Θα μας μαζέψει όλα τα βαζέλια τώρα εδώ..Μου βγήκε ο καφές από τη μύτη...![]()
Μπουκ, Μπάμπη, Σίμο, Πάρη και δεν συμμαζεύεται....
Θα μας μαζέψει όλα τα βαζέλια τώρα εδώ..Μου βγήκε ο καφές από τη μύτη...![]()
@Δημήτρης Δημητρακούδης επειδή αναφέρθηκες κάποια post πιο πάνω στο πρωτόλολλο Diretta όντως το χρησιμοποιώ μέσω Gentooplayer και όντως από τότε που το ξεκίνησα δοκιμαστικά το αγόρασα και θεωρώ πως αξίζει!
Τον τελευταίο δε καιρό υπάρχει ένας οργασμός εξελίξεων (πολλές φορές έχουν θεματάκια αλλά τα updates είναι εξαιρετικά γοργά) με το Diretta Direct Streaming (DDS) που εξελίσσει ο developer!
Είναι αρκετά δυσνόητο ζήτημα αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό!!!!
Χρειάζονται οπσωσδήποτε δύο (ιδανικά θα έλεγα τρεις: (1)Server: Roon, LMS κλπ - (2) Streamer: Squeezelite, RAAT, MPD κλπ / Diretta_Host - (3) Diretta_Target - DAC) υπολογιστές (RPi ή μη) για να υλοποιθεί φυσικά!
Αυτή τη στιγμή εγώ χρησιμοποιώ δύο RPi4.
Στο ένα τρέχει GPlayer: LMS/Squeezelite/Diretta_Host και στο άλλο μόνο ο GPlayer: Diretta_Target
Σε ξέχασα εσένα....ΠΑΟ θρησκεία, στα δίκτυα μόνο LevelΤρία![]()
Δεν χρειάζεται και πολλά. Αν κάποιος π.χ ισχυρίζεται ότι ακούει διαφορές σε καλώδιο ethernet, φαντάζομαι ότι πολύ ευκολότερα μπορεί να ακούσει διαφορές μεταξύ ενός cd player των 50 ευρώ συγκριτικά με ένα των 1000+ ευρώ. Οπότε παίρνεις δύο τέτοια CD player, τα συνδέεις σε ένα ηχοσύστημα, βάζεις να παίζει το ίδιο ακριβώς cd ταυτόχρονα και στα δύο και μετά το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αλλάζεις με το remote control την είσοδο στον προενισχυτή. Φυσικά κανείς δεν βλέπει ποια είσοδος παίζει κάθε φορά, Βάζω στοίχημα ότι θα πέσει πολύ γέλιο......Λογικό αυτό που λες, έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Κι' εγώ θα ήθελα να παρακολουθήσω μία τέτοια δοκιμή.
Αλλά αν σκεφτούμε τις προϋποθέσεις και τις δυσκολίες που απαιτούνται για να οργανωθεί σωστά τέτοια προσπάθεια, μου φαίνεται πρακτικά πάρα πολύ δύσκολο, έως απίθανο να πραγματοποιηθεί.
Και αναφέρομαι μόνο στο τεχνικό μέρος. Δηλαδή ποια μηχανήματα θα συγκριθούν, πως θα συνδεθούν, πως θα γίνονται εναλλαγές, πάνω σε ποιό σύστημα και σε ποιό χωρο θα γίνονται δοκιμές, κλπ.
Είναι πολύ πιο δύσκολο από το βάλε-βγάλε ένα καλώδιο.
Προφανώς είμαι λογικά αυτά που γράφεις. Αλλά θα το ξαναπώ για χιλιοστή φορά. Δε γίνεται να αγνοούμε την εμπειρία των ανθρώπων!Το να ισχυριζόμαστε ότι ένα ethernet καλώδιο παίζει ρόλο στον ήχο, προκαλεί τουλάχιστον το γέλιο σε κάποιον που έχει σπουδάσει το αντικείμενο μια ζωή.
Εδώ συμφωνούμε απολύτως.Και ναι , πρέπει να εξηγούνται τεχνικά οι διαφορές. Αλλιώς μπαίνουμε στα χωράφια της πυθίας, ήξεις αφήξεις.... πράγμα που δεν επιθυμώ για το δικό μας φόρουμ.
Μα αυτό ήδη γίνεται. Με τον τρόπο που περιγράφεις. Από όλους. Και από παλιά. Και όχι μόνο για μηχανήματα. Και για format και πολλά άλλα.Δεν χρειάζεται και πολλά. Αν κάποιος π.χ ισχυρίζεται ότι ακούει διαφορές σε καλώδιο ethernet, φαντάζομαι ότι πολύ ευκολότερα μπορεί να ακούσει διαφορές μεταξύ ενός cd player των 50 ευρώ συγκριτικά με ένα των 1000+ ευρώ. Οπότε παίρνεις δύο τέτοια CD player, τα συνδέεις σε ένα ηχοσύστημα, βάζεις να παίζει το ίδιο ακριβώς cd ταυτόχρονα και στα δύο και μετά το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αλλάζεις με το remote control την είσοδο στον προενισχυτή. Φυσικά κανείς δεν βλέπει ποια είσοδος παίζει κάθε φορά, Βάζω στοίχημα ότι θα πέσει πολύ γέλιο......
Μα δε παιζουν!Υπάρχει άραγε paper που να αποδεικνύει με επιστημονικά δεδομένα γιατί τα b&w 801 παίζουν καλύτερα από το μεγαφωνάκι του υπολογιστή μου;
εδώ υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν αδρά τις καφετζούδες για να μάθουν το μέλλον τους! Και το πιστεύουν ακράδαντα! Λες να μην υπάρχει κόσμος που να πληρώνει 2000/μέτρο για ένα καλωδιάκι;Ρε παιδια τα πραγματα ειναι απλα, αν δεν υπηρχαν διαφορες στα καλωδια τοτε ολη αυτη η βιομηχανια των καλωδιων
που ανθει και συνεχως ξεφυτρωνουν σαν μανιταρια νεες εταιρειες, θα ειχαν κλεισει εδω και χρονια.
Ποσο καιρο θα μπορουσαν αυτες οι εταιρειες να κοροιδευουν τοσο πολυ κοσμο;
Ναι μονο που δε μιλαμε για 10-20 ανθρωπους, μιλαμε για εκατομμυρια σε ολο το κοσμο.εδώ υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν αδρά τις καφετζούδες για να μάθουν το μέλλον τους! Και το πιστεύουν ακράδαντα! Λες να μην υπάρχει κόσμος που να πληρώνει 2000/μέτρο για ένα καλωδιάκι;
ΟΙ καφετζούδες/χαρτορίχτρες/ μάγισσες κ.λ.π να δεις εκατομμύρια πελάτες σε όλο το κόσμοΝαι μονο που δε μιλαμε για 10-20 ανθρωπους, μιλαμε για εκατομμυρια σε ολο το κοσμο.
Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες, το παράδειγμα μου ισχύει..Βάζεις πολύ δύσκολα τώρα.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος στο χώρο αυτόν που θα έχει δώσει για παράδειγμα 500 ευρω για ένα καλώδιο και θα πει ότι είναι χειρότερο από κάποιο καλώδιο των 10 ευρω.
Είναι αυτό που ανέφερα προηγουμένως.
Υποστηρίζεις την αγορά σου γιατί δεν θέλεις να φανείς "κορόιδο"
Δεν είναι στο μυαλό μας, όμως επειδή σκέφτεσαι έτσι το δικό μου το μυαλό δεν μπαίνει στην διαδικασία να προσπαθήσω να απολογηθω σε εσένα για την επιτυχία ενός Ethernet καλωδίου σε μια συσκευή..Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ, πως είναι στο μυαλό σας
Κάνεις λάθος, δικό σου θέμα είναι να αποδείξεις κάτι ότι ισχύει. Περιμένω ακόμα μία ορθή μεθοδολογία - ας μην είναι και double blind.Δεν είναι στο μυαλό μας, όμως επειδή σκέφτεσαι έτσι το δικό μου το μυαλό δεν μπαίνει στην διαδικασία να προσπαθήσω να απολογηθω σε εσένα για την επιτυχία ενός Ethernet καλωδίου σε μια συσκευή..
Όποιος πιστεύει το αντίθετο είναι δικό του θέμα, όχι δικό μου..
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.