Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Re: Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Δεν νομίζω να βγει με αυτόν τον φακό εισαγωγικό μοντέλο , μόνο με την σειρά ΕΜ1/ΕΜ5 για να πέφτει η τιμή τους, στην σειρά ΕΜ10 θα ανεβάσει τιμή στο πακέτο (που δεν το θέλουν) και δεν έχει κανενα απολύτως νόημα η χρήση στεγανου φακού.

Στα μτχ. παίζουν πολύ καλές τιμές σε ΕΜ10ΙΙ, ΕΜ1, ΕΜ5 , εκεί θα κοίταζα αρχικά.

Σας ευχαριστώ.

Η επιλογή του macro ήταν μου με βολεψε

Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Δες την ΕΜ5ΙΙ και ΕΜ1 ειδικά για χρήση macro , έχουν έτοιμο focus stacking με ένωση 8 καρέ , θέλει συγκεκριμένους φακούς αλλά υπάρχει και firmware που ξεπερνά αυτόν τον περιορισμό.

Έχοντας μία sony a6500, συνειδητοποίησα ότι δεν βγάζω φωτογραφίες-βίντεο τον μικρό γιατί δεν την παίρνω μαζί μου.....
Συνεπώς θέλω κάτι μικρότερο. Η sony RX100 με 4κ είναι ακόμα απλησίαστες σε τιμή. Μετά σκεφτόμουν μία panasonic gx800, αλλά
έχει απαίσιο AF. Η compact panasonic μίας ίντσας έχουν κροπ στο βίντεο και πρόβλημα με την σκόνη...
Τι προτείνεται?

δε νομιζω οτι υπαρχει κατι αλλο σ αυτη τη κατηγορια...η σονυ το χει μονοπωλιο.

Υπαρχουν καποιες canon, αλλα δεν ειναι στο ιδιο επιπεδο σε συστημα εστιασης και στο βιντεο.

Έχοντας μία sony a6500, συνειδητοποίησα ότι δεν βγάζω φωτογραφίες-βίντεο τον μικρό γιατί δεν την παίρνω μαζί μου.....
Συνεπώς θέλω κάτι μικρότερο. Η sony RX100 με 4κ είναι ακόμα απλησίαστες σε τιμή. Μετά σκεφτόμουν μία panasonic gx800, αλλά
έχει απαίσιο AF. Η compact panasonic μίας ίντσας έχουν κροπ στο βίντεο και πρόβλημα με την σκόνη...
Τι προτείνεται?

Ειναι ακριβες οντως αλλα μπορεις να βρεις καλες ευκαιριες σε ΜΤΧ. Πχ την 4 ή 5 με 400-550 κι επισης αν δεν δουλευεις την α6500 για ποιον λογο να την κρατας και να μην τη δωσεις, ωστε να χρηματοδοτησεις μια rx100 (νεωτερης ή καινουριας) ? Δεν ξερω τι φακους εχεις, αλλα αν δουλευεις τους κιτ ή τιποτα 18-200, 18-135 ακομα και 18-105, δεν νομιζω να χασεις αισθητα σε αποδοση με μια rx100 τελευταιων γενιων.

Re: Απάντηση: Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Τι προτείνεται?

Κοίταξε αν δεν σε βολεύει η Α6500 που είναι πολύ μικρή και δεν την παίρνεις μαζί σου γιατί δεν σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να πάρεις ένα καλό κινητό?? Έχουν προχωρήσει πάρα πολύ πλέον φωτογραφικά άλλα και σε βίντεο. Το αναφέρω ως μια εναλλακτική λύση καθώς έχω γνωστούς με το ίδιο θέμα που έχεις και εσύ και την έδωσαν την μηχανή (που καθόταν σπίτι) και πήραν καλό κινητό και τραβάνε πλέον ένα σκασμό φωτογραφίες και βίντεο π.χ. Iphone 11, galaxy s10, Huawei p30, xiaomi mi note 10 κλπ.

Re: Απάντηση: Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Κοίταξε αν δεν σε βολεύει η Α6500 που είναι πολύ μικρή και δεν την παίρνεις μαζί σου γιατί δεν σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να πάρεις ένα καλό κινητό?? Έχουν προχωρήσει πάρα πολύ πλέον φωτογραφικά άλλα και σε βίντεο. Το αναφέρω ως μια εναλλακτική λύση καθώς έχω γνωστούς με το ίδιο θέμα που έχεις και εσύ και την έδωσαν την μηχανή (που καθόταν σπίτι) και πήραν καλό κινητό και τραβάνε πλέον ένα σκασμό φωτογραφίες και βίντεο π.χ. Iphone 11, galaxy s10, Huawei p30, xiaomi mi note 10 κλπ.

Αυτο ή μια παλιοτερη (για λογικο κοστος αγορας) μικρη μηχανη τυπου RX ειναι οντως η λυση αν η σειρα 6000 ειναι μεγαλη.

τοτε χτυπα τους sigma....
Τον χτύπησα τον 16αρη. Δεν τον έχω χρησιμοποιήσει ακόμα αλλά από ποιότητα κατασκευής είναι πολύ ψηλά. Και δεν είναι τόσο βαρυς όσο νόμιζα

Στάλθηκε από το Nokia 6.1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Χαχα... Όντως είναι μακρύς... Αλλά προσωπικά με βόλευεθ στο κράτημα...

Στάλθηκε από το Nokia 6.1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

TAMRON 18-400mm

Καλημέρα!
Έχω εδώ και λίγους μήνες την Canon EOS 800D με τον φακό 15-55mm.
Ήρθε λοιπόν ο καιρός να διαλέξω έναν φακό για μακρινές αποστάσεις αλλά δεν θέλω "βάλε-βγάλε" τους φακούς και έβαλα στο μάτι τον παρακάτω.

Tamron 18-400mm f/3.5-6.3 Di II VC HLD Lens for Canon EF

Από ότι βλέπω πρέπει να είναι ότι καλύτερα στα λεφτά του. Μιας και δεν έχω ξαναπάρει φακό μπορείτε να με συμβουλέψετε τι ακριβός να προσέξω πριν την αγορά; Βλέπω ότι έχει auto stabilizer όπως οι αντίστοιχοι της Canon.
Λέτε να τον τσιμπήσω η μου προτείνεται κάτι άλλο;

Ευχαριστώ!

Re: Canon 800D & 77D DSLRs

Καλησπέρα και από εμένα. Ανασύρω ξανά το θέμα γιατί κατά 99% έχω αποφασίσει να αγοράσω την 800d και διαβάζοντας όλο το θέμα και βλέποντας τις φωτογραφίες, πιστεύω ότι μου ταιριάζει γάντι. Πρώτα από όλα επειδή ζω στην επαρχία και δεν υπάρχει δυνατότητα να πιάσω τη μηχανή στο χέρι μου, οπότε πείτε μου πώς είναι σε σχέση με μία Nikon D3500; Επίσης, σε σχέση με μία Cannon 4000D; Εννοώ σαν πιάσιμο, σαν grip.
Απλός χρήστης είμαι, σε διακοπές, εκδρομές και εξορμήσεις θέλω να τη χρησιμοποιώ, αν και το τελευταίο τρίμηνο διαβάζω πολύ γενικά για φωτογραφία και για dslr συσκευές και... ε το είχα και απωθημένο να πάρω μία dslr, οπότε είμαι λίγο πριν την αγορά της.
Έχω από το 2014 τον Απρίλιο και την Sony NEX-3N, χωρίς να έχω αγοράσει κάποιο άλλο φακό και αμφιταλαντεύτηκα, είναι η αλήθεια, αν θα συνεχίσω με φακούς στη Sony και αργότερα να πάω σε κάποια A6+++ ή να αλλάξω σύστημα. Είδα και διάβασα ότι υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι και ιδιαίτερα προσιτοί φακοί στο οικοσύστημα της Canon και σκέφτομαι να κάνω την αλλαγή. Να πάρω αργότερα και κανένα άλλο φακό να πειραματιστώ, να δω και καινούρια πράγματα αλλά όχι ξοδεύοντας μία περιουσία.
Συνήθως και λόγω των εκδρομών που κάνω, φωτογραφίζω τοπία, ειδικά με θάλασσα, street photography, γενικά ότι μου "χτυπάει" στο μάτι.
Όσο για τη Sony, λόγω και του μικρού της όγκου θα τη χρησιμοποιώ σε κάποιες καταστάσεις που θα βολεύει ο όγκος της. Αργότερα ίσως πάρω και κανέναν prime ευρυγώνιο ή υπερευρυγώνιο φακό και βλέπουμε.
Πώς τα βλέπετε όλα αυτά;

Απάντηση: Canon 800D & 77D DSLRs

Χωρίς να έχω εμπειρία χρήσης Canon, θα σου έλεγα να δεις την Μ50 ως εναλλακτική, οι DSLR φεύγουν οι mirrorless έρχονται. Όλα αυτά βέβαια σε συνδυασμό με τους στόχους που έχεις. Αν σκοπεύεις να μείνεις με τον κιτ και 2-3 φακούς, μια χαρά θα σε βγάλει για πολλά χρόνια. Αν ψάχνεσαι και είσαι λίγο techno freak δες λίγο την mirrorless προσέγγιση...

Re: Απάντηση: Canon 800D & 77D DSLRs

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Ναι αυτό με τις mirroless που "έρχονται" το ξέρω και ήδη έχω μία mirrorless (αν και παλιά Sony NEX-3N), αν και μου φαίνεται από τότε έπρεπε να πάρω μία DSLR. Τέλος πάντων, δε μου λέει κάτι να πάρω άλλη μία mirroless, γιατί με ενδιαφέρει να αισθανθώ το feeling των dslr και φυσικά την μέγιστη πληρότητα (όπως βλέπω έχει η canon) σε φακός στις DSLR σε σχέση με την mirroless κατηγορία (ef-m). Βασικά και αφού την πάρω με τον κιτ, θέλω να "παίξω" με φακούς και prime και ζουμ.
Στο μυαλό μου το έχω ξεκαθαρίσει ότι θα πάω σε dslr, το πρόβλημά μου είναι μήπως μου ξεφεύγει κάτι και πρέπει να πάω σε ένα άλλο μοντέλο εκτός της 800d, για την οποία, όσο διαβάζω τόσο περισσότερο μου αρέσει.
Και ειδικά τα χρώματα της Canon. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος να ανεβώ σε κάποια μεγαλύτερη και πιστεύω ότι θα με ικανοποιήσει η συγκριμένη.
Να κάνω και μία άλλη ερώτηση: το hood του κιτ φακού (18-55mm F/2.5-5.6 IS STM) είναι το EW-63C; Τέλος καμία πρόταση για κάρτα μνήμης;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Canon 800D & 77D DSLRs

Σαν χρήστης canon 15 χρόνια θα σου έλεγα να μην την πάρεις και να πάρεις ακαθρεπτη. Ο λόγος που δεν θα την επερνα είναι ένας και πολύ βασικός "δεν έχει μικρορυθμιση εστίασης φακού" όπως και πολλές άλλες. Και αυτές που το έχουν μέχρι να βρεις τη σωστή ρύθμιση για να εστιάζει σωστά ο φακός θέλει πολύ τύχη. Έχω φακούς L.
Ότι φακό βάζεις στην dslr μπορείς με ανταπτορα να τον βάλεις και στην ακαθρεπτη και από τα λίγα τεστ που είδα οι αντίστοιχοι φακοί σε ακαθρεπτη δίνουν καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα.

Re: Canon 800D & 77D DSLRs

Δηλαδή ο συγκεκριμένη το έχει αυτό και κάποιες άλλες DSLR σύμφωνα με τα λεγόμενά σου; Αναφέρεσαι σε παλιούς φακούς ή γίνεται και σε καινούριους; Το ίδιο συμβαίνει και στην 250d;