 24 αντι για 28 και τραβουσε 1080p δεν θα υπηρχε δευτερη σκεψη ακομα και να πουλουσαν την J1 150 ευρω.

NIKON Coolpix 8800 vs Sony Cyber- shot DSC- Η9 vs Fujifilm Finepix S2980

Φιλες και φιλοι,
Γεια σας, θα ηθελα την αποψη σας γιατι βρισκομαι σε διλημμα ή μαλλον σε τριλημμα :damnyou: ! Ειμαι αρχαρια πανω στις φωτογραφικες και οι γνωσεις μου ειναι λιγες.Εδω και καιρο ψαχνω μια καμερα οχι πολυ ακριβη αλλα που να καλυπτει τις αναγκες μου.Εχω καταληξει στις 3 αυτες καμερες (αυτες που προανεφερα στον τιτλο) απλα δεν ξερω ποια απο τις 3 ειναι αυτη που μου χρειαζεται.Θελω να εχει αρετα ικανοποιητικη ταχυτητα κλειστρου να πιανει την σταγονα του νερου στην κινηση που λεει ο λογος,να εχει ζωντανα και ρεαλιστικα χρωματα και να εχει καλη εστιαση! Δεν ψαχνω την καμερα με την μεγαλυτερη αποδοση απλα τουλαχιστον να ειναι ικανοποιητικα τα 3 αυτα χαρακτηριστικα.Περιμενω τις αποψεις σας που μου ειναι απαραιτητες !!-bye-

Καλώς την! Αν μας δώσεις ένα περίγραμμα του πως θα χρησιμοποιείς την μηχανή μπορούμε ίσως να βοηθήσουμε περισσότερο. Διαθέσιμα χρήματα?

Εχω βρει απο αγγελιες τις συγκεκριμενες γυρω στα 100 ευρω που στην προκειμενη περιπτωση ειναι οτι πρεπει !

Re: Απάντηση: NIKON Coolpix 8800 vs Sony Cyber- shot DSC- Η9 vs Fujifilm Finepix S29

Οσο αφορα τον φακο ομως η CANON ειναι ανταξια των αλλων ?

Αν και προσωπικά δεν είμαι λάτρης του "καινούριου" για το καινούριο και μόνο, πρέπει να σου πω ότι στον χώρο της φωτογραφίας η τεχνολογία εξελίσεται πολύ γρήγορα. Οπότε οι Nikon και η Sony που έχεις δει όντας μοντέλα του 2004-2007 έχουν μείνει αρκετά πίσω τεχνολογικά. Η Fuji είναι πιο σύγχρονη (2012), αλλά απολύτως βασική σε τιμή και φωτογραφική ποιότητα, η οποία βεβαίως μπορεί και να σε καλύπτει. Το θέμα με αυτές τις μηχανές είναι ότι "δεν είναι ότι δείχνουν". Θέλω να πω ότι πολύς κόσμος που δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με την φωτογραφία μπερδεύεται επειδή μοιάζουν με τις DSLR που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες σε γάμους, βαφτίσια, γήπεδα κ.λ.π. αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν απολύτως καμία σχέση, ούτε λειτουργικά ούτε ως φωτογραφική ποιότητα. Αν είμαστε ο.κ. ως εδώ πες μας, για να πάμε παρακάτω...