Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

ακριβώς. Στο βίντεο όταν κάνουμε ζουμ θα κάνει χις. Βέβαια όταν τραβούμε βίντεο ΠΟΤΕ δεν κάνουμε ζουμ για να μην αλλάξουμε το πλάνο. Εκτός κι αν τραβούμε ζώα σε σαφάρι.

Από την άλλη σε ησυχία εγώ ακούω τους θορύβους από τα μοτέρ σταθεροποίησης στο σώμα της Oly. Κι ακούγεται μέσα στο βίντεο αρκετά.

Λογικα, αφου μου " καθεται" καλαστο χερι η d5300, παρομοια θα ειναι και η d 5500. Επειδη ομως δεν εχει μοτερ, και κανει θορυβο(απο οτι εχω δε και ακουσει στα διαφορα video) αυτο με προβληματιζει..τελως παντων...θα κανω μια βολτα θεσσ/ κη, θα προσπαθησω να πιασω οσες ποιο πολλες γινεται, και θα σας πω εντυπωσεις..οσο για την αγορα, εχω ενα φιλο που εχει λογαριασμο στο εξωτερικο, και θα κανω αγορα απο purnima/ eglobal ... ειδωμεν....

Aυτο ειναι ενα πλεονεκτημα των " πρωτευουσιανων":2thumb22sup: εχουν περισσοτερα καταστηματα, και φυσικα περισσοτερες επιλογες....ενω εμεις....
...............................................................

για αυτό, αν η διαφορά δεν είναι τεράστια, θυσίασε 2-3 καφέδες και μία έξοδο με ποτά, και αγόρασε από εδώ, για να συνεχίσουν να υπάρχουν μαγαζιά να μπορούμε να χουφτώνουμε ή να αγοράζουμε

και να πληρωνουμε και 30% πιο πανω...:ernaehrung004:

30% παραπάνω πληρώνεις μόνο σε fuji, σε άλλα μπορεί και να είσαι μία ή άλλη,

και αν πάς και σε ipad πχ, ο κινέζος χωρίς δασμούς και ΦΠΑ είναι ακριβότερος από εδώ,

οπότε μάλλον τα βγάζει και χοντρά και εύκολα

τεσπα, ο καθένας βάζει το όριό του, για 30 % και πάνω από 500 θα αγόραζα και εγώ από έξω, για 20% από εδώ

Kαλημερα. Σε καποια μοντελα μηχανων πληρωνεις πολυ παραπανω. Em1: ελλαδισταν 1150 το σωμα, gray market 650 ... ειναι πολλα τα λεφτα...Αρη....::hahaha::hahaha:

Kαλημερα. Σε καποια μοντελα μηχανων πληρωνεις πολυ παραπανω. Em1: ελλαδισταν 1150 το σωμα, gray market 650 ... ειναι πολλα τα λεφτα...Αρη....::hahaha::hahaha:
Θα μπορούσες να βάλεις κάποιο link?

http://www.skroutz.gr/s/3829698/Olympus-OM-D-E-M1-Body.
http://www.eglobalcentral.eu/olympus-om-d-e-m1-body-only-digital-mirrorless-camera-black.html
Ασχετο...πριν απο λιγο παρελαβα το βιβλιο του τασου σχιζα " η τεχνικη της αναλογικης και ψηφιακης φωτογραφιας" το ξεφιλισα λιγο, και φενεται πολυ ενδιαφερον...

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ασχετο...πριν απο λιγο παρελαβα το βιβλιο του τασου σχιζα " η τεχνικη της αναλογικης και ψηφιακης φωτογραφιας" το ξεφιλισα λιγο, και φενεται πολυ ενδιαφερον...

Ειναι Ευαγγελιο.....

Καλημέρα σας, φιλος ψαχνει μια οικιακη φωτογραφικη για να βγάζει φωτο τον μπεμπη του δεν θελει να διαθεσει πανω απο 300ευρω

Υπάρχει καποια φτηνη με δυνατοτητα να τραβαει βιντεο και να ακουμπαει οθονη να τραβαει και φωτο την ιδια στιγμη οπως ειδα σε μια επαγγελματική νομιζω cannon ητανε.

Τα φώτα σας για την παρακάτω προσφορά olympus-om-d-e-m1-kit-12-40

1. είναι όντως καλή η τιμή;
2. γιατί δεν μπορώ να βρω αυτή τη μηχανή όταν επιλέγω Αγγλική γλώσσα; μήπως είναι κάποια ειδική έκδοση μόνο στα Γαλλικά;
3. αν την αγοράσω και είναι στα Γαλλικά γίνεται με κάποιο τρόπο να έχω Ελληνικό περιβάλλον;
4. ποιους άλλους φακούς θα προτείνατε για να καλυφθεί φωτογράφιση τοπίου πορτρέτου και "μακρινών";

ευχαριστώ

H τιμή είναι πολύ καλή.

Η γλώσσα αφορά την ιστοσελίδα, όχι τις μηχανές. Καλύτερα να αφήνεις την default γαλλική σελίδα.

Παίρνεις και το αντίστοιχο ταίρι από τη σειρά "pro" και τελειώνεις (40-150/2.8).
http://www.purnimadigital.com/olympus-m-zuiko-digital-ed-40-150-mm-2-8-pro.html

Πριν κάνεις συνδυαστική αγορά με τον δεύτερο φακό, στείλτους e-mail με αυτά που προτίθεσαι να αγοράσεις και ζήτα εκπτωτικό κωδικό.

H τιμή είναι πολύ καλή.

Η γλώσσα αφορά την ιστοσελίδα, όχι τις μηχανές. Καλύτερα να αφήνεις την default γαλλική σελίδα.

Παίρνεις και το αντίστοιχο ταίρι από τη σειρά "pro" και τελειώνεις (40-150/2.8).
http://www.purnimadigital.com/olympus-m-zuiko-digital-ed-40-150-mm-2-8-pro.html

Πριν κάνεις συνδυαστική αγορά με τον δεύτερο φακό, στείλτους e-mail με αυτά που προτίθεσαι να αγοράσεις και ζήτα εκπτωτικό κωδικό.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση

Ο προβληματισμός μου για τη γλώσσα είναι στο ότι στα Γαλλικά και Ισπανικά βρίσκω την Olympus ενώ
στα Αγγλικά δεν μπορώ να τη βρω και σκέφτηκα μήπως έχω θέμα μετά με τη γλώσσα στο μενού της μηχανής.

Όσον αφορά το email, το στέλνω από τη φόρμα επικοινωνίας;

@ΒΛΑΣΙΔΗΣ
τον panasonic 35-100 2.8 δεν τον βρήκα στο purnima, βρήκα αυτόν στο amazon, φαντάζομαι είναι ο ίδιος.
Η απόδοση αυτού του φακού είναι το ίδιο καλή και στο σώμα της olympus;

Κάπου είχε γράψει ο kbouk νομίζω ότι και ο Olympus M.ZUIKO DIGITAL 40-150mm 1:4-5.6 ED R MSC είναι αρκετά καλός.
Είδα ότι και ο Panasonic Lumix G 45-150mm f/4-5.6 OIS έχει καλή κριτική.Τι λέτε;

Να διευκρινίσω ότι δεν θα αγοράσω άμεσα, είμαι σε φάση έρευνας.

Ο εξοπλισμός μου τώρα είναι Canon EOS 550D DSLR, Canon EF-S 18-55mm 1:3.5-5.6 IS, Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM, Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III USM
και προσπαθώ να αναβαθμιστώ όσον αφορά την ποιότητα λήψης και δεν ξέρω αν η αλλαγή σε olympus είναι σωστή επιλογή ακόμη.
Γενικά βγάζω φωτογραφίες σε ταξίδια (κτήρια, μνημεία, μουσεία), αρκετά νυκτερινά αλλά και σε εκδηλώσεις οικογενειακές και σχολικές σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους.

Η επιλογή της olympus έγινε και λόγω τιμής αλλά και λόγω των φακών που διαθέτει

ευχαριστώ για την οποιαδήποτε βοήθεια

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Αποστόλη μιας και εισαι στο ψαξιμο εχεις χρονο να δεις και καποια Review των φακών, οι δυο τηλεφακοί Zuiko 40-150/2.8 και Panasonic 35-100/2.8 ειναι φωτεινοι ζουμ φακοι της κατηγορίας pro, παρόμοιας εξαιρετικης οπτικής απόδοσης (οπως και ο 12-40/2.8 που θα παρεις με την ΕΜ1) με weather sealing, οι διαφορες μεταξυ τους ειναι οτι ο Zuiko ειναι πιο μακρύς τηλεφακος (φθάνει στα 150mm - δηλ. στα 300mm σε FF) και προφανως ειναι βαρύτερος και μεγαλύτερος, και με τους δυο με λιγη προσοχη θα κανεις και πορτρετο. Για την ΕΜ1 στο χιλιαρικο που τους βρισκεις και τους δυο (με μια συνδιαστικη προσφορα στο purnima) θα επερνα τον Zuiko, θα εχει καλυτερο <δέσιμο> με την ΕΜ1 σε ταχυτητα εστιασης, αν ομως θελεις οτι μικροτερο σε τηλεφακο πας με κλειστα ματια στον 35-100/2.8.

Οι αλλοι δυο που αναφέρθηκαν ειναι πολυ πιο φθηνοί σκοτεινοί τηλεφακοί, αρκετα καλοι για τα χρηματα τους αλλα δεν εχουν την ιδια οπτική αποδοση με τους πιο πανω ειδικα στο τελέ, αλλη τελειως κατασκευή χωρις WR, αξίζουν ομως τα χρηματα τους μεχρι και τελευταιας δεκάρας, δεν κανουν ομως δουλεια σε κλειστούς χωρους και σε νυχτερινά γιατι θα αναγκάσουν την μηχανη να παει σε υψηλα ISO (πανω απο 3200) για κινουμενα αντικειμενα (σε ακίνητα δεν θα εχεις προβλημα γιατι η ΕΜ1 σου δινει 4 στοπ σταθεροποιηση περιπου ...) και θα τεντώσεις επικίνδυνα τον αισθητηρα ειδικα αν ανεβεις σε ISΟ>6400 όπου θα δεις ευκολα θορυβο.

Τα χρηματα για ΕΜ1+12-40 που την βρισκεις ειναι οσο πωλειται εδω μονο το σωμα με γκριπ....με διετη ελληνική εγγυηση, βεβαια απο purnima για εγγυηση να ξερεις οτι θα την στειλεις παλι πισω στον Γαλλοκινέζο.... Και ο Θεός βοηθός.....

ΥΣ1
μεσα στα μενου υπαρχει φυσικα επιλογη γλώσσας, αν η μηχανη ειναι σεταρισμένη στα γαλικά θα βρεις και τα ελληνικά αλλα αν ειναι στα κινεζικα :bigcry: θα παιδευτεις να την γυρισεις , πιστευω παντως πως θάναι στα αγγλικά -bye-

Last edited:

Το mail με όποιον τρόπο θέλεις στείλτο, και θα σου απαντήσουν.

Αλλά νόμιζα ότι είσαι έτοιμος για αγορά. Όταν αποφασίσεις και είσαι με τα λεφτά "στο χέρι" για συνδυαστική αγορά δύο προιόντων και πάνω, τότε προφανώς θα επικοινωνήσεις μαζί τους.

Το σημαντικό πρώτο βήμα είναι να αποφασίσεις ότι σου κάνει ο μικρός αισθητήρας. Αν είσαι σίγουρος γι' αυτό, τότε η αγορά E-M1 και των δύο pro φακών είναι η πιο έξυπνη κίνηση που μπορείς να κάνεις τη δεδομένη χρονική στιγμή σε αυτές τις τιμές.

Το σημαντικό πρώτο βήμα είναι να αποφασίσεις ότι σου κάνει ο μικρός αισθητήρας. Αν είσαι σίγουρος γι' αυτό, τότε η αγορά E-M1 και των δύο pro φακών είναι η πιο έξυπνη κίνηση που μπορείς να κάνεις τη δεδομένη χρονική στιγμή σε αυτές τις τιμές.

Αυτό το να μου κάνει ο αισθητήρας δεν το καταλαβαίνω, το εξηγείς λίγο;
Η επιθυμία μου είναι να έχω ένα σύστημα που αντικειμενικά θα μου δίνει τη δυνατότητα να βγάλω καλές φωτογραφίες (με ευκρίνεια, καλά χρώματα κλπ).
Από το σύστημα που έχω τώρα είμαι μερικά ευχαριστημένος, γενικά το πρόβλημα το εντοπίζω όταν ο φωτισμός δεν είναι καλός-λογικό για τους φακούς που έχω.
Υπάρχει περίπτωση ο μικρός αισθητήρας να έχει χειρότερες επιδόσεις από τον APS-C αισθητήρα;

Και η εγγύηση που γράφει ο kbouk είναι σημαντικό μέρος της αγοράς αλλά η διαφορά είναι μεγάλη.
Γνωρίζετε περιπτώσεις που κάποιος είχε πρόβλημα με την εγγύηση του purnima?

Καλημέρα σας, φιλος ψαχνει μια οικιακη φωτογραφικη για να βγάζει φωτο τον μπεμπη του δεν θελει να διαθεσει πανω απο 300ευρω

Υπάρχει καποια φτηνη με δυνατοτητα να τραβαει βιντεο και να ακουμπαει οθονη να τραβαει και φωτο την ιδια στιγμη οπως ειδα σε μια επαγγελματική νομιζω cannon ητανε.

Στο παρελθον μου ειχατε προτεινει την http://www.skroutz.gr/s/5090488/Nikon-1-J4-Kit-10-30-VR-PD-Zoom.html και ειχαμε παρει απο public προσφορα στα 260 αλλα δεν θυμαμαι αν ηταν κιτ

Κατι αντοιστοιχο?