Προτάσεις για πλήρες atmos home cinema

Να σου πω, πολύ θα ήθελα να δω ανάλυση στο rew από κάποιον 7.1 denon με 2 sub να δούμε τι κάνει...ειδικά όσο αναφορά το delay και phase, στο eq δεν έχει και δύσκολη δουλειά... Επίσης είναι δύσκολο εξ αρχής αφού πρέπει να κάνεις μόνος σου το ματσάρισμα στο volume level μεταξύ των 2, κάτι που χρειάζεται spl meter.

όταν το φτιάξω θα ενημερώσω να σας πω εντυπώσεις και αποτελέσματα ο DukeM να μας ενημερώσει πότε θα του έρθουν τα πράγματα νιώθω σαν να τα έχω αγοράσει εγώ και να μας πει εντυπώσεις

όταν το φτιάξω θα ενημερώσω να σας πω εντυπώσεις και αποτελέσματα ο DukeM να μας ενημερώσει πότε θα του έρθουν τα πράγματα νιώθω σαν να τα έχω αγοράσει εγώ και να μας πει εντυπώσεις

Χαχαχα καλημέρα. Έχουν έρθει από Σάββατο ενισχυτής κεντρικό και Δευτέρα τα πίσω με τα καλώδια και τις βάσεις.

Οι βάσεις είναι generic type και τα λαμακια που έχουν για να βιδωσεις αν έχει key hole το ηχείο δεν κάνουν. Δεν έχουν πουθενά έτοιμη τρύπα Klipsch. Οπότε σκέφτομαι να βάλω 2 μικρές ξυλοβιδες (που έχουν μέσα και οι βάσεις) στην βάση κάθε ηχείου, από κάτω δηλαδή να τα τρυπησω για να στερεωθουν καλά, θα υπάρξει πρόβλημα στο ηχείο;

Τα θηρία μπροστινα και το γουφερ τα περιμένω σήμερα - αύριο. Προς το παρόν έχω βάλει τα πίσω μπροστά. Χθες τα δοκίμασα σε μουσική σε ένα 70% περίπου της έντασης και έκλεινες τα αυτιά σου μες το σπίτι! :-D

Παιδια για να μην ανοιγω και εγω αλλο θεμα ας μου λυσει μια απορια οποιος μπορει. Σκεφτομουν την αγορα denon 2300 με ηχεια βασης οπως τα dali zensor 3 η κατι αντιστοιχο για αρχη. Επειδη απ'οτι βλεπω για καποιο λογο ο marantz 5011 εχει πολυ καλη τιμη στην Ελλαδα πιστευετε οτι για ακροαση μουσικης θα ειναι καλυτερος?

Ναι λόγω hdam.

Χμμ και ειναι δοκιμασμενο αυτο; Γιατι αλλοι λενε οτι οντως εχει καλυτερο ηχο και αλλοι οτι απλα ειναι μια μουφα για να κοστολογει η D&M ακριβοτερα τους Marantz απο τους Denon.

Επισης, μιας και εισαι απο Θεσσαλονικη μηπως γνωριζεις που μπορουμε να ακουσουμε Monitor Audio Bronze 2 και Dali Zensor 3 η και κατι αλλο σε αυτη την κατηγορια;

Τα θηρία μπροστινα και το γουφερ τα περιμένω σήμερα - αύριο. Προς το παρόν έχω βάλει τα πίσω μπροστά. Χθες τα δοκίμασα σε μουσική σε ένα 70% περίπου της έντασης και έκλεινες τα αυτιά σου μες το σπίτι! :-D

Και που να ακούσεις και τα μπροστινά... Αυτή την στιγμή που γράφω είμαι μόνος στο σπίτι, λείπει η οικογένεια και τα 250F παίζουν σε απολαυστικά υψηλές εντάσεις. Συγνώμη για την έκφραση αλλά τι μ@μ@το ηχείο είναι αυτό!!! Είχα ξεχάσει τι μπορούν να κάνουν, έχω ένα μόνυμο χαμόγελο.. :)

Υ.Γ. Σε καλή μουσική και υψηλες εντάσεις να τα παίζεις με επιλογή Direct στον ενισχυτή σου, έχει μεγάλη διαφορά!

Και που να ακούσεις και τα μπροστινά... Αυτή την στιγμή που γράφω είμαι μόνος στο σπίτι, λείπει η οικογένεια και τα 250F παίζουν σε απολαυστικά υψηλές εντάσεις. Συγνώμη για την έκφραση αλλά τι μ@μ@το ηχείο είναι αυτό!!! Είχα ξεχάσει τι μπορούν να κάνουν, έχω ένα μόνυμο χαμόγελο.. :)

Υ.Γ. Σε καλή μουσική και υψηλες εντάσεις να τα παίζεις με επιλογή Direct στον ενισχυτή σου, έχει μεγάλη διαφορά!

Περιμένω πως και πως! Δεν έχω προλάβει να ψάξω ιδιαίτερα τις ρυθμίσεις του ενισχυτή, ούτε έχω βάλει το Audyssey βέβαια ακόμη.
Αυτό που λες ισχύει για μουσική που παίζουν μόνο τα 2 μπροστινά ε;
Για να βάλω 2 μικρές ξυλοβιδες στα surround από κάτω για να πιάσουν καλά στην βάση θα δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα;

OK και με τις βάσεις τι κάνω; τα τρυπάω λίγο από κάτω; Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να σταθεροποιηθούν. Εκτός αν πάω κάπου τις βάσεις να μου κολλήσουν εξτρα λαμάκια για στήριξη του ηχείου. Τώρα στηρίζεται με ένα αυτοκόλλητο σκριτς σκρατς όλο κι όλο :BXVZCBXZ6:

Παιδια συγνωμη για το ακαιρο του ερωτηματος αλλα προτινετε μου κανα δυο καλες ταινιες σε DTS-HD Master Audio για να αρχισω τις δοκιμες στο στησιμο του δικου μου συστηματος μια και ο Denon AVR1300 καταφθανει... :grandpa:
Ευχαριστω και παλι συγνωμη..

@DukeM καλες ακροασεις.... :operator:

Μην αγχώνεσαι. Τα περισσότερα blockbusters το "έχουν". Τα james bond, τα hobit, το interstellar κλπ. Πολυαγαπημένο soundtrack είναι το drive
Βάλε και αυτό να κλάψεις από ανατριχίλα.

Χμμ και ειναι δοκιμασμενο αυτο; Γιατι αλλοι λενε οτι οντως εχει καλυτερο ηχο και αλλοι οτι απλα ειναι μια μουφα για να κοστολογει η D&M ακριβοτερα τους Marantz απο τους Denon.

Η κύρια "hardwareική" διαφορά είναι αυτή. Πρόκειται για μια πλακέτα στην προενίσχυση. Καθόλου μούφα.

Λοιπόν παιδιά ήρθαν και τα μπροστινά με το γουφερ σήμερα! Καταρχήν όταν τα είδα με τις κούτες αγχώθηκα λίγο, σαν ψυγείου ήταν το καθένα και λέω ρε φουστη που θα τα βάλω;; θα με φάει η γυναίκα χαχα αλλα εντάξει είναι αρκετά μαζεμένα τελικά, πανέμορφα και θηρία. Πρόλαβα ίσα ίσα απο το internet radio του denon και άκουσα μισό τραγούδι. Φοβερός ήχος και ένταση που δεν νομίζω ποτε να τα βάλω στο 100%!! Απο αυριο θα ακούσω και το sub. Αν και μόνο στο test που έκανε χτύπησε ενα μπάσο....!!!

Λοιπόν η ερώτηση τωρα για τα surround. Έφτιαξα μια πρόχειρη εικόνα όλου του χώρου. Και εκεί που σκέφτομαι να τα βάλω (στον τοίχο), αυτό που με προβληματίζει και θέλω να μου πείτε την γνώμη σας είναι η απόσταση απο καναπέ. Βέβαια και στα σχεδιαγράμματα της Dolby για atoms setup τα δείχνει σε απόσταση ανάλογη των μπροστινών, αλλα τωρα θα είναι ακόμη πιο πίσω. Θα υπάρχει θέμα, θα χάνονται τίποτα ήχοι και εφέ ίσως;

Attachments

• IMG_0088.jpg
    IMG_0088.jpg
    124.3 KB · Views: 139
Last edited:
Πιο σημαντικό είναι να διατηρούνται οι προτεινόμενες γωνίες και εκεί δυστυχώς χωλαίνεις. Τα ηχεία είναι τοποθετημένα στη θέση των surround back. Θεωρητικά το SL θα έπρεπε να είναι στον τοίχο ανάμεσα καναπέ και την τραπεζαρία ενώ το SR να είναι πάνω στο τραπέζι κουζίνας ή λίγο πιο πίσω προς το wc.
Μια extreme ιδεα είναι να στερεώσεις το ένα κανονικά και το άλλο να το έχεις σε βάση και να το πηγαινοφέρνεις. Αλλά είναι μεγάλη μανούρα και ακαταστασία με το έξτρα καλώδιο να μπλέκεται στα πόδια σας. Μπορείς πάντα να δοκιμάσεις σε τραπεζάκια πρόχειρα τα ηχεία να ακούσεις αν αξίζει το όλο πανηγύρι. Για μένα στην παρούσα φάση της ζωής μου δε θα άξιζε.
Από πλευράς πληροφορίας δε θα "χάνεται" κάτι καθώς οι αποστάσεις είναι κάτι που θα ρυθμίσει σωστά ο πολυκάναλος. Στον παλιό μου χώρο κι εγώ κάπως έτσι ήμουν. Ε, δε με χαλούσε κιόλας...
Οι μεγαλύτερες παρενέργειες θα προκύψουν από το γεγονός ότι με τα ηχεία σε τόσο μακρυνή απόσταση θα έχεις πιο έντονη συμμετοχή του χώρου και εκεί η ασυμμετρία που υπάρχει θα γίνει αντιληπτή. Επίσης λόγω των λάθος γωνιών σε σχέση με το ιδεατό setup δε θα έχεις την πλέον καθαρή 3d αίσθηση που μπορούν να βγάλουν τα μηχανήματα σου.
Κάτι ακόμα που αξίζει της προσοχής σου είναι ότι λογικά τα πίσω ηχεία θα τα φορτώσει παραπάνω ο ενισχυτής για να καλύψει τη διαφορά έντασης με τα μπροστινά. Αυτό ελαττώνει overall τη μέγιστη ένταση που θα μπορείς να ακούς με ασφάλεια για τον εξοπλισμό. Αλλά δε νομίζω να έχεις κάποιο θέμα στην πράξη. Απλά θα πρέπει όπως όλοι να έχεις προσοχή για παραμορφώσεις στον ήχο.
Καλορίζικα και καλοάκουστα. Μην τρελαίνεσαι. Σε σαλόνια ζούμε. Οι παραχωρήσεις είναι δεδομένες.

ΟΧΙ μην τα βάλεις εκεί σε καμία περίπτωση!!! Θα χαθεί εντελώς ο περιφερειακός ήχος!

Φέρε τα πιο κοντά στον καναπέ ώστε να ανοίξει η γωνία τους όπως λέει και ο Panoramix. Επειδή βλέπω πως από δεξιά έχεις ανοιχτό χώρο σε πέρασμα προς την κουζίνα, θα πρότεινα να προσπαθήσεις το δεξί περιφερειακό να το κρεμάσεις από το ταβάνι με κλήση προς τα κάτω κοιτάζοντας τον καναπέ. Αν μάλιστα στο ταβάνι υπάρχει και κάποιο δοκάρι κάπου πάνω από το τραπέζι της κουζίνας ίσως σε βολέψει στο κρέμασμα. Το αριστερό αν το βάλεις στον τοίχο κοίταξε και αυτό να βρίσκεται σχετικά ψηλά για ομοιομορφία.

Είχα στο μυαλό μου το setup που προτείνει η Klipsch για dolby atmos όπως φαίνεται εδώ:

Ολη η κάτω πλευρά του σαλονιού, είναι τζαμαρία και τα 6,3 μέτρα. Οπότε αν πιστεύετε ότι τόσο πίσω θα χάνουν πολύ, μάλλον δεν μένει άλλη λύση από αυτή του "χαρταετού" όπως είχα γράψει και παλιότερα, θα τα βγάζω έξω όταν θελω να δω ταινία.

Attachments

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    97.5 KB · Views: 104
Εχει ναι, αλλά θα πρέπει να δω αν χωράνε τα R-15 γιατί δεν είναι και μικρά και επειδή υπάρχει γυψοσανίδα σε όλη την οροφή είναι λίγο στριμωγμένα. Ποιά τοποθέτηση θεωρείται η σωστότερη; Αυτή της Klipsch ή αυτή της Dolby που έχει τα περιφερειακά πολύ πιο κοντά και πλάι στον καναπέ;
Γιατί αν είναι η 2η υπάρχει δυνατότητα διαφορετικής τοποθέτησης τηλεόραασης-ηχείων-καναπέ και το ένα ηχείο τουλάχιστον θα μπει σε βάση σε τοίχο λίγο πλάι και πίσω από τον καναπέ

Μια σκέψη λίγο τραβηγμένη έχοντας κάποτε παρόμοιο πρόβλημα με τα surrounds. Σε παίρνει να περιστρέψεις όλο το καθιστικό 90 μοίρες αριστερόστροφα; τα πάντα όμως, γωνιακό καναπέ, τηλεοραση κλπ.

Έτσι θα καταλήξεις με το καθιστικό να είναι ανοιχτό προς την τραπεζαρία στα δεξιά (αν το έχω καταλάβει σωστά) την TV στην κάτω πλευρά και τα ηχεία να είναι το FR εκεί που είναι το FL τώρα, το SR εκεί που είναι το FR, το FL ακριβώς πάνω από το 6,3m στο σχέδιο σου και μόνο το SL πάνω σε βάση δίπλα στον καναπέ, ο οποίος από ανάποδο Γ θα καταλήξει να είναι Γ που θα κοιτάει προς την τραπεζαρία.

Την λύση του χαρταετού θα την παρατήσεις την 3η με 4η φορά που θα πρέπει να μαζεύεις καλώδια, να ξε-στήνεις ηχεία και να αλλάζεις ρυθμίσεις στον ενισχυτή.

Όπως είπε και ο Panoramix πιο πάνω, οι παραχωρήσεις είναι δεδομένες όταν ειςαι σε σαλόνι και θα συμπληρώσω επίσης πως η σωστότερη τοποθέτηση των ηχείων είναι αυτή που δένει καλύτερα με το χώρο και ενοχλεί λιγότερο τη σύζυγο.

Sent from my iPad using Tapatalk