Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Εγώ ψάχνω να δώσω τον 18-55 τον κιτ που έχω αλλά δεν είναι vr.
Κρίμα να το ήξερα θα στο πούλαγα με λιγότερα.

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Τι διαφορα εχει το VR με το οχι VR και που να εχω το VR στο ON η στο OFF ???

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Εγώ ψάχνω να δώσω τον 18-55 τον κιτ που έχω αλλά δεν είναι vr.
Κρίμα να το ήξερα θα στο πούλαγα με λιγότερα.

Ακριβα τον πηρα αλλα ελα που το κουτακι γραφει 18-55 VR kit και το ηθελα σωστο.

Το σωμα μπορουμε να δουμε ποσα κλικ εχει 2900 εχει η δικια μου αλλα στον φακο μπορουμε;

Ποιος ο λογος να ψαξω στο google απο την στιγμη που εδω μεσα υπαρχουν ανθρωποι με γνωσεις και ετσι μπορουν να δωσουν απαντησεις στα ερωτηματα τα δικα μου και οχι μονο.

Η ερωτηση μου για τον φακο ειναι γιατι εχω δει αρκετες αγγελιες με φακους που να λενε με μονο 100 500 1000 κλπ κλικ και ρωτησα αν υπαρχει τροπος να δουμε αν λεει αληθεια ο πωλητης η οχι.

Εντάξει στο ξαναλέω καλοπροαίρετη πλάκα κάνουμε.
Εννοείται ότι εδώ μέσα υπάρχουν 5-10 αξιολογότατα μέλη σε γνώσεις και διάθεση για βοήθεια.

Το δαχτυλιδι του φακου για το ζουμ ειναι λιγο σφιχτο, δεν κολλαει αλλα δεν ξερω πω να το πω και το autofocus ειναι καπως αργο αλλα ισως λογω 3.5 και βραδυ μεσα στο σπιτι με λαμπα οικονομιας.

Πολλα κουμπακια βρε παιδι μου μεχρι να την μαθω θα παει ο γιος μου φανταρος. :BDBDG54:

Τι διαφορα εχει το VR με το οχι VR και που να εχω το VR στο ON η στο OFF ???

VR ονομάζει η Nikon τον σταθεροποιητή (το IS της olympus ) διότι δεν έχει στο σώμα της η D5100 και θα πρέπει αν χρειάζεσαι σταθεροποίηση να επιλέγεις φακό με ενσωματωμένη , δηλαδή VR .

Το πότε θα το έχεις στο on εξαρτάται από το πόσο σταθερό χέρι έχεις , συνήθως αν πέσεις κάτω από την εστιακή απόσταση σε ταχύτητα , δηλαδή αν έχεις τον φακό στα 40mm και η ταχύτητα που σου δίνει η μηχανή είναι κάτω από 1/40 θα πρέπει να το ενεργοποιείς .
Υπάρχουν και ανάλογα λινκ σχετικά με την σταθεροποίηση και πότε πρέπει να την χρησιμοποιούμε , αλλά δεν προλαβαίνω τώρα να σου βρω κάποιο .

VR ονομάζει η Nikon τον σταθεροποιητή (το IS της olympus ) διότι δεν έχει στο σώμα της η D5100 και θα πρέπει αν χρειάζεσαι σταθεροποίηση να επιλέγεις φακό με ενσωματωμένη , δηλαδή VR .

Το πότε θα το έχεις στο on εξαρτάται από το πόσο σταθερό χέρι έχεις , συνήθως αν πέσεις κάτω από την εστιακή απόσταση σε ταχύτητα , δηλαδή αν έχεις τον φακό στα 40mm και η ταχύτητα που σου δίνει η μηχανή είναι κάτω από 1/40 θα πρέπει να το ενεργοποιείς .
Υπάρχουν και ανάλογα λινκ σχετικά με την σταθεροποίηση και πότε πρέπει να την χρησιμοποιούμε , αλλά δεν προλαβαίνω τώρα να σου βρω κάποιο .

Ευχαριστω! Τωρα σταθερο χερι με τρεις κουταλιες καφε και μιση ζαχαρη σιγουρα δεν θα εχω. -bye-

Αυτο το σπαστικο καθε εταιρια να ονομαζει διαφορετικα καποιες λειτουργιες δεν μπορω να το καταλαβω;

VR IS OIS κλπ κλπ

Φίλε Λευτέρη 2 συμβουλές από τη μικρή μου προσωπική εμπειρία με την nikon d3100.
Ο κιτ φακός για αυτά που θες να κάνεις μέσα στο σπίτι δεν σε καλύπτει λόγω του 3.5 σαν ελάχιστη τιμή διαφράγματος.
Μιλάμε για άφλασες πάντα φώτο σε εσωτερικό χώρο γιατί αν μιλάμε για χρήση φλας το ενσωματωμένο της μηχανής είναι καθαρά βοηθητικό οπότε πας και για αγορά εξωτερικού φλας αν θες αυτό να φωτίζει σωστά τις φώτο.
Για άφλασες λοιπόν όπως τραβάω και εγώ τα μικρά μέσα στο σπίτι ιδανικός είναι ο nikon 35mm f1.8 ο οποίος όμως έχει και τα δικά του χούγια όπως μου είχε γράψει και ο race.
Η ιδιομορφία αν μπορώ να το θέσω σωστά στο f1.8 είναι ο περιορισμός στα επίπεδα εστίασης π,χ, αν το παιδί το ένα είναι λίγο πιο πίσω από το άλλο στη φώτο μόνο το ένα θα είναι 100% εστιασμένο.

Για αφλασες παντα γιατι ο γιος μου κυνηγαει να πιασει το φως απο το φλας και στο τελος αντι να τον βγαλω φωτογραφια παιζουμε μπουνιες.

Περιμενω φιλο που εχει την 7000 να μου φερει εναν 40 2.8 για να παιξω λιγο.

Πειτε μου κανενα ευκολο ελαφρυ προγραμματακι να κανει crop 16:9 γιατι οπως διαβασα δεν βγαζει 16:9 η D5100

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

...

Πέρα απο το ότι κάθε χρήστης έχει διαφορετική σταθερότητα κλπ κλπ ..

Αυτό το "ταχύτητα ιση με το εστιακό μηκος" ισχύει για FF μηχανές. Για κροπ μηχανές πολλαπλασιάζουμε με το κροπ φακτορ δηλ. για την περίπτωση της D5100 X1.5 αρα θεωρείται "ασφαλής" ταχύτητα 1/60 οταν ο φακός είναι 40mm.
Eπιπλέον αυτος ο "κανόνας" αφορά την περίπτωση όπου το μέγεθος παρουσίασης είναι Α4. Οταν θέλουμε critical επισκόπηση σε 1:1 πιξελ το μέγεθος είναι 2Χ-3Χ (σαν Α1 ..σεντόνι) και τόσο γρηγορότερα πρέπει να τραβήξουμε .. δηλ 1/180 ... για 40mm .. :) :)

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Πειτε μου κανενα ευκολο ελαφρυ προγραμματακι να κανει crop 16:9 γιατι οπως διαβασα δεν βγαζει 16:9 η D5100

Picasa...

Φαντάζομαι οτι το θές για να τις προβάλεις στην τηλεόραση. Για να έχεις ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα πρέπει να κάνεις και resize το αρχείο στο μέγεθος της τηλεόρασης, δλδ αν είναι 1080p ready θέλεις 1920χ1080 pixel μεγεθος έτσι ώστε να μην πρέπει να το κάνει αυτό η τηλεόραση αυτόματα καταστρέφοντας την ποιότητα.

Ναι για την τηλεοραση και λεω να τραβαω RAW+ JPEG να κανω 1920Χ1080 τα JPEG και τα RAW να τα κραταω σαν back up