Θα έχω,όταν τα παραλάβω.Μέτρο μου φαίνεται..
Αν έχεις πιο κοντό, ακόμα καλύτερα!!
Την Δευτέρα στην δουλειά η αλλαγή.
Πια αλλαγή?
Και τα δύο θα τα κρατήσεις,για να δεις πιο (και αν) παίζει καλύτερα.
Θα έχω,όταν τα παραλάβω.Μέτρο μου φαίνεται..
Αν έχεις πιο κοντό, ακόμα καλύτερα!!
Την Δευτέρα στην δουλειά η αλλαγή.
Βλαδίμηρε μου συμφωνώ!! Απλα επειδή τα ερωτηματα μου αφορουν κυριως τα καλώδια λαν και πως αυτα συμπεριφέρθηκαν , και που εχουν σχεση με το παρόν νήμα , ρωτησα απλα να μας περιγραψει καποιος πως βιωσε σε 2 γραμμές τις οποιες αλλαγές στον ήχο...τιποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο. Αστε τις συσκευες θα τις συζητησουμε σε αλλο thread , συμφωνω..Όχι εδώ ρε παιδιά.. στο chat θα πούμε περισσότερα.
Εδώ ας βγάλουμε μια άκρη με τα ethernet...
(και για τον sonus το λέω..)
Εε ,πάρε και ένα cat6 .+1 για τα πλαστικα βυσματακια...να εναs ακομα λόγος για ugreen cat 6 vs επιχρυσου Cat 7 π έχω..
Για πες τον πολύ κόσμο;
Αν δεν κάνω λάθος δύο ή το πολύ τρία άτομα διαφώνησαν μαζί σου.
Έτσι δεν είναι;;
Χαλάρωσε λίγο...Για πες τον πολύ κόσμο;
Αν δεν κάνω λάθος δύο ή το πολύ τρία άτομα διαφώνησαν μαζί σου.
Έτσι δεν είναι;;
Γελάω πολύ με την AI...Να και αναφέρει η ΑΙ :
Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε καλώδιο Cat 6 αντί για Cat 7 ή Cat 8 για τη σύνδεση του router με ένα streamer για χρήση Audio για τους εξής βασικούς λόγους:
Επαρκής Επιδόσεις για Audio Streaming
* Χαμηλές Απαιτήσεις Bandwidth: Το streaming ήχου (ακόμα και σε formats υψηλής ανάλυσης, όπως το DSD ή το high-res FLAC) απαιτεί πολύ χαμηλότερο bandwidth σε σύγκριση με το streaming βίντεο 4K ή τις μεταφορές μεγάλων αρχείων σε κέντρα δεδομένων.
* Ένα καλώδιο Cat 6 υποστηρίζει ταχύτητες έως 1 Gbps σε απόσταση 100 μέτρων (ή έως 10 Gbps σε μικρότερες αποστάσεις, έως 55 μέτρα) με εύρος ζώνης 250 MHz.
* Αυτές οι δυνατότητες είναι πολύ περισσότερες από τις αναγκαίες για οποιαδήποτε εφαρμογή οικιακού audio streaming. Ακόμη και το παλαιότερο Cat 5e είναι συνήθως επαρκές.
* Ψηφιακό Σήμα: Η μετάδοση δεδομένων μέσω Ethernet είναι ψηφιακή (1 και 0). Εφόσον τα πακέτα δεδομένων φτάνουν στον streamer ακέραια και έγκαιρα (κάτι που εξασφαλίζεται από τα πρωτόκολλα TCP/IP), η ποιότητα του ήχου δεν επηρεάζεται από το πόσο μεγαλύτερη είναι η μέγιστη ταχύτητα του καλωδίου (όπως συμβαίνει με τα Cat 7/8).
Μείωση Πιθανών Προβλημάτων & Κόστος
* Υψηλότερη Θωράκιση & Σύνθετη Αντίσταση: Τα καλώδια Cat 7 και Cat 8 έχουν σημαντικά υψηλότερη θωράκιση και είναι σχεδιασμένα για πολύ υψηλότερες συχνότητες (έως 600 MHz για Cat 7, έως 2000 MHz για Cat 8). Αυτή η υπερβολική θωράκιση μπορεί:
* Αυξήσει τον Κίνδυνο Ανακλάσεων: Σε πολύ σύντομες συνδέσεις (όπως router με streamer), η πολύ υψηλή συχνότητα και η αυξημένη θωράκιση μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με στάσιμα κύματα ή ανακλάσεις σήματος λόγω μικρών αποκλίσεων στην αντίσταση στους συνδετήρες.
* Μεταφορά Θορύβου (Grounding): Εάν η θωράκιση δεν τερματιστεί σωστά (σύνδεση στη γείωση) και στα δύο άκρα, μπορεί να λειτουργήσει ως κεραία και να μεταφέρει θόρυβο (EMI/RFI) από τον router/δικτυακό εξοπλισμό στον ευαίσθητο ηχητικό εξοπλισμό (streamer/DAC).
* Πρακτικότητα και Συνδεσιμότητα:
* Τα καλώδια Cat 7 και Cat 8 είναι συνήθως πιο χοντρά και λιγότερο εύκαμπτα λόγω της πρόσθετης θωράκισης.
* Το Cat 7 συχνά χρησιμοποιεί ειδικούς συνδετήρες (GG45), αν και παραμένει συμβατό με RJ45.
* Το Cat 6 χρησιμοποιεί τον στάνταρ συνδετήρα RJ45, είναι πιο εύκαμπτο και η διαθεσιμότητα είναι μεγαλύτερη.
* Κόστος: Τα καλώδια Cat 7 και Cat 8 είναι ακριβότερα και το επιπλέον κόστος δεν προσφέρει κανένα ακουστικό όφελος στην ποιότητα του ήχου, καθώς οι επιπλέον δυνατότητές τους σχετίζονται με την ταχύτητα και το εύρος ζώνης που είναι υπερβολικά για τον ήχο.
Συμπέρασμα
Το Cat 6 (ή ακόμα και το Cat 6a για μικρή επιπλέον θωράκιση και ελαφρώς μεγαλύτερη "εφεδρεία" - future-proofing) αποτελεί την ιδανική ισορροπία μεταξύ επιδόσεων, συμβατότητας, πρακτικότητας και κόστους για τη σύνδεση ενός audio streamer. Παρέχει απόλυτη εγγύηση για την ταχύτητα και την ακεραιότητα των δεδομένων που απαιτούνται, χωρίς να εισάγει την περιττή πολυπλοκότητα ή τους κινδύνους που μπορεί να φέρει η υπερβολική θωράκιση των Cat 7 και Cat 8 σε ένα οικιακό ηχοσύστημα.
Θα ήθελες να μάθεις περισσότερα σχετικά με το ρόλο του δικτυακού θορύβου (noise) στην ποιότητα του audio streaming;
Επειδή λεφτά υπάρχουν όμως μόνο για καλώδια,θα πάρω Ugreen πλακε με επίχρυσα βύσματα αφού η εταιρία δεν το κατασκευάζει με ροδιου.Αυτο,για το οκταμετρο.Συντομα θα ακολουθήσουν ένα switch και 1 μέτρο Neotech neet-1008.Το χρησιμοποιούν ήδη 4 γνωστοί οι οποίοι πίνουν νερό στ'όνομα του.Ειναι και παμφθηνο.Πες μας ντε .....
Θα το εκανα οπως και δηποτε κ ειδικα μετα απο αυτα π διαβασα εδώ...αλλα δεν ασχολουμαι με network streamer services , μονο άυλα απο ssd.Εε ,πάρε και ένα cat6 .
Ευτυχώς οι τιμές τους είναι (σχετικά) αστείες.
Οπότε θα έχουμε ακόμα μια γνώμη .
Τα επιχειρήματα σου είναι λογικά και δείχνει να έχεις δίκιο. Αλλά εκ πρώτης όψεως.Δε ξέρω τι δοκιμές κάνετε, αλλά χωρίς double blind test, και μάλιστα με αρκετά δείγματα (minimum 30 δείγματα - καλύτερα 40) δε μπορεί κανείς να ισχυρίζεται πως ακούει διαφορά. Όσο ικανότατος ακροατής και να είναι. Και δε χρειάζεται καν 30/30, αρκεί και 24/30 σωστά για 1/1000 siginificance.
Αυτό εννοείς?Επειδή λεφτά υπάρχουν όμως μόνο για καλώδια,θα πάρω Ugreen πλακε με επίχρυσα βύσματα αφού η εταιρία δεν το κατασκευάζει με ροδιου.Αυτο,για το οκταμετρο.Συντομα θα ακολουθήσουν ένα switch και 1 μέτρο Neotech neet-1008.Το χρησιμοποιούν ήδη 4 γνωστοί οι οποίοι πίνουν νερό στ όνομα του.Ειναι και παμφθηνο.
Χαίρομαι που το λες εδώ δημόσια..Δυστυχώς ο 1ος που έφυγε δεν λογίζεται ότι άκουσε αυτόνομο το Α6 , αφού το μηχάνημα θάφτηκε με το 10μετρο cat5 της οκάς.
Και τελικά ο @lefterakis katemakis είχε πολύ δίκιο στο ότι τα ethernet παίζουν μεγάλο ρόλο !
Μιχάλη , πιστεύεις ότι μετά από 40 ακροάσεις ,δεν θα χάσει την μπάλα και ο πιο έμπειρος ακροατής?Τα επιχειρήματα σου είναι λογικά και δείχνει να έχεις δίκιο. Αλλά εκ πρώτης όψεως.
Αρνείσαι με τον τρόπο σου, πες μου αν κάνω λάθος, την εμπειρία και την εκπαίδευση.
Η εκπαίδευση έχει τεράστια σημασία.
Να δώσω ένα παράδειγμα:
Ας υποθέσουμε ότι μου δείχνεις μία ακτινογραφία. Δεν θα καταλάβω τίποτα. Ένας γιατρός όμως θα καταλάβει ένα σωρό πράγματα, διότι έχει μάθει να διαβάζει ακτινογραφίες. Και ένας έμπειρος γιατρός θα δει και πράγματά που πιθανόν ο προηγούμενος δεν μπορούσε να δει!
Στο χώρο της κριτικής ακρόασης (critical listening) ή εκπαίδευση και η εμπειρία παίζουν μεγάλο ρόλο. Δεν είναι όλοι οι ακροατές το ίδιο έμπειροι, ούτε το ίδιο εκπαιδευμένοι. Είναι κάτι που έρχεται με τα χρόνια, καλώς ή κακώς. Ένας μπορεί να διακρίνει λεπτομέρειες που άλλος δεν μπορεί. Και ακόμα: Ένας ακροατής -και εκπαιδευμένος- μπορεί να θεωρήσει σημαντικές λεπτομέρειες που ένας άλλος εξίσου έμπειρος θεωρεί επουσιώδεις.
Οπωσδήποτε είναι ισχυρό το υποκειμενικό στοιχείο, εδώ έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά υπάρχει και σοβαρό αντικειμενικό στοιχείο εντός. Κι' αυτό αναμφισβήτητο.
Για το blind test σωστά το λες. Έτσι πρέπει να είναι. Αυτή είναι η καθιερωμένη επιστημονικά μέθοδος-by the book.
Ωστόσο δεν είναι αλάνθαστη. Blind Test μεταξύ ανεκπαίδευτων, άπειρων ακροατών δεν πρόκειται να δώσει κανένα απολύτως αποτέλεσμα, στο εγγυώμαι.
Και δεν αρκεί να έχουμε εκπαιδευμένους και έμπειρους ακροατές. Ούτε αυτό είναι αρκετό. Όταν έχουμε πολύ μικρές διαφορές πρέπει και το σύστημα ακρόασης να είναι σε θέση να τις δώσει.
Ένα παράδειγμα ακόμα.
Όλοι μπορούν να δουν και να καταλάβουν τη διαφορά στο φως μίας σκηνής μεταξύ 12 η ώρα το μεσημέρι και 5μισυ το απόγευμα. Τη διαφορά όμως μεταξύ 11.30' π.μ. και 12.30' μ.μ. πρέπει και η φωτογραφική μηχανή και ο φωτογράφος να είναι σε θέση να τη δώσει. Όπως γίνεται που μ' ένα ισχυρότερο τηλεσκόπιο να βλέπουμε πράγματα που πριν απλά δεν φαίνονταν.
Παραβλέπεις ή αγνοείς ένα παράγοντα ακόμα που στο χώρο το δικό μας (των έμπειρων ακροατών ή αλλιώς audiophiles) είναι κανόνας:
Τη μακρόχρονη ακρόαση. Κατά τη μακρόχρονη ακρόαση και συμβίωση μ' ένα σύστημα αποκαλύπτονται λεπτομέρειες, προτερήματα κι' ελαττώματα του συστήματος μας που δεν μπορούσαμε πριν να αντιληφθούμε. Ούτε στο κατάστημα απ' όπου ψωνίσαμε και ενθουσιαστήκαμε ακούγοντας το μηχάνημα που αγοράσαμε και συγκρίνοντας το με τόσα άλλα. Στη μακρόχρονη ακρόαση αποκλύπτονται όλα. Και τοτε, είτε θεωρούμε επουσιώδη τυχον ελαττώματα και συμβιώνουμε ικανοποιημένοι με το σύστημα μας, είτε πάμε για αλλαγές.
Γιατί αναφέρω τη μακρόχρονη ακρόαση; Διότι απλούστατα χιλιάδες άνθρωποι ανεξάρτητοι ο ένας από τον άλλον, σε όλο τον κόσμο, ισχυρίζονται ότι ακούνε τέτοιες διαφορές.
Που μπορεί να φαίνονται παράδοξες, ή επιστημονικά αστήρικτες, αλλά αυτοί επιμένουν.
Ποια είναι η θέση της επιστήμης; Να αρνηθεί και να αποκλείσει το φαινόμενο ως επιστημονικά αστήρικτο, ή να το ερευνήσει. Αν φταίει ο θόρυβος στην είσοδο, όπως ειπώθηκε παραπάνω, ή κακή σχεδίαση των κυκλωμάτων ή κάτι άλλο, ας το βρουν οι ειδικοί επιστήμονες και μηχανικοί.
Αλλά η άρνηση εκ των προτέρων της εμπειρίας των ανθρώπων είναι στάση εξίσου αντιεπιστημονική.
Υ.Γ. Δηλώνω ότι ο ίδιος δεν έχω πειραματιστεί με διαφορές στον ήχο από αλλαγές σε καλώδια Ethernet. Ούτε έχω σχηματίσει προσωπική γνώμη. Ακόμα. Παρακολουθώ όμως τη συζήτηση χωρίς προκατάληψη.
Κάθε άλλη στάση θα ήταν λάθος.
Βλαδίμηρε μου συμφωνώ!! Απλα επειδή τα ερωτηματα μου αφορουν κυριως τα καλώδια λαν και πως αυτα συμπεριφέρθηκαν , και που εχουν σχεση με το παρόν νήμα , ρωτησα απλα να μας περιγραψει καποιος πως βιωσε σε 2 γραμμές τις οποιες αλλαγές στον ήχο...τιποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο. Αστε τις συσκευες θα τις συζητησουμε σε αλλο thread , συμφωνω..
Ο Θρήσκος ξέρει τι θα πάρει, είναι ψαγμενο άτομο, οι υπόλοιποι ας δοκιμάσουν και να κρίνουν..Και το ερώτημα παραμένει...
Το cat5 της οκάς έχει τεράστια διαφορά από το ugreen cat6 , αυτό το ακούσαμε 5 άτομα και όλοι συμφώνησαν.. είναι η 1η φορά που δοκιμάζω καλώδια ethernet και δεν περίμενα τέτοιο αποτέλεσμα !
Αξίζει τον κόπο και τα έξοδα να πάρει κάτι ακόμα καλύτερο ο Θρήσκος που άνοιξε το νήμα στο κάτω κάτω ;;;;
Μην σκοτωνεστε για πιο Ugreen παίζει καλύτερα.. υπάρχουν καλύτερα καλώδια από αυτά..Να αναφέρουμε ξανά, για να μην υπάρχουν οι παρεξηγήσεις και παρερμηνείες ,ότι μιλάμε για τα συγκεκριμένα καλώδια.
Δηλαδή ένα της οκας no name cat5 10μετρο και ένα ugreen cat6 3μετρο.
Στο δικό μου δίκτυο που έχω ένα cat 6 της προκοπής (τουλάχιστον οπτικά) , μπορεί το ugreen να παίζει πατσι-ποστα.
Το ugreen που παρήγγειλα χθές είναι αυτό που πρότεινε ο φίλος steadyshot και πιθανά να είναι διαφορετικό από αυτό του Vlad.
Έχει τόσα πολλά μοντέλα η ugreen ,που χάνεις την μπάλα.
Καλόν θα ήτο ,ο Vlad να βάλει μια φωτό το συγκεκριμένο καλώδιο για να ξέρουμε γιατί μιλάμε.
Εγώ γουρούνι στο σακί πήρα (για μια ακόμη φορά), αλλά και μάπα να είναι,θα το βάλω στην ταράτσα για να απλώνει ρούχα η σύζυγος![]()
Δεν έχουν, έχω δύο ugreen ίδιο μοντέλο σε διαφορετικό μήκος, 5 και 10 μέτρα, καμία διαφορά στον ήχο μεταξύ τους..Αν θέλουμε να είμαστε σωστοί πρέπει επίσης να πούμε ότι ρόλο παίζει και το μήκος του καλωδίου.
Άλλο 10 μέτρα, άλλο 3.
Αν ήταν και τα δυο καλώδια ίδιας μάρκας και τύπου και το ένα ήταν 10μ και το άλλο 3, μπορεί πάλι να είχαν ακουστές διαφορές.
Και που να ασχοληθείς και με κάποιο σοβαρό καλώδιο..Έχω την εντύπωση ότι ακούω διαφορά από το μαύρο 3μετρο Ugreen cat6 με αυτό που μου έδωσε ο mdvq
View attachment 261436
PANDUIT cat6a , μόλις 1 μέτρο μήκος
View attachment 261437
Θα πρέπει να ακούσω πολλά τρακς για να σιγουρευτώ γιατί οι διαφορές δεν είναι μεγάλες, αλλά σαν πρώτη εντύπωση αυτό το χοντρούλι άσπρο είναι καλύτερο από το 3μετρο Ugreen μου
Έχει φτιάξει σωστά το δίκτυο του;
Ή θα αγοράσει "μπαμπά μην τρέχεις" χωρίς να έχει αυτοκίνητο;
Έχετε κολλήσει με τους βρόγχους και τον θόρυβο των cat 7 κλπ..η μόνη φορά που βελτιώθηκε το streaming μου ήταν όταν ασχολήθηκα με QoS, Queues, CAKE & Bufferbloat.... καμιά σχέση με καλώδια
αλλα για να μην είμαι εκτός θέματος, προτείνω cat5e ή cat6 με πλαστικά βυσματάκια (για απόφυγή βρόγχων ή ενδεχομένως μεταφορά θορύβου) και τέλος....
ειδικά σε περιβάλλοντα με πολλά μηχανήματα και συνύπαρξη 2 κόσμων (υπολογιστών και ήχου)
αυτά... συνεχίζω να παρακολουθώ με ενδιαφέρον κι ας μη συμφωνώ με πολλά
Ugreen cat7 πλακέ με επίχρυσα βύσματα..Κοιτα να δεις που πηραμε αρκετοί καταλαθος Ugreen cat 7 με επιχρυσα βυσματα για απλή οικιακη χρήση , media player , ps5 κτλ και μας προέκυψε καθαρόαιμο και state of the art Audiophile Lan Cable!!!![]()
Αυτό δεν είναι δικό μου θέμα, όταν κάποιοι έμαθαν από εμένα τι Ethernet χρησιμοποιώ, είπαν ότι παρασέρνω τους αναγνώστες του site με προτροπή αγοράς καλωδίων, που έχουν σκοπό να χάσουν τα λεφτά τους όσοι τα αγοράσουν..Εε,πες κανένα,που έχεις δοκιμάσει και αξίζει ο κοπος.
Και ακριβά και οικονομικά.
Το ugreen των 11 ευρώ ,όλοι μπορούμε να το αγοράσουμε και να έχουμε ιδία γνώμη.
Το neotec των 230 ευρώ,πόσοι μπορούν?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.