Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Introducing the PGYTECH Roller Camera Backpack | Switch with Ease, Ready to Roll​

PGYTECH

Discover how to make the most of your PGYTECH OneMo Travel Backpack!​

PGYTECH

Ο δοκιμαστης της παρεας μας :geek: Eσενα χρειαζομασταν οντως

Τρελλο οτι εχεις και το 7λιτρο και το 11λιτρο.

Εγω για να βαζω μεσα την R6 με εναν 70-200f4 ξαπλα θελω και τον 24-70f2,8 ορθιο θελω βασικα.

Η παλια μου KATA επαιρνε και τριτο φακο βεβαια αλλα ας το ξεχασουμε γιατι οντως βαλε βαλε μετα γινεται βαριδι..

Οι διαστασεις εσωτερικα ειναι αυτες που εχουν τα σχεδιαγραμματα ?

Η μεγαλη PGYTech 11L μου κανει σιγουρα αλλα θελω να την αποφυγω....σε κατι πιο μαζεμενο λιγο. Ποιοτικα δεν τις φοβαμαι.

Peak Design ποιο ειχες το Everyday Sling v2 ?

Impulse αγορές και διαφορετικός εξοπλισμός και καταλήγεις με αρκετά τσαντάκια, θήκες και τσάντες.
Το 7 της peak design δεν χωράει την eos r με τον tamron 24-72 με ανταπτορα και το cage της small rig.
Είναι πιο στενό ουσιαστικά στο κάτω μέρος οπότε δεν επιτρέπει να κλείσει το φερμουαρ.
ίσως οριακά να έκλεινε αν αφαιρούσα το cage ή δεν είχα αντάπτορα.
Πλαγιαστά μόνο και έτσι επιτρέπει έναν δεύτερο μικρό φακό σε θήκη, μέσα σε θηκούλα. Αλλά πάλι οριακά και χωρίς πολλά μικροπράγματα στην μπροστά θήκη.
Αυτά που έχω μέσα τώρα είναι η panasonic gx8 με τον 40mm και τους μικρούς panasonic 12-35 & 35-100 συν μια φιλμάτη nikon point and shoot.
Πρακτικά πρέπει να είναι πιο κοντά σε 5 λίτρα.
Επίσης, ο τρόπος που ανοίγει δεν επιτρέπει να εκμεταλλεύεσαι όλο τον χώρο και να βγάζεις εύκολα τα αντικείμενα.
Αυτό της PGYTECH το 7lt ίσως και να την χωρούσε λόγω του ότι είναι πιο τετράγωνο, πιο κουβάς και επιπλέον μπορείς να το μεγαλώσεις σε ύψος.

Attachments

• 01 20241214_204715.jpg
    01 20241214_204715.jpg
    3.8 MB · Views: 11
  • 02 20241214_204922.jpg
    02 20241214_204922.jpg
    2.1 MB · Views: 11
  • 03 20241214_204852.jpg
    03 20241214_204852.jpg
    1.9 MB · Views: 11
  • 04 20241214_205322.jpg
    04 20241214_205322.jpg
    2.1 MB · Views: 11
  • 05 20241214_211027.jpg
    05 20241214_211027.jpg
    2.9 MB · Views: 11
  • 06 20241214_211109.jpg
    06 20241214_211109.jpg
    5.4 MB · Views: 12
Last edited:
  • Like
Reactions: Kosh
Το 7 της peak design δεν χωράει την eos r με τον tamron 24-72 με ανταπτορα και το cage της small rig.
Είναι πιο στενό ουσιαστικά στο κάτω μέρος οπότε δεν επιτρέπει να κλείσει το φερμουαρ.
ίσως οριακά να έκλεινε αν αφαιρούσα το cage ή δεν είχα αντάπτορα.

6L οχι 7.

Αν ηταν 7 ισως να χωρουσε. Την δοκιμασα και εγω και ειχα το ιδιο θεμα νομιζω αν βγει το Lmount χωραει καλα την καμερα R6ΙΙ με 70-200f4 στο πλαι και τον 24-70f2,8 ορθιο.

Κλεινει και με το L mount αλλα λιγο τσιτα σαν την χοντρη που παει να βαλει το περσινο της φορεμα ειναι

Το 6αρι της peak design μας τελειωσε ως ιδεα. Ομοιως και το 10αρι που ειναι πλεον messenger bag παρα sling.

υγ

Το ιδιο ακριβως θεμα ειχα και με την Thinktank photocross 10 που ηταν το ιδανικο μεγεθος και τσαντα γενικα.....

Αντιθετως η μεγαλυτερη της που χωραει μεσα και εμενα....ειναι αρκετα πιο ογκωδης (photocross 13) . Ωραιες ομως και πολυ ποιοτικες τσαντες αυτες οι thinktank.

υγ

Δυστυχως η τελεια τσαντα σε μεγεθος ειναι η thinktank Turnstyle 20 v2 και μαζεμενη και αρκετα οικονομικη αλλα τα υλικα της ειναι οτι πληρωνεις.

Αυτην θα ηθελα με τα υλικα της peakdesign

Last edited:
@milaber22 βλεπεις τα σχεδιαγραμματα των εσωτερικων διαστασεων

η μεν 6λιτρη peak design εχει την μικρη της διασταση στος 11 ποντους και ειμαστε "τσιτα" ενω η thinktank Turnstyle 20 v2 που τσεκαρα και χωραει περιφημα ειναι στα 12,2 εκατοστα.

Αυτο ειναι το κρισιμο μεγεθος που τσεκαρω πλεον.

1734206560372.png

Η 7λιτρη PGYTech ειναι στα 12 εκατοστα και η 11λιτρη στα 13 εκατοστα.

η ιδανικη σε διαστασεις για την περιπτωση (μας) μοιαζει να ειναι η WANDRD ROGUE 6L

1734207490873.png

Last edited:
Ήρθε και η δική μου επιλογή backback η LOWEPRO Pro ΒΡ 250 AW III , την πήρα στα 78,62 ευρώ με τα μεταφορικά αποφορολογημενη. Βάρος γύρω στο 1.5 κιλό , πιο ελαφριά από την προηγούμενη βερσιον και κλασσικά χωρίζεται σε δύο κομμάτια. Κάτω βάζεις άνετα όλα τα φωτογραφικά σου με ολική πρόσβαση για φόρτωμα από μπροστά στον χώρο αυτό αλλά από το ένα πλάι για πρόσβαση σε μηχανή και 2 φακούς .

Επάνω έχει ένα ευρυ χώρο για να πάρεις καζι φαγητό , ελαφριά ρούχα , φορτιστές κλπ. Παίρνει άνετα λάπτοπ 15αρι στην πίσω πλευρά , εννοείται το 12 μου iPad Pro πλέει στον χώρο αυτό. Εχει αρκετές κρυφές θήκες μέσα στον πάνω χώρο , στο ένα πλάι θήκη για μπουκάλι μεγάλο ή βάζεις και τρίποδο . Κοντό τρίποδο παίρνει και στο κάτω μέρος της που έχει δύο ιμάντες. Υπάρχει δέστρα για να την βάλεις ξαπλωτή στο χερούλι βαλίτσας , έχει τεράστια λαβή επάνω για μεταφορά και γενικά πληρεί το 90% από όσα ήθελα.

Ακολουθούν φωτό όπου δείχνω αρκετά σημεία.

Για FF εξοπλισμό είναι ιδανική και σε βάθος αφού τοποθετείς άνετα φακούς έως ύψος 15 εκ. Για μεγαλύτερο ύψος τους ξαπλώνεις.

Για m43 εξοπλισμό την κάργαρα για δοκιμή με εξοπλισμό που δεν κουβαλώ συνήθως όλα μαζί απλά για δοκιμή. Έβαλα κυρίως βαριούς pro φακούς και μπήκαν όχι μόνο άνετα αλλά λόγω μεγάλου βάθους που έχει περίσσευε αρκετό ύψος ακόμη. Αυτό σημαίνει ότι στην μεταφορά για τέτοιο εξοπλισμό πρέπει να βάλω έξτρα δέστρες από άλλες τσάντες για να μην μετακινούνται.

IMG_4159.jpeg

Η βασική μου απαίτηση να δέχεται την ΟΜ1 + 100-400 κάθετα πληρείται , έτσι μπορώ από το πλάι να την τραβήξω έξω άμεσα. Εδώ φορτωμένη με ένα σωρό pro φακούς . Στη θέση τους άνετα παίρνει δεύτερο σώμα.

Αριστερά βλέπουμε το έξτρα εσωτερικό άγκιστρο που δεν επιτρέπει να ανοίξει το πάνω μέρος όταν ανοίξεις το πλάι ακόμα και αν έχεις απασφαλίσει τους δυο μπροστινούς ιμάντες ασφαλείας.

IMG_4166.jpeg

Η θήκη για το λάπτοπ , έχω φορέσει μέσα ένα 15αρι. Με αυτό και όλους τους m43 pro το βάρος φθάνει τα 8 κιλά χωρίς τίποτε άλλο μέσα. Με το iPad Pro 12’ γύρω στα 6.7 κιλά ενώ χωρίς αυτό μόνο ο m43 εξοπλισμός ο βαρύτερος που μπορεί να τύχει να πάρω μαζί γύρω 5,84 κιλά.

Ακομα και με τα 8 κιλά που την δοκίμασα μου φάνηκε ΟΚ για μεταφορά του εξοπλισμού σε ταξίδι μέχρι το ξενοδοχείο , προφανώς πολύωρη χρήση δηλ. καθημερινή βόλτα , θα έρχεται μαζί μόνο ο απαραίτητος εξοπλισμός , ακόμα και το ταμπλετ μένει ξενοδοχείο.

ΠολIMG_4169.jpeg

IMG_4171.jpeg

IMG_4172.jpegIMG_4173.jpeg
Και μερικές φωτό με την S1R μέσα

IMG_4177.jpeg

Πολύ έξυπνο οτι οι δύο θήκες των φακών δεξιά αριστερά από το σώμα μπορούν να τραβηχτούν και να ανοίξουν από το πλάι για να αλλάξεις 1 ή και 2 φακούς χωρίς να ανοίξεις από πάνω όλο το καλλυμα. Στο κάλυμμα υπάρχουν θήκες για κάρτες μνημης

IMG_4175.jpeg

Οι ιμάντες δείχνουν ΟΚ σε φάρδος πάχος, ο οριζόντιος επάνω ιμάντας στήθους ρυθμίζεται πάνω κάτω. Υπάρχουν σε διάφορα σημεία δέστρες για να φορέσεις εξωτερικά πρόσθετες θήκες. Στον κάτω ιμάντα θα ήθελα αντί για δέστρα να έχει θήκη για μπαταρία /φιλτρο . Στο πλάι έχω βάλει ένα ελαφρύ carbon τρίποδο , θα μπορούσα να το δέσω κι από κάτω χωρίς να ξεπερνά το φάρδος της τσάντας που είναι περίπου τα 35εκ

To μεγάλο μου τρίποδο με την κεφαλή όμως θα προεξέχει αρκετά από τα 50εκ που είναι περίπου το ύψος της.

IMG_4178.jpeg

Last edited:
'Εχω καταφέρει να χωρέσω μια Fujifilm X-T2 με τον 10-24mm WR και μια Fujifim X-T20 με τον 50-230mm κουμπωμένοι και οι 2 πάνω στα σώματα. Ήταν ανορθόδοξη διάταξη και η Χ-Τ20 δεν έβγαινε εντελώς εύκολα λόγω του τηλεφακού - αν και μικρός - αλλά είναι ενδεικτικό του χώρου άμα δεις στο camerasize.com τις διαστάσεις τους.

Σίγουρα μπορώ πάντως να βάλω 2 σώματα (πλέον Χ-Τ2, Χ-Τ4) βάζοντας έναν σταθερό στην κάθεμια (συνήθως xf 33mm, xf 56mm) έχοντας άνεση στο βάλε - βγάλε. Τώρα για full frame και f/2.8 ζουμ φακούς δεν παίρνω όρκο. Δε νομίζω όμως να φόρτωνα ένα sling παραπάνω έτσι και αλλιώς.

Στα έξτρα είναι ο χώρος που μπαίνει το laptop ο οποίος είναι αρκετά ευρύχωρος για άσχετα αντικείμενα χωρίς να ενοχλεί την πλάτη λόγω του γενναίου μεγέθους μαξιλαριού, καθώς και η κάτω θήκη (μικρή ομπρέλα, νερό) αλλά και οι 2 μπροστινοί ιμάντες για ένα αντιανεμικό ή νορμά διαστάσεων ρούχο.

Τελικα οσο τσεκαρω την 6λιτρη μου μοιαζει οριακη για το χωρο που θελω και την καμερα μου δυστυχως. Πρεπει μαλλον να κοιταξω την 9λιτρη.. ..που ειναι εντυπωσιακη ως ντουλαπα ...:ROFLMAO: και αρκετα ακριβη βεβαια .

Εχει ομως τα πολυποθητα 13 εκατοστα βαθος εναντι 11 εκατοστων της 6λιτρης....

Το γεγονος οτι μονον απο το site τους (αμερικανοι γαρ) μπορεις να την παρεις ειτε απο περιορισμενα σημεια την καθιστα και δυσκολο να την βρεις σε προσφορα ( μονο γερμανικο καταστημα την εχει ακομα σε προσφορα black friday)

Αλλα πριν δω τις αντιστοιχες της pgytech ειμαι στο onhold για την 9λιτρη .

Last edited:

ROGUE 9L Sling​

WANDRD

Τελικα οσο τσεκαρω την 6λιτρη μου μοιαζει οριακη για το χωρο που θελω και την καμερα μου δυστυχως. Πρεπει μαλλον να κοιταξω την 9λιτρη.. ..που ειναι εντυπωσιακη ως ντουλαπα ...:ROFLMAO: και αρκετα ακριβη βεβαια .

Εχει ομως τα πολυποθητα 13 εκατοστα βαθος εναντι 11 εκατοστων της 6λιτρης....

Το γεγονος οτι μονον απο το site τους (αμερικανοι γαρ) μπορεις να την παρεις ειτε απο περιορισμενα σημεια την καθιστα και δυσκολο να την βρεις σε προσφορα ( μονο γερμανικο καταστημα την εχει ακομα σε προσφορα black friday)

Αλλα πριν δω τις αντιστοιχες της pgytech ειμαι στο onhold για την 9λιτρη .

Οι τιμές εκτός εκπτώσεων είναι σίγουρα υψηλές και μάλλον δε θα αγόραζα στην αρχική τους τιμή. Σίγουρα για την PRVKE Lite, για το sling κρατάω μια επιφύλαξη καθώς πραγματικά μου έχει λύσει τα χέρια.

Τώρα για τα μεγέθη... επειδή στο Photonet Special Day είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω FF εξοπλισμό έτσι από περιέργεια, ναι μάλλον δε θα επέλεγα την 6λιτρη για το setup που έχω κατά νου. Συγκεκριμένα, Sony A7IV με τον 24-50mm f/2.8 και κάποιον σταθερό τύπου 85mm f/1.8 όχι επειδή δε χωρούσε αλλά θα ήθελα να έχω την άνεση να τα βάζω - βγάζω εύκολα χωρίς να πολυσκέφτομαι το πως είναι τα velcro και τι φακό έχω κουμπωμένο. Κυρίως επειδή έτσι το κάνω και τώρα με τις Fujifilm αν και εν τέλει συνήθεια είναι όλα. Υπάρχουν βέβαια βίντεο με κόσμο που χρησιμοποιεί FF εξοπλισμό με την 6αρα και είναι οκ.

Οπότε με αυτό το σκεπτικό και κοιτώντας την 9λιτρη που είναι λίγο ντουλάπα, δε θα ήταν η προτίμηση μου. Δηλαδή ή 6λιτρη ή μετά κάποια άλλη εταιρεία. Της PGYTECH που είσης είδα στην εκδήλωση - αλλά δεν ασχολήθηκα - σα σουλούπι θα τις προτιμούσα αν και δεν είναι του στυλ μου εμφανισιακά. Και πάλι εννοείται πως υπάρχει κόσμος που χρησιμοποιεί την 9λιτρη Wandrd και δεν έχει θέμα, απλώς εγώ είμαι περίεργος και προτιμώ μαζεμένα σακίδια - φακούς κλπ.

Άσχετο με τα παραπάνω σχόλιο, αλλά χάριν του θέματος :

Πρόσφατα πήρα την πρώτη έκδοση 5L του sling της Peak Design μεταχειρισμένο - πρακτικά καινούργιο επειδή ήταν σε ανοιχτόχρωμη έκδοση (Sage) και ήθελα να έχω κάτι πέραν του μαύρου αλλά και για να το συγκρίνω με της Wandrd. Όντως ωραία σακίδια και αυτά, ωραία υλικά, πολύ ωραίοι χώροι που παρά τον θεωρητικά μικρότερο όγκο χωράει ακριβώς τα ίδια με άνεση. Ωστόσο υστερεί σημαντικά σε επιπλέον χώρους εξωτερικά είτε αυτό είναι χώρος για νερό ή μια ζακέτα και φυσικά η θήκη πολυεργαλείο για laptop του Wandrd που βάζεις μέσα σχεδόν ό,τι θες σε νορμάλ πλαίσια. Στην αρχική του τιμή τσιμπημένο και αυτό, στα ~50 που έδωσα πολύ τίμιο.

Οπότε με αυτό το σκεπτικό και κοιτώντας την 9λιτρη που είναι λίγο ντουλάπα, δε θα ήταν η προτίμηση μου. Δηλαδή ή 6λιτρη ή μετά κάποια άλλη εταιρεία. Της PGYTECH που είσης είδα στην εκδήλωση - αλλά δεν ασχολήθηκα - σα σουλούπι θα τις προτιμούσα αν και δεν είναι του στυλ μου εμφανισιακά. Και πάλι εννοείται πως υπάρχει κόσμος που χρησιμοποιεί την 9λιτρη Wandrd και δεν έχει θέμα, απλώς εγώ είμαι περίεργος και προτιμώ μαζεμένα σακίδια - φακούς κλπ.

Yπαρχει πχ και η Gomatic McKinnon 8l (αν σας θυμιζει κατι το ονομα της φορμας προκειται για την Nomatic που στην Ευρωπη λεγεται Gomatic) οπου η 8λιτρη μπανανα της μοιαζει αρκετα πιο μαζεμενη σε ογκο απο την 9λιτρη WandRD.

1734286165137.png

Aρκετα ακριβη και αυτη βεβαια στα επιπεδα της WandRD

Yπαρχει πχ και η Gomatic McKinnon 8l (αν σας θυμιζει κατι το ονομα της φορμας προκειται για την Nomatic που στην Ευρωπη λεγεται Gomatic) οπου η 8λιτρη μπανανα της μοιαζει αρκετα πιο μαζεμενη σε ογκο απο την 9λιτρη WandRD.

View attachment 243718

Aρκετα ακριβη και αυτη βεβαια στα επιπεδα της WandRD

Ναι ισχύει. Την είχα δει παλιότερα. Για μένα μπαίνει πιο πολύ στην κατηγορία του Peak Design όσον αφορά στις εξωτερικές ευκολίες και την αποθήκευση γενικότερα. Δηλαδή μεταξύ αυτής και της Wandrd πάλι της Wandrd θα έπαιρνα. Είναι όμως μια μέση λύση μεταξύ της Peak Design και της Wandrd.

Συγκριτικά με της PGYtech χωρίς να έχω πιάσει κάποια από τις 2 νομίζω θα διάλεγα την PGYtech αφού στους χώρους είναι κοντά για τις δικές μου ανάγκες και η διαφορά τιμής είναι αρκετά μεγάλη.

Συγκριτικά με της PGYtech χωρίς να έχω πιάσει κάποια από τις 2 νομίζω θα διάλεγα την PGYtech αφού στους χώρους είναι κοντά για τις δικές μου ανάγκες και η διαφορά τιμής είναι αρκετά μεγάλη.

Eγω επειδη εχω την 5λιτρη μικρουλα της PGYtech ( που ειναι η συνοδεια της πρωτης Onemo backpack) ηθελα κατι διαφορετικο μιας και το 5λιτρο το δοκιμασα αλλα δεν με χωραει για αυτο που θελω (R6II με δυο φακους ζουμ RF)

Οσον αφορα την Gomatic δεν μου αρεσει καθολου που ανοιγοντας το ενα φερμουαρ ανοιγει ουσιαστικα ΟΛΗ η τσαντα.

Με πιανει κατι πως να το πω να εκτιθεται ολος ο εξοπλισμος μαζι.

1734289499356.png

Το εχω ζησει αυτο με ενα backpack καθημερινο που εχω της Μανφροττο που δεν εχει και τοσα πολλα πραγματα ποσο μαλλον σε μια τετοια μπανανα με αρκετα μικροπραγματα.

Η Pgytech ειναι το απολυτο vfm παντως αυτην την εποχη μιας και κυκλοφορει σε ελληνικα καταστηματα στα 81€ κατι που την κανει πολυ ελκυστικη (η 7λιτρη και λιγο παραπανω η 11λιτρη)

Εγω παντως τραβηξα την σκανδαλη και περιμενω επιβεβαιωση για την WandRD σε εκδοση ντουλαπας (την 9 λιτρη) :sneaky:

Να δουμε αν ευοδωσει.....

1734338342316.png1734338427459.png

1734458739386.png1734458813149.png

Ενα απο τα καλα της της μπαναναρας οτι εχει το ανοιγμα απο την σωστη πλευρα και οχι αναποδα .

Και αν ειδα καλα στη σελιδα της εχει life time warranty .

Last edited:

Wandrd Rogue 9L vs 6L Sling comparison / A closer look at the 9L​

Odie Matthews

9L Wandrd Roam: My new camera bag?​

Emilie Talpin Photography

SpeedTop Crossbody Camera Bag Series​

Think Tank

Is This the Best Camera Shoulder Bag? Think Tank Speedtop Crossbody 15 Review​

Lensvid

Ωραια τσαντουλα για φωτογραφους event με πολυ γρηγορη προσβαση.

Λοιπόν μιας και από προχθές έχω και full frame εξοπλισμό για πρώτη φορά - ανάθεμα τις προσφορές - και δοκιμάζω στην 6αρα wandrd μου έχω να πω ότι :

Η Sony A7IV με τον 85αρη 1.8 χωράει κανονικά σε αρκετές "στάσεις" απλώς σε κάποιες είναι λίγο πιο σφιχτό το κλείσιμο αλλά σίγουρα όχι κάτι περιοριστικό.

Ταυτόχρονα αν και δεν μπορώ να το τσεκαρω αυτή τη στιγμή καθώς δεν έχει έρθει ακόμα, χωράει και ο 24-50 2.8 δίπλα στο σώμα αλλά έχω την αίσθηση ότι δε θα χωράει κουμπωμενος στο σώμα με τον φακό να κοιτάει προς τα κάτω. Δεν είναι πρόβλημα γιατί σίγουρα όταν έρθει θα τη φτιάξω έτσι ώστε να χωράνε όλα απλώς θεωρω απίθανο να χωράει full frame σώμα τύπου R6 με δύο φακούς 2.8 κλασικού εύρους. Θυμάμαι ότι αυτό είχε αναφερθεί για αυτό έβαλα αυτή την περίπτωση. Αναμενόμενο βέβαια αλλά για επιβεβαίωση.

Θα επανέλθω όταν έρθει και ο 24-50 με φωτογραφίες.

Last edited:
  • Like
Reactions: Kosh
1000004698.jpg

Ηρθε την υστατη ωρα ο Αη Βασιλης (παραμονη πρωτοχρονιας οπως ειναι η δικη μας παραδοση ;) ) φερνοντας μου την 9λιτρη sling της Wardrd σε χρωμα Aegean Blue (πως τους ηρθε ? )

Μου αρεσει που σκεφθομουν την 6Lt ουτε για αστειο δεν θα με χωρουσε για αυτα που ηθελα να βαλω μεσα στην διαμορφωση που τα εχω.

Οποτε παιρνει ανετα θα ελεγα την R6 II με ενσωματωμενο ομως το L bracket της smallrig με τον 70-200 f4 RF και ορθιο και τον 24-70 F2,8 RF.

To 90% της χρησης δηλαδη για all around . Χωρις το L bracket μπαινει και καθετα ανετα και χωραει και ενας ακομα μικροτερος φακος διπλα (πχ ο 35mm f1,8 macro)

1000004700.jpg1000004703.jpg

1000004702.jpg

Ως μεγεθος δεν ειναι τοσο τερας τελικα

Εδω σε συγκριση με την 5 λιτρων τσαντουλα της PGYTECH ( που μπαινει μεσα στην OnE MO)

1000004712.jpg1000004713.jpg1000004711.jpg