Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώτο pos

Επειδή ψάχνω για μια μικρή μηχανη για ταξίδια, σκεφτόμουν μια Sony rx100 iii, που τη βρισκω σε παρόμοια τιμή.

Καμία γνώμη μεταξύ των 2;

Δεν με νοιάζει το βίντεο τόσο.... Για φωτο κυρίως.

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώτο pos

Επειδή ψάχνω για μια μικρή μηχανη για ταξίδια, σκεφτόμουν μια Sony rx100 iii, που τη βρισκω σε παρόμοια τιμή.

Καμία γνώμη μεταξύ των 2;

Δεν με νοιάζει το βίντεο τόσο.... Για φωτο κυρίως.

Canon m100 θα σου πρότεινα

το θεμα ειναι οτι η m100 με τον κιτ φακο ειναι πολυ μεγαλυτερη σε ογκο...θελω τυπου Pocket, οπως sony rx100, αλλιως εχω την fuji xt2.

pocket.jpg

Απάντηση: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώ

Αν θες απλά μικρή η m100 σε παραπλήσια τιμή έχει πλεονέκτημα. Για τσέπη βέβαια Sony.

θα την εχω σε μια μικρη "μπανανα" που βαζω πορτοφολια , κινητα κλπ.

Οριακα χωραει κατι σαν την gx800 , δεν ξερω για sony a5100 (που εχω στην παραπανω φωτο).

Η canon δε χωραει.... κι επισης ξεφευγει σε τιμη.
Σαν πανω οριο εχω τα 300 ευρω (μαζι με κιτ φακο)

τις sony τις βρισκω στα 300 μεταχ/νες.

Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

η Μ100 είναι σχεδόν ίδια σε όγκο με την GX800, απλά η panasonic έχει το πλεονέκτημα του μικρού (και καλού) κιτ φακού. Για φωτογραφία θα ήταν ιδανικό σε απόδοση & μέγεθος η Μ100 με τον 20άρη, αλλά δύσκολο να τη βρεις σε μεταχειρισμένη με αυτόν το φακό.

επειδη εχω χρονια να δοκιμασω Canon, μετα απο την canon 7D... βρηκα τυχαια μεταχ/νη m100 + 15-45mm στα 250 ευρω τελικη τιμη και ειπα να τη κανω τη κουτουραδα!

Αν το μετανοιωσω, το κριμα στο λαιμο σας! :p

YΓ... ο 22mm f2 ειναι αυτος που θα ψαξω να βρω αργοτερα μεταχ/νο.

ΥΓ2... εχει ακουστει κατι για magic lantern σ αυτο το μοντελο ? Γιατι αραγε εμειναν μονο στην αρχικη eos M ?

Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Ναι...θ έρθει μάλλον τη Παρασκευή
Τώρα ψάχνω κάποιο γκριπ, γιατί είναι πολύ λεπτή .

Στη Ελλάδα δεν βρήκα κάτι, αλλ κι έξω λίγα πράγματα υπάρχουν. Αν ξέρει κάποιος, ας μου πει.

Πολλά χρόνια πριν έβγαζα φωτογραφίες en face - profil και φωτογραφίες των δοντιών με μια nikon D-301 με φιλμ για slides, 90mm macro Elicar f.2,5 και ένα περιστρεφόμενο flash Philips P-18 όπως φαίνεται στην πρώτη εικόνα.

Στις φωτογραφίες προσώπου χρησιμοποιούσα flash Nikon speedlight SB-22 σε τρίποδα, δεύτερη εικόνα.

Το ερώτημα είναι αν αγοράσω ένα dslr σώμα μπορώ να χρησιμοποιήσω τον macro ή το flash από το υπάρχοντα εξοπλισμό μου?
Πολύ σημαντικό για εμένα είναι η διαδικασία φωτογράφησης να είναι γρήγορη και αυτοματοποιημένη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

IMG_20181217_114041.jpgIMG_20181217_115616.jpg

Τι budget διαθέτεις;

επειδη εχω χρονια να δοκιμασω Canon, μετα απο την canon 7D... βρηκα τυχαια μεταχ/νη m100 + 15-45mm στα 250 ευρω τελικη τιμη και ειπα να τη κανω τη κουτουραδα!

Αν το μετανοιωσω, το κριμα στο λαιμο σας! :p

YΓ... ο 22mm f2 ειναι αυτος που θα ψαξω να βρω αργοτερα μεταχ/νο.

ΥΓ2... εχει ακουστει κατι για magic lantern σ αυτο το μοντελο ? Γιατι αραγε εμειναν μονο στην αρχικη eos M ?

Αν το μετανοιωσεις , με χαρα να την αγορασω απο σενα , να σε ξαλαφρωσω!!

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

...Το ερώτημα είναι αν αγοράσω ένα dslr σώμα μπορώ να χρησιμοποιήσω τον macro ή το flash από το υπάρχοντα εξοπλισμό μου?
Πολύ σημαντικό για εμένα είναι η διαδικασία φωτογράφησης να είναι γρήγορη και αυτοματοποιημένη.

O φακός άν ειναι F mount και πάρεις Νικον σώμα dslr, ναί αλλά φυσικά με χειροκίνητη εστίαση.

Τα φλάς δέν νομίζω σε ψηφιακές.

Αυτοματοποιημένο τρόπο δηλαδή;
Με tethering τα αρχεία κατευθείαν στον υπολογιστή;

Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Eπειδή ψάχνομαι κι εγώ για pocket μηχανή,διαβάζω για "προβλήματα" γρήγορης εστίασης του φακού στην σειρά RX100 της sony.
H επιλογή της pocket έχει να κάνει και με την γεμάτη τεμπελιά θέλησή μου να μάθω να βγάζω φωτό με manual ρυθμίσεις.

Αν πάρεις τα τελευταία μοντέλα, κανένα θέμα με ταχύτητα εστίασης.
Στα παλιότερα ίσως, αλλά και πάλι οχι πιο αργη από άλλες Compact.

Η τελευταία compact που είχα ήταν η Canon G9 με την οποία δεν είχα κανένα πρόβλημα στην ταχύτητα εστίασης και μιλάμε για μοντέλο του 2008.

Μην πείτε τίποτα...Διάβασα τα σχόλια στο thread της Panasonic LX100 - LX100 II και έχοντας παλαιότερη εμπειρία από 2 βιντεοκάμερές της,θα πάω για Canon ή Sony.

Τα σχόλια αναφέρονται στην συγκεκριμένη μηχανή - και μόνον. Έχω την ΤΖ100 από τα τέλη του 2016, την οποία έχω "λιώσει" σε βουνά, πάγους, παραλίες και βουτιές (μέσα σε σακούλα ewa marine) και δεν έχει βγάλει άχνα. Φωτογραφίες μπορείς να δεις στο flikr μου: https://www.flickr.com/photos/dimitriospi/ (δες τα exif data για να τις ξεχωρίσεις)

Κοστίζει βέβαια γύρω στα 500 , αλλά το ρεζουμέ είναι ότι οι φήμες τύπου "διάβασα ότι...", "μου είπανε ότι... " κ.λ.π. είναι εύκολες, όποιος κατάλαβε - κατάλαβε...

edit: έχω και μια ΤΖ7 από το... 2008 αν θυμάμαι καλά, που έχει "πάθει" τα ίδια και χειρότερα - χαίρει άκρας υγείας, πρόσφατα της πήρα μια 2η μπαταρία γιατί η παλιά ΟΕΜ τα "έφτυσε" μετά τόσα χρόνια...

Last edited: