Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Αυτό που λέει ο επιστήμονας (Ηλίας) "Εγώ αυτό που βλέπω είναι πως οτι κερδίζει σε θόρυβο το χάνει σε ευκρίνεια. " έχω διαβάσει και εγώ σε αρκετά νήματα στο dpreview. Και με έβαλε σε σκέψεις ότι γιά jpeg ίσως η Α1 είναι πιό κατάλληλη (και πιό φθηνή) από την Μ1.
Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει ότι ο 18-55 είναι πιό γρήγορος στην εστίαση από τον 16-50;

Υπομονή σε καμια ωρα θα γράψω και εγώ η γνώμη μου για τις fuji αυτες και τους φακούς.

Αυτό που λέει ο επιστήμονας (Ηλίας) "Εγώ αυτό που βλέπω είναι πως οτι κερδίζει σε θόρυβο το χάνει σε ευκρίνεια. " έχω διαβάσει και εγώ σε αρκετά νήματα στο dpreview. Και με έβαλε σε σκέψεις ότι γιά jpeg ίσως η Α1 είναι πιό κατάλληλη (και πιό φθηνή) από την Μ1.
Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει ότι ο 18-55 είναι πιό γρήγορος στην εστίαση από τον 16-50;

τι εννοιεις με οτι χανει σε ευκρινεια??
πχ στα 50 μετρα να μην φενετε το καρφι στον τοιχο στα 1200 iso στο πανω δεξιο μερος τις φωτογραφιας???

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ναι ο 18-55mm ειναι πιο γρηγορος στην εστιαση
+ OIS
+μεταλικος (ποιοτητα κατασκευεις,επενδυση-οι μηχανες πλεον δεν ειναι επενδυση)
+2,8 -4
+δαχτυλιδι διαφραγματος
- πιο ακριβος
-βαρυτερος

@pogolas

μεταξύ Χ-Ε1 και Χ-Μ1 ή Α1 τσέκαρε και αν σε ενδιαφέρει το μικρότερο μέγεθος της Α ή Μ. Επίσης πόσο σε ενδιαφέρει το σκόπευτρο της Ε,
και έχουν και κάποιες άλλες διαφορές.

Α και Μ είναι ολόιδιες, απλά αλλάζει ο αισθητήρας. Αν ψάξεις στο ίντερνετ θα βρεις ατελείωτες συζητήσεις από φανατικούς και από τις δύο πλευρές που υποστηρίζουν τον ένα ή τον άλλο. Δες και δείγματα μόνος σου, αν θέλεις. Εγώ δεν ξέρω ποιον προτιμώ, ειλικρινά.

Ρώτα όσους την έχουν, διάβασε και reviews και μην πιστεύεις τίποτα πριν το επεξεργαστείς στο μυαλό σου.

Θα μπορούσα να σου και και εγώ γιατί πήρα την Μ αντί της Ε1 ή της Ε2 ή της Α ή της 100. Όλες τις σκεφτόμουνα. Θα πίστευες ότι σου έλεγα, μόνο και μόνο επειδή την έχω και δεν είμαι reviewer; Ή οι λόγοι που την πήρα εγώ ταιριάζουν στο φίλο σου;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Εσείς κ. Κώστα δίνετε προβάδισμα στην em-10 έναντι της em-5;
Ρωτάω μιας και τις έχετε δουλέψει και τις δύο.

ίδιες φωτογραφίες βγάζουν, η ΕΜ5 εχει καλύτερο σωμα σε ποιότητα και λιγο καλύτερη σταθεροποιηςη, σε ολα τα αλλα χαρακτηριςτικα υπερτερεί η ΕΜ10, εχει το φλας επανω, wifi και αλλα μικροπράγματα σημαντικά η αςημαντα αν δεν τα χρηςιμοποιεις οπως π.χ. το LiveComposite, αν με έβαζες να διαλέξω θα ηθελα την μίξη των δυο σωμάτων στο όμορφο σωμα της ΕΜ5.:afro:

Ο καθένας πιστεύει ότι θέλει.

ζητήθηκε από συμφορουμίτη ένα λινκ που να γράφει για θέμα με το af της ΧΤ1
και βρήκα ένα, που αυτά που γράφει γενικά είναι υπέρ της ΧΤ1 και έχει και κάποιες καταπληκτικές φωτογραφίες με ΧΤ1,
αλλά λέει ότι το af είναι χάλια
https://www.youtube.com/watch?v=up8K_xd_iwU
:violent-smiley-030:
https://www.youtube.com/watch?v=57BP-8g3zzw

Κάνοντας μιά συζήτηση με τον κουμπάρο γιά τα χαρακτηριστικά που προτιμάει, ομολογώ ότι με ξάφνιασε. Πίστευα ότι θα προτιμούσε το wifi και την σπαστή οθόνη της Α1 με τον φθηνό 16-50, ενώ προτιμάει την Ε1 με καλύτερο σώμα σκόπευτρο και τον18-55. Ίςως δεν καταλαβαίνει πόσο χρίσημη είναι η σπαστή οθόνη γιά να φωτογραφίζει την κόρη του.
Πάντως διαβάζωντας όλο και περισσότερο διαπιστώνω ότι η πλειοψηφία των κατόχων της σειράς Χ συμφωνεί ότι η Α1 έχει καλύτερη εικόνα από τις Ε1 και Μ1. Κανονικός πόλεμος Bayer vs X-trans.
ΥΓ: Η GM1 συγκρίνεται σε ποιότητα εικόνας με την σειρά Χ;

Κάνοντας μιά συζήτηση με τον κουμπάρο γιά τα χαρακτηριστικά που προτιμάει, ομολογώ ότι με ξάφνιασε. Πίστευα ότι θα προτιμούσε το wifi και την σπαστή οθόνη της Α1 με τον φθηνό 16-50, ενώ προτιμάει την Ε1 με καλύτερο σώμα σκόπευτρο και τον18-55. Ίςως δεν καταλαβαίνει πόσο χρίσημη είναι η σπαστή οθόνη γιά να φωτογραφίζει την κόρη του.
Πάντως διαβάζωντας όλο και περισσότερο διαπιστώνω ότι η πλειοψηφία των κατόχων της σειράς Χ συμφωνεί ότι η Α1 έχει καλύτερη εικόνα από τις Ε1 και Μ1. Κανονικός πόλεμος Bayer vs X-trans.
ΥΓ: Η GM1 συγκρίνεται σε ποιότητα εικόνας με την σειρά Χ;

κάποιοι ορκίζονται στον x-trans και κάποιοι τον αμφισβητούν. Δεν ξέρω τι ισχύει. Από δείγματα που βλέπω, πότε μου αρέσει ο ένας και πότε ο άλλος. Αναρωτιέμαι αν , λέω ΑΝ, ο bayer είναι καλύτερος από τον trans, πόσα χρόνια θα πάρει τα fanboys που ορκίζονταν στον x-trans να το παραδεχτούν, οι ίδιοι πρώτα. Ανακάλυψα τις σχετικές συζητήσεις αφού πήρα την Χ-Μ, αν αγόραζα τώρα θα ήμουν στη μέση, δεν ξέρω τι θα έκανα.

περί GM1 δεν ξέρω, ας απαντήσει κανείς άλλος και καλύτερα δείτε και δείγματα μόνοι σας.

Η GM1 συγκρίνεται σε ποιότητα εικόνας με την σειρά Χ;

Είχα GM1 και Χ-Μ1 ταυτόχρονα, και υπήρχαν αρκετές περιπτώσεις που η GM1 κλείδωνε άμεσα στο AF ενώ η X-M1 ψάρευε.
Λαμβάνοντας υπόψη μας το πανάλαφρο σώμα της GM1 + 12-32 και την οθόνη αφής με το πολύ βολικό touch shutter, θα την πρότεινα σε οικογενειάρχη για γενική χρήση πολύ, πολύ πιο εύκολα απ' ότι την X-M1 + 18-55.

Αμφιβολιιιεεες...
Το περίμενα ότι βολεύει η GM1. Επίσης είναι η πιό όμορφη μηχανή που έχω δει. ΚΑΙ ο κ.Βλασίδης συνέχεια την επαινεί.
Γιά την ποιότητα εικόνας δεν ανέφερες τίποτα. Συγρίνεται;
Απ´ότι έχω καταλάβει οι σοβαροί φωτογράφοι εδώ μέσα χρειάζονται μία μηχανή που να είναι καλή σε όλες τις συνθήκες. Εξ ου και η πολυ συζήτηση γιά τα stops.
O οικογενειάρχης θέλει λίγες φωτογραφίες αλλά να κάνουν εντύπωση. Δεν τον νοιάζει αν γιά να γίνει αυτό χρειάζονται οι τέλειες συνθήκες.

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

H Gm1 ως κυριο προσον της εχει το υπερβολικα μικρο μεγεθος, αυτο ειναι το ατου της, ειναι μια απο τις μικροτερες αν οχι η μικροτερη ακαθρεπτη με ζουμ φακο, αν αυτο δεν αποτελει προβλημα (μικρα κουμπια και αρκετη χρηση της οθονης αφης) θα καλυψει σιγουρα εναν οικογενειαρχη και σε φωτο και σε βιντεο. Το μικρο ευρος λειτουργιας του φλας ισως ειναι κατι που θα τον προβληματισει σε ορισμενες περιπτωσεις.

η gm-1 ειναι περισσοτερο για gadgetακιδες, το αρχειο της ειναι χειροτερο και απο την g5 που ειχα....
και σιγουρα αφου ο κουμπαρος σου δεν του αρεση η xm1 , την gm1 θα στην φερει στο κεφαλι:flipout:

edit: για τα κουμπια τις gm1 επρεπε να δινουν δωρο και στυλο..:2thumb22sup:

Την Μ1 δεν την έχει δει παρα μόνο σε φωτογραφία. Απλά του εξήγησα τα υπερ και τα κατά και του άρεσε η ιδέα του σώματος με στιβαρή κατασκευή δηλαδή της Ε1.
Όλοι οι αρχάριοι είναι gadjetακιδες πιστεύω.
Η GM1 μάλλον γιά δεύτερη μηχανή είναι καταλληλότερη.
Αν αποφασίσω να προχωρήσω στην αγορα Χ-Ε1 με 18-55, ο Γάλλοκινέζος είναι μονόδρομος ή έχετε άλλες προσφορές υπ´όψιν σας;

Έχω τη G5 και μπορώ να πω ότι όχι δεν ισχύει... τα αρχεία της GM1 είναι σαφέστατα καλύτερα από της G5 όχι μόνο πάνω από 640 iso (λογικό) αλλά και σε χαμηλότερα Iso επιτρέπουν μεγαλύτερο σκάλισμα.

Το AF και των δυο μηχανών είναι πολύ καλό, αλλά δεν συγκρίνεται με των dslr. Αν θέλεις να κυνηγήσεις παιδιά, τότε χρειάζεσαι σκόπευτρο, αλλά αυτό ισχύει για όλες τις μηχανές κι όχι μόνον για τις Pany.

Πάντως έχοντας αυτή τη στιγμή στα χέρια μου 4 σώματα, κι αρκετούς φακούς, τολμώ να πω ότι δεν μπορώ να φανταστώ γιατί ένας οικογενειάρχης θα θέλει την απολύτως καλύτερη ποιότητα, κι όχι μεγαλύτερη ευελιξία στη χρήση της μηχανής. Με τις ΝΕΧ και με τις Μ4/3 και καλούς φακούς τύπωσα με άριστα αποτελέσματα σε 40Χ60 εκ. χαρτί (όχι άριστο χαρτί, αλλά της τρίτης κλάσης) σε iso 200 και σε 30Χ40 εκ σε iso 500.

Αν θέλει φορητότητα τότε μια GM1 είναι η καλύτερη λύση. Αν θέλει allround μηχανή τότε μια A6000/omd10 είναι καλύτερη λύση σε συνδυασμό με έναν μαζεμένο βασικό ζουμ, έναν φωτεινό prime (εδώ αρχίζουν τα δύσκολα για κάποιους) και ένα μικρό εξωτερικό φλας. Οι Xm είναι άριστες αλλά πιο ειδικές μηχανές (έλλειψη σκοπεύτρου, άριστοι ζουμ, αλλά ψιλοατσούμπαλοι)

Οι δυο SIGMA 30/60 μπορούν να δώσουν εξωφρενική λεπτομέρεια πάνω σε έναν 16άρη και σε έναν 24άρη αισθητήρα τελευταίας γενιάς. Εντελώς ανοιχτοί τραβούν πορτρέτα που τυπώνουν (στα 24) σε 70Χ100 εκ. με άφθαστη λεπτομέρεια (εκεί βέβαια μπαίνει και η παράμετρος του φωτογράφου) και μάλλον πρέπει κάποιος να μειώσει την οξύτητα στα πορτρέτα.

Κάποια πράγματα σε αυτά τα τρία μοντέλλα πάνε πακέτο.Π.χ η σπαστή οθόνη με το wifi, το σώμα από μαγνήσιο με το σκόπευτρο.
Κ. Βλασίδη, ´εχουμε περάσει από την Μ1 στην Ε1 σαν προτίμηση άρα υπάρχει σκόπευτρο ,με μόνη επιφύλαξη την πεποίθηση κάποιων ότι η Α1 έχει καλύτερο jpeg από τις Ε1και Μ1.
Άλλωστε γίαυτο δεν του παίρνω την Α6000. Δεν έχει τόςο ελκυςτικη εικόνα out of camera. Αυτήν θα την πάρω εγώ που μου αρέσει το σκάλισμα.

Η omd 10 αν δεν κανω λαθος δεν ειναι απο μαγνησιο και εχει σκοπευτρο.
Για newbee (και οχι μονο εννοειτε) πιστευω οτι ειναι μηχαναρα. Jpeg olympus, φουλ στις gadgeties, σπαστη και touch οθονη και με σταθεροποιηση στο σωμα.
Ψαξ'την λιγο.

H παρέμβασή μου αφορούσε μόνο δυο θέματα:
1. Το αν η GM1 είναι χειρότερη από την G5 ή όχι
2. Το τί είναι πραγματικά χρήσιμο για έναν ερασιτέχνη, που φθάνει σε ένα επίπεδο τιμής και έχει συγκεκριμένες ανάγκες.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν λύσεις καλές. Απλώς υπάρχουν και μηχανές που είναι πιο εξειδικευμένες σε χαμηλή τιμή, επομένως δεν απευθύνονται στον τυχαίο χρήση. Και ως τέτοιες βλέπω τις RICOH GR, SIGMA DP, ίσως και τις FUJI XM αν κάποιες ασχολείται πολύ με raw.

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

H GM1 έχει καλυτερο αρχείο όχι μονο απο την G5 αλλα και απο την G6 μιας και φορα τον πιο συγχρονο αισθητηρα που φορα και η GX7 και πιο μοντερνο επεξεργαστη, κατι αναποδο δεν εχω διαβασει πουθενα αλλου (εκτος απο εδω), παρεπιπτοντως το σωμα της ειναι απο μαγνησιο οποτε τιποτε δεν ειναι δεδομενο οτι παει πακετο :idea:

Βλαση αυτο που ειπες για τα raw της XM, εννοεις οτι δεν ειναι τα raw της τοσο καλα για επεξεργασια?
Το γνωστο προβλημα του x-trans με το lr δηλαδη?