Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Αγορά νέας φωτογραφικής για αντικατάσταση canon 500D...

Ναι, αλλά υπάρχουν αρκετά (αυτά με τις προτεραιότητες λέω). Εντελώς στο χειροκίνητο; Που πρέπει να ρυθμίσεις τα πάντα χειροκίνητα;

Απάντηση: Re: Αγορά νέας φωτογραφικής για αντικατάσταση canon 500D...

Σχεδον παντα είμαι σε προτεραιότητα διαφραγματος, ο φακος (mzuiko 12-40) έχει σταθερό f=2.8 σε ολο το ευρος (φωτομετρει σε αυτο αλλα έχει βαθος πεδιου ισο με f=5.6), η συγκεκριμενη φωτο όμως ειναι με f=4.5 (sweet spot φακου) για να εχω ακομη μεγαλυτερο βαθος μιας και ηθελα να εχω νετ όλο το καδρο μεχρι πισω, το ISO 200 εξηγησα πως προεκυψε, την ταχυτητα 1' την εδωσε η μηχανη απο το επιλεγμενο f (ειναι το κατωτερο όριο του HDR).

Αν είχα διαλέξει το P mode (ημιαυτοματο mode) που μπορεις να προσθαφαιρεις μονο εκθεση , η μηχανη θα ειχε ανοιξει απο μονη της το διαφραγμα στο μαξιμουμ δηλαδη στο f=2.8 ωστε να βελτιωσει λιγο το χρονο κλειστρου και θα ειχα λιγοτερο βαθος πεδιου, αλλα στην πραξη την ιδια πανω κατω συνολική αποδοση (ισως μια μικρη πτωση οξυτητας στα ακρα) θα είχα.

Last edited:
Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Φίλη θέλει να πάρει μία μηχανή για να ασχοληθεί σοβαρά με τη φωτογραφία.
Δεν την απασχολεί το βίντεο καθόλου.
Συζητήσαμε σήμερα και κατέληξε ότι την βολεύει μία mirrorless μηχανή με απαραίτητη την ύπαρξη evf.
Διαθέτει κοντά στα 800 ευρώ.
Τι λέτε να της προτείνω?

ΟΜ-Μ10 κάτω από 6 κατοστάρικα, Sony 6000 στα 7 κατοστάρικα, με τον κιτ αμφότερες. Στην πρώτη περίπτωση παίζει να βρεί κι έναν μεταχειρισμένο panny 20/1,7 ή oly 45/1,8 κι έδεσε το γλυκό...

Ο κιτ φακός σε σύγκριση με τον κιτ 18-55 της fuji πως είναι?
Επίσης ο olympus 40-150 τι απόδοση έχει σε σχέση με τον 50-200 της sony?

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

o κιτ 14-42R ειναι ενας κλασικός κιτ φακος, κανει σχετικα καλα την δουλειά του αλλα δεν αναδεικνύει τα προτερήματα της μηχανης, υπαρχει και ο ΕΖ αρκετα πιο ακριβός αλλα pancake και εχει powerzoom, οπτικά ειναι παρόμοιοι ιςως ελαφρά καλύτερος ο ΕΖ, τα επιπλεον χρηματα όμως προτεινω να τα δωςει για διπλό κιτ, ο αντίστοιχος Fuji πρεπει να ειναι αισθητά καλύτερος και απο τους δυο Ολυμπους κιτ,
ο 40-150 απο την αλλη στο διπλό κιτ ειναι για τα λεφτά του σούπερ, η εικόνα που δινει ειδικα στο τελε ειναι άνω του μετρίου, δεν εχω ιδέα πως τα παει σε σχέση με τον Σονυ 50-200.

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Πηγαινοντας την περασμενη εβδομαδα στην Πολη εβγαλα καποιες φωτογραφιες, αλλα απογοτευτηκα απο την ποιοτητα(PANASONIC ΤΖ10).Ποια μηχανη (ενδεχομενως mirrorless) μου προτεινετε για γρηγορες ληψεις απο αμαξι,για σκοτεινες ληψεις υδραγωγειο ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ και ταυτοχρονα μακρινες π.χ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ή ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ απο αποσταση.

Παρόμοια ερώτηση έκανα και εγώ εδώ: http://avclub.gr/forum/showthread.php/142367-Αγορά-νέας-φωτογραφικής-για-αντικατάσταση-canon-500D

Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση, αλλά έχουν προταθεί μερικές mirrorless.
Και που εχεις καταληξει;
Ευχαριστω για την απαντηση

Κι εγώ στην ίδια αναζήτηση είμαι(κάτοχος την panasonic tz8),για την ίδια περίπου χρήση.
Μου έχουν προτείνει κάποιες τα παιδιά εδώ αν δεις στην προηγούμενη σελίδα.
Θα ήθελα την sony a5100 αλλά ανεβαίνει ψηλά χρηματικά,οπότε θα περιμένω λίγο να πάρω την nikon j4 που είναι οικονομικότερη και ίσως την πετύχω σε καλύτερη τιμή,αφού αναμένεται η j5.

Κι εγώ στην ίδια αναζήτηση είμαι(κάτοχος την panasonic tz8),για την ίδια περίπου χρήση.
Μου έχουν προτείνει κάποιες τα παιδιά εδώ αν δεις στην προηγούμενη σελίδα.
Θα ήθελα την sony a5100 αλλά ανεβαίνει ψηλά χρηματικά,οπότε θα περιμένω λίγο να πάρω την nikon j4 που είναι οικονομικότερη και ίσως την πετύχω σε καλύτερη τιμή,αφού αναμένεται η j5.
Η sony a5100 προσφερει τις δυνατοτητες που ψαχνουμε;Γρηγορη εστιαση,φωτογραφια σε σκοτεινους χωρους;

H a5100 με έναν prime φακό (όχι τον kit) κάνει παπάδες, χθες τράβηξα βίντεο σε γενέθλια μόνο με το κεράκι αναμένο στο 3200iso και η εικόνα βγήκε άψογη χωρίς θόρυβο.

H a5100 με έναν prime φακό (όχι τον kit) κάνει παπάδες, χθες τράβηξα βίντεο σε γενέθλια μόνο με το κεράκι αναμένο στο 3200iso και η εικόνα βγήκε άψογη χωρίς θόρυβο.
Για μακρινες ληψεις ποιο φακο προτεινετε;

Re: Αγορα dslr για μετάβαση από bridge

Σας ευχαριστώ όλους...τελικά εχω πλέον στην κατοχή μου την d5200 και φυσικά δεν το εχω μετανιώσει!προσπαθώ να την μάθω και να δω τι ανάγκη θα παρουσιαστεί για μετέπειτα αγορα άλλου φακού!εχω βάλει στο μάτι τον 55-300 nikon και τον 70-300 tamron....τώρα βλέπουμε εν καιρώ!

Καλοφάγωτη . Ξεκίνα με τον 35/1.8 που ξυρίζει και είναι προσιτός και βλέπεις αργότερα τι σου χρειάζεται ...

Κάποιες σκόρπιες σκέψεις.
Έτυχε να παίξω γιά καμιά ώρα (μεςημεράκι) με την 600D. Παρότι δεν θεωρείται σπουδαία μηχανή απόλαυσα την φωτογράφιση. Με δύο λέξεις, εικονοσκόπιο και (ακαριαία) εστίαση. Ό,τι μου λείπει στην NEX5N.
Ξενέρωσα τόσο που αποφάσισα να τσακωθώ με την γυναίκα και να προχωρήσω στην αγορά φωτογραφικής μηχανής.
Καιρό τώρα έψαχνα και το μεγάλο φαβορί στο μυαλό μου είναι η Olympus em 10 με τον 25mm 1.8.
Είναι μικρού μεγέθους.
Ερώτηση: Μήπως είναι υπερβολικά μικρή και δυςκολευτω στον χειριςμό. Δεν έχω μεγάλα χέρια.

Έχει εικονοσκόπιο.
Ερώτηση: Πόσο καλό είναι; Σε σύγριση με το οπτικό εικονοσκόπιο της 600D.

Έχει wifi.
Τα δεδομένα που μεταφέρει είναι ολόκληρα ή χαμηλότερης ποιότητας από τα αρχικά;

Κάποιες ακόμα ερωτήσεις:
Η ποιότητα εικόνας με τον φακό Olympus 25mm 1.8 είναι εφάμιλλη τον συνδυασμό Fyjifilm X-Μ1 με 35mm 1.4 που χρησιμοποιώ συχνά (δώρο που έκανα στον κουμπάρο);
Ο μικρότερος (σε σχέςη με APS-C) αισθητήρας θα με δυσκολέψει; Ούτε στην ΝΕΧ ανεβάζω το iso πάνω από 1600, άντε 3200.
Το tracking δουλεύει ή δεν πλησιάζει καν τις SLR;

Και κάτι σχετικά με τον ίδιο τον φακό των 25mm:
Διαβάζω διθυραμβικές κριτικές. Παντού. Ειδικά η οξύτητα στο βίντεο που είδα σε αυτό το review http://youtu.be/4qANiuIBUEc με άφησε εντυπωσιασμένο.
ΑΛΛΑ...τα δείγματα φωτογραφιών που είδα μου φάνηκαν πολύ "ψυχρά". Ίσως να είναι αυτό που λέει ο νεαρός που κάνει το παραπάνω review· Ο φακός δεν έχει "χαρακτήρα", είναι ουδέτερος.
Έχει κάποιος EM10 με τον 25mm να μου πει εντυπώσεις;
Γενικά θα ήθελα την γνώμη σας και εναλλακτικές.

To EVF ειναι καλο, δεν θα εχεις θεμα, στο tracking δεν ειναι DSLR, καποιο στοχο χαμηλης ταχυτητας θα τον ακολουθεις αλλα μεχρι εκει, εστιαση ακαριαια στο SAF, o 25/1.8 ειναι πολυ καλος αλλα αν θες χαρακτηρα παρε τον Leica 25/1.4, για συγκριση με XM1+35/1.4 δεν μπορω να σου πω

Με το Wi-Fi έχεις επιλογή για μεταφορά χαμηλής η φουλ ανάλυσης , με χρόνο γύρω στα 10 δεύτερα για 9 mb jpg . Raw δεν μεταφέρει .
Για το tracking πιστεύω είναι το μόνο μείον σε σχέση με την 600D , εγώ το έχω βγάλει από το μυαλό μου και δουλεύω με προεστίαση , συν φυσικά και το ότι βλέπεις ότι ο αισθητήρας , δηλαδή δεν μπορείς να ακολουθήσεις αντικείμενο την ώρα που κάνεις κλικ καθώς χάνεται στιγμιαία η εικόνα κατά το κλείσιμο του κλείστρου .

pogolas μια μικρή σημείωση, με την 600d πολλές φορές θα έχεις θέμα με το μέγεθος, σίγουρα θα υπάρjουν στιγμές που θα σου λείπει η nex :cool4:

Re: Αγορά νέας φωτογραφικής για αντικατάσταση canon 500D...

Τόσες μέρες έχω διαβάσει διάφορα, και δεν μπορώ να καταλήξω. Πριν μερικές μέρες σκευτόμουν την nikon D750 (ναι ξέρω ακριβότερη από το όριο που είχα θέσει), και σήμερα τείνω στην nikon D7200. Δύσκολη απόφαση...
(Νομίζω το ότι δεν θα πάω σε 3/4 το έχω αποφασίσει τελικά... :smile:)