Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ναι τον βλεπω τον 14-42. Λεγοντας pocket εννοουσα στυλ rx100.

Πχ τον 14-42 δε μπορει να τον βαλει σε μια τωρινη του;

Ασχετες αναζητησεις μου.

Όταν θέλεις σκοπευτρο και έχεις περιορισμένο budget, κάτι θυσιάζεις. Πάντα σε τσαντακι θα είναι, ποτέ σε τσέπη.

δεν ξέρω παιδιά ποιό είναι και δεν έχει πάνω του γραμμένο μοντέλο. Ίσως μπορεί να μας πει ο Ηλίας. Ηλία...

δεν ξέρω παιδιά ποιό είναι και δεν έχει πάνω του γραμμένο μοντέλο. Ίσως μπορεί να μας πει ο Ηλίας. Ηλία...

Αν έχεις κρατήσει την απόδειξη της Nex3n ... Το γράφει. .. Αλλιώς δεν το θυμάμαι. ..

Απάντηση: Αγορά μηχανής

σε λίγη ώρα κάνω add to cart και είμαι ενθουσιασμένος. Είμαι όπως τότε που είχα πάρει την olympus 5060 (με αυτή τη μηχανή έβγαλα τις καλύτερες φωτό έβερ).

20 - 26 του μηνός παραλαμβάνω τη μαύρη e-pl5...

Άντε να δούμε!

Re: Αγορά μηχανής

Εξαιρετική επιλογή, ο αισθητήρας της OMD-M5 σε μικρότερο πακέτο και τιμή. Αρκετά χειριστήρια, σταθεροποίηση στο σώμα και αναδιπλούμενη οθόνη. Αν σου λείψει το σκόπευτρο... αγοράζεις ένα, μεταχειρισμένο γύρω στα 150 .

Απάντηση: Re: Αγορά μηχανής

:smash:
Εξαιρετική επιλογή, ο αισθητήρας της OMD-M5 σε μικρότερο πακέτο και τιμή. Αρκετά χειριστήρια, σταθεροποίηση στο σώμα και αναδιπλούμενη οθόνη. Αν σου λείψει το σκόπευτρο... αγοράζεις ένα, μεταχειρισμένο γύρω στα 150 .

Να είσαι καλά!

Να σου πω με το σκόπευτρο είναι λίγο ζεστό-κρύο η υπόθεση.

Στην αρχή είχα την canon s20 (την έχω ακόμα!) με οθόνη και σκόπευτρο. Η οθόνη ήταν πιο ακριβής σε σχέση με το σκόπευτρο (περιέργως).
Μετά πήρα την 5060 η οποία επίσης είχε και από τα 2 (και αναδιπλούμενη οθόνη! κορυφαία!).

Μετά είπα να αναβαθμιστώ και πήρα μια eos350d του Βλάση. ΤΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΟΤΑΝ ΕΙΔΑ ΟΤΙ Η ΟΘΟΝΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΙΑ LIVE VIEW!!! :smash:

χαχα, την πάτησα άσχημα, αλλά με τον καιρό (και μετά με την 20d) το οφθαλμοσκόπιο με βόλεψε αρκετά καλύτερα!

Μετά πήρα την epl1 η οποία είχε μόνο οθόνη, αλλά με βόλεψε πάρα πολύ όταν έβαζα επάνω της τον flektogon 35mm του zeiss. Κάνω zoom στην οθόνη εκεί που θέλω να εστιάσω πιο εύκολα από ότι με το οφθαλμοσκόπιο της 20d.

Ελπίζω να....ταιριάξουμε με την e-pl5 γιατί δεν είμαστε για άλλες αλλαγές!

Και ναι...
Μετα απο μια μικρη περιπετεια (τι σοϊ etsap θα ημουν αν δεν μου τυχαινε ελαττωματικο (στιγμα στην οθονη) τo πρωτο κομματι ?) :twoguns: εχω στα χερια μου την Lumix G5 με τον 14-42.
Πολυ καλη η εμπειρια μου με τον κ. Σαλιαριδη της Videophot.
Μικρομεγαλη την χαρακτηρισε η γυναικα μου...
Να την "ψειρισω" και θα σας πω... (ελπιζω να ανταποκριθει καλυτερα στο συγκεκριμενο ρολο της απο την ΠΟΛΥ καλη Sony Nex3n)

Μεγειά ...ποιον 14-42 ;

Ψέμματα θα σου πω και δεν θέλω. .. Δε μου γεμίζει το μάτι γι ακριβός πάντως. .. To MEGA O.I.S σου λέει κάτι;
Υπάρχει κάτι χαρακτηριστικό (οπτικά) που διαφοροποιεί θα μοντέλα ; Πολύ λίγο έπαιξα μαζί της χτες. Το Σ/Κ θα ασχοληθώ.

Μεγειά ...ποιον 14-42 ;

Ψέμματα θα σου πω και δεν θέλω. .. Δε μου γεμίζει το μάτι γι ακριβός πάντως. .. To MEGA O.I.S σου λέει κάτι;
Υπάρχει κάτι χαρακτηριστικό (οπτικά) που διαφοροποιεί θα μοντέλα ; Πολύ λίγο έπαιξα μαζί της χτες. Το Σ/Κ θα ασχοληθώ.
(Αν βάλεις lumix g5 στο skroutz και δεις τιμή 400 στο BRAUN FOTO θα δεις ποιος είναι, πάντως δεν είναι power zoom)

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Μάλλον , ποιον από τους τρεις ;

Εκεί που λες την δείχνει με δύο διαφορετικούς .

Last edited:

Αν δεν κάνω λάθος είναι ο πιο γαιδουρινος από τους 3.Ο πρώτος από αριστερά.

Καλοκλικωτη Ηλια
Προσεχε μην σου παροπλισει την νικον ...

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Δυςτυχως ειναι και ο χειρότερος απο τους τρεις κιτ 14-42 της Πανυ, εχει στα συν την σταθεροποιηςη αλλα ειδικά στο ευρυγωνιο υςτερει , αν τα καταφέρεις καποια στιγμή άλλαξε τον με κάποιον απο τους πιο νέους ή με τον λιλιπουτεια 12-32 ή με το all time classic kit 14-45 της πρώτης G1,GF1.