Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Εάν αντικαταστήσουν την D7100 με ακάθρεφτη , νομίζω θα είναι η αρχή του τέλους για τους καθρέπτες .

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ένα ερώτημα από ένα "καθρεπτακια" προς τους "ακαθρεπτους": όταν αλλάζουμε φακούς κάνουμε κάθε φορά ρεκόρ ταχύτητας και "βουντου" για να μην τυχόν μπει σκόνη στο διαμέρισμα του καθρέπτη, παρολο που ο αισθητήρας είναι προστατευμενος πισω από το κλείστρο. Εσείς που ο αισθητήρας σας είναι φατσα καρτα γυμνός μόλις βγάλετε το φακό, πως τα πάτε με τη σκόνη ;;;

O κόσμος (ο δημοσιογραφικός κόσμος δηλαδή) περιμένει μια αντικαταστάτρια εντελώς διαφορετική από την υπάρχουσα. Κατά πάσα πιθανότητα ακάθρεφτη, ίσως με διαφορετική μοντούρα. Και με διαφορετική τιμή. Ψιθυρίζουν τα 1600 usd/1300 e.

Αν αλλάξει μοντούρα και η Nikon, παει χάλασε ο κόσμος. ..

Ένα ερώτημα από ένα "καθρεπτακια" προς τους "ακαθρεπτους": όταν αλλάζουμε φακούς κάνουμε κάθε φορά ρεκόρ ταχύτητας και "βουντου" για να μην τυχόν μπει σκόνη στο διαμέρισμα του καθρέπτη, παρολο που ο αισθητήρας είναι προστατευμενος πισω από το κλείστρο. Εσείς που ο αισθητήρας σας είναι φατσα καρτα γυμνός μόλις βγάλετε το φακό, πως τα πάτε με τη σκόνη ;;;

Μεγάλη αρρώστια και στεναχώρια, δεν ξέρεις ποτέ μα ποτέ αν έχεις σκόνη και τα αποτελέσματα τα βλέπεις μόλις κατεβάσεις της φωτογραφίες στον υπολογιστή.

Αγωνία όπως παλιά που πηγαίναμε τα φιλμ για εκτύπωση και περιμέναμε τι θα δούμε.

Έχω παρατηρήσει ότι περίπου μια στις 4 με 5 αλλαγές φακού έχει το πρόβλημα της σκόνης.

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Εσείς που ο αισθητήρας σας είναι φατσα καρτα γυμνός μόλις βγάλετε το φακό, πως τα πάτε με τη σκόνη ;;;

Τον φυσάμε απ'ευθείας , απαλά όμως , με προσοχή :blink:

Προσέχω λίγο, με αποτέλεσμα να μην έχω ποτέ προβλήματα.

Εγώ πρόσφατα δοκίμασα για 1η φορά να καθαρίσω τον σένσορα με Cleaning kit και τα κατάφερα μια χαρά. Ελπίζω να μην ξαναχρειαστεί.

Εσείς που ο αισθητήρας σας είναι φατσα καρτα γυμνός μόλις βγάλετε το φακό, πως τα πάτε με τη σκόνη ;;;

απλά προτιμάμαι Olympus :Banane0: που έχει τέλειο συστημα καθαρισμου (θυμιζει διαφημιση απορρυπαντικου για πλυντήρια :music-smiley-005:) , απο το 2007 με καθρέπτη ή χωρις καθρέπτη δεν ειχα ουτε εχω ποτε αναλογα προβλήματα με αλλαγές φακου σε πολυ ακραίες συνθηκες καιρού και αν τυχον υπαρξουν κανεις 2-3 επιπλεον εκινησεις χειροκινητες στο συστημα καθαρισμου (μεσα απο τα μενου) και εισαι ΟΚ,

υπηρχε πολυ παλια ενα τεστ (δυστυχως το εχω χασει) όπου ειχαν δοκιμαστεί τα συστηματα αυτοκαθαρισμου των μηχανων με τον reviewer να ρίχνει με την χουφτα σκονη μεσα στις μηχανες και να κοιτα ποιες εχουν το πιο αποδοτικο συστημα, με διαφορα τότε ειχε επικρατησει η Olympus, φυσικα εχουν περασει πολλα χρόνια και πιστευω οτι θα εχουν λιγο βελτιωθει τα πραγματα και στους υπολοιπους αλλα σπανια θα δείς να πηγαινει μηχανη Olympus στο σερβις για καθαρισμό αισθητήρα.

Last edited:

Εγω απο τη στιγμη που ειδα 1 (ενα !) σκουπιδακι στον αισθητηρα, και προσπαθησα με ανορθοδοξους τροπους να τον καθαρισω, τον εχω κανει κ@@ο !!
Με βλεπω για Δαμκαλιδη συντομα...

Οπου και εσενα ειδικα σε περιμενει με ανοιχτες αγκαλες :rofl:

Οπου και εσενα ειδικα σε περιμενει με ανοιχτες αγκαλες :rofl:

Mα γιατι το λες αυτο ; :slapface:
Βρε μνημη που την εχεις...
Μεχρι κι εγω (προσπαθω) να ξεχασω...

Είμαι έτοιμος για την πρώτη μου dslr μηχανή.ειμαι ψιλοασχετος απο μηχανές αλλά έχω όρεξη να μάθω.ειμαι ανάμεσα στη nikon 5300 και canon 60d.πιστευω ότι ειναι καλές για αρχή...μάλλον θα τις πάρω απο το εξωτερικό σε κιτ (θα ρωτήσω για αυτό στο ανάλογο θέμα).Εχω πελαγώσει με ποια να πάρω βλέποντας χαρακτηριστικά κ.α.μια βοήθεια παρακαλώ....

απλά προτιμάμαι Olympus :Banane0: που έχει τέλειο συστημα καθαρισμου

Κώστα σε σχέση με την PL5 που κάθε φορά που την άνοιγα άκουγα τον καθαρισμό (κάποια δόνηση μάλλον στον αισθητήρα) , στην ΕΜ10 δεν καταλαβαίνω κάτι ......................... λες ;

Κώστα σε σχέση με την PL5 που κάθε φορά που την άνοιγα άκουγα τον καθαρισμό (κάποια δόνηση μάλλον στον αισθητήρα) , στην ΕΜ10 δεν καταλαβαίνω κάτι ......................... λες ;

Μόλις την ανοίγεις πρεπει στην LCD να βλεπεις στιγμιαίο το ειδικό σηματάκι του καθαρισμού, αν θέλεις το χειροκινητο καζάνακι βάζεις να δουλέψει το pixel mapping που κάνει και αυτο καθαρισμό εκτός συν ήθους λειτουργίας.

Aναμεσα σε Sony Cyber-shot WX80 και SAMSUNG WB30F WiFi ποια προτεινετε?

Έχω μία ΝΕΧ 5Ν με 18-55 φακό εδώ και δύο χρόνια.
Έχω ψιλοβαρεθεί και χρειάζομαι κάτι να μου ανανεώσει το ενδιαφέρον.
Η φτηνή λύση που σκέφτομαι είναι να πάρω έναν Sigma 60mm γιά πορτραίτα που κυρίως μου αρέσουν μήπως και η οξύτητα που προσφέρει με "φτιάξει".
Η δαπανηρή είναι να πουλήσω την ΝΕΧ και πάρω είτε την Α6000 είτε μία DSLR. Προτεραιότητα έχουν η ποιότητα εικόνας η γρήγορη και ακριβής εστίαση και η αυτόματη εστίαση στο βίντεο. Η Canon 70D θα ήταν καλή επιλογή;
Θα ήθελα την γνώμη σας.
Ευχαριστώ.

Να ρωτήσω και εγώ τους επαΐοντες της φωτογραφικής ενότητας...

Σκέπτομαι να αγοράσω μια μικρή compact.

Όριο περίπου τα 500 αλλά υπάρχει μια σχετική ευελιξία.

Μηχανές που έχω χρησιμοποιήσει είναι μερικές Nikon coolpix (έχω δύο ακόμα είναι παλιές με χαμηλά mp αλλά τις χρησιμοποιώ μόνο στην δουλειά και μάλλον σπάνια), και μια Panasonic Lumix με 12mp και Leica vario elmarit φακό... δεν θυμάμαι μοντέλο... από αυτή είχα μείνει πολύ ευχαριστημένος εκτός του ότι είχε θόρυβο όταν οι συνθήκες φωτισμού ήταν χαμηλές... πράγμα μάλλον αναμενόμενο.

Την έχω δανείσει μόνιμα στον πατέρα μου (αφού του έσπασε μια Canon που είχε) και δεν θα υπάρχει περίπτωση να του την ζητήσω πίσω...

Έχοντας καλές εντυπώσεις από την Lumix σκέπτομαι την LF1 που είναι σχετικά κάτω από τον προϋπολογισμό μου και μου αρέσει το απλό design...

Δεν με ενδιαφέρουν τα super zoom, αλλά προϋπόθεση είναι το ευρυγώνιο να καλύπτει τουλάχιστον 28mm... να είναι compact, να μην εξέχει ο φακός, και φυσικά να παίρνει φωτογραφίες με μεγάλη ευκρίνεια και με ζωντανά χρώματα.

Α, και αν έχει δυνατότητα macro από πολύ κοντά ακόμα καλύτερα.

Ακούω προτάσεις.

Ευχαριστώ.

Είμαι έτοιμος για την πρώτη μου dslr μηχανή.ειμαι ψιλοασχετος απο μηχανές αλλά έχω όρεξη να μάθω.ειμαι ανάμεσα στη nikon 5300 και canon 60d.πιστευω ότι ειναι καλές για αρχή...μάλλον θα τις πάρω απο το εξωτερικό σε κιτ (θα ρωτήσω για αυτό στο ανάλογο θέμα).Εχω πελαγώσει με ποια να πάρω βλέποντας χαρακτηριστικά κ.α.μια βοήθεια παρακαλώ....

δώσε λεπτομέρειες τι σκέφτεσαι να τραβάς ώστε να σου πούνε κάποιες προτάσεις. Παιδιά που τρέχουν; κτήρια; πορτραίτα; νυχτερινές; κτλ.