Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Μόνο εμένα μου φαίνονται πανάκριβες και πολύ άσχημες αυτές οι Wandrd? Είναι και θέμα γούστου βέβαια....

Πανάκριβες σίγουρα όχι μόνο σε εσένα :p αλλά όλες αυτές οι μάρκες έχουν υψηλές τιμές γενικά. Αντίστοιχα δηλαδή θεωρώ αδικαιολόγητα ακριβές και τις Peak Design, Wotancraft, Nomatic, Shimoda Designs κλπ

Τώρα για την εμφάνιση, ναι είναι υποκειμενικό. Π.χ. εμένα δε μου αρέσουν καθόλου οι τσάντες της Nomatic του Peter McKinnon ενώ τη Wandrd αρχικά την αγόρασα λόγω εμφάνισης χωρίς καν να την έχω πιάσει ακριβώς μόλις τελείωσε το kickstarter. Μετά διαπίστωσα πως είναι και σκυλί του πολέμου, τουλάχιστον για την ερασιτεχνική χρήση που κάνω.

Που και το γούστο δεν είναι μονοσήμαντο. Έχω της Wandrd το 6L roam(rogue) sling και της Peak Design την παλια 5λιτρη (μεταχειρισμένη σε καλή τιμή για αυτό και την πήρα) και σκέφτομαι κάποια στιγμή να προσθέσω και μια Wotancraft Pilot 7L ή μια mini rider/easy rider (ιδανικά μεταχειρισμένη), όλες σε εντελώς διαφορετικό στυλ και φιλοσοφία και όλες μου αρέσουν το ίδιο.

• Like
Reactions: Kosh
Αν τις βρεις σε καλές τιμές προφανώς το βλέπεις με άλλο μάτι, απλά οι αρχικές τιμές τουλάχιστον σε εμένα προκαλούν γέλια!!! Όσο κάνει μια τέτοια τσάντα οριακά αγοράζω έναν φακό…Π.χ. Οι Peak design μου αρέσουν αρκετά αλλά με τις τιμές που ζητάνε ούτε για πλάκα..τώρα αν έβρισκα μια που ήθελα μεταχειρισμένη σε καλή τιμή όπως εσύ μπορεί να το σκεπτόμουνα, οτιδήποτε μου αρέσει σε αυτές τις εταιρίες ξεκινάει από 150+ ευρώ έτσι με το καλημέρα…

Προ καιρού έπεσα σε μια νυχτερινή προσφορά (στα ~25€) της K&F Concept, και ψώνισα έτσι για δοκιμή ένα πάμφθηνο sling, περισσότερο για να δω αν με βολεύει στην χρήση. Απ' όταν παρέλαβα οι συγκυρίες δεν επέτρεψαν να το πάω καμιά σοβαρή βόλτα, αλλά εδώ και μερικές μέρες το δοκίμασα:

IMG_20250217_134136 copy.jpg

Τα υλικά του είναι αναπάντεχα καλά - ειδικά αν σκεφτείς πόσο κοστίζει - και έχει πολλές τσέπες με "υποτσέπες", διχτάκια κ.λπ. Εντύπωση μου έκαναν τα φερμουάρ που μάλλον είναι τα πιο εύκολα που έχω δοκιμάσει ποτέ, ενώ η όλη κατασκευή είναι αδιάβροχη, οπότε δεν χρειάζεσαι έξτρα κάλυμα. Ο ιμάντας ΔΕΝ έχει μαξιλαράκι αλλά είναι φαρδύς και στιβαρός, ενώ το κούμπωμα στην τσάντα έχει διπλή ασφάλεια, πρέπει να πατήσεις το "κουμπί" στην φαρδιάπλευρά και ταυτόχρονα τα πλαϊνά "αυτιά" για να απελευθερωθεί:

IMG_20250217_134740 copy.jpg

Χωράει αρκετά πράγματα, ειδικά αν πρόκειται για μικρό σύστημα m4/3:

IMG_20250217_134510 copy.jpg

...Χωρίς να τρίβονται και να κοπανάνε μεταξύ τους, ενώ μπαινοβγαίνουν αρκετά άνετα - μάλιστα η ΟΜ5 χωράει όρθια με τον Lumix 100-300 φορεμένο, και υπάρχει λίγος χώρος ακόμα να στριμώξεις κάποιον (πολύ μικρό) prime σε πουγκί. Όλα αυτά με την προϋπόθεση να ΜΗΝ χρησιμοποιήσεις το χώρισμα που βρίσκεις στο πακέτο, παρά μόνο ανοιχτό στον πάτο για προστασία. Τα πλαϊνά είναι αρκούντως χοντρά, η πάνω πλευρά όχι - έχει απλά μια λεπτή χνουδωτή επένδυση. Το ένθετο:

IMG_20250217_134856 copy.jpg

...Οπότε πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποια κλασσικά χωρίσματα:

IMG_20250217_134315 copy.jpg

Στην εμπρός τσέπη, υπάρχουν 2 θήκες μπαταρίας με χρωματική σήμανση πράσινο/κόκκινο, μια πιο μεγάλη για φίλτρο, ένα κλιπ για κλειδιά ή... ότι. Πίσω έχουμε άλλη μια πιο μικρή για κινητό, κ.λπ. ενώ υπάρχει και καλή χειρολαβή. Στην κάτω πλευρά έχει και ιμάντες για τρίποδο.

Σε 2-3 βόλτες που την πήγα, διαπίστωσα στην πράξη την ευκολία χρήσης κυρίως λόγω των εξαιρετικών φερμουάρ - τα οποία ίσως παραείναι εύκολα και αθόρυβα - της άμεσης πρόσβασης στο άνοιγμα χωρίς κάποιο ενοχλητικό καπάκι, και της δυνατότητας να την κουβαλάς ως sling ή ως τσάντα ώμου - ο ιμάντας είναι αρκετα μακρύς και εύκολος στην ρύθμιση.

Στα μείον, ο περιορισμένος χώρος για οτιδήποτε μη φωτογραφικό τύπου tablet, μπουκαλάκι νερού κ.λπ. ενώ παράλληλα οι τσέπες είναι... τσέπες - δεν έχουν περιθώριο να ανοίξουν για να χωρέσεις κάτι παραπάνω. Γενικώς τα 10 λίτρα μάλλον είναι... κινέζικα. Για όσους ζορίζονται βέβαια, είδα στο link που έβαλα πιο πάνω ότι βγήκε και έκδοση 12L που χωράει αυτά που λείπουν εδώ, με γενικές διαστάσεις 37Χ25.

Γενικώς για τα λεφτά του καλή περίπτωση, αν είχε κανονικά χωρίσματα και πιο προσεγμένη προστασία σε πάτο/πάνω πλευρά θα άξιζε πολλά ανεξαρτήτως χρημάτων.
Ως έχει θέλει λίγο... customization. ;)

Καλησπέρα σας, έχω τον εξής προβληματισμό, μου είχε τύχει πέρσι να κάνω ένα ταξίδι αεροπορικά στην Ολλανδία για βιντεοσκοπηση ενος μουσικού φεστιβάλ, είχα πάρει μαζί μου 3 panasonic g9ii, gh5 + gh5s, μαζί με 2 φακούς panasonic 14-140mm & 12-60mm και τον olympus 12-100mm συν μπαταριες, rode stereo video.mic και zoom h5 external recorder. Όλα αυτά τα χώρεσα σε μια backpack, φέτος έχω σκοπό να έχω μαζί συν μια ακόμα g9ii και έναν φακο 12-60 τι στάνταρ θα προτείνετε να τα χωράει όλα και να ειναι εύκολο να την έχω μαζί.μου στην καμπίνα.

Δεν ξέρω προσωπικά τι να σου προτείνω, αλλά έμεινα με το ότι θα κουβαλάς μαζί σου 6 μηχανές!!!!

3 μηχανες θα εχει ενταξει σιγα τα σωματα τωρα με αυτους τους φακους μια χαρα χωρανε σε μια τσαντουλα θα προτεινα με ροδες

3 μηχανες θα εχει ενταξει σιγα τα σωματα τωρα με αυτους τους φακους μια χαρα χωρανε σε μια τσαντουλα θα προτεινα με ροδες
4 θα κουβαλάω, έχεις καμιά με τσαντα με ρόδες να προτείνεις να τσεκάρω θα ήταν το ιδανικο

4 θα κουβαλάω, έχεις καμιά με τσαντα με ρόδες να προτείνεις να τσεκάρω θα ήταν το ιδανικο

Eγω αυτην εχω εδω και χρονια

Θηριο ανημερο ευκολα χωραει αυτα που εχεις , ζητουμενο βεβαια ειναι παντα τι επιτρεπει καθε εταιρεια ως τσαντα αλλα νομιζω οτι ειναι στα ορια αυτη ακομα και τωρα.

Για πιο οικονομικη λυση δες την καινουργια της neewer φαινεται καλη αντιγραφη της Thinktank

Θηριο ανημερο ευκολα χωραει αυτα που εχεις , ζητουμενο βεβαια ειναι παντα τι επιτρεπει καθε εταιρεια ως τσαντα αλλα νομιζω οτι ειναι στα ορια αυτη ακομα και τωρα.

Για πιο οικονομικη λυση δες την καινουργια της neewer φαινεται καλη αντιγραφη της Thinktank

Thanks θα τις τσεκαρω

Αν παραγγείλω την τσαντα της neewer έρχεται από ευρωπαϊκή ένωση ή εκτός και θα έχω και τελωνεία?

ρωτησε τους ΄αμεσα για το αντικειμενο αυτο, τελευταια φορα ειχα παρει μπαταριες που εχουν και αρκετα θεματα απαγορευτικα για αποστολες και μου ηρθαν κανονικα απο ευρωπη

Προσεξε να κανεις εγγραφη στο ευρωπαικο καταστημα οχι στο αμερικανικο

Απλα να ξερεις δεν παρεχουν τιμολογιο.

ρωτησε τους ΄αμεσα για το αντικειμενο αυτο, τελευταια φορα ειχα παρει μπαταριες που εχουν και αρκετα θεματα απαγορευτικα για αποστολες και μου ηρθαν κανονικα απο ευρωπη

Ok σε ευχαριστώ πολύ

Τελικά την αγόρασα την είχαν σε προσφορά κιολας -30%. Αναμένω να παραλάβω, θα πω εντυπώσεις όταν την έχω στα χέρια μου.

• Love
  • Like
Reactions: kbouk and Kosh
Καλη.ερα, παρέλαβα εχθες, είναι αρκετά ικανοποιητικό το μέγεθος, δεν ξέρω βέβαια αν το μέγεθος περνάει στις low budget εταιρείες για την καμπίνα ή θα θέλει έξτρα χρέωση, θα φανεί στο μέλλον. Εκείνο που δεν μου αρεσε ειναι πως φαίνεται σαν να έχει χρησιμοποιηθεί τα ροδάκινα φαίνονται περπατημενα έχουν ίχνη χώματος. Τους έστειλα και αναμένω.

Attachments

• 20250404_204134.jpg
    20250404_204134.jpg
    1.4 MB · Views: 15
  • Wow
Reactions: cacau
Αλλαζουν δεν αλλαζουν ? να σου στειλουν ανταλλακτικα πεστους
Αναμένω να δω τι θα μου πουν, κανονικα πρέπει να μου στείλουν αλλά, αλλά ακόμα και στην πλάτη είχε σκόνες πολύ παράξενο. Εγώ θα τους πω να μου την αλλάξουν ή να μου επιστραφεί ένα ποσο