Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Η μεγάλη βλακεία μου ήταν που έδωσα τον 50 1.8 AFD για 90 πριν από 3 μήνες για να συμπληρωσω το ποσό για την NEX3N, λες και θα με εσωναν... Τώρα τον αποζητω αλλά πρέπει να χωσω το χέρι ξανά στην τσέπη για να τον ξαναπαρω...

μήπως τώρα θέλεις να δώσεις την nex3 n για να πάρεις τον afs 1.8g?

Σε κάθε περίπτωση πολλές ευχές για τη χρήση της d600 στο παρόν και το μέλλον. Να τη χρησιμοποιείς συνεχώς και να μας δίνεις εξαιρετικές φωτογραφίες όπως το συνηθίζεις μέχρι σήμερα.

Βλάσης

Re: NIKON COOLPIX S5200.....Αξίζει????

dim1 σε αυτά τα χρήματα μην περιμένεις μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα διάφορα μοντέλα. Γενικά οι Canon σε αυτή την κατηγορία έχουν καλύτερη εικόνα, αλλά είναι αργές. Αν μπορείς να φθάσεις τα 185 η SX260 είναι μια πολύ καλή επιλογή. Αν όχι, υπάρχουν δυο καλές για τα λεφτά τους Samsung, οι WB200 και WB250. Η πρώτη έχει αισθητήρα CCD και βίντεο 720p ενώ η δεύτερη CMOS και 1080p, με τιμές στα 120 και 140 περίπου. Οι διαφορές είναι μικρές, οπότε διαλέγεις με βάση την τσέπη σου και το "fun factor"...

Last edited:

Βλάση μου, μάλλον σκέφτομαι να βάλω ξανά το χέρι στην τσέπη και να πάρω τον 1.8 AFD που είχα... Ο άλλος είναι ακριβός και η τσέπη κουδουνιζει από τα ψιλά... Η μήπως να ψαξω για έναν 24ρη μεταχειρισμένο;;;
Αν έχει κάποιος κάτι υπόψη του με ειδοποιεί...
Σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστώ ΠΑΡΆ ΠΟΛΎ για τα καλά σου λόγια, και σου εύχομαι κάθε ευτυχία στην προσωπική και κάθε επιτυχία στην επαγγελματική σου ζωή !!!
Όπως φυσικά και σε όλους τους φίλους που χάρηκαν μαζί μου για την αγορά μου.... ;)

Βλάση μου, μάλλον σκέφτομαι να βάλω ξανά το χέρι στην τσέπη και να πάρω τον 1.8 AFD που είχα... Ο άλλος είναι ακριβός και η τσέπη κουδουνιζει από τα ψιλά... Η μήπως να ψαξω για έναν 24ρη μεταχειρισμένο;;;
Αν έχει κάποιος κάτι υπόψη του με ειδοποιεί...
Σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστώ ΠΑΡΆ ΠΟΛΎ για τα καλά σου λόγια, και σου εύχομαι κάθε ευτυχία στην προσωπική και κάθε επιτυχία στην επαγγελματική σου ζωή !!!
Όπως φυσικά και σε όλους τους φίλους που χάρηκαν μαζί μου για την αγορά μου.... ;)

θα πρότεινα να πάρεις τον 24άρη. Αυτό μου δείχνουν τα πλάνα σου. Κρίμα πάντως που πρόλαβα κι έδωσα αλλού τον 24άρη. Να ξέρεις ότι είναι πολύ καλός φακός, ειδικά στο 5.6. Μόνο πρόβλημα ότι δεν αγαπά, καθόλου το κόντρα φως, ούτε καν στο πλάι και μπροστά. Για τον afd έχω την αίσθηση ότι είναι οριακά καλός για τον 24άρη αισθητήρα. Για τον 36άρη πάντως δεν φθάνει.

μετα από μια αρχαία compact και μια αρκετά πρόσφατη super-zoom compact, η οποία δεν ικανοποίησε ιδιαίτερα στο θέμα "ποιότητα",

και επειδή με τρώει το χέρι μου για μια πραγματική αναβάθμιση, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για να μάθω περισσότερα, σκέφτομαι για μια οικονομική entry mirrorless, με όσο το δυνατόν πιο compact διαστάσεις,

βλέπω τη samsung nx1000 σε πολύ καλή τιμή, όπως επίσης και τη nikon 1 j2 και λίγο πιο πάνω την sony nex-3n

υπάρχει άλλη σε αυτό το εύρος τιμής (200-300ευρώ);

η samsung φαίνεται κελεπούρι στα λεφτά της, αλλά με προβληματίζει ο όχι τόσο φωτεινός φακός και το γεγονός ότι η super zoom compact που πήρα και ήταν samsung ήταν τουλάχιστον ένα κλικ πιο κάτω από αντίστοιχη canon super zoom compact φίλου (η οποία όμως στοίχιζε και αρκετά περισσότερα)...

τη θέλω για γενική χρήση - και σε χαμηλό φωτισμό και αργότερα ίσως αγοραστεί κάποια θήκη-σακούλα για υποβρύχια φωτογραφία

αν τραβάει και ένα αξιοπρεπές βίντεο, ακόμα καλύτερα (αν και χωρίς ζοομ το βίντεο θα πάσχει έτσι κι αλλιώς από άποψη χρηστικότητας)

μετα από μια αρχαία compact και μια αρκετά πρόσφατη super-zoom compact, η οποία δεν ικανοποίησε ιδιαίτερα στο θέμα "ποιότητα",

και επειδή με τρώει το χέρι μου για μια πραγματική αναβάθμιση, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για να μάθω περισσότερα, σκέφτομαι για μια οικονομική entry mirrorless, με όσο το δυνατόν πιο compact διαστάσεις,

βλέπω τη samsung nx1000 σε πολύ καλή τιμή, όπως επίσης και τη nikon 1 j2 και λίγο πιο πάνω την sony nex-3n

υπάρχει άλλη σε αυτό το εύρος τιμής (200-300ευρώ);

η samsung φαίνεται κελεπούρι στα λεφτά της, αλλά με προβληματίζει ο όχι τόσο φωτεινός φακός και το γεγονός ότι η super zoom compact που πήρα και ήταν samsung ήταν τουλάχιστον ένα κλικ πιο κάτω από αντίστοιχη canon super zoom compact φίλου (η οποία όμως στοίχιζε και αρκετά περισσότερα)...

τη θέλω για γενική χρήση - και σε χαμηλό φωτισμό και αργότερα ίσως αγοραστεί κάποια θήκη-σακούλα για υποβρύχια φωτογραφία

αν τραβάει και ένα αξιοπρεπές βίντεο, ακόμα καλύτερα (αν και χωρίς ζοομ το βίντεο θα πάσχει έτσι κι αλλιώς από άποψη χρηστικότητας)

Η τιμή του κιτ της Samsung είναι φοβερή !! (τουλάχιστον για Ελλάδα). Και ο κιτ φακός 20-50mm/f3.5-5.6 είναι απο τους καλύτερους κιτ οπτικά ενω απο διαφραγμα δεν υστερεί, όλοι οι κιτ είναι το ίδιο σκοτεινοί. Το κουσούρι του είναι οτι δεν έχει σταθεροποίηση (δεν πολυχρειάζεται σε αυτά τα εστιακά μήκη) αλλά το βασικό κουσούρι είναι οτι είναι αισθητά λιγοτερο ευρυγώνιος απο τους κιτ των υπολοίπων. Μετα με την Samsung δένεσαι σε φακούς Samsung (όμως υπάρχουν αρκετοί και καλοί) και με το Brand Name που "δεν λέει" στους φωτογραφικούς κύκλους .. αντε να πουλήσεις μεταχειρισμένη Samsung ..

Η ΝΕΧ3Ν είναι καλύτερη ως μηχανή (αισθητήρας, ψηλά ISO, βιντεο, εξάπλωση, εμπορικότητα) αλλά είναι +70 και ο φακός 16-50 είναι μάλλον ο χειρότερος κιτ ..

J2 κλπ είναι μια κατηγορία κάτω λόγω μικρότερου αισθητήρα (1,5 στοπ χειρότερη) ενω στα ίδια χαμηλά επίπεδα απο απόψεως αισθητήρα είναι και οι (παλιές πλέον) m4/3 των 12Mp (είναι και μικρότερος απο APS-C και τεχνολογικά πίσω).

Ωραια πραγματα βλεπεις με αυτο raw digger Ηλια... τα δικα μου που σου εστειλα απο την 40ρα τι λενε? Βλεπονται ή ειναι επιπεδου J1 ?

Συμβουλες για αγορα..

Καλησπερα.!!
Σκεφτομουν αρκετο καιρο τωρα να αγορασω μια μηχανη compact περιπου μεχρι τα 250 ευρω.. δεν ενδιαφερομαι ουτε για mirrorless ουτε για dslr σε περιπτωση που μου προτεινετε κατι διοτι θελω να χωραει ακομα και στην τσεπη μου και δεν θελω να διαθεσω και παραπανω λεφτα για φακους... Δεν περιμενω ουαου επιδοσεις απο μια compact καμερα αλλα θελω κατι καλο...

Αυτες που εχω καταληξη ειναι οι εξης.:

http://www.skroutz.gr/s/2948395/Sony-DSC-WX300.html?from=most-popular&keyphrase=wx300

http://www.skroutz.gr/s/3170562/Olympus-XZ-10.html?keyphrase=xz-10

http://www.skroutz.gr/s/2516377/Canon-PowerShot-S110.html

http://www.skroutz.gr/s/2962155/Nikon-Coolpix-S9500.html?keyphrase=nikon+s9500

http://www.skroutz.gr/s/437619/Nikon-Coolpix-P310.html

Δεν γνωριζω και αρκετα απο αυτα και για αυτο θα ηθελα την βοηθεια σας.!! Καθε γνωμη δεχτη!!

Ευχαριστω!!

Μπορεις να με πεισεις λιγο παραπανω σε παρακαλω?? :Ρ

Τον ευχαριστω αρκετα που με βοηθησε κι ολας!! Απλα θα ηθελα να γνωριζω και εγω κατι παραπανω για αυτο που προκειται να αγορασω... Δηλαδη γιατι αποκλειει την P310 η την sx280 που ειναι εξισου καλες απο οτι εχω διαβασει .. ?

Last edited:

Τον ευχαριστω αρκετα που με βοηθησε κι ολας!! Απλα θα ηθελα να γνωριζω και εγω κατι παραπανω για αυτο που προκειται να αγορασω... Δηλαδη γιατι αποκλειει την P310 η την sx280 που ειναι εξισου καλες απο οτι εχω διαβασει .. ?

Η S110 εχει τον μεγαλύτερο αισθητήρα απο τις υπόλοιπες (1/1,7 vs 1/2.3) με αποτέλεσμα περίπου 1 στοπ καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό - ψηλά ISO, π.χ. έχεις ίδια ποιότητα με λήψη σε 2Χ ταχύτητα κλείστρου.

Μπορείς να πάρεις εγγραφή σε RAW αρχεία που δίνουν πολύ μεγαλύτερη ευελιξία σε διορθώσεις White Balance αποθορυβοποίησης sharpening κλπ κλπ

Επίσης πάλι λόγω του μεγαλύτερου αισθητήρα καλύτερη ευκρίνεια (πιο εύκολο εργο για τον φακό) + λογω λιγότερου θορύβου.

Εχει καλύτερα "κουμάντα" -έκφραση του Δημήτρη .. :-) , γενικά είναι ανώτερης κατηγορίας μηχανημα "enthusiast compact" ..

Θελω να πω οτι πηγα να πεσω ''θυμα'' της Sony λογο του μεγαλου ονοματος και της αγνοιας μου αλλα με προλαβατε!! Σας ευχαριστω παρα πολυ ολους.. την παραγγειλα ηδη(s110)!!! Καλες γιορτες!!

Last edited:

Η τιμή του κιτ της Samsung είναι φοβερή !! (τουλάχιστον για Ελλάδα). Και ο κιτ φακός 20-50mm/f3.5-5.6 είναι απο τους καλύτερους κιτ οπτικά ενω απο διαφραγμα δεν υστερεί, όλοι οι κιτ είναι το ίδιο σκοτεινοί. Το κουσούρι του είναι οτι δεν έχει σταθεροποίηση (δεν πολυχρειάζεται σε αυτά τα εστιακά μήκη) αλλά το βασικό κουσούρι είναι οτι είναι αισθητά λιγοτερο ευρυγώνιος απο τους κιτ των υπολοίπων. Μετα με την Samsung δένεσαι σε φακούς Samsung (όμως υπάρχουν αρκετοί και καλοί) και με το Brand Name που "δεν λέει" στους φωτογραφικούς κύκλους .. αντε να πουλήσεις μεταχειρισμένη Samsung ..

Η ΝΕΧ3Ν είναι καλύτερη ως μηχανή (αισθητήρας, ψηλά ISO, βιντεο, εξάπλωση, εμπορικότητα) αλλά είναι +70 και ο φακός 16-50 είναι μάλλον ο χειρότερος κιτ ..

J2 κλπ είναι μια κατηγορία κάτω λόγω μικρότερου αισθητήρα (1,5 στοπ χειρότερη) ενω στα ίδια χαμηλά επίπεδα απο απόψεως αισθητήρα είναι και οι (παλιές πλέον) m4/3 των 12Mp (είναι και μικρότερος απο APS-C και τεχνολογικά πίσω).

φίλε Ηλία σ'ευχαριστώ για την κατατοπιστική απάντηση,

αφού το βλέπω να πηγαίνω σε διαστάσεις mirrorless, αποκλείεται η νικον λόγω μικρότερου αισθητήρα, και μάλλον θα πάω στη nex που μοιάζει με την πρώτη nex 3 την οποία και είχα περιεργαστεί πριν 1-2 χρόνια,

βέβαια εκεί παίζει πλέον και η rx100 την οποία λιγουρευόμουν καιρό - αλλά τρίτη compact δύσκολα δικαιολογείται....

Σήμερα την πακεταρω και πίσω Σταυρινακη καρφωτος.
Η μηχανή αγοράστηκε καινούργια, 1500 ζεστά.
Παρατήρησα όλες τις φωτο στα σκοτεινά τους. Έχουν το ίδιο θέμα. Κρίμα τέτοιες μέρες να τρέχω για τέτοιο θέμα.

πηγαινε , δε πειραζει... καλα να εισαι , μην ανησυχεις θα βρεθει λυση .

Το πολυ-πολυ παρε τη καινουργια D610 !