Προτάσεις για καλώδιο Ethernet cat7 η cat8

@Δημήτρης Δημητρακούδης επειδή αναφέρθηκες κάποια post πιο πάνω στο πρωτόλολλο Diretta όντως το χρησιμοποιώ μέσω Gentooplayer και όντως από τότε που το ξεκίνησα δοκιμαστικά το αγόρασα και θεωρώ πως αξίζει!
Τον τελευταίο δε καιρό υπάρχει ένας οργασμός εξελίξεων (πολλές φορές έχουν θεματάκια αλλά τα updates είναι εξαιρετικά γοργά) με το Diretta Direct Streaming (DDS) που εξελίσσει ο developer!
Είναι αρκετά δυσνόητο ζήτημα αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό!!!!
Χρειάζονται οπσωσδήποτε δύο (ιδανικά θα έλεγα τρεις: (1)Server: Roon, LMS κλπ - (2) Streamer: Squeezelite, RAAT, MPD κλπ / Diretta_Host - (3) Diretta_Target - DAC) υπολογιστές (RPi ή μη) για να υλοποιθεί φυσικά!
Αυτή τη στιγμή εγώ χρησιμοποιώ δύο RPi4.
Στο ένα τρέχει GPlayer: LMS/Squeezelite/Diretta_Host και στο άλλο μόνο ο GPlayer: Diretta_Target

Από υποστήριξη πως είναι; Γιατί αν είναι σαν το site τους ζήτω που καήκαμε.. Δεν βγαίνει άκρη με τίποτα..

Λογικό αυτό που λες, έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Κι' εγώ θα ήθελα να παρακολουθήσω μία τέτοια δοκιμή.
Αλλά αν σκεφτούμε τις προϋποθέσεις και τις δυσκολίες που απαιτούνται για να οργανωθεί σωστά τέτοια προσπάθεια, μου φαίνεται πρακτικά πάρα πολύ δύσκολο, έως απίθανο να πραγματοποιηθεί.
Και αναφέρομαι μόνο στο τεχνικό μέρος. Δηλαδή ποια μηχανήματα θα συγκριθούν, πως θα συνδεθούν, πως θα γίνονται εναλλαγές, πάνω σε ποιό σύστημα και σε ποιό χωρο θα γίνονται δοκιμές, κλπ.
Είναι πολύ πιο δύσκολο από το βάλε-βγάλε ένα καλώδιο.
Δεν χρειάζεται και πολλά. Αν κάποιος π.χ ισχυρίζεται ότι ακούει διαφορές σε καλώδιο ethernet, φαντάζομαι ότι πολύ ευκολότερα μπορεί να ακούσει διαφορές μεταξύ ενός cd player των 50 ευρώ συγκριτικά με ένα των 1000+ ευρώ. Οπότε παίρνεις δύο τέτοια CD player, τα συνδέεις σε ένα ηχοσύστημα, βάζεις να παίζει το ίδιο ακριβώς cd ταυτόχρονα και στα δύο και μετά το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αλλάζεις με το remote control την είσοδο στον προενισχυτή. Φυσικά κανείς δεν βλέπει ποια είσοδος παίζει κάθε φορά, Βάζω στοίχημα ότι θα πέσει πολύ γέλιο......

Το να ισχυριζόμαστε ότι ένα ethernet καλώδιο παίζει ρόλο στον ήχο, προκαλεί τουλάχιστον το γέλιο σε κάποιον που έχει σπουδάσει το αντικείμενο μια ζωή.
Προφανώς είμαι λογικά αυτά που γράφεις. Αλλά θα το ξαναπώ για χιλιοστή φορά. Δε γίνεται να αγνοούμε την εμπειρία των ανθρώπων!
Όταν ένας ικανός αριθμός ανθρώπων που γνωρίζουμε και δεν έχουμε κανένα λόγο ν' αμφιβάλλουμε για τη σοβαρότητα τους ισχυρίζονται ότι ακούνε διαφορές, το λιγότερα που οφείλουμε να κάνουμε είναι να το εξετάσουμε.

Όταν χιλιάδες άνθρωποι σ' όλο τον κόσμο ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλον ακούνε διαφορές, δε μπορεί να είναι όλοι τρελοί!

Κι' όταν έρχονται εταιρείες και φτιάχνουν LAN Isolators με τον ισχυρισμό ότι κάνουν γαλβανική απομόνωση και καταστέλλουν το θόρυβο, οι κατασκευαστές είναι κι' αυτοί τρελλοί;
Κερδοσκοπία, Υπερεκμετάλλευση των καταναλωτών; Σαφώς! Αλλά από την άλλη πλευρά δεν μπορεί να μην υπάρχει κάτι πραγματικό πίσω από όλα αυτά που οφείλουμε, έχουμε υποχρέωση να ερευνήσουμε.

Ας υποθέσουμε τώρα ότι πρόκειται για Placebo. Αυθυποβολή. Και πάλι η επιστήμη δεν θα έπρεπε να ερευνήσει, πως γίνεται τόσοι άνθρωποι να το αυθυποβάλλονται;

Η άρνηση των ειδικών εκ των προτέρων να ψάξουν και να μελετήσουμε το θέμα δε είναι τίποτε άλλο, παρά αντιεπιστημονική προκατάληψη. Τι θα αποδειχτεί στο τέλος, αν υπάρχει κάποιος μηχανισμός, δεν ξέρουμε.
Αλλά δε επιτρέπεται να το αγνοούμε.
Ούτε να απορρίπτουμε προκαταβολικά την πιθανότητα να συμβαίνουν φαινόμενα που δεν έχουμε ακόμα εξηγήσει επιστημονικά τις αιτίες τους.

Και ναι , πρέπει να εξηγούνται τεχνικά οι διαφορές. Αλλιώς μπαίνουμε στα χωράφια της πυθίας, ήξεις αφήξεις.... πράγμα που δεν επιθυμώ για το δικό μας φόρουμ.
Εδώ συμφωνούμε απολύτως.
Αλλά για να εξηγηθούν επιστημονικά οι διαφορές, πρέπει προηγουμένως να γίνει παραδεκτό, ότι μπορεί να υπάρχουν.

• Like
Reactions: mdvq
Δεν χρειάζεται και πολλά. Αν κάποιος π.χ ισχυρίζεται ότι ακούει διαφορές σε καλώδιο ethernet, φαντάζομαι ότι πολύ ευκολότερα μπορεί να ακούσει διαφορές μεταξύ ενός cd player των 50 ευρώ συγκριτικά με ένα των 1000+ ευρώ. Οπότε παίρνεις δύο τέτοια CD player, τα συνδέεις σε ένα ηχοσύστημα, βάζεις να παίζει το ίδιο ακριβώς cd ταυτόχρονα και στα δύο και μετά το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αλλάζεις με το remote control την είσοδο στον προενισχυτή. Φυσικά κανείς δεν βλέπει ποια είσοδος παίζει κάθε φορά, Βάζω στοίχημα ότι θα πέσει πολύ γέλιο......
Μα αυτό ήδη γίνεται. Με τον τρόπο που περιγράφεις. Από όλους. Και από παλιά. Και όχι μόνο για μηχανήματα. Και για format και πολλά άλλα.
Απλά αυτό με τα καλώδια Ethernet είναι καινούργιο φρούτο. Εξ ού και τόση αναστάτωση!

Ρε παιδια τα πραγματα ειναι απλα, αν δεν υπηρχαν διαφορες στα καλωδια τοτε ολη αυτη η βιομηχανια των καλωδιων
που ανθει και συνεχως ξεφυτρωνουν σαν μανιταρια νεες εταιρειες, θα ειχαν κλεισει εδω και χρονια.
Ποσο καιρο θα μπορουσαν αυτες οι εταιρειες να κοροιδευουν τοσο πολυ κοσμο;

• Haha
Reactions: Music matters...
Καλό είναι στα blind tests να υπάρχει πλειοψηφία συμμετεχόντων δίχως κάποιο όφελος ή προσωπικό πιστεύω (ή και buyer's bias).
Εννοείται πρέπει να γίνονται με την μορφή Double Blind Test και ιδανικά με κάποιον "άσχετο" με τους συμμετέχοντες "επίτροπο".

Αυτά που λέει ο Τάσος είναι 100% λογικά όσον αφορά την μετάδοση των δεδομένων σε TCP-IP protocol.
Η όποια διαφορά προκύπτει είναι από άλλους παράγοντες, και συνήθως προέρχονται/δημιουργούνται στο "αναλογικό σκέλος" της αλυσίδας.
Θα έπρεπε π.χ. ένα καλό DAC/Streamer να επηρρεάζεται από χαμηλού επιπέδου θόρυβο από ένα network switch μέτριας ποιότητας; Κανονικά όχι, επηρρεάζονται όμως; Δυστυχώς ναι :D

Ρε παιδια τα πραγματα ειναι απλα, αν δεν υπηρχαν διαφορες στα καλωδια τοτε ολη αυτη η βιομηχανια των καλωδιων
που ανθει και συνεχως ξεφυτρωνουν σαν μανιταρια νεες εταιρειες, θα ειχαν κλεισει εδω και χρονια.
Ποσο καιρο θα μπορουσαν αυτες οι εταιρειες να κοροιδευουν τοσο πολυ κοσμο;
εδώ υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν αδρά τις καφετζούδες για να μάθουν το μέλλον τους! Και το πιστεύουν ακράδαντα! Λες να μην υπάρχει κόσμος που να πληρώνει 2000/μέτρο για ένα καλωδιάκι;

εδώ υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν αδρά τις καφετζούδες για να μάθουν το μέλλον τους! Και το πιστεύουν ακράδαντα! Λες να μην υπάρχει κόσμος που να πληρώνει 2000/μέτρο για ένα καλωδιάκι;
Ναι μονο που δε μιλαμε για 10-20 ανθρωπους, μιλαμε για εκατομμυρια σε ολο το κοσμο.

Βάζεις πολύ δύσκολα τώρα.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος στο χώρο αυτόν που θα έχει δώσει για παράδειγμα 500 ευρω για ένα καλώδιο και θα πει ότι είναι χειρότερο από κάποιο καλώδιο των 10 ευρω.
Είναι αυτό που ανέφερα προηγουμένως.
Υποστηρίζεις την αγορά σου γιατί δεν θέλεις να φανείς "κορόιδο"
Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες, το παράδειγμα μου ισχύει..
Μου έχει τύχει σε δοκιμές καλωδίων το ακριβό να παίζει χειρότερα από το φθηνιαρικο..

Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ, πως είναι στο μυαλό σας
Δεν είναι στο μυαλό μας, όμως επειδή σκέφτεσαι έτσι το δικό μου το μυαλό δεν μπαίνει στην διαδικασία να προσπαθήσω να απολογηθω σε εσένα για την επιτυχία ενός Ethernet καλωδίου σε μια συσκευή..
Όποιος πιστεύει το αντίθετο είναι δικό του θέμα, όχι δικό μου..

Δεν είναι στο μυαλό μας, όμως επειδή σκέφτεσαι έτσι το δικό μου το μυαλό δεν μπαίνει στην διαδικασία να προσπαθήσω να απολογηθω σε εσένα για την επιτυχία ενός Ethernet καλωδίου σε μια συσκευή..
Όποιος πιστεύει το αντίθετο είναι δικό του θέμα, όχι δικό μου..
Κάνεις λάθος, δικό σου θέμα είναι να αποδείξεις κάτι ότι ισχύει. Περιμένω ακόμα μία ορθή μεθοδολογία - ας μην είναι και double blind.