Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Και τώρα τι κάνουμε?

για αρχη βρισκεις 50mm 1,8 μεταχειρισμενο κ με 100ε, εναλλακτικά, αν θελεις ζουμ, βρισκεις με 5-6 κατοσταρικα, κατα τ αλλα, η μηχανη ειναι επαγγελματικη, ογκος-βαρος κ ισως να μην σε βολεψει καθολου, μιας κ εχεις συνηθισει την ψειρα

Re: Απάντηση: Και τώρα τι κάνουμε?

για αρχή βρίσκεις 50mm 1,8 μεταχειρισμένο κ με 100ε, εναλλακτικά, αν θέλεις ζουμ, βρίσκεις με 5-6 κατοστάρικα, κατα τ αλλα, η μηχανη ειναι επαγγελματικη, ογκος-βαρος κ ισως να μην σε βολεψει καθολου, μιας κ εχεις συνηθισει την ψειρα
Ισχύει, πόνεσε το χέρι μου και μόνο που την κρατούσα.

Re: Και τώρα τι κάνουμε?

Φωτογραφικά (και χωρίς να μιλούμε για τον τομέα βίντεο) η nikon d810 παραμένει μια από τις 3 καλύτερες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές που μπορούμε να αγοράσουμε. Καμιά σχέση με την a6000.

Ειναι κριμα παντως να πεφτει στο χερι σου τετοια μηχανη και να μενεις στην Α6000.

Εφοσον σε ενδιαφερει η φωτογραφια εννοω.

Ειναι κριμα παντως να πεφτει στο χερι σου τετοια μηχανη και να μενεις στην Α6000.

Εφοσον σε ενδιαφερει η φωτογραφια εννοω.
να συμφωνήσω μαζί σου , αλλά με το budget που θα έχω πουλώντας την sony , θα σωθεί η κατάσταση? Υπόψιν πως δεν μπορώ να διαθέσω τίποτα παραπάνω μιας και μου ήρθαν πολλές αναποδιές.

Η καλύτερη μηχανή είναι αυτή που χρησιμοποιείς. Όσο για την ντροπή, νομίζω ότι ο θείος θα στενοχωριόταν αν την έτρωγε το ντουλάπι...

θα δοκιμάσω να την κρατήσω και θα κινηθώ για αρχή σε αγορά ενός low budget φακού (28-85mm f/3,5-4,5) για να δοκιμάσω αν με βολεύει ως ερασιτέχνη (αυξημένο βάρος, λειτουργίες που προφανώς δεν κατανοώ) και βλέποντας και κάνοντας αργότερα. Σίγουρα το εύκολο κομμάτι θα ήταν να την πουλήσω αλλά δεν το θέλω. Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Προσωπικά και εγώ αυτό θα σου έλεγα να κάνεις, πάρε αρχικά έναν φτηνό ζουμ, χτύπα και τον αξιοπρεπέστατο και φτηνό nikon 50mmf1,8 και δες αν σου αρέσει, αν όχι απλά την πουλάς, είναι κρίμα να σκοτώσεις τέτοιο εργαλείο χωρίς έστω να παίξεις λίγο μαζί του.

Απάντηση: Και τώρα τι κάνουμε?

Θα διαφωνήσω για φτηνό ζούμ. Ίδιως για τη μηχανή αυτή.
Για μένα η πρώτη πρόταση είναι και η πιο σωστή.
Ένας 50άρης και οικονομικότερος απο ζουμ και πολύ καλύτερος σε ποιότητα, και το σημαντικότερο εξασκείς και τις φωτογραφικές σου ικανότητες.
Υπάρχουν πολλοί φωτογράφοι που βγαζούν αριστουργήματα με ένα και μόνο φακό, δες για παράδειγμα την Marta Bevacqua με μια 5ΔΜΚΙΙ & εναν 50άρη

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Φιλος που εχει την nikon 1 j4 του επεσε και του εσπασε ο φακος 10-30
Πηρε στην νικον ελλας και του ειπε φακος 320+φπα
Μετα του ειπαν οτι αν 8ελει να βαλει ανταπτορα για να περνει τουσ κανονικους φακους την νικον 250+φπα + τον φακο.

Απο που απο το εξωτερικο μπορει να αγορασει κατι να μην αχρηστευε8ει η καμερα?

Κι εγώ θα διαφωνήσω. Η μηχανή παραμένει state of art και θέλει την αντίστοιχη αντιμετώπιση. Πολύ απλά ένας φθηνός ζουμ θα της κακοπέσει. Είναι πολύ εκλεκτική στα αρχεία που παράγει. Για να μην πούμε ότι πρόκειται για μηχανή raw> jpg κι όχι για jpg απευθείας. Μόνη λύση για να ξεκινήσει κάποιος ένας φθηνός σταθερός φακός, π.χ. ένας afs 50 1.8. Aν την είχα εγώ θα της έβαζα έναν SAMYANG 24 1.4.

Εγώ νομίζω ότι θα έπρεπε να την πουλήσεις. Η a6000 είναι υπεραρκετή για πολύ καλές φωτογραφίες και σίγουρα μαζί της θα έχεις τριπλάσιες ευκαιρίες να φωτογραφίσεις κάτι που δεν σχεδίαζες, καθώς το θηρίο θα το έχεις παρκαρισμένο στο σπίτι.

Υπάρχουν πολλοί φωτογράφοι που βγαζούν αριστουργήματα με ένα και μόνο φακό, δες για παράδειγμα την Marta Bevacqua με μια 5ΔΜΚΙΙ & εναν 50άρη

καμια σχεση.... η φωτογραφιες της κυριας ειναι σχεδον ολες σκηνοθετημενες
για να βγαλει μια φωτογραφια ισως να χρειαζεται και καποιες ωρες....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Και τώρα τι κάνουμε?

Προσωπική μου γνώμη σκέψου το δύο φορές πριν την κρατήσεις. Η μηχανή είναι πολύ καλύτερη απο την 6000 που έχεις αλλά δεν είναι μηχανή για απλό ερασιτέχνη με περιορισμένο budget σε φακούς , αν πράγματι την κρατήσεις για να την ευχαριστηθείς θέλει ανάλογα καλούς φακούς για το στύλ φωτογραφίας που κάνεις και όχι συμβιβασμοϋς με φθηνοϋς ζουμ και ημίμετρα με MF φακοϋς που ίσως δεν σε βολέψουν.

Σκεψου να είχες ένα smart για να κινείσαι στην πόλη, να έχεις συνηθίσει να παρκάρεις παντού για να πηγαίνεις στη δουλειά σου σχετικά οικονομικά και ο θείος σου αντί για την μηχανή σου άφηνε μια Ferrari που δεν μπορείς να συντηρήσεις , να πληρωσεις βενζίνη , ασφάλιστρα ή να την παρεις μαζϊ σου καθημερινά στην δουλειά. Θα το κάνεις μια και δύο φορές , σίγουρα θα νιώσεις τη διαφορά απο το smartακι σου και μετά θα αρχίσεις να είσαι με το χέρι στην τσέπη και να πληρώνεις γκαράζ μην στην γρατσουνίσουν στο δρόμο. Αν την D810 την θέλεις καθαρά για συναισθηματικοϋς λόγους το καταλαβαϊνω, κράτα όμως και την μικρή 6000 για καθημερινή και τσϊμπα ένα φακό που να δένει με την D810 σωστά και κάνε της πολύ συγκεκριμένη χρήση. Προς θεού μην μείνει βιτρίνα μόνο για συναισθηματικόϋς λόγους είναι κρίμα και άδικο για την μηχανή, καλύτερα να την χαρεί κάποιος που να την θέλει πράγματι για αυτό που μπορεί να κάνει και αυτό ίσως να ευχαριστούσε και τον θείο σου εν τέλη (το ιδανικό θα είναι να είσαι εσύ αυτός βέβαια).

εγω λεω να τις κρατησεις και τις δυο. παρε και ενα φθηνο 50αρη. Μην την πουλησεις την Νικον. Σκεψου το.

Επισης νομιζω οτι το σχολιο σχετικα με το σμαρτ και την φερραρι ειναι ατυχες.

ΦΙΛΕ κρατα την και αστην και στο ραφι να την βλεπεις και να την τρωει η σκονη αν δεν εχεις λεφτα για φακο. Θα με θυμηθεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Και τώρα τι κάνουμε?

καμια σχεση.... η φωτογραφιες της κυριας ειναι σχεδον ολες σκηνοθετημενες
για να βγαλει μια φωτογραφια ισως να χρειαζεται και καποιες ωρες....
καμία σχέση με τί;
οτι δεν μπορείς με μια καλη μηχανη και εναν 50άρη φακο να βγεί καλο αποτέλεσμα;
και έστω ότι θελει και μερικές ώρες, τι σημαινει αυτό;

Φίλοι μου , ας μείνουμε στο ερώτημα του φίλτατου για την τύχη της D810.
Το παράδειγμα του kbouk είχα ακριβώς κατά νου να γράψω κι εγώ.
Με πρόλαβε !

Και εγω λεω 50αρη 1,8 για να εκμεταλευτεις οσο το δυνατον καλυτερα και φθηνοτερα την ποιοτητα της d810.