Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Άσε... Ελβετικός σουγιάς χωρίς... πηρούνι! Εντάξει πέφτω στα γόνατα όταν χρειάζεται - τι να κάνω? :flipout:

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ρε παιδιά, το purnima digital βάρεσε κανόνι; έκλεισε;

Ναι Κλέαρχε, εδώ και μερικούς μήνες...

Δεν το είχα πάρει πρέφα και μπήκα να δω τι παίζει από φακούς και δεν υπήρχε τίποτα.

Την μηχανή μου από εκεί την είχα πάρει σε τιμή που ακόμα και σήμερα δεν την βρίσκεις στην Ελλάδα. Έχουμε πληροφόρηση γιατί καθώς και τι γίνεται με εγγυήσεις;

Κοίτα το πρώτο Post στο νήμα αγορές από εξωτερικό.
Έχει διαμορφωθεί ακριβώς γι αυτό το λόγο.

Προφανώς και σε δεν τη βρίσκεις Ελλάδα σε τιμή τέτοια αφού δεν έχει εγγύηση και δεν έχει πληρώσει φόρους.

παιδια την καλησπερα μου στο παρεακι. ετοιμαζομαι να αγορασω την NIKON P900. εχει καποιος απο εδω μεσα για να μου πει την γνωμη του? ειναι compact με απιστευτο φακο. η τιμη της ειναι στα 579 ευρω. http://www.nikon.gr/el_GR/product/digital-cameras/coolpix/bridge/coolpix-p900

Το ότι έχει 2000mm δλδ 83x zoom δεν κάνει ένα φακό απίστευτο, βασικά ακριβώς το αντίθετο κάνει. Η μηχανή που κοιτάς δεν ειναι compact, ειναι bridge και θα σε συμβούλευα αν δεν είσαι παπαράτσι ή αν δεν χρειάζεσαι απαραίτητα αυτό το ζουμ να την βγάλεις από τις επιλογές σου. Η ποιότητα εικόνας με αυτόν αισθητήρα θα είναι κάτω του μετρίου, με ένα καλό κινητό θα βγάζεις πολύ καλύτερες φωτογραφίες απλά δεν θα έχεις αυτό το ζουμ.

Πριν επιλέξεις ποια μηχανή θα πάρεις, να σκεφτείς πρώτα τι θέλεις να φωτογραφιζεις, εκεί ίσως μπορούμε να σου σε βοηθήσουμε με κάποιες προτασεις

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οι φωτογραφίες που βγάζουν όλες αυτές οι μηχανές μετά τα 250-300mm χωρίς τρίποδο είναι 90% "κουνημένες". Έτσι κι αλλιώς όπως είπε ο προλαλήσας η ποιότητα τους είναι πολύ μέτρια, σε επίπεδο μέτριου κινητού. Σκέψου τι τραβάς και τα ξαναλέμε...

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. ο κυριως λογος που μου αρεσε η συγκεκριμενη μηχανη ειναι τα reviews που ειδα στο youtube. ειδα οτι δεν υστερει ουτε στο macro.και το διαφραγμα της ειναι 2.8 με 6.5 η χρηση της θα ειναι καθαρα ερασιτεχνικη. τοπια, πορτρετα, φυση δλδ . ξερω οτι για μακρινες ληψεις θα χρειαζομαι τριποδο. μιλησα με καποιον που την δουλεψε και μου ειπε μονο καλα λογια.εσεις τι θα μου προτεινατε?

Πάνο αν κατάλαβα καλά ο φίλος μας θέλει πολύ απλά πράγματα με στοιχειώδη ποιότητα φωτογραφίας. Αν οι φωτογραφίες ενός καλού κινητού τον ικανοποιούν ποιοτικά και θέλει αυτά που δεν μπορεί να κάνει με αυτό, δηλαδή τοπία (ευρυγώνια πλάνα), macro (έστω ψεύδομάκρο), πορτρέτα χωρίς ξεφοντάρισμα, παρέες - εκδρομές κ.λ.π. , μιά χαρά μηχανή είναι η P900. Ή ίσως μια αντίστοιχη με κάπως λιγότερο ζουμ - πιο φωτεινό φακό, π.χ. η panasonic FZ300. Πολλά κλικ πιο πάνω ως IQ είναι η "δικιά μου" panasonic TZ100 αλλά με πολύ λιγότερο ζουμ. Την έχεις πάντα μαζί σου βέβαια σε αντίθεση με το "μπαζούκα" Nikon, αλλά δεν ξέρω αν ενδιαφέρεται ο φίλος μας και κυρίως αν θα την δει αυτήν την καλύτερη ποιότητα. Όλες αυτές είναι στα 450-550 στο amazon - εδώ δεν ξέρω...

Σε εσένα, νόμιζα ότι σύστηνες την GX80 στον φίλο που ρωτάει για την Nikon P900 - αλλά μάλλον έκανα λάθος?

...H GX80 ναι καλή, είμαι φοβερά ευχαριστημένος. Είναι υπερπλήρες "πακέτο" που εκτός από καλό IQ προσφέρει εξαιρετική "εμπειρία χρήσης"...

Μπερδευτήκαμε.
Όχι δε προτείνω στο φίλο για την p900 αλλά για ρωτάω για έναν ξάδερφο που θα του κάνουν δώρο οι κουμπάροι του.
Οπότε πάμε άφοβα στην Panasonic που βλέπω όμως ότι έχει εξαντληθεί από παντού.

Ο καθένας έχει διαφορετικά μέτρα και σταθμά για το τι μπορεί να κουβαλάει πάντα μαζί του. Μια καλή compact πάντως, είναι πάντα χρήσιμη!

Καλησπέρα, δυστυχώς άργησα να απαντήσω.

όπως είπα και στο άλλο θέμα του πρότειναν μια RX100 (Για αυτο ρωτησα ποια ειναι μια καλη τιμη)

Αυτος τη δινει ακριβα οποτε μαλλον θα την ακυρωσει.
έχουμε καποια άλλη προταση;

Γύρω στα 300 ή και λιγότερο μπορείς να βρείς μεταχειρισμένες GM1/GF7 που είναι κλάσεις ανώτερες ως IQ. Απλά είναι λίγο πιο μεγάλες - βασικά εξέχει ο φακός, κατά τα λοιπά είναι ίδιες.

edit: μόλις είδα κι αυτό https://www.bestprice.gr/item/21545...-kit-12-32mm.html?qid=3aOXmKa0tTU_fc55c&seq=2

Μας έχει βάλει ο Πάνος και σκέφτομαι και εγώ για την α6000

Ο φίλος σου καλό είναι να πάει να τις δει - για να έχει μια αίσθηση τι ακριβώς σημαίνει γι αυτόν το "πάντα μαζί". Η α6000 για μένα είναι μεγάλη μηχανή (έχω την GX80 που είναι αντίστοιχη και με μικρότερους φακούς), αλλά για άλλους είναι μικρή γιατί η μεγάλη τους είναι FF ας πούμε.