Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Αγορά μηχανής

Η nx300 δεν είναι που εστιάζει πολύ γρήγορα ή η nx3000?

Καμία Samsung δεν εστιάζει όπως οι Olympus/Panasonic και η Sony a6000. To ΑF της ΝΧ300 είναι πολύ καλό, όχι κορυφαίο. Σε έμπειρα χέρια και εκμεταλευόμενος τις ρυθμίσεις, μπορείς να τραβήξεις τα πάντα

Mε to macro πως τα καταφέρνει;
Το κιτ με το φακό θα με καλύψει ή θα πρέπει να αγοράσω επιπλέον;
Το φλας είναι αρκετό;
Γνωρίζεις αν υπάρχει προαιρετικό οπτικό σκόπευτρο που να προσαρμόζεται στη θέση του φλας;
Και κάτι τελευταίο, διάβασα ότι η μπαταρία του είναι μικρή σε διάρκεια. Συγνώμη που σε ζάλισα.

Για το μάκρο εξαρτάται τις απαιτήσεις σου. Αν είναι υψηλές θα χρειαστείς αντίστοιχο φακό
Ο φακός κιτ καλύπτει την καθημερινότητα κατά 70-80%. Θα χρειαστείς έναν μονοεστιακό για να τραβάς όταν ο ήλιος πέφτει και έναν τηλεφακό για να φέρνεις τα πράγματα κοντά
Το φλασάκι της θα σε καλύψει σε ερασιτεχνική χρήση
Δεν υπάρχει σκόπευτρο να βάλεις, δυστυχώς
Μικρή ξεμικρή, θα χρειαστείς και δεύτερη

Εδώ και αρκετές ώρες χαζεύω βίντεο και reviews της NX 300 μου αρέσει όλο και περισσότερο. Αφού την δουλεύεις θα με βοηθήσεις αρκετά. Το mail μου [email protected]. Mε to macro πως τα καταφέρνει; Το κιτ με το φακό θα με καλύψει ή θα πρέπει να αγοράσω επιπλέον; Το φλας είναι αρκετό; Γνωρίζεις αν υπάρχει προαιρετικό οπτικό σκόπευτρο που να προσαρμόζεται στη θέση του φλας; Και κάτι τελευταίο, διάβασα ότι η μπαταρία του είναι μικρή σε διάρκεια. Συγνώμη που σε ζάλισα.

Εχω κι εγω την NX300. Πιστευω οτι θα σε ικανοποιησει σε γενικες γραμμες με τον Kit φακο. Για το Macro, η φθηνη λυση ειναι τα extension tubes, τα οποια θα βοηθησουν τον φακο να εστιασει πιο κοντα και θα βγαλεις αρκετα καλες φωτογραφιες με επαρκες φως. Επισης η υψηλη αναλυση θα σου επιτρεψει να κροπαρεις αρκετα. Η μπαταρια εχει αποδειχθει αρκετα καλη σε εμενα. Συχνα φτανω τις 400-500 (με καποια burst βεβαια), ωστοσο και μια δευτερη δεν βλαπτει.

Σου εστειλα e-mail με καποιες ενδεικτικες macro φωτογραφιες που εχω βγαλει με τον 18-55mm. Αν θες μια γενικοτερη ιδεα απο φωτογραφιες με τον kit φακο, μπορεις να ριξεις μια ματια στο Flickr μου. Για να ειμαι δικαιος βεβαια, ολες προερχονται απο RAW με λιγη εως αρκετη επεξεργασια σε καποιες.

Last edited:

Την έχω προσέξει την samsung που μου αναφέρεις και την είχα στα υπ' όψιν. Την έχεις δουλέψει ή μιλάς θεωρητικά ότι θα βγάζει ποιοτικότερες φώτο; Εάν δεν ασχοληθώ πολύ με τις ρυθμίσεις, τουλάχιστον τον πρώτο καιρό μέχρι να την μάθω να την χειρίζομαι, οι auto ρυθμίσεις θα με βολέψουν; Όσο για την sony που αναφέρει ο φίλος ήταν και αυτή μία από τις προτιμήσεις μου, όμως συγκριτικά με κέρδισε το υπέροχο βίντεο της panasonic από ότι έχω δει σε βίντεο στο youtube.

την ειχα για μια μερα μαζι με την νχ30.
μια χαρα θα σε βολεψουν οι ρυθμισεις, γενικα ειναι πολυ βολικη μηχανη με πολυ καλη πιοτητα κατασκευης
Αν θες σκοπευτρο δες και την νχ30, αλλα αυτη ειναι καπου στα 800 ευρω νομιζω.
Στα λεφτα σου αν υσχει η παρακατω τιμη, αξιζει να την δεις ΙΜΗΟ....

http://www.skroutz.gr/s/3174473/Panasonic-DMC-G5-Kit.html

paulmarinis κοιτώντας την πρότασή σου έπεσα στην Panasonic Lumix DMC-GF6. Έχεις άποψη συγκριτικά με την NX300;

εγω την GX1 εχω κανα χρονο τωρα και ειμαι πολυ οικανοπιημενος.....για την γφ6 δεν ξερω τιποτα....
αλλα η νχ300 εχει πιο μεγαλο αισθητηρα, και εχει και περισοτερα κουμπια, που για μενα ειναι χρησιμο

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλησπέρα. Ενδιαφέρομαι για μια μηχανή compact με αρκετό ζουμ και με όσο πιο ευρυγωνιο φακό γίνεται. Δεν ενδιαφέρομαι για dslr, γιατί είναι για δώρο. Έχετε κάποια καλή πρόταση;

Βρήκα την Lumix G5 σε αυτό το site ( http://www.specialprice.gr/shop/item.asp?itemid=27985&catid=323) σε καλή τιμή.
Έχει κάποιος εμπειρία με το συγκεκριμένο κατάστημα ; Είναι αξιόπιστο ; Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη.

Ναι προχώρα άφοβα.

Έχω αγοράσει εγώ και φιλοι μου.

Κρήτη φίλε etsap.

ps. χμμμμμμμμ.....με εχει βαλει και εμενα σε σκεψεις αυτή η lumix ! πολυ καλη περιπτωση!

Last edited:

Παντα παραγγελνω με αντικαταβολή! Έστειλα mail και περιμένω απάντηση για την διαθεσιμοτητα. Δε βιάζομαι.

Re: Panasonic GM1 - new (baby m4/3) kid on the block? Και άλλες ιστορίες...

Καλησπέρα,

θέλω να κάνω μία ερώτηση:
Έχω μία φίλη με ένα μωρό 4,5 μηνών και της πρότεινα χωρίς δευτερη σκέψη την Olympus XZ-2.
Η μόνη εναλλακτική που έχει τώρα είναι το iphone της (παλιότερη έκδοση).

Τώρα αναφέρει ότι μπορεί να σηκώσει το budget μέχρι στα 400 ευρώ αν είναι να πάρει κάτι ακόμα καλύτερο.
Σε αυτά τα χρήματα βρίσκω sony rx-100, panasonic LF1, panasonic LX7. κτλ.

Μιλώ για compact μέγεθος πάντα και χωρίς τεχνικές γνώσεις φωτογραφίας που σημαίνει ότι θα τραβά πάντα σε αυτόματο ή σε προ-ρυθμισμένα προγράμματα.
Μέχρι στιγμής δεν έχω εντοπίσει κάποια που να δικαιολογεί τη διαφορά τιμής με την XZ-2.
Μόνο η sony rx-100 αν βάλω μέσα τον παράγοντα βίντεο και τύπωμα σε μεγάλο μέγεθος (λόγω αισθητήρα).
Έχει κανείς καμία άλλη άποψη ή πρόταση;
Έχει εντοπίσει κανείς μηχανή καλύτερη σε καμία προσφορά π.χ. στο amazon που να ρίχνει την τιμή στα 400 ευρώ;