Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

είναι πολύ βασικό όμως το θέμα του κόστους, αρχικά δεν θα ξεφύγω από τα 400 ευρώ...
οπότε αν υπάρχει mirorless καλή και ποιοτική σε αυτά τα χρήματα και με αισθητήρα aps-c ακούω προτάσεις ευχαρίστως...
πάντως η αγορά δεν θα καθυστερήσει άλλο γιατί την είχα αναβάλει για χρόνια...(αύριο είναι τα γενέθλιά μου εξάλλου...)
ευχαριστώ παιδιά

Με λιγο πιο μικρο αισθητηρα m43 θα βρεις κοντα στην τιμη αυτη:
Την Panasonic GF7 : http://www.akalavrentzos.gr/mirrorl...x-dmc-gf-7-kit-h-fs-12-32mm-black-silver.html
Και την OLYMPUS Epl7 : https://www.skroutz.gr/s/5336865/Olympus-PEN-E-PL7-Kit-14-42-II-R.html

Και με αισθητηρα APSC την SONY a5000: https://www.skroutz.gr/s/4507420/Sony-α5000-Kit-16-50-PZ-OSS.html

Nα τα εκατοστήσεις ...

@Jakis .....
Στην ουσία ψαχνεις μια TG4 με 1" αισθητηρα, δεν υπαρχει ακόμη δυστυχώς ...
η GM1+20/1.7 ειναι μια φορητή λυση με πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης συνολικα και ανωτερη ποιοτητα εικόνας απο την LX3, στο μακρο ειναι στα ορια του ανεπαρκούς και θαχεις το μειονεκτημα της λιγο αργής εστιασης του φακου και πιθανής διόρθωσης χειροκινητα καθως και δεν θαχεις σταθεροποιηση. Και ο κιτ 12-32 ομως ειναι πολυ καλος για καθημερινη χρήση, πολυ μικρός, εχει σταθεροποιηση και η μονη κύρια αδυναμία του ειναι στα νυχτερινα που μερικες φορες δεν κλειδωνει και δεν εχει δαχτυλιδι χειροκινητης εςτιαςης αλλα με τριποδι θαχεις χρόνο να εστιάσεις και δεν καίγεσαι για φωτεινο φακό.
Δες και την GF7 που προτεινα στο φιλο, ιδια ποιοτητα εικονας με την GM5, αλλα μεγαλυτερο λιγο σωμα (πιο παχύ) , με χειροτερη ποιοτητα κατασκευης αλλα έχει φοβερα εξυπηρετική σπαστή οθόνη αφης και για selfies.

εναλλακτικες επιλογες στην 1" η σειρα RX100 αναλογα τα χρηματα που διαθετεις,
σε APCS προς τα πανω σε τιμη η Fuji X70 με σταθερο 28mm και κορυφαίο JPEG, αλλα πιο αργη εστίαση απο την GM1,

Last edited:
Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

είναι πολύ βασικό όμως το θέμα του κόστους, αρχικά δεν θα ξεφύγω από τα 400 ευρώ...
οπότε αν υπάρχει mirorless καλή και ποιοτική σε αυτά τα χρήματα και με αισθητήρα aps-c ακούω προτάσεις ευχαρίστως...
πάντως η αγορά δεν θα καθυστερήσει άλλο γιατί την είχα αναβάλει για χρόνια...(αύριο είναι τα γενέθλιά μου εξάλλου...)
ευχαριστώ παιδιά

Επειδή τα χρήματα σου , αν και σχετικά πολύ λίγα για φωτογραφικό εξοπλισμό , είναι πλέον για πολλούς ολόκληρο μηνιάτικο θα σε συμβούλευα να κάνεις λίγο κράτει γιατί είναι σχεδόν βέβαιο πως μόλις λίγο ασχοληθείς - αν τελικά ασχοληθείς- ίσως πολύ γρήγορα μετανιώσεις για την αγορά σου και είναι κρίμα . Ψάξε στο google "dslr vs mirrorless" " canon crop vs nikon crop " και άλλα τέτοια που όσο και "μη " αντικειμενικα και να είναι μια ιδέα θα σου δώσουνε . Βαριέσαι να διαβάσεις ? Βάλε τα αντίστοιχα ερωτήματα στο youtube . Το βαριέσαι και αυτό ? Κατέβα στο κέντρο , έχει 3-4 τουλάχιστον μεγάλα φωτογραφικά , και ρώτα " Εχω 400 ζεστά , τι το καλύτερο μου δίνεις " .Μαζέψε πρόσφορες και ξεκίνα να ασχολείσαι μόνο με αυτές .

@ kbouk: Ευχαριστώ για την απάντηση !

"macro στα όρια του ανεπαρκούς" Τι θα πρέπει να περιμένω δηλαδή; Αν ειναι στα επίπεδα της LX-3 (έχω κάποια "macro" δείγματα στο link που ανέβασα) με καλύπτει πιστεύω.
Αν και η έλλειψη σταθεροποίησης στον 20/1.7 ειναι dealbreaker...

Θα ήθελα και τη γνώμη σας για το τι καλύτερο θα μπορώ να περιμένω στις νυχτερινές λήψεις (2ο link)

Πολυδιαφημισμένη η Sony RX100 και θα πρέπει να ψάξω αναλυτικότερα τις διαφορές μεταξύ των εκδόσεών της. Αξίζει τo hype (και τα λεφτά της);
Ενδιαφέρουσα και hardcore η Fuji X70, δεν την είχα υπόψιν μου ειναι η αλήθεια...

Η Fuji X70 δυστυχώς δεν έχει σταθεροποίηση. Οι sony RX100 έχουν 4 διαφορετικές εκδόσεις, η πρώτη στα ~300 είναι vfm compact σαφώς καλύτερη από την LX3 αλλά... compact. Από τις υπόλοιπες, αν δεν έχεις ειδικές απαιτήσεις βίντεο η mkIII είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε αυτό το μέγεθος (και λίγο παραπάνω). Μειονέκτημα η έλλειψη touch screen και η "αποκομμένη" αίσθηση χρήσης, πλεονέκτημα το EVF.
Aν αντέχεις λίγο παραπάνω μέγεθος βέβαια, οι μικρές panasonic GF7,GM1/5 την καταπίνουν ζωντανή φωτογραφικά, και αν βάλεις έναν φωτεινό prime παίζεις στα ίσια με πολλές entry level DSLR - σχεδόν, γιατί δεν έχεις σταθεροποίηση. Οπότε παίζουν και οι μικρές oly που έχουν στο σώμα...

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Γειά σας. Ζεστάθηκα για 3η φορά με την φωτογραφία (συμβαίνει κάθε 20 χρόνια!) και σκέπτομαι να αγοράσω μια dslr μηχανή καινούργια ή μεταχειρισμένη. Από την 1η φορά 1977-1986 έχω φακούς Nikon AI 28mm/3,5 και 105mm/2,5 , AI-s 50mm/1.8 . Από την 2η φορά γύρω στο 2000 Nikon AF 35-80mm/4-5,6 D και κάποιο (όχι Nikon) 70-300mm macro. Τα 2 σώματα δεν έχουν πιά σημασία. Έχει νόημα να αγοράσω σώμα Nikon που να μπορεί να τους αξιοποιήσει ή είναι ουτοπικό; Αν ναι πιό; Το μπάτζετ γύρω στα 500. Ευχαριστώ προκαταβολικά. Κάθε συμβουλή δεκτή.

Καλημερίζω την παρέα!

Είμαι σε αναζήτησή για άμεση αγορά flash.

Έχω χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής ενα nissin di622 και ενα sb-700 και έμεινα πολυ ευχαριστημένος και με τα δυο απλά λόγο budget τα αποκλείω..θελω να κινηθώ βαριά βαριά μέχρι τα 150 και θα ήθελα την άποψη σας πάνω στα yongnuo και συγκεκριμένα στο 568ex ή οτιδήποτε αλλο αξιόλογο έχετε να μου προτείνετε.

Θελω οπωσδήποτε ttl και το HSS ειναι ευπρόσδεκτο. Επίσης μα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ασύρματα με κάποιο transmirrer.

From Outer Space - Tapatalk

ngavril αναφορικά με την συμβατότητα των φακών καί εάν έχεις AF στην εστίαση ή χειροκίνητο δες εδώ http://www.dpreview.com/reviews/nikond7000/2 βέβαια για να έχει μοτέρ η μηχανή πρέπει να δεις τις σειρές 7000 καί άνω σε DX (κροπ) τώρα για την τιμή υπάρχει εδώ η d7000 στα 525e. http://www.purnimadigital.com/appareils-photos/reflex/nikon-d7000-nu.html. Εαν δεν θέλεις μεταχειρισμένες υπάρχει δυνατότητα να αγοράσεις από Ελλάδα την D7100 αν ανέβεις λίγο στην τιμή,προτείνω να κάνεις έρευνα στα μαγαζιά τού κέντρου αυτοπροσώπως εάν είσαι Αθήνα καί νομίζω ότι θα βρεθεί λύση,καλή συνέχεια στην αναζήτηση σου.

Last edited:
Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Γειά σας. Ζεστάθηκα για 3η φορά με την φωτογραφία (συμβαίνει κάθε 20 χρόνια!) και σκέπτομαι να αγοράσω μια dslr μηχανή καινούργια ή μεταχειρισμένη. Από την 1η φορά 1977-1986 έχω φακούς Nikon AI 28mm/3,5 και 105mm/2,5 , AI-s 50mm/1.8 . Από την 2η φορά γύρω στο 2000 Nikon AF 35-80mm/4-5,6 D και κάποιο (όχι Nikon) 70-300mm macro. Τα 2 σώματα δεν έχουν πιά σημασία. Έχει νόημα να αγοράσω σώμα Nikon που να μπορεί να τους αξιοποιήσει ή είναι ουτοπικό; Αν ναι πιό; Το μπάτζετ γύρω στα 500. Ευχαριστώ προκαταβολικά. Κάθε συμβουλή δεκτή.

αν εχεις ακρη με ebay, μπορεις να βρεις μια d700 σε πολυ καλη κατασταση *20-30k
οχι μονο θα αξιοποιησεις τους φακους σου, αλλα θα παθεις πλακα απο το αποτελεσμα:award:

Μια μαθήτρια μου θέλει να πάρει την πρώτη της φωτογραφική.
Θέλει μέχρι 500
Θέλει μεγάλη να προεξέχει ο φακός
Έπειτα για φακούς μπορεί να δώσει , μάλλον
Θέλει τοπία και τον εαυτό της

Για βίντεο δεν την ενδιαφέρει τόσο
Και θέλει να χει μεγάλο ζουμ
Τι λέτε;

Μια μαθήτρια μου θέλει να πάρει την πρώτη της φωτογραφική.

Τι λέτε;

Νομίζω ότι μια Fz1000 που έχεις είναι κοντα σε αυτο που θέλει...γιατι να μπλέξει με φακοϋς ?

Αν δεν θέλει σκόπευτρο, υπάρχει ποικιλία φθηνών mirrorless γύρω στα 300 με τον κιτ και αργότερα ή άμεσα παίρνει 2ο φακό...

Ναι το ξερω απλα βγαινουν μτχ. Και σε χαμηλοτερη τιμη, ειχα δει σχετικα προσφατα στο insomnia , δεν ξερω όμως αν θέλει κατι καινούργιο...

Που να ξέρω, δεν είχα ποτέ μου... :flipout:

Πέραν της πλάκας, εκτός από την στανταρ λύση Nikon D3300 στα ~400 ρίξε μια ματιά πρός pentax μεριά, πολύ καλό vfm και με σταθεροποίηση στο σώμα.

Για γυναικα αν θελει οτι πιο μικρο και διακριτικό θα πηγαινα σε αυτο το χρωμα ή σε ασημι μαυρο...
http://fotodesmos.gr/panasonic-lumix-32mm-f-3.5-orange-p-3079.html
http://www.mdigitalphoto.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=5939

και αν θελει σπαστη για selfieς στην GF7 με κατι λιγοτερο : http://fotodesmos.gr/panasonic-lumix-32mm-f-3.5-orange-p-3079.html και βουταει και ενα μικρο 35-100 απο τα παιδια που τον πουλανε καινουργιο απο τα σπασμενα κιτ της GX80...

για DSLR οι υπολοιποι ....

Τελικά θα πάρει την D3300 με τον κιτ 18-55
Βλέπω έχει διάφορους κιτ 18-55, ποιον να προτιμήσει;

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

τον VR II λένε ότι είναι λίγο καλύτερος