Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Φανταζομαι οτι καθε περιπτωση θα ειναι διαφορετικη (λογω "β διαλογης")

Η δικη σου εχει αναποδα το logo, κατσε να δουμε μηπως απο την δικη μου λειπει κανα φερμουαρ... -bye-

Sorry Κωστα! Με τόση πληροφορία εδώ μέσα εύκολα χάνεσαι. .. Για πες λοιπόν : η D750 με φορεμένο ένα 24-70 Tamron κι ένα ακόμα zoom του ίδιου μεγέθους, αφήνει χώρο για τίποτα εκδρομικα ψιλοπράγματα ; (νερό, 1-2 t-shirts κανένα snack για τις δύσκολες ώρες που πέφτει το ζάχαρο ;; )
Θεωρώ εκ των ων ουκ άνευ το να χωράει κάρτες μπαταρίες κτλ μαζί με τον κύριο εξοπλισμό. Τρίποδο μικρό (πτυσσόμενο) μπορεί να δεθεί απέξω ;

Ελα,,,,, παρεξηγιαρη :p

Πλακα πλακα.... κανα φτηνο, καλο και κυριως μικρο τριποδο εχουμε υποψιν ?

Με κανα κατοσταρικο (και λιγοτερα ακομα καλυτερα) "ασφαλιζω" επαρκως μια D750+ 24-70 ?

(να τα πουμε καλυτερα στα τριποδια ? )

Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Sorry Κωστα! Με τόση πληροφορία εδώ μέσα εύκολα χάνεσαι. .. Για πες λοιπόν : η D750 με φορεμένο ένα 24-70 Tamron κι ένα ακόμα zoom του ίδιου μεγέθους, αφήνει χώρο για τίποτα εκδρομικα ψιλοπράγματα Τρίποδο μικρό (πτυσσόμενο) μπορεί να δεθεί απέξω ;

Δεν έχω dslr , αλλά όσο θυμάμαι το μέγεθος της k100d με τον tamron 28-200 , η μηχανή σου και οι φακοί που λες χωράνε ( οριακά πιστεύω) στην ενισχυμένη θήκη . Τα υπόλοιπα άνετα καθώς είναι μαλακό/λεπτό υλικό , που όσο στριμώχνεις αυτό μεγεθύνεται , σαν τα κλασικά σακίδια πλάτης ένα πράγμα .
Για το τρίποδο έχει σημεία να το δέσεις .

Εάν τώρα σε προβληματίζει το : (οριακά πιστεύω) , περίμενε και την άποψη του NtinosP

Πολύ ωραίες οι wotancraft αλλά πανακριβες. Με τόσα λεφτά παίρνεις κάποιο καλό φακό

Μα οι wotancraft απευθύνονται σε αυτούς που έχουν τους φακούς που τους χρειάζονται ........και όχι μόνο .

Οι Hadley δεν είναι όλο δέρμα, όπως οι Wotancraft Ryker, που είναι εξολοκλήρου από πολύ μαλακό ποιοτικό δέρμα με εσωτερικούς μαγνήτες στο κάλυμμα, χωρίς κουμπώματα. Το insert επίσης των Hadley είναι απλό-κοινό και δεν βλέπω να ασφαλίζει πέρα από ένα κούμπωμα. Δεν έχει καμία σχέση με τη βελούδινη επένδυση της Wotancraft, ραμμένη σε όλες τις εσωτερικές επιφάνειες του δέρματος. Δεν είναι insert.
Είναι λογικό να έχουν χαμηλότερη τιμή οι Hadley, αφού το δέρμα τους περιορίζεται μόνο στις αγκράφες, ούτε καν στον ιμάντα.
Επίσης, οι μεταλλικές αγκράφες είναι πηγή γραντζουνιών, όταν κρατάς τη μηχανή έξω παράλληλα με την τσάντα ή και στο άνοιξε-κλείσε.
Θα έλεγα ότι είναι πολύ ακριβές για canvas. Όπως πολύ ακριβή για τα υλικά της είναι και η Wotancraft Paratrooper, που είναι σχεδίαση 2012, canvas με δέρμα μόνο στους ιμάντες και την πήρα σε προσφορά μισοτιμής.

Έχουν καλή φήμη οι Billingham και σίγουρα θα είναι καλές γι' αυτό που είναι, αλλά να φτάνουν μία Ryker όχι.

Last edited:
Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Εξίσου καλές αν όχι καλύτερες είναι και οι Billingham και σε πολύ καλύτερες τιμές.
Έχω την Hadley Large http://www.billingham.co.uk/catalog/product/view/id/87/category/4/ και δεν την αλλάζω με τίποτε!
την εχω και εγω, πολυ όμορφη και βολική τσάντα , έχω και αλλες δυο μεγαλύτερες Billinham που κουβαλαγαν τον παλιο βαρύτερο εξοπλισμο, ακριβές όμως, ειχα βαλει την 445 σχεδον καινουργια απο Γεραμά για πωληση με εκπτωση 40% και δεν ενδιαφέρθηκε κανεις, ειναι χειροποίητες τσάντες με εφόρου ζωής εγγυηση, αδιαβροχο καμβά και σε σχέση με τις φουλ δερμάτινες ειναι συνηθως πιο ελαφριές, η ενίσχυση τους ειναι εκει που η τσάντα πονάει οχι παντου, κανενα πρόβλημα για γρατζουνίσματα φακών απο αγκράφες.

Θα συμφωνήσω μόνο σχετικά με το αυξημένο βάρος των δερμάτινων. Δεν τις αποκαλώ φουλ δερμάτινες, αφού δυο δερμάτινα λουράκια στις αγκράφες των υφασμάτινων και μια διαφημιστική δερμάτινη κονκάρδα δεν τις κάνουν δερμάτινες.

Το κούμπωμα με τις αγκράφες που προεξέχουν στο εξωτερικό της τσάντας δεν είναι και το ευφυέστερο και σίγουρα θέλει προσοχή για γρατζουνιές.
Όταν ανοίγει κανείς το flap με το αριστερό χέρι κρατώντας τη μηχανή στο δεξί χέρι για να τη βάλει ξανά μέσα, τα δύο μεταλλικά στρόγγυλα κουμπώματα δεν είναι επικίνδυνο να χτυπήσουν τον φακό/τη μηχανή με δύναμη; Το κούμπωμα αυτό υπάρχει καθαρά για να θυμίζει το παρελθόν. Σεβαστή η vintage αισθητική αλλά όχι αν δεν συνάδει με πρακτικότητα.
Το insert επίσης δεν ασφαλίζει αεροστεγώς και αν γυρίσει η τσάντα ανάποδα δεν στηρίζονται τα αντικείμενα στο εσωτερικό παρά μόνο με τις εξωτερικές αγκράφες (αν είναι κουμπωμένες). Όταν κατά τη φωτογράφιση δεν τις κουμπώνουμε, προεξέχουν τα στρόγγυλα μεταλλικά κουμπώματα και τα δύο λουράκια από τις αγκράφες είναι στον αέρα.
Προσοχή και στο μαύρο χρώμα που αναδεικνύει τις τρίχες/σκόνη που μαζεύει το canvas.

3211855578_5aca847586_z.jpg

billingham-hadley-pro-18.jpg

billingham-hadley-pro-19.jpg

billingham-hadley-pro-12.jpg

http://jonadair.co.uk/post/6087006157/billingham-hadley-pro-camera-bag-first-impressions

Last edited:
Θα συμφωνήσω μόνο σχετικά με το αυξημένο βάρος των δερμάτινων. Δεν τις αποκαλώ φουλ δερμάτινες, αφού δυο δερμάτινα λουράκια στις αγκράφες των υφασμάτινων και μια διαφημιστική δερμάτινη κονκάρδα δεν τις κάνουν δερμάτινες.

Το κούμπωμα με τις αγκράφες που προεξέχουν στο εξωτερικό της τσάντας δεν είναι και το ευφυέστερο και σίγουρα θέλει προσοχή για γρατζουνιές.
Όταν ανοίγει κανείς το flap με το αριστερό χέρι κρατώντας τη μηχανή στο δεξί χέρι για να τη βάλει ξανά μέσα, τα δύο μεταλλικά στρόγγυλα κουμπώματα δεν είναι επικίνδυνο να χτυπήσουν τον φακό/τη μηχανή με δύναμη; Το κούμπωμα αυτό υπάρχει καθαρά για να θυμίζει το παρελθόν. Σεβαστή η vintage αισθητική αλλά όχι αν δεν συνάδει με πρακτικότητα.
Το insert επίσης δεν ασφαλίζει αεροστεγώς και αν γυρίσει η τσάντα ανάποδα δεν στηρίζονται τα αντικείμενα στο εσωτερικό παρά μόνο με τις εξωτερικές αγκράφες (αν είναι κουμπωμένες). Όταν κατά τη φωτογράφιση δεν τις κουμπώνουμε, προεξέχουν τα στρόγγυλα μεταλλικά κουμπώματα και τα δύο λουράκια από τις αγκράφες είναι στον αέρα.
Προσοχή και στο μαύρο χρώμα που αναδεικνύει τις τρίχες/σκόνη που μαζεύει το canvas.

3211855578_5aca847586_z.jpg

]

To κούμπωμα με τις αγκράφες το βρίσκω πανέξυπνο γιατί η οι ιμάντες δεν ανοίγουν από εκεί που φαίνεται.
Μια χαρά αντικλεπτικό δηλαδή.
Έχω την hadley large σε μαύρο και ότι και να "μαζεύει" φεύγει πολύ εύκολα. Από την άλλη με το μαύρο χρώμα δεν δείχνει καθόλου σαν φωτογραφική τσάντα.

Κάποια στιγμή μπορεί να πάρω και μια 225 ή 335

Μπαμ κάνει ότι δεν ανοίγει από τις αγκράφες αλλά από το πάνω κούμπωμα. Δεν νομίζω ότι προσφέρει αντικλεπτικό πλεονέκτημα, ειδικά με τα μειονεκτήματα στην πράξη που παρουσιάζει. Αθόρυβα ξεσκαλώνει ο κλέφτης το κούμπωμα και αποκτά άμεση πρόσβαση. Θα το δεχόμουν αν το κούμπωμα ήταν κάτω από το flap, ώστε να μην ήταν εμφανές, αλλά τότε θα ήταν ακόμη πιο άβολη η χρήση.

Κυριολεκτική αντικλεπτική προστασία (αλλά και προστασία από σκόνη/νερό/αναποδογύρισμα) είναι να μπορεί να κλείνει η τσάντα και με δεύτερο κλείσιμο με φερμουάρ , αφού ανοίξει κάποιος το flap.

Στη συγκεκριμένη εικόνα η τσάντα είναι τελείως απροστάτευτη. Με μία κίνηση βάζει ο κλέφτης το χέρι μέσα, χωρίς να το καταλάβει καν ο κάτοχος.

Last edited:
Για μην κάνουμε συγκρίσεις μήλα με πορτοκάλια, η τσάντα που αντιστοιχεί στις Billingham Hadley είναι η Wotancraft Avenger.

Στην Avenger οι ιμάντες διαπερνούν το flap και δίνουν την ψευδαίσθηση ότι κλείνουν με τις αγκράφες, αλλά κλείνουν με μη εμφανή κουμπώματα.

Μια ουσιαστική διαφορά είναι ότι δεν χρειάζεται να ξεκουμπώσουν καν για πρόσβαση στο εσωτερικό. To flap τραβιέται και διπλώνει μέσα στους ιμάντες και χάρη σε εσωτερικούς μαγνήτες παραμένει σε ημιανοιχτή θέση αν θέλουμε για γρήγορο βάλε-βγάλε! Ταυτόχρονα υπάρχει φερμουάρ για έξτρα προστασία, αν το θέλουμε. Και η πρόσβαση στην εσωτερική μπροστινή τσέπη προσφέρεται και από το πλαϊνό φερμουάρ.

DSC06413.JPG

DSC06426.JPG

Wotancraft_Avenger_Top_3_S.jpg

http://lavidaleica.com/content/wotancraft-avenger-city-explorer-005

Καμιά τσαντούλα σε αυτό το στυλ που για να την αγοράσω δεν χρειάζεται να πουλήσω το νεφρό μου υπάρχει; :flipout:

Καμιά τσαντούλα σε αυτό το στυλ που για να την αγοράσω δεν χρειάζεται να πουλήσω το νεφρό μου υπάρχει; :flipout:

Γιατι σε αυτο το στυλ, εχεις μουστακι ? :flipout:

Και ο Γιαννης και ο Χρηστος εχουν μουστακια, για αυτο και τους ταιριαζει αυτο το στυλ :p

Γιατι σε αυτο το στυλ, εχεις μουστακι ? :flipout:

Και ο Γιαννης και ο Χρηστος εχουν μουστακια, για αυτο και τους ταιριαζει αυτο το στυλ :p
Μουστάκι δεν έχω... disqualified! :slapface:
Με τα γένια 5-6 ημερών τι παίρνω; :flipout:

Πέρα απ' την πλάκα, μ' αρέσει αυτό το στυλ γιατί δεν θυμίζει φωτογραφική τσάντα. Και οι Think tank μου αρέσουν επίσης πολύ (πχ η retrospective ή City Walker). Αλλά ψάχνω κάτι πιο οικονομικό. Θέλω μια τσάντα ώμου για τις βόλτες μέσα στην πόλη. Μικρή, βολική, εύχρηστη. Να χωράει μόνο το σώμα και τον φορεμένο φακό, άντε και έναν 2ο. Και κάποια βασικά προσωπικά αντικείμενα (κινητό, κλειδιά πορτοφόλι κλπ). Να είναι οικονομική αλλά καλής σχετικά ποιότητας, όχι ψεφτοκινεζιά. Να είναι άνετη και να παρέχει μια σχετική προστασία στον εξοπλισμό μου. Για μεγαλύτερες εξορμήσεις έχω την DSLR Video Fastpack 350 AW της Lowepro. Αλλά δεν με βολεύει για μικρές βόλτες μέσα στην πόλη γιατί είναι αρκετά μεγάλη και δύσχρηστη στο βάλε-βγάλε.