Προτάσεις για HiFi συστημα

Καλησπέρα Αλέξη.

Κάνε αυτό που σου λένε τα παιδιά. Μ' έναν XTZ κι ένα καλό ζευγαράκι ηχεία (ίσως και πάλι XTZ, να έχεις και σίγουρο matching) θα είσαι άρχοντας. Αργότερα, παίρνεις κι ένα DAC και περνάς PS3 κλπ από εκεί με οπτική ή coaxial και είσαι ΟΚ.

Μα εχει ο ΧΤΖ ενωματωμενο dac, 4 coaxial κ μια optical εισοδους -bye-

Σορρυ Tyler... Ειδα $600 suggested retail price στον Onkyo, και φυσικα το μετεφρασα σε ευρω - μια που (κακως) συνηθως αυτο συμβαινει...
Παρολα αυτα, στη θεση του φιλου Alex, θα το εκανα...παξιμαδι και θα πηγαινα για τον ΧΤΖ.
Ειδικα λογω της προθεσης για συστημα 10ετιας, δεν θα εκανα συμβιβασμο ή πειραματα που αργοτερα μπορει να μου στοιχιζαν περισσοτερα απο την τιμη αγορας του ΧΤΖ.

Αν και γραφτηκε, επειδη καποια στιγμη εγινε μπερδεμα, θα αναφερω ξανα οτι ο ΧΤΖ εχει ενσωματωμενο dac, με AD1955 και 4 coaxial inputs / 1 optical.
Και δεν το' χει για να το εχει. Παιζει... Και παιζει καλα! :D

Τελος να σημειωσω δυο πραγματα...
Πρωτο οτι το μηχανημα ειναι κτηνωδια! Σε βαρος και ογκο πλησιαζει τον προηγουμενο λατρεμενο μου Audia FL1. Ζυγιζει 22 κιλα και ειναι αρκετα ογκωδης.
Δευτερο... αν και τα γουστα ειναι υποκειμενικα, παρολο που τον πηρα σε μαυρο χρωμα, θεωρω το αλουμινι (στο συγκεκριμενο μηχανημα) πιο classy...

'Ετσι λέω να το κάνω τελικά... Πρέπει να σκεφτώ λίγο πώς θα το οργανώσω οικονομικά βέβαια και τί ποσό έχω μετά για ηχεία, αλλα όσον αφορά τον ενισχυτή νομίζω κλείσαμε.

Είμαι και τυχερός. Η εταιρία μου εισάγει την μάρκα στην Γερμανία είναι εδώ στην Κολωνία. Μίλησα μαζί τους και προσφέρουν και την δυνατότητα να πάρω εναν στο σπίτι για μερικές μέρες και να τον δοκιμάσω και αν μου αρέσει να μου δώσουν έναν καινούργιο.

Ας μιλήσουμε λοιπόν για ηχεία. Φαντάζομαι η κρίσιμη ερώτηση είναι πάλι το ποσό. Μιάς και υπερβαίνουμε λίγο το μπάτζετ για τον ενισχυτή θα πρέπει να κάνουμε λίγο οικονομία εκεί. 500-600Ε περίπου έλεγα.
Τα Focal τα άκουσα στο Σατουρν τις προάλλες και δεν μου άρεσαν. Βρήκα οτι τους έλειπε το μπάσο. Μου αρέσει γενικά ο ήχος να είναι "γεμάτος" ειδικά στα μεσαία/χαμηλά, χωρίς όμως να πάμε σε καταστάσεις άνισες.
Αυτά τα Mission που είχαν προταθεί μου αρέσουν αρκετά οπτικά και διαβάζω οτι είναι και αρκετά μπασάτα, θα μου κάνουν? Τα 33 ή τα 34?
Γενικά είμαι ανοιχτός σε προτάσεις που θα δέσουν καλά με τον ενισχυτή.

Και μια απορία. Το οτι έχει ξεχωριστά στάδια προ- και τελικού σημαίνει οτι αν θέλω μπορώ να συνδέσω αντί ενός κάποιον δευτερο ενισχυτή (πχ εναν λαμπάτο) για να αλλάξω το αποτέλεσμα?

Και όχι μόνο.

Μπορείς να συνδέσεις έναν τελικό για τα μπάσσα των ηχείων και να παίζεις με το ενσωματωμένο τελικό στάδιο μόνο τα πρίμα, ή το αντίστροφο.
Όρεξη να έχεις...

Πάντως, άμα πάρεις ΧΤΖ ενισχυτή, πάρε και ηχεία από την ίδια εταιρεία, να μην ανησυχείς και για το matching. Γενικά έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά οι Σουηδοί.

Απάντηση: Re: Προτάσεις για HiFi συστημα

Είμαι και τυχερός. Η εταιρία μου εισάγει την μάρκα στην Γερμανία είναι εδώ στην Κολωνία. Μίλησα μαζί τους και προσφέρουν και την δυνατότητα να πάρω εναν στο σπίτι για μερικές μέρες και να τον δοκιμάσω και αν μου αρέσει να μου δώσουν έναν καινούργιο.

Ας μιλήσουμε λοιπόν για ηχεία. Φαντάζομαι η κρίσιμη ερώτηση είναι πάλι το ποσό. Μιάς και υπερβαίνουμε λίγο το μπάτζετ για τον ενισχυτή θα πρέπει να κάνουμε λίγο οικονομία εκεί. 500-600Ε περίπου έλεγα.
Τα Focal τα άκουσα στο Σατουρν τις προάλλες και δεν μου άρεσαν. Βρήκα οτι τους έλειπε το μπάσο. Μου αρέσει γενικά ο ήχος να είναι "γεμάτος" ειδικά στα μεσαία/χαμηλά, χωρίς όμως να πάμε σε καταστάσεις άνισες.
Αυτά τα Mission που είχαν προταθεί μου αρέσουν αρκετά οπτικά και διαβάζω οτι είναι και αρκετά μπασάτα, θα μου κάνουν? Τα 33 ή τα 34?
Γενικά είμαι ανοιχτός σε προτάσεις που θα δέσουν καλά με τον ενισχυτή.

Και μια απορία. Το οτι έχει ξεχωριστά στάδια προ- και τελικού σημαίνει οτι αν θέλω μπορώ να συνδέσω αντί ενός κάποιον δευτερο ενισχυτή (πχ εναν λαμπάτο) για να αλλάξω το αποτέλεσμα?

Εισαι τυχερος μονο και μονο που βρισκεσαι στην Κολωνια...

Ψαξε ν' ακουσεις κανα Chario απο τη σειρα Premium. Εχω το μικρο 1000 σε χωρο μεγαλυτερο απο το δικο σου.
Οσοι συμφορουμιτες το ακουσαν, εντυπωσιαστηκαν απο τον ογκο των χαμηλων του. Τα δε μεσαια ειναι κυριολεκτικα ονειρο...

XTZ ηχεια δεν εχω ακουσει, αλλα αν κρινω απο την ποιοτητα και τον λογο κοστους/αποδοσης του ενισχυτη,
τοτε σιγουρα θα προκειται για μια πολυ καλη και συμφερουσα προταση...

Είναι όμως καλή κίνηση να πάρω ηχεία χωρίς να τα έχω ακούσει?

Απο τον κατάλογο της ΧΤΖ ας πούμε υπάρχουν δύο επιλογες, τα 89 στα 280Ε και τα 95.44 στα 700Ε. Πέραν απο την υπόθεση οτι ακριβότερο = καλύτερο δεν έχω κάποιο άλλο στοιχείο για το αν θα μου αρέσουν... Και τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν ξέρω να τα κρίνω δυστηχώς.

Ένα ηχείο που άκουσα στο σατούρν και μου άρεσε (και οπτικά αρκετά) είναι το Yamaha NS-F500 στα 600Ε. Αλλά είναι μόλις 100Ε διαφορά με τα άλλα οπότε είναι το δίλημμα.

Μετά είχαν εκεί και σε προσφορά κάτι ELAC 68.2 στα 600 απο 900, αλλά δεν με εντυπωσίασαν...

Δυστηχώς έκανα μετά το μεγάλο λάθος... Μπήκα στην Hi End αίθουσα όπου είχαν κάτι τέραστια Focal Utopia με τιμή 17.000 και παίζαν. Μελαγχολία... Κατάλαβα τι εννοούνε όταν λένε οτι τα καλά ηχεία κοστίζουν. Μαγευτικός ήχος.

Τελευταία ερώτηση το υπόσχομαι... χεχε

Μεταξύ των δύο πια θα παίρνατε?

Τα ΧΤΖ 95.44 που είναι και σετ με τον ενισχυτή, ή τα Crystal Acoustics TX - T2

Δελαστικά μου φαίνονται και τα δύο. Στα ΧΤΖ το οτι είναι σετ με τον ενισχυτή είναι ενα θετικό, στα δε Crystal Acoustics μου αρέσουν οπτικά και στην τιμή. Θα εχω κάποιο πρόβλημα ασυμβατότητας αν τα συνδέσω με τον ενισχυτή?

Υποσχομαι είναι η τελευταία!!! :p :p :p

To oτι ειναι ιδιας μαρκας εμενα τουλαχιστον δεν μου λεει κατι
οσο αφορα το ταιριασμα.AΠο τη στιγμη που η εταιρια ειναι διπλα σου
πριν κανεις την αγορα θα μπορουσες να τα ακουσεις σε σετακι.
Απο την αλλη ομως στα 600-700Ε που κυμαινεσαι υπαρχουν πολλες
επιλογες.

... Μπήκα στην Hi End αίθουσα όπου είχαν κάτι τέραστια Focal Utopia με τιμή 17.000 και παίζαν. Μελαγχολία... Κατάλαβα τι εννοούνε όταν λένε οτι τα καλά ηχεία κοστίζουν. Μαγευτικός ήχος.

Αλεξ, όταν ψάχνουμε ηχείο με όριο τα 700ε, δεν κάνουμε τέτοια λάθη!!:flipout:

Κράτα το σαν εμπειρία και μην σε παίρνει από κάτω..Ούτως ή άλλως για να παίξουν σωστά αυτά που είδες, τα συνοδά ( πηγές- ενισχυτές-καλώδια κλπ)
κοστίζουν το ελάχιστο, άλλα τόσα...

Τελευταία ερώτηση το υπόσχομαι... χεχε

Μεταξύ των δύο πια θα παίρνατε?

Τα ΧΤΖ 95.44 που είναι και σετ με τον ενισχυτή, ή τα Crystal Acoustics TX - T2

Δελαστικά μου φαίνονται και τα δύο. Στα ΧΤΖ το οτι είναι σετ με τον ενισχυτή είναι ενα θετικό, στα δε Crystal Acoustics μου αρέσουν οπτικά και στην τιμή. Θα εχω κάποιο πρόβλημα ασυμβατότητας αν τα συνδέσω με τον ενισχυτή?

Υποσχομαι είναι η τελευταία!!! :p :p :p

Προσωπικά θα έκλινα προς τα XTZ, αν και δεν έχω ακούσει διεξοδικά τα Crystal Acoustics...Ξανακάνε τις ακροάσεις σου, με νηφαλιότητα και όσο γίνεται
χωρίς προκαταλήψεις....

Δεν υπάρχει πρόβλημα ασυμβατότητας βρε!..Προχώρα!

Σίγουρα δεν μπορείς να ανέβεις μέχρι τα 99.36? τα άκουσα να παιζουν hotel california live (με έναν προ των 3000-ασήμαντη λεπτομέρεια) και τον τελικό της XTZ και νόμιζα ότι οι διπλανοί μου βαρούσαν παλαμάκια(χωρίς να μου έρχεται μπροστά η σκηνή). 3d ένα πράγμα... ακόμα να το ξεχάσω

Tα ΧΤΖ έχουν και το πλεονέκτημα ότι μπορούν να δεχτούν και εξωτερικό κρος, μην το ξεχνάς...

Έτσι, μπορείς μ' έναν ακόμα ενισχυτή να τα μετατρέψεις σε ενεργά όποτε θες...

Λοιπόν νέα δεδομένα!

Απο τα ΧΤΖ αν είναι θα πάρω τα 99.36. Το θέμα είναι οτι διστάζω να τα πάρω χωρίς να τα έχω ακούσει πρώτα.

Χθες ήμουν για άλλη μια φορά στο σατουρν για ακροάσεις και αφού άκουσα πάλι αρκετά (απο 500Ε μέχρι 1600Ε) αυτά που μου άρεσαν πιο πολύ ήταν τα Focal Chorus 726v. Δυστηχώς κανένα απο τα φθηνότερα που είχε εκεί δεν μου άρεσε. Και απο τα ελάχιστα ακριβότερα δεν βρήκα κάποια ουσιώδη διαφορά. Ο ήχος τους ήταν πολύ καθαρός και παρόλα αυτά "γεμάτος". Τα άκουσα όλα με τον ίδιο ενισχυτή (εναν roister) για να είναι άμεσα συγκρίσιμα.

Οπότε καταλήγουμε στο εξής. Θα πάω σύντομα στον αντιπρόσωπο της ΧΤΖ εδώ για να πάρω τον ενισχυτή. Αν αυτός έχει εκεί και τα 99.36 και μπορέσω να τα ακούσω και μου αρέσουν τα πήρα. Αλλιώς λέω να πάρω τα focal που τουλάχιστον μου άρεσαν. Τα ΧΤΖ και αυτά ωραία φαίνονται, αλλά πραγματικά διστάζω να πάρω κάτι που δεν έχω ακούσει. Γιατί και χθες άκουσα ηχεία διπλάσιας τιμής και δεν μου άρεσαν...

Στέργιο αυτά που λές με τα κρος και τα ενεργά δεν ξέρω τι είναι... Στα τεχνικά θέματα δεν έχω ιδέα, αφού μέχρι τώρα δεν έτυχε ποτέ να ασχοληθώ με αυτήν την πλευρά του ήχου. Συνήθως τα συστήματα ήταν ήδη στημένα όταν πήγαινα εγώ...

Καπετάνιε τα ηχεία ήταν τα Focal Maestro Utopia τελικά, τα είδα πάλι χθες... Πίκρα.

Αλεξ χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω, πιθανότατα η ακρόαση που θα κάνεις στον αντιπρόσωπο δεν θα έχει σχέση αυτή στο σπίτι σου.

Κάθε σύστημα (ενισχυτής - ηχεία) παίζει διαφορετικά, σε διαφορετικούς χώρους...

Απλά το λέω για να το έχεις υπόψιν σου.

Δεν ξέρω αν είναι εφικτό στη Γερμανία, αλλά παίζει να κουβαλήσεις κάποια demo σπίτι σου?

Καπετάνιε τα ηχεία ήταν τα Focal Maestro Utopia τελικά, τα είδα πάλι χθες... Πίκρα.

Ακόμη χειρότερα!!...Η τιμή ζεύγους είναι 35000...Μάλλον για να γλυκάνει
λίγο το χάπι, ο Γερμανός μαγαζάτορας είχε αναγράψει τιμή μονάδας!

Μην ξαναμπείς σε εκείνο το χώρο!!

Προσπαθω γμτ, αλλά κάθε φορά δεν αντέχω και μπαίνω πάλι. Είχε χθες και ένα κομμάτι με μια βραχνή γυναικία φωνή, ένιωθες κάθε αέρινο σπάσιμο που έκανε... Καλά βέβαια το καλώδιο πίσω ήταν σε μέγεθος σωλήνα αερίου... Ενισχυτή έναν ωραιο Naim των 4000Ε

Πλάκα πλάκα θα χρειαστώ καμια συμβουλή και για τα καλώδια και τις συνδέσεις...
Προβληματίζομαι αν με συμφέρει να πάρω μια εξωτερική κάρτα ήχου για το λαπτοπ ή κάποια συσκευή που να συνδέεται με τον ενισχυτή και να τραβάει το υλικό ασύρματα απο το λαπτοπ...

Για τα focal 726ω υπάρχει καμια γνώμη? Απο ισχύ ο ΧΤΖ θα τα καταφέρνει?

Προσπαθω γμτ, αλλά κάθε φορά δεν αντέχω και μπαίνω πάλι. Είχε χθες και ένα κομμάτι με μια βραχνή γυναικία φωνή, ένιωθες κάθε αέρινο σπάσιμο που έκανε... Καλά βέβαια το καλώδιο πίσω ήταν σε μέγεθος σωλήνα αερίου... Ενισχυτή έναν ωραιο Naim των 4000Ε

Απ' ό,τι βλέπω άρχισαν ήδη τα ταιριάσματα, ένεκα συγχώνευσης... :p

Για τα 726 δυστυχώς δε μπορώ να βοηθήσω Άλεξ, έχω ακούσει μόνο τα ακριβότερα...

Για τα focal 726ω υπάρχει καμια γνώμη? Απο ισχύ ο ΧΤΖ θα τα καταφέρνει?

Από τα χαρακτηριστικά που δίνει ο κατασκευαστής δεν φαίνεται να τα βρεί σκούρα με το 726 το οποίο, αν και αρκετά ευαίσθητο 91.5dB, έχει τις απαιτήσεις του καθώς η μικρότερη εμπέδηση του φτάνει και μέχρι τα 2.9 Ohms..

Output power class AB
2x110W 8 ohm RMS
2x180W 4 ohm RMS
2x300W 2 ohm RMS

Output power class A
2x50W 8 ohm RMS Technical data