Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

οχι και ασχημο αυτο το αμαξι ;;;;;;;;

ισα ισα ειναι πανεμορφο !
με ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σοβαρο εσωτερικο και οχι οχι αυτα τα τρεντυ ταμπλο που εχουν γεμισει τα αυτοκινητα στρογυλαδες....

περι ορεξεως κολοκυθοπιτα κτλ,,-bye-........

+1 Πολύ όμορφο το βρίσκω. Σαφώς ομορφότερο από το προηγούμενο μοντέλο -bye-

Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Seat Leon 1.8 TSI αδιάφορο αισθητικά, μουντό εσωτερικό, μέτρια ποιότητα κατασκευής, αδυναμία να βγάλει στο δρόμο με προοδευτικότητα και χωρίς υστερίες την πολύ μεγάλη ροπή του κινητήρα (με το TCS εκτός, απλά δεν μπορεί να ξεκινήσει στο φανάρι και μετά από λίγο χρειάζεται λάστιχα από το πολύ σπινάρισμα ), γρήγορο πράγματι αλλά σε αγχώνει και θέλει να παλεύεις μαζί του, πράγμα που δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω.

Τι αυτοκίνητο οδηγείς?
Ρωτάω γιατί έχω τον αντίστοιχο κινητήρα σε ίμπιζα (και μάλιστα με πρόγραμμα... ), που είναι και 200 κιλά ελαφρύτερο, και στην καθημερινή χρήση δεν αντιμετωπίζω τέτοια προβλήματα σαν αυτά που αναφέρεις... Είναι όμως θέμα συνήθειας, γιατί ένα δυνατό μοτέρ τούρμπο δουλεύει 2Κ στροφές κάτω από εκεί που προφανώς έχεις συνηθίσει, ακριβώς επειδή έχει ροπή και δεν χρειάζεται να φτάνει ψηλά για να τραβήξει...
Μόνο μετά από διακοπές που οδηγούσα την κορόλα του πεθερού μου, στα 2-3 πρώτα ξεκινήματα έφευγα με το ίμπιζα σπινιάρωντας, καταλαβαίνεις γιατί... :flipout: Τεράστια η διαφορά σε δύναμη και απόκριση.
Σε φυσιολογικές συνθήκες όμως, όσο σέβεσαι το γκάζι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα...
Ομως υπάρχει και το μικρό tsi, με τα 125... Ισως πιο κατάλληλο για κάποιον που του φαίνεται πολύ ισχυρό το 1.8Τ

Ενταξει οι Γιαπωνεζοι μπορει να εχουν ταυτιστει με την αξιοπιστια αλλα βρε παιδι μου καποια στιγμη πρεπει να κανουν κατι με το design τους γιατι απλα, ελαχιστα ... βλεπονται ... στην κατηγορια αυτη τουλαχιστον.:tdown:

Κι εγώ πάντως το βρίσκω πανέμορφο το καινούριο Avensis (από τα πιο όμορφα στην κατηγορία του)... για άλλη μια φορά, τα πάντα υποκειμενικά :-)

Νίκο αν και η Thesis παίζει σε άλλη κατηγορία, έχεις αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής ;

Αν εξαιρέσεις ότι κάτω από 10lt/100 km καίει μόνο σβηστό :grinning-smiley-043, βέβαια και πατημένος όταν είσαι καίει 12 καθότι τα 200 χλμ/ω στην 6η είναι 4000 στροφές. Υπάρχει ένα πρόβλημα στην κατανάλωση εντός πόλης, αλλά αυτό δεν είναι το φόρτε της χρήσης του.

Έχω κάνει περίπου 50000 χλμ και ένα service εκκρεμεί το δεύτερο. Δεν με έχει αφήσει ποτέ, δεν έχω πάει ποτέ στο συνεργείο έκτακτα πλην του service.

To μόνο πρακτικά ενοχλητικό είναι οι πάρα πολλοί ηλεκτρονικοί αισθητήρες του, που δίνουν κάτω από κάποιες συνθήκες false alarm στην οθόνη και αν είσαι "ψαράς" θα ψάχνεις να βρεις τι φταίει.

π.χ.
- αν παρκάρεις συχνά στη στάση σκύλου που κάνει πιπι (τρεις ρόδες κάτω μια πάνω) μπορεί να δείξει σφάλμα στην ανάρτηση
- αν βάζεις βενζίνη από όπου να' ναι μπορεί να δείξει σφάλμα στο injection

τέτοια πράγματα δηλαδή, που στην ουσία δεν είναι πραγματικές βλάβες.

Βέβαια εγώ δεν είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός και περιπιητικός με τα αυτοκίνητα, και αν το ψάξει κανένας ψείρας, μπορεί να βρει κάτι που δεν λειτουργεί άψογα. Εγώ δεν μπορώ να βρω κάποιο πρόβλημα, και είναι το πιο ξένιαστο και πιο άνετο από όλα τα αυτοκίνητα που είχα μέχρι σήμερα. Δεν είναι όμως το πιο γρήγορο, αλλά μεγαλώνουμε και δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.

Έχω μία Δέλτα 1800 την HPE και πρέπει να ομολογήσω ότι το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικό. Την πήρα τσάμπα μιας και ο πρώτος ιδιοκτήτης είχει δώσει 9 εκατομμύρια.

Δεν έχει βγάλει το παραμικρό, δεν καίει λάδια, είναι απίστευτα στημένο αυτοκίνητο.
Ήμουν και κάτοχος ενός Υ10 που κυκλοφορεί ακόμη (το έχει φίλη) με καμμιά 500 χιλ. χιλιόμετρα.

Δεν θέλω να μιλήσω για μία Prisma με 2 εκατ. χιλιομετρα.

Με αυτούς τους μύθους γελάω. Δεν...

Τάσο ότι και να πάρεις κάποια στιγμή θα ζητήσει.

Αγόρασε παιδάκι μου ότι γουστάρεις τρελά, να το βλέπεις και να σε αναγκάζει να του μιλάς με γλυκόλογα, να του βγάλεις υποκοριστικό, να είσαι μέσα του και να το χαϊδεύεις.

Μη διαπραγματευτείς το γούστο σου, ούτε με Εθνικότητες, ούτε με μελλοντικές αξίες, ούτε με την υποκειμενικότητα των φίλων σου.

Είναι άπειρα τα παραδείγματα φίλων που ξεψάχνισαν το θέμα της αγοράς και τελικά κατέληξαν στο λάθος.

Πάρτο πάνω σου.

Όσον αφορά το Jazz, το καινούριο παραγγείλαμε.

:grinning-smiley-043

Είναι άπειρα τα παραδείγματα φίλων που ξεψάχνισαν το θέμα της αγοράς και τελικά κατέληξαν στο λάθος.

Οπως και στις τηλεορασεις ισχυει και εδω ο νομος του Μερφι , οποιο αυτοκινητο και να αγορασει κανεις παντα θα εχει κανει την λαθος επιλογη...

Last edited:
Γιάννη, μάλλον κατάλαβα λάθος.

Το υπάρχον πήραμε, γιατί θέλαμε ετοιμοπαράδοτο.
Την επόμενη εβδομάδα θα είναι εδώ.

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Πέραν αυτού που προανέφερα με την κεντρική κονσόλα, δεν έχει βγάλει άλλο πρόβλημα. Το έχω παραπάνω από 4 χρόνια.
Για τα σέρβις δεν είχα καμία προσφορά, πάντως τα κάνω στην αντιπροσωπεία και οι τιμές είναι λογικές (μέχρι στιγμής, τώρα θα το ξαναπάω και έχω περάσει τα 50.000 χλμ, να δούμε τι κουστούμι θα βγει).

Το αξιοσημείωτο είναι το τρακάρισμα που είχα φάει παρκαρισμένος, πίσω αριστερά, πέρισυ τον Απρίλιο. Έπεσε επάνω μου ταξί Mercedes 200 κοντά 2 τόνους, υποψιάζομαι με 70+ χλμ ώρα. Μου ανέβασε το αυτοκίνητο στο πεζοδρόμιο, και το περιέστρεψε περίπου 120 μοίρες!

Κι όμως, η ζημιά δεν ήταν μεγάλη. Οι λαμαρίνες έδειξαν πόσο γερές είναι, υποχώρησαν στο σημείο της πρόσκρουσης μόνο, λίγα εκατοστά πιο 'κει διατηρούσαν την αρχική μορφή τους. Επισκευάσθηκε μια χαρά, με όχι τόσο μεγάλο κόστος (φυσικά το αποζημιώθηκα). Εάν ήταν πχ Renault (προκάλεσε πελάτης μου ατύχημα σε τέτοιο και γνωρίζω, του βγήκε ο κούκος αηδόνι), θα είχε βγάλει ολική καταστροφή.

Υπόψιν το παγκόσμιο ρεκόρ χιλιομέτρων, το έχει το Volvo ενός Αμερικανού.
http://www.autoblog.com/2007/10/26/man-with-2-6-million-mile-volvo-p1800-aims-for-3-million/

Send στην τράκα είναι πως θα σε βρεί.
Το αμάξι σου επειδή δεν έμεινε σταθερό (δεν κόντραρε π.χ σε κρασπεδο...) βγήκε σώο...
Το ίδιο έπαθα εγώ με το παλιό μου 106.
Παρκαρισμένο το είχα ο καψερός.
Πάγος κάτω, έπεσε πάνω του ένα ταξί πασατ απ' τα παλιά.
Το κατέβασε στην κατηφόρα 40 μέτρα.
Το 106 άλλαξε πίσω προφυλακτήρα και μερικά βαθουλώματα στην πίσω πόρτα.
Και το πασατ μπροστά διαλύθηκε... κάπνιζε και έτρεχαν τα νερά και τα λάδια στον πάγο...
Ο άνθρωπος τραβούσε τα μαλλιά του...

Το ίδιο είδα ως αυτόπτης σε παραβίαση κόκκινου στον Βαρδάρη ανάμεσα στην μόλις προηγούμενη λαγκούνα vs Βmw 116.
Η μπέμπα έγινε συντρίμια και το λαγκούνα περπατούσε...

πιο άσχημο αυτοκίνητο απο το Nissan tiιda δεν νομίζω να υπάρχει Γιάννη.

Τα ποιο ασχημα αυτοκινητα που εχω δει, ειναι απο παλια μοντελα τα Ford Ka & Fiat Panta. Απο τα καινουργια το Citroen C4 ( μου θυμιζει νεκροφορα, ετσι οπως ειναι προεκτημενο το πισω μερος του με τα τζαμια πισω και πανω).

Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Kαι η BMW σειρα 7 πριν το facelift (3-6 χρονια πισω) ηταν μαυρο χαλι.

Γενικοτερα τα τελευταια χρονια (απο τοτε που ανελαβε ο Chris Bangle σχεδιαστης) ολες οι BMW ειναι απο μετριες εως ασχημες.

Εξαιρεση η Χ5 , η σειρα 3 coupe oπως και η νεα σειρα 7.

Πάντως σαν ποιότητας κατασκευής, εννοώ αμαξώματος, οι εντυπώσεις μου από το V50 είναι άριστες. Νομίζω οι Σουηδοί ακόμη τα προσέχουν, τιμούν τη φήμη τους.

+100

Προσυπογράφω σαν κάτοχος Volvo S40 1.8 εδώ και 3 χρόνια, δεν εχει βγάλει το παραμικρό, δεν τριζει δεν κοπανάει και το χρώμα του ειναι σαν την πρώτη μέρα που το παρέλαβα..

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

+100

Προσυπογράφω σαν κάτοχος Volvo S40 1.8 εδώ και 3 χρόνια, δεν εχει βγάλει το παραμικρό, δεν τριζει δεν κοπανάει και το χρώμα του ειναι σαν την πρώτη μέρα που το παρέλαβα..

Δεν μπορώ να έχω προσωπική εικόνα, μιας και το διάστημα που το οδηγώ είναι κάτι περισσότερο από 2 μήνες, ωστόσο ως κριτήριο επιλογής μου, έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι πέρα ελαχίστων μεμονομένων περιστστικά η μάρκα θεωρείται από τις πλέον αξιόπιστες.

Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Oι στατιστικες παντως σαν δικαιωνουν μονο μερικως....

http://www.adac.de/images/Pannenstatistik 2007_tcm8-214903.pdf

Α4 , C class και Mazda 6 εχουν μικροτερο ποσοστο βλαβων απο S40/V50.

Κοιταξε εξαρτάται τι θελει ο καθενας. Το Mazda 6 ήταν το προηγουμενο αυτοκινητο μου πριν το Volvo και ομολογώ οτι απο αξιοπιστία οντως ήταν σκυλι.

Οταν ομως κλεινω την πορτα του S40 και το οδηγώ με την οικογενεια μου μέσα αισθανομαι οτι το παιδι μου ειναι ασφαλέστερο στην καμπινα του Volvo παρά στο 6άρι

Τώρα οι στατιστικές θελουν πολύ ανάλυση, σιγουρα τα Α4 και η C Class μπορεί να ειναι πιο αξιοπιστες αλλά ειναι σε άλλο επιπεδο τιμών οπότε ίσως ειναι φυσιολογικό. Επισης ειμαι σιγουρος οτι τα Volvo χανουν ποντους από τα πολλά ηλεκτρονικά τα οποια ενώ κατ ουσιαν ειναι ΟΚ καμμιά φορά βγάζουν περιεργες ενδείξεις π.χ περσυ το χειμώνα ενα πρωι μου εδειχνε εξωτ. θερμοκρασια 39 βαθμους :flipout::flipout: Κλεινοντας και ανοιγοντας τη μηχανη προφανώς επανήθλε , αλλά το θεμα εδώ ειναι εαν αυτό σε μια πιθανή στατιστική μελέτη θα μετρήσει σαν δειγμα αναξιοπιστιας ή οχι...

Παντως το S40 χρειαζεται μια ανανέωση (λίγα άλογα παραπάνω, περισσότερους χώρους, καλύτερη ανάρτηση που να αναδεικνύει το καλό πλαίσιο)

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Κοιταξε εξαρτάται τι θελει ο καθενας. Το Mazda 6 ήταν το προηγουμενο αυτοκινητο μου πριν το Volvo και ομολογώ οτι απο αξιοπιστία οντως ήταν σκυλι.

Οταν ομως κλεινω την πορτα του S40 και το οδηγώ με την οικογενεια μου μέσα αισθανομαι οτι το παιδι μου ειναι ασφαλέστερο στην καμπινα του Volvo παρά στο 6άρι

Τώρα οι στατιστικές θελουν πολύ ανάλυση, σιγουρα τα Α4 και η C Class μπορεί να ειναι πιο αξιοπιστες αλλά ειναι σε άλλο επιπεδο τιμών οπότε ίσως ειναι φυσιολογικό. Επισης ειμαι σιγουρος οτι τα Volvo χανουν ποντους από τα πολλά ηλεκτρονικά τα οποια ενώ κατ ουσιαν ειναι ΟΚ καμμιά φορά βγάζουν περιεργες ενδείξεις π.χ περσυ το χειμώνα ενα πρωι μου εδειχνε εξωτ. θερμοκρασια 39 βαθμους :flipout::flipout: Κλεινοντας και ανοιγοντας τη μηχανη προφανώς επανήθλε , αλλά το θεμα εδώ ειναι εαν αυτό σε μια πιθανή στατιστική μελέτη θα μετρήσει σαν δειγμα αναξιοπιστιας ή οχι...

Παντως το S40 χρειαζεται μια ανανέωση (λίγα άλογα παραπάνω, περισσότερους χώρους, καλύτερη ανάρτηση που να αναδεικνύει το καλό πλαίσιο)

Γιώργο, από τον Μάρτη μάλλον, αλλά δεν το λένε για φύγει το στόκ.