Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Καλησπέρα Κώστα που είσαι φαν των m4/3 και σε όλη την ομάδα!

Μία ερώτηση: έχω την περίπτωση της αδερφής μου που φωτογράφιζε παλιότερα με μία Nikon d5100 και κάποιους φακούς σαν τον prime 35mm f1.8
Ομως ένα τρέμουλο στα χέρια την εμποδίζει πλέον. Ούτε τα κινητά μπορεί να χειριστει για φωτογραφία.

Από τις μηχανές που κυκλοφορούν έχει κάποιος εμπερία ο ίδιος ή από φίλους με παρόμοια περίπτωση;
- Είναι οι σταθεροποιήσεις ικανές να αντιμετωπίσουν τέτοιες περιπτώσεις;
- Να υποθέσω ότι πάμε σε m4/3 για καλύτερη σταθεροποίηση;
- Μεταξύ Olympus kai Panasonic τι θα ήταν καλύτερη επιλογή;
- θα έπρεπε να συνδυαστεί σώμα και φακός με stabilizer και στα δύο για καλύτερα αποτελέσματα ή μόνο το σώμα αρκεί; Σε ποιο μεγάλους αισθητήρες πολλές φορές ο συνδυασμός φακού και σώματος σε σταθεροποίηση δίνει καλύτερα αποτελέσματα (p.x. Sony) αλλά δεν νομίζω ότι θα μπορεί να προσφέρει στην πράξη την ίδια επίδοση.

Για πείτε μου καμία πρόταση για ένα ευέλικτο συστηματάκι να ευχαριστηθεί πάλι φωτογραφία. Το οικονομικό θα το δουλέψουμε, έχουμε κάποιο χώρο.

ως φαν δηλώνω βάζελος και μόνο ! :music-smiley-005:

Στο θέμα μας τώρα, η καλή σταθεροποίηση θα βοηθήσει σίγουρα ως ένα σημείο αλλά δεν ξέρω πόσο δυνατό είναι το τρέμουλο της αδερφής σου, αν είναι συνεχές κλπ. Θα έλεγα πριν την αγορά να κοιτάξει να κάνει μια δοκιμή σε ένα μαγαζί ή με κάποιο μέλος που έχει παρόμοιο εξοπλισμό (ευχαρίστως να βοηθήσουμε αν μπορούμε). Κάθε συναφής περίπτωση είναι διαφορετική, δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει αναγωγή.

Συνυπάρχουν 2 θέματα κατά τη γνώμη μου. Το ένα είναι κοιτώντας το EVF να φιλτράρεται έως ένα βαθμό η κίνηση του χεριού της ωστε να γινεται πιο ευχάριστη η φωτογράφηση και το δεύτερο την ώρα του κλικ να βγαινει πιο καθαρή η φωτογραφία ειδικά σε φωτό με αργούς χρόνους κλείστρου.

Τα σώματα με τοπ πενταξονική σταθεροποίηση (5-6.5stop με καταλληλο φακό) είναι πολυ ακριβά, η ΕΜ1.2 και η G9. Από Olympus η ΕΜ5ΙΙ , η Penf και η παλιά ΕΜ1 έχουν επίσης πολυ καλή σταθεροποίηση (περίπου 4 στοπ απο το σώμα και μόνο). Μπορεις να δείς και την ΕΜ10 ΙΙ (περνει εξτρα μικρο και βολικό γκριπ) που είναι σε προσφορά ή και την νέα ΕΜ10ΙΙΙ με 4Κ, εχουν πενταξονικό IBIS αλλά με ελαφρώς μειωμένη απόδοση απο ΕΜ5 ΙΙ, PenF, ΕΜ1
Απο Panasonic κοιτάς τη νέα GX9 (δεν εχει όμως το τελευταιο Dual IS2 αλλά Dual IS με κατάλληλο φακό) και την G80 (εχει το τελευταιο Dual IS2). Το σώμα είναι πολύ προσωπική υπόθεση π.χ. η G80 ειναι σώμα αλλά DSLR με καλό γκριπ σαν την παλιά της Νικοn D5100. Αν θέλει να την γραπώνει καλά (ίσως και λόγω του τρέμουλου) τα αλλα σώματα δεν διαθετουν τόσο βαθύ γκριπ, είναι πιο μοδάτα όμως και όμορφα.

Αυτα ειναι τα χαρακτηριστικα τους όμως ΜΟΝΟ για το IBIS, τα υπόλοιπα θετικά ή αρνητικά του κάθε σώματος π.χ. αισθητήρας , νέος επεξεργαστής, καλό jpeg κλπ., εργονομία, ποιότητα EVF, κλπ διαφέρουν όπως και οι τιμές. Υπάρχει και η αγορά του μτχ. με υπολοπιπο εγγυησης και λίγα κλικ, π.χ. πριν λιγες ημέρες εφυγε ΕΜ5ΙΙ με 12-40 στα 1000ευρώ με 1600 κλικ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχ

Με ποιον φακό αν είναι η GX9?
Αληθευει οτι η Panasonic χρειάζονται και στο φακό IS για να πιάσουν την επίδοση της Olympus? Δεν το έχω κοιτάξει το σύστημα καθόλου οπότε μάλλον ρωτάω πράγματα που έχουν χιλιοειπωθεί.

Ναι ισχύει ως γενικός κανόνας, η GX9 πωλείται συνήθως με τον μικρό pancake 12-32, εναλλακτικά δες τον κιτ 12-60 (αν έχει έρθει σε πακέτα)

εφοσον ψσχνεις κατι σε σταθεροποιηση και προτιμαει σε prime 35αρη. υπαρχει η λυση σε tamron 35 f1.8 vc με σταθεροποιηση που ειναι βεβαια και για full frame μηχανη.

Δεν μπαίνει τέτοιος φακός παρα μόνο με αντάπτορα AF τυπου metabones και η σταθεροποίηση του φακού είναι άχρηστη, προφανώς εννοεις στην Νικον που είχε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Γειά σας και καλή χρονιά!

Ψάχνω για φωτογραφική μηχανή με budget 800 max που να πληροί τις εξής προϋποθέσεις.

Σημαντικά:
-καλή απόδοση στις νυχτερινές λήψεις, χωρίς θόρυβο
-περιστρεφόμενη οθόνη (Fully articulated)
-οθόνη 3'', 720p (921,000 screen dots) και πάνω
-σύνδεση με remote control (κινητό>συσκευή)
-όσο το δυατόν μικρή και ελαφριά
-φακός: Ικανός στο να εστιάζει σε κοντινή απόσταση
Ζούμ γύρω στο 18-135mm

Προαιρετικά:
-προστατευμένη από καιρικές συνθήκες και σκόνες [Environmentally sealed] (θα εξυπηρετούσε)
-οθόνη αφής (touch screen)

Γενικώς ψάχνω κάτι που να είναι εύκολο στη μετακίνηση, χωρίς να κουβαλάω πολλά πολλά έτσι ώστε να μπορώ να τη παίρνω ακόμα και στις βόλτες μου.
Προσπαθώ να αποφύγω να αλλάζω φακούς κάθε λίγο και λιγάκι. Γι' αυτό σκεφτόμουν για κάποιον φακό που μπορεί να εστιάσει σε κοντινές αποστάσεις έχοντας και ένα αξιοπρεπές ζουμ (π.χ. 18-135mm).
Είμαι καινούριος στο χώρο της φωτογραφίας και από κάμποσο ψάξιμο που έκανα σκεφτομαι την Canon EOS 200D, την Pentax K-70 και την Nikon D5600.
Μου φαινονται αξιοπρεπεις και οι τρεις, παρ' ολ' αυτα δεν ξερω τι αξιζει περισσοτερο σε συνδιασμο με τους 18-135mm φακους τους.

Τι προτείνετε?

Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Καλώς ήρθες στο φόρουμ, από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω ότι θες μια μηχανή "να τα κάνει όλα". Δυστυχώς τέτοιες δεν υπάρχουν, οπότε όλοι μας ψάχνουμε λύσεις με τους δυνατόν λιγότερους συμβιβασμούς. Π.χ. φακός 18-135 και νυχτερινές λήψεις χωρίς θόρυβο είναι ασύμβατα, εκτός αν χρησιμοποιήσεις τρίποδο (που και πάλι...). Επίσης όταν λες "καινούριος" τι εννοείς - κατέχεις τα βασικά? Ξέρεις ας πούμε ότι ο φακός που αναφέρεις ως 18-135 έχει εστιακή σε FF περίπου 28-200? Έχεις κάποιες γνώσεις σχετικά με χρόνους, διάφραγμα, ευαισθησία κ.λ.π.? Τέλος πριν αρχίσεις να σκέπτεσαι το είδος του εξοπλισμού σου, καλύτερα να αναλογισθείς τα είδη των φωτογραφιών που σε τραβάνε περισσότερο. Αν θες μια για γενική χρήση, παρέες, κοινωνικές εκδηλώσεις, ταξίδια και γενικά κάτι που θα έχεις πάντα μαζί σου, ο όγκος/βάρος είναι σημαντικά στοιχεία - αλλιώς κινδυνεύει να μείνει στο ντουλάπι η μηχανή και να τραβάς με το κινητό. Αν σου αρέσει η αστροφωτογράφιση (ας πούμε), και σκοπεύεις να ασχοληθείς σοβαρά, μιλάμε για διαφορετική κατάσταση...

Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Καλημέρα σας. Μετά από αρκετά χρόνια με μια compact Nikon coolpix p510 λέω να πάω στον κόσμο των dslr. Σκέφτομαι λοιπόν για την nikon 5300 με έναν φακό 18-105. Η χρήση που κάνω είναι σε ταξίδια και όχι πως έχω κάνα παράπονο από την coolpix αλλά θέλω να μάθω και τις λήψεις πειράζοντας αρκετά διάφραγμα ταχύτητες κλείστρου και iso. Μου αρέσουν αρκετά οι βραδινές φωτό χωρίς φλας. Καθαρά για οικονομικούς λόγους λέω για Κιτ φακό αυτόν και όχι έναν 18-140 για να γλιτώσω το να είμαι με 2 φακούς 18-55 και ένα για ποιο μακριά και να αλλάζω όταν θέλω λίγο παραπάνω ζοομ. Πώς το βλέπετε σαν επιλογή για κάποιον που ξεκινάει τώρα με dslr ; Οποία γνώμη δεκτή
Σας ευχαριστώ πολύ

Καλώς ήρθες στο φόρουμ! Πριν συνεχίσουμε μια ερώτηση: έχεις πάει σε κατάστημα να πιάσεις στα χέρια σου την μηχανή που λες μαζί με τον φακό? Αν όχι, πήγαινε και δες την, πασπάτεψέ την και συλογίσου αν θα σε βολέψει να την έχεις πάντα μαζί σου. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για όσους αναβαθμίζονται σε μεγάλες μηχανές είναι να σκονίζονται στο ντουλάπι...

Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Την έχω πιάσει και την έχω κρατήσει στο χέρι μου. Όντως αισθητό το βάρος και φαντάζομαι με έναν 18-140 θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο. Προφανώς για αυτό και αρκετοί προτιμάνε έναν 55αρι φακό στο σώμα και αλλαγή οπότε χρειαζεται. Μόνο θέμα το βάρος λες λοιπόν;

Απάντηση: Sony α6500 φωτογραφία

Υπαρχει κατι τετοιο σε εξελιξη;;; Ετοιμαζομαι να παρω την 6500 , αν ειναι να περιμενω λιγο...

Re: Sony α6500 φωτογραφία

έτσι λέγεται, ότι θα κυκλοφορήσει ένα high end/professional σώμα το οποίο θα είναι η ναυαρχίδα του apsc συστήματος

κανείς δεν είναι σίγουρος πότε ακριβώς θα βγει, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι αρκετά ακριβότερη μηχανή από την a6500, ειδικά στην αρχή - ίσως και πάνω από >1500Ε, ανάλογα και με το τι χαρακτηριστικά θα έχει

για το αν αξίζει να πάρει κάποιος την a6500, εξαρτάται κυρίως από τι χρήση θα της κάνει και την τιμή που την έχει βρει - στα 1250ευρώ ας πούμε που είναι η χαμηλότερη skroutz αυτή τη στιγμή προσωπικά δεν πιστεύω πως αξίζει...

Re: Απάντηση: Sony α6500 φωτογραφία

Υπαρχει κατι τετοιο σε εξελιξη;;; Ετοιμαζομαι να παρω την 6500 , αν ειναι να περιμενω λιγο...

εξαρταται...απο που θα τη παρεις και ποσο.

Αν παρεις την α6500 μεταχ/νη , τοτε παρτην!

Αν ομως σκεφτεσαι να τη παρεις καινουργια απο Ελλαδα , τοτε περιμενε λιγο.
Μεχρι το Πασχα πιστευω θα εμφανιστει η νεα ναυαρχιδα της sony στο APSC (ο διαδοχος της a6500).

Αλλα εδω μιλαμε για 1500 ευρω τουλαχιστον, σωμα μονο , τιμη που εμφανιστηκε και η a6500 .

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony α6500 φωτογραφία

Παιδιά έχουμε πει πολλές φορές ότι αναφορές για τιμές και προσφορές ΜΟΝΟ στο νήμα των προσφορών από όπου και να προέρχονται αυτές, ειδικά οι προτροπές στα μέλη για αγορές από grey μαγαζιά στα υπόλοιπα νήματα θα διαγράφονται at once .

δεν προετρεψα κανεναν να παρει μηχανη απο Grey... ουτε ειναι προσφορα η τιμη αυτη στα gray.

Να προσεχουμε τι λεμε λιγο!

Απλα, ανεφερα τις επιλογες που εχει καποιος.

Ειπα ΡΗΤΑ...

ΑΝ σκεφτεσαι να τη παρει απο Ελλαδα να περιμενει το επομενο μοντελο.

ΑΝ παρει κατι μεταχ/νο ή απο GREY, τοτε προχωρα (απο αποψη τιμης παντα).

Απάντηση: Re: Sony α6500 φωτογραφία

Έβαλες τιμή και το διόρθωσα (έσβησα την τιμή από το μνμ, αν θες το φέρνω πισω) Γιάννη και στο νήμα της 6400 έγινε και το άφησα, δεν είναι άποψη μου είναι απόφαση της ΔΟ που την έχουμε χιλιόγραψει.

Για βραδυνές λήψεις στο χέρι, χωρίς τρίποδο ή φλάς,
θέλεις εναν "γρήγορο" φακό που να ανοίγει το διάφραγμα τούλαχιστον στο f/1.8.
Καλή οικονομική επιλογή για τη μηχανή που ενδιαφέρεσαι ο 35mm f/1,8 G.
Ιδανικός για πορτραίτα και ξεφοντάρει το θέμα.

αλλοιωνεις ομως το μυνημα μου...δε συμφωνω καθολου και ειπα το λογο.

Δεν προετρεψα κανεναν για τιποτα, δε γινεται να μη λεμε καποια πραγματα οπως ειναι.

Δεν ειμαστε στρουθοκαμηλοι...μεγαλα παιδια ειμαστε ! (γιατι παιδια ειμαστε τελικα οι αντρες... απ οτι φαινεται).

Προσωπικά συμφωνώ με τον Γιάννη, δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα στο αναφέρεται η τιμή από Grey market? Επιτρέπετε δηλαδή σε ένα μόνο thread και όχι στα υπόλοιπα? Ποιος είναι ο λόγος και ο σκοπός αυτής της κίνησης και τι κερδίζουμε με αυτό?

Έχουμε κανονες στο forum ;
Υπάρχουν νήματα ειδικά για ΚΑΘΕ θεμα;
Η απάντηση και στα 2 ειναι ΝΑΙ.
Άρα, να η απάντηση σου φίλε Νίκο...

Απάντηση: Re: Sony α6500 φωτογραφία

Γιάννη το αναλύω δημόσια για τελευταία φορά μιας και πρέπει να υπάρχει μια απολύτως ξεκάθαρη άποψη πως θα αντιμετωπίζει η ΔΟ ανάλογα θέματα στο μέλλον,

από τη στιγμή που το μέλος γράφει για τιμή 1250 ευρώ στο skroutz και εσυ του απαντάς για αγορά άλλη grey 350 κάτω είναι έμεση προτροπή
Από σεβασμό που έδωσες απάντηση στον φίλο μας (όπως κανω μέχρι τώρα συστηματικά σε ανάλογες περιπτώσεις και με αλλα μέλη) δεν διαγράφω όλο το μνμ. Αν είναι όμως να έχω τη γκρίνια ότι αλλοιώνω την άποψη του καθενός, πονάει χερι κόβω χερι. Καθαρά και ξάστερα θα σβήνεται ΟΛΟ το μνμ. που υπονοεί έμμεσα ή άμεσα αγορά προς grey και ας έχουν γραφτεί και χρήσιμα πράγματα εντός. Προσωπικά δεν θα ξανάναφερθώ δημόσια για το συγκεκριμένο ζήτημα,

Αλλωστε αν κανένα Κινεζομαζαγο πάρει χαμπάρι το νήμα των προσφορών που έχουμε στην κατηγορϊα μας ίσως να σκεφτεί να γίνει και σπόνσορας στο forum :smash:και σίγουρα θα μοιράσει εκπτωτικά κουπόνια σε πολλούς από εδώ μέσα

Re: Απάντηση: Re: Sony α6500 φωτογραφία

Γιάννη το αναλύω δημόσια για τελευταία φορά μιας και πρέπει να υπάρχει μια απολύτως ξεκάθαρη άποψη πως θα αντιμετωπίζει η ΔΟ ανάλογα θέματα στο μέλλον,

από τη στιγμή που το μέλος γράφει για τιμή 1250 ευρώ στο skroutz και εσυ του απαντάς για αγορά άλλη grey 350 κάτω είναι έμεση προτροπή
Από σεβασμό που έδωσες απάντηση στον φίλο μας (όπως κανω μέχρι τώρα συστηματικά σε ανάλογες περιπτώσεις και με αλλα μέλη) δεν διαγράφω όλο το μνμ. Αν είναι όμως να έχω τη γκρίνια ότι αλλοιώνω την άποψη του καθενός, πονάει χερι κόβω χερι. Καθαρά και ξάστερα θα σβήνεται ΟΛΟ το μνμ. που υπονοεί έμμεσα ή άμεσα αγορά προς grey και ας έχουν γραφτεί και χρήσιμα πράγματα εντός. Προσωπικά δεν θα ξανάναφερθώ δημόσια για το συγκεκριμένο ζήτημα,

Αλλωστε αν κανένα Κινεζομαζαγο πάρει χαμπάρι το νήμα των προσφορών που έχουμε στην κατηγορϊα μας ίσως να σκεφτεί να γίνει και σπόνσορας στο forum :smash:και σίγουρα θα μοιράσει εκπτωτικά κουπόνια σε πολλούς από εδώ μέσα

Ευχαριστούμε Κώστα.

Πάντως πλάκα πλάκα νομίζω στο myphone.gr είχε σπόνσορες κινεζομάγαζα και αν θυμάμαι καλά έγραφαν και όλας στα threads με προσφορές κλπ. απευθείας. Πολύ μπροστά!!χαχα

παλι αλλοιωνεις τα γραφομενα μου!

ΔΕΝ ειναι εμμεση προτροπη , αυτο ειναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ σου εκτιμηση και δε συμφωνω ΚΑΘΟΛΟΥ !

δουλεια σου ΔΕΝ ειναι να σβηνεις καποια απο τα γραφομενα μου και ειδικα να τα μεταφραζεις οπως θελεις .

Προσωπικα δεν θα ανεχτω αλλη φορα να αλλοιωνεις κανενα μυνημα μου.

Αν δε συμφωνεις εσυ και η ΔΟ σβηστε τα εντελως!

Ξερεις φυσικα οτι ειμαι ιδρυτικο μελος του forum και τετοια αντιμετωπιση προσωπικα δεν την ανεχομαι απο κανενα!

ΥΓ... να πω οτι ΠΟΤΕ δεν εχω παρει μηχανη ή φακο απο GREY market. Αυτο ομως δε σημαινει οτι δεν υπαρχει αυτη η αγορα και μια απλη αναφορα σ αυτα (μετα απο ερωτημα) , ειναι προβλημα.

ΥΓ2... Ακομα και σε δικες Κωστα, ο δικαστης δεν κοιταει το γραμμα του νομου, αλλα το πνευμα. Εδω φαινεται οτι εχουμε αποκτησει τελευταια το χουι " αλλων" δικαστων!