Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστε το 1ο Po

Δεν αξιζει πλεον να πας σε σωμα dslr Canon. Η πιο value for money προταση της αγορας ειναι η Sony A73 ακομα.

Εκτος του μπατζετ σου αλλα θα σου κρατησει πολυ πολυ καιρο...

εχει το μεγεθος που θες και παιρνει και τους φακους που θες (αν καποτε η canon βγαλει κανα σωμα της προκοπης σε καλη τιμη γιατι και η R δεν ειναι καθολου ασχημη μηχανη το αντιθετο θα ελεγα, απλα ειναι ακριβη σε συγκριση με τον ανταγωνισμο)

Απάντηση: Re: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστ

Με αυτο το budjet απο φθηνές ακάθρεπτες (αν πας τελικά προς τα εκεί) ψαξε για καλοδιατηρημένες ΕΜ1, ΧΤ1. Το θεμα ομως δεν είναι το σώμα αλλά οι φακοί γιατί για να έχεις τοπ απόδοση σε IQ και ταχυτητα εστίασης αλλά και στοιχειωδη διαχείρηση DOF με μικρότερους αισθητηρες θέλεις και φωτεινούς καλούς φακούς. Αν ψαχτείς για στατικό ΒΙF εκεί λόγω Χ2 crop θα σε καλύψει πιο ευκολα το m43 αλλά και πάλι θέλεις ένα φωτεινό μτχ. τηλεφακό. Σε tracking mode τα πράγματα αλλάζουν, είναι αλλες οι απαιτήσεις και θες πολύ πιο συγχρονο σώμα να ανταγωνιστει σε BIF τις DSLR που χρόνια τωρα το κάνουν πολύ πιο πετυχημένα.

Αλλά καλό είναι ολα αυτα να τα ανακαλύψεις και μόνος σου, σωστη ειναι η αρχική σου σκέψη να το πάς σιγα σιγα. Ζύγισε τις μελλοντικές ανάγκες σου, διάλεξε να το πώ λίγο χοντρά <στρατόπεδο> DSLR ή mirroless και ξεκίνα το φωτογραφικό ταξίδι σου.

Last edited:
Bird photography και ΕΜ1 ούτε με σφαίρες, μόνο τυχαία. Την έχω όπως και τον 40-150 2.8.

Να πας σε CANON crop σώμα και τον 100-400 ΙΙ.

στο budget σου είναι CANON 200D + 70-200 4.0 μτχ.

Απάντηση: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστε το

Καλημέρα.

Ο CANON 100-400 II είναι η καλύτερη επιλογή αν δω ότι μου αρέσει και θέλω να συνεχίσω.

Για αρχή τον 70-200 f4.0 σκεφτόμουν και εγώ.

Όμως για σώμα μήπως θα ήταν καλύτερα CANON 7D που φτιάχτηκε για αυτό το είδος φωτογράφησης; Ή είναι πολύ παλιό;

Επίσης υπάρχει κάπου να δω π.χ. τα 200mm, σε πόσα μέτρα απόστασης μεταφράζονται, από το θέμα που φωτογραφίζω;

Αν κοιτάξω και σε NIKON, έχει αντίστοιχους φακούς σε ποιότητα και τιμή με αυτούς που συζητάμε εδώ;

Re: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστε το 1ο Po

Κάλιο αργά παρά ποτέ .. :(

Μάλλον καλύτερη θα είναι η 7D για BIF

Tα 200mm σε κροπ 1,6Χ (Canon APS-C) δίνουν κάδρο πλάτους 0,109Χ της απόστασης π.χ. στα 10m το κάδρο είναι 1,09 Χ 0,73

Βολικό για θέματα κάλυψης, DOF κλπ είναι το Barnack http://www.stegmann.dk/mikkel/barnack/

Απάντηση: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστε το

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

στα φθηνά μοντέλα η ταχύτητα εστίασης των canon είναι σημαντικά μικρότερη σε σχέση με εκείνη των ΝΙΚΟΝ. Στα επαγγελματικά περίπου ίδια. Βασική διαφορά ότι στις ΝΙΚΟΝ συνήθως η μηχανή αργεί περισσότερο να κλειδώσει το στόχο αλλά αν τον κλειδώσει παραμένει κλειδωμένος, ενώ στις CANON βρίσκει και κλειδώνει εύκολα το στόχο αλλά χάνει κι εύκολα την επαφή μαζί του. Άρα η επιλογή γέρνει προς την CANON.

Ο μόνος λόγος που θα έπαιρνα ΝΙΚΟΝ αν ήμουν στη θέση σου είναι ο φακός AFS 200-500 5.6. Για μικρά πουλιά δίνει σημαντικά μεγαλύτερη μεγέθυνση. Πάνω σε σώματα D7200/7500/D500 αλλάζει τα δεδομένα. Αλλά κι αυτός και τα σώματα κοστίζουν.

Γνώμη μου ξεκίνα από σώμα φθηνό (καινούριο ή μτχ.) και με φακό 70-200 4.0 τον πρώτο. Αν κινηθείς καλά θα τη βγάλεις με 500-600 ευρώ. Μαθαίνεις τί θέλεις και σου χρειάζεται και μετά συνεχίζεις.

Last edited by a moderator:

Καλησπέρα σας

Άσχετος με το θέμα φωτογραφική μηχανή....

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μία (μάλλον) compact αλλά θέλω να έχει zoom (30x - 40x) και αν γίνεται να βγάζει και αξιοπρεπείς φωτογραφίες...
Αν εχω καταλάβει καλά ο συνδυασμός compact & zoom δεν είναι και ότι καλύτερο....αλλά θα με βόλευε στα ταξίδια από θέμα όγκου & βάρους....

Υπολογίζω ένα κόστος στα 400 ευρώ.

Τις τελευταίες ημέρες διαβάζω και ψάχνω αλλά μάλλον κάπου χάθηκα....

'Εχω στο μυαλό μου και bridge camera....π.χ. FZ300 αλλά δίνει 24x zoom....

Αν έχετε να προτείνετε κάποια μοντέλα θα με βοηθούσατε...

Ευχαριστώ!

Καλημέρα.

Γιατί θέλεις τόσο πολύ ζουμ; Είσαι σίγουρος ότι σου χρειάζεται ή "για να υπάρχει"...;

Απάντηση: Re: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστ

Αν πας σε τόσο μεγάλο ζουμ και με αυτό το budget προτάσεις πολλές δεν θα βρεις σε compact μηχανή που μεταφέρεται εύκολα. Aπο Panasonic TZ80/90 δυο μοντέλα υπάρχουν με κυρία διαφορα η 90 έχει και flip up screen. Τιμή η ΤΖ90 γύρω στα 350 .

Αν πέσεις σε εύρος ζουμ στο 10X(οπτικό)-15Χ (με ηλεκτρονική υποβοήθηση) Panasonic TZ100/200 δυο ακριβότερα μοντέλα με πολύ καλυτερο IQ (ποιότητα εικονας) λόγω μικρότερου ζουμ δηλ. καλύτερου φακού αλλά και μεγαλύτερου αισθητήρα 1’’. Βγαίνουν σε προσφορές από Αμαζον π.χ η ΤΖ100 σε τιμή γύρω στα 450 .

Τέλος υπάρχει και η Canon SX740 με 40Χ ζουμ. και η SONY HX-99 με 30Χ ζουμ γύρω στα 400 .

Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Δια

Η αλήθεια είναι ότι το μεγάλο ζουμ πιο πολύ το θέλω "απλά για να υπάρχει"...και μήπως χρειαστεί σε κάποιο ταξίδι...

Στις compact την έχω στα υπόψη την TZ90, όπως επίσης και την TZ95/ZS80 η οποία όμως είναι νέο μοντέλο και δεν έχω δει να την πουλάνε στην Ελλάδα
Μεταξύ SX740 και HX-99 ποιά θα προτιμούσατε...?

Εναλλακτικά μήπως αφήσω το θέμα compact....και προτιμήσω κάποια bridge π.χ. FZ300....?

:chinscratch::chinscratch::chinscratch:

να βγάζει και αξιοπρεπείς φωτογραφίες , απο εκει ξεκίνα ... γνωμη μου εν ετη 2019 παρε compact 1in, για ισσοροπία σε ποιοτητα φωτό και ευκολη μεταφορά με μικρότερο ομως ζουμ. Οι καθημερινες φωτό σου πρέπει να είναι καλύτερες απο αυτες ενος κινητού ειδάλως μην αγοράσεις compact.

Σε μεγαλύτερο ζουμ με 1 ιντσα πάλι υπάρχουν προτάσεις αλλά ξεφευγουν πολύ σε τιμή και σε βάρος ογκο για να βγάζουν και αξιοπρεπείς φωτογραφίες

Χθες γύρισα από 5ήμερο ταξίδι στην Ρώμη όπου είχα πάει κουβαλώντας κάμποσο εξοπλισμό m4/3 και μια compact 1" (την panasonic LX10 με φακό 24-72 (στην γλώσσα των πωλητών σχεδόν "3Χ"). Οι φακοί που χρησιμοποίησα κατά 99% ήταν... 2 με αντίστοιχες εστιακές "18-28" και "24-120" τις αναφέρω "μεταφρασμένες" σε FF για να απλοποιήσω όσο μπορώ τα πράγματα. Φόρεσα μια φορά έναν "70-200" και τράβηξα 3-4 φωτογραφίες, ενώ τα απογεύματα κυκλοφορούσα κυρίως με την compact.

Τα γράφω όλα αυτά για να δείξω πόσο άχρηστα είναι κάποια εξωφρενικά ζουμ 30Χ, 40Χ κ.λ.π. Πάρε μια panasonic TZ100 με 25-250mm και τέλος - για να μην αναφέρω και τις 2 canon G7X και G5X με πιο φωτεινό φακό στα 24-120100mm.

Last edited:

dioz ό,τι είπαν ο kbouk και ο cacau. Το ζουμ που θα αγοράσεις "για να υπάρχει" και θα "κάθεται" τις περισσότερες φορές, θα σε αναγκάσει να θυσιάσεις την ποιότητα στο 90-95% των υπολοίπων φωτό που θα παίρνεις χωρίς να ζουμάρεις σε μεγάλα εστιακά μήκη.

Όλα δεν μπορείς να τα έχεις, ειδικά στο μπάτζετ σου. Ο σένσορας μίας ίντσας είναι πιστεύω αυτό που θες.

TZ100/ZS100/ΤΖ101 κι από μένα.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας...!!
Βέβαια η TZ100 βγαίνει αρκετά παραπάνω από τα 400 που έχω budget....

edit on
https://www.skroutz.gr/s/8782897/Panasonic-Lumix-DMC-TZ100.html?from=catspan&keyphrase=TZ100

μόνο σε 3 μαγαζιά...?
ούτε καν σχετικά με τη φωτογραφία...

edit off

Δες για μεταχειρισμένη ίσως.

Στο amazon.de έχει μερικά κομμάτια που βγαίνουν στα 415 με ελληνικό φ.π.α και έξοδα αποστολής. Αν σου βγει προβληματική, έχεις έναν μήνα να την επιστρέψεις ενώ αν την κρατήσεις καλύπτεται από έναν χρόνο εγγύηση του καταστήματος.

edit: μιλάω για αγορά από το warehouse deals ΜΟΝΟΝ!!!

Το απόγευμα πήγα και είδα από κοντά κάποιες μηχανές.
Έκανα τις παρακάτω διαπιστώσεις:
1. Τελικά δεν υπάρχει λόγος να πας σε πολύ μεγάλο ζουμ....δοκιμάσα από 24x μέχρι και το 83x της p900....
2. Οι compact μηχανές μου φάνηκαν πολύ μικρές στο χέρι...σαν "ψεύτικες"....
3. Έμεινα ενθουσιασμένος από την FZ300 (αλλά και την FZ82) τόσο στο πιάσιμο όσο και στο πόσο γρήγορα εστιάζει και τραβάει τη φωτογραφία....ιδίως αν σημαδεύεις από το σκόπευτρο....

Δες τοτε powerzoom μεγαλύτερη με 1ιντσα όπως π.χ. την παλιά FZ1000 που πλησιάζει στο budget σου.

Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας...αν υπάρχουν κι άλλες προτάσεις....ευπρόσδεκτες...!!