Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Ιδού οι διαστάσεις και το βάρος. Οι κάτω ιμάντες μέσης κρύβονται εντελώς, της πλάτης μαζεύουν και αν θες περνάνε μέσα από έναν άλλο που προορίζεται για να το κρατάει ασφαλές πάνω σε άλλη τροχήλατη αποσκευή. Οι εσωτερικές διαστάσεις είναι πλήρως διαμορφώσιμες ανάλογα με τον εξοπλισμό σου (στις φωτογραφίες μου, λείπουν 2 διαχωριστικά γιατί δεν τα χρειαζόμουν). Η πλαϊνή θυρίδα πάντως είναι 17 Χ 13. Τέλος, από την πλευρά της φιάλης έχει έναν μικρό κρίκο ψηλά, όπου μπορείς να περάσεις ένα δικό σου για να στηρίξεις μπαστούνι, τρίποδο ή ότι άλλο ( δεν φαίνεται γιατί τον κρύβουν τα φερμουάρ).

edit: λείπει ένας αντίστοιχος κάτω για να κρατάει σταθερό το ότι βάλεις - με βλέπω για πατέντα...

screenshot_120.jpg

Last edited:
Μάλλον, γιατί εγώ τις τσέκαρα και είναι όντως ότι γράφει η φωτογραφία - όπως και το βάρος. Το πάχος βέβαια (185mm) έχει κάποιο περιθώριο να φουσκώσει, αλλά όχι πολύ...

Ραφές και φερμουάρ καλά, όχι "κινεζιές" (made in china είναι βέβαια), γεμίσματα κάπως λεπτά αλλά σφιχτά δεν είναι σφουγγαράκι που "τερματίζει". Σίγουρα δεν είναι επιπέδου top εταιρειών, αλλά εκείνες κοστίζουν έως και τριπλάσια λεφτά, τα οποία βέβαια αξίζει να πληρώσεις αν πας στα Ιμαλάϊα...

Καλησπέρα. Υπάρχει κάποια πρόταση για τσαντάκι μέσης (στυλ μπανάνα) για να φιλοξενεί μια Olympus PEN e-p7 κι έναν ή δυο prime φακούς;

Πήρα σήμερα αυτή την τσαντουλα από πλαίσιο (παράδοξος στα 64,90 την έχει ενώ Σκρουτζ ξεκινάει πιο ακριβά)

Πήγα να δω αυτή που την έχει προσφορά (εν τω μεταξύ στο site την έχει προσφορά από 45 στα 30, ενώ στο κατάστημα την είχαν 35.....) αλλά δεν αντιστάθηκα στους χώρους που έχει η HP.

Καλή μου φάνηκε και μια national geographic e2 που πάλι την έχει πιο χαμηλά από το Σκρουτζ (σε προσφορά βέβαια) στα 40 ευρώ αλλά λίγο την φοβήθηκα μήπως δε μου χωράει άνετα φακούς μηχανή κλπ.

////

Στο ζουμί τώρα, η HP είναι αρκετά ποιοτική με πολλούς πολλούς χώρους. Βέβαια είναι λίγο ογκώδης αλλά δε μπορεί να τα έχουμε όλα.
Πολλές θήκες, έχει και στο πλάι φερμουάρ για γρήγορο βάλε βγάλε της μηχανής, παίρνει και λάπτοπ μέχρι 16.1 ιντσες και τάμπλετ σε μία πιο μπροστά θήκη από ότι είδα.
Στην πλάτη (εκεί που ακουμπάει η πλάτη σου όταν τη φοράς) έχει μια κρυφή θηκουλα ακόμα για κάνα κινητό πορτοφόλι κλπ αν δε θες να τα έχεις σε εξωτερική πλευρά για καλό και για κακό.
Έχει ωραίο κράτημα στην πλάτη και διπλα κλιπς μπροστά για τους ιμάντες της να σου κάθεται η τσάντα ακόμα καλύτερα.

• Like
Reactions: toupia
Εδώ και λίγο καιρό παίρνω τα βουνά όπου μαζί με τον φωτογραφικό εξοπλισμό, πρέπει να κουβαλάς και κάποια βασικά: νεράκι, ρούχα, κανά σνακ κ.λπ. Την πρώτη φορά πήγα με κλασσικό back pack + τσάντα, ταλαιπωρήθηκα λιγάκι και ενώ χάζευα λύσεις στο διαδίκτυο, έτυχε σε ένα μαγαζί να δω το HP Creator Laptop 16,1". Έτσι όπως τα λέει η εταιρεία άντε να καταλάβεις ότι προορίζεται για φωτογραφικές που απλά τυχαίνει να έχει και μια τσέπη για 16άρι laptop. Εδώ κάποια πληρέστερα στοιχεία στα... γερμανικά, αφού και το αμερικάνικο σε αυτήν την γλώσσα το έχει.

Το πήρα λοιπόν, και στην πρώτη εξόρμηση είχε μέσα αυτά + κάποια ψιλά που δεν φαίνονται ή... τα έφαγα:

View attachment 231413

Στην σακούλα είναι 2α παπούτσια, ενώ εκτός από την ΟΜ5 και τους τρεις φακούς, μπορούσα να χωρέσω κι άλλους. Ταυτόχρονα λείπει το γιλέκο που ήταν στην αριστερή μεριά μαζί με το σορτς, το t-shirt, κάλτσες, γάντια. Στις εσωτερικές τσέπες έχω διπλωμένο λεπτό αντιανεμικό, σακούλες για βρεγμένα κ.λπ. Υπάρχει και μια εξωτερική μεγάλη τσέπη που βολεύεις διάφορα, ενώ έχει και μια στην μεριά της πλάτης που έχει προστασία RFID για πορτοφόλι, κάρτες, κινητό και ότι άλλο θες να είναι ασφαλές.

Για γρήγορη πρόσβαση στην μηχανή υπάρχει πλαϊνό άνοιγμα, το οποίο είναι εύχρηστο εφόσον κουβαλάς το σακίδιο μονόπαντα:

View attachment 231414

Από την άλλη μεριά έχει θήκη για μπουκάλι με ιμάντα αν βάλεις 1,5L , ενώ βολικές είναι οι δύο χειρολαβές που βοηθάνε να το κρατάς όρθιο ή ξάπλα - ανάλογα πως βολεύει η στιγμή.

Κατασκευή καλή, το ύφασμα δείχνει ανθεκτικό και πρέπει να έχει μια υποτυπώδη αντοχή σε ψιχάλα, για τα δύσκολα έχει κάλυμμα, φερμουάρ άνετα στο άνοιξε-κλείσε. Σε ορεινή πορεία διάρκειας 6 ωρών με δυο 20άλεπτα διαλείματα, δεν με κούρασε καθόλου, αφού πλάτη, ιμάντες κ.λπ. είναι μελετημένα και καλοφτιαγμένα, οπότε είμαι πολύ ευχαριστημένος και νομίζω ότι η τιμή είναι "κλοπή"...

Aπό ότι βλέπω τελικά, την έχει και ο cacau και την εχει αναλύσει περισσότερο.
Εν τω μεταξύ, την πήρα 65, στο σκρουτζ ξεκινάει στα 72 και γενικα αν μπει κανείς ιστορικό τιμής σκρουτζ (εξέλιξη τιμής) θα δει ότι έπαιζε για καποιο καιρό στα 50 και είχε πέσει και στα 33 για λίγο, πολύ καλή τιμή.

ΥΓ: Ξέχασα να αναφέρω και το αδιάβροχο έξτρα κάλυμμα που το είπε ο Δημήτρης.

Πωπω, ζαλάδα είναι η επιλογή τσάντας. Άλλες είναι βαριές, άλλες δεν ανοίγουν από το πλάι, άλλες είναι άσχημες..