Πρόταση για βελτίωση συστήματος - αγορά dac - cd player ενδεχομένως καλωδίων ηχείων

το dac είναι η προτεραιότητα και για αυτό το άφηνα για αργότερα με budget στα 1000 ευρώ +- 100 200 ευρώ και αφού ολοκληρώσω την αγορά και στήσιμο nas .
το ifi link ήταν απλώς μια προσωρινή λύση που είχα ήδη για το κινητό.
Τα καλώδια αυτό που ανέφερα, αν υπήρχε δυνατότητα για μια πρώτη βελτίωση που θα έμενε. Δεν θα μείωνε το budget toy. dac/ streamer πλέον

Αν είναι μέχρι 10€/m τερματισμένα, δεν έχω αντίρρηση. Να κάνει μία μικρή παρέκκλιση από τις προτεραιότητες. Ένας λογικός συμβιβασμός.
Αλλά ποιά;
Για δες εδώ από που ξεκινάνε.
Κι' έδώ.
Κι' από εδώ επίσης.
Για τα προτεινόμενα καλώδια του Amazon, αν και δεν τα ξέρω, δεν έχω αντίρρηση. Έτσι κι' αλλιώς θα είναι καλύτερα από το ηλεκτρολογικό. Και οπωσδήποτε πολύ καλύτερα από του πορτατίφ!

Συνεπώς, συμφωνήσαμε!

Να καλέ :

Από τον "δικό μας" ST Net και μάλλον αυτά του λινκ είναι τα δικά μου που τα είχα πάρει 9€ το μέτρο :LOL:

για καλωδια ηχειων μεσω αμαζον παρε αυτα και θα με θυμηθεις
τωρα για streamer dac δυο σε ενα αν σε παιρνει και απο χωρο και απο χρηματα παιρνεις αυτο και τελειωνεις
Αυτά τα καλώδια ηχείων παίζουν πολύ ωραία, τα έχει φίλος..
Τσάμπα είναι για την απόδοση τους..

Να καλέ :

Από τον "δικό μας" ST Net και μάλλον αυτά του λινκ είναι τα δικά μου που τα είχα πάρει 9€ το μέτρο :LOL:
Και αυτά τίμια καλώδια..

Και αυτά τίμια καλώδια..

Το ξέρω αφού αυτά έχω..

Καλύτερα από αυτά που είχα και έβαλα στην άκρη (QED Ruby Anniversary Evolution)

Και τα προτίμησα και από τα Nordost blue heaven 1ης γενιάς που επίσης έχω (ακόμα) εδώ γιατί σε κάποιο σημείο κέρδιζε το ένα , σε κάποιο άλλο σημείο το άλλο..

Στην "σούμα" κέρδισε το VAN γιατί 1ον το έφτιαξα στο μήκος που ήθελα (2,5Μ) ενώ το nordost μου έπεφτε υπερβολικά μακρύ (3,7Μ)
και 2ον το nordost ήταν η χαρά των γατιών μου που νόμιζαν ότι ήταν κορδέλα παιχνιδιού, ενώ με το van δεν ασχολήθηκαν ποτέ...

Το ξέρω αφού αυτά έχω..

Καλύτερα από αυτά που είχα και έβαλα στην άκρη (QED Ruby Anniversary Evolution)
Απο ολα τα QED που ετυχε να δοκιμασω κατα καιρους , αυτο που θα αγοραζα αν εψαχνα σε χαμηλη/λογικη τιμη , ειναι το παλιο, καλο, κλασικο QED 79 .

• Like
Reactions: vlad66
Καλησπέρα.
Τελικά προχώρησα σε αγορά του volumio precisio.
Εντός αρχικού χρηματικού πλαισίου.
Προτίμησα κάτι ποιο minimal, αισθητικά και σαν συσκευή.
Μου άρεσε και το design του.
Παράλληλα πήρα και το καλώδιο που προτάθηκε από το άμαζον καθώς και ένα enoaudio Mogami 2964 High-Definition Digital Coaxial Cable 75 Ohm S/PDIF Canare Gold RCA RCA HiF για να συνδέσω το Rotel RCD-06.
Το πορτάκι του κλείνει γρήγορα, μόλις που προλαβαίνω να βάλω cd.
Υποθέτω θα είναι εύκολη η επιδιόρθωση αλλά ούτε εργαλεία έχω και με την νευροπάθεια δύσκολα κάνω μικρό εργασίες.
Επόμενη προτεραιότητα σκληροί για τον nas, για το δεύτερο τοπικό και το τρίτο απομακρυσμένο back up οπότε το κομμάτι περαιτέρω αναβάθμιση μεταφέρεται στο μέλλον.
Για τις πολύ περιστασιακές στιγμές που θέλω ακουστικά το βράδυ θα χρησιμοποιώ το ifi go link max με το IDEFENDER MAX με τα προς διάλυση k240 MKII.
Streamer μην χρησιμοποιώντας καμιά πλατφόρμα έως τώρα δεν το βλέπω να ασχολούμαι άμεσα.
Σας ευχαριστώ.000

@milaber22
Πολύ καλή επιλογή. 🏆
Η προσθηκη του DAC είναι η πιο καλή κίνηση που θα μπορούσες να κάνεις. Είμαι βέβαιος ότι θα αναβαθμίσει συνολικά το σύστημα σου, οπωσδήποτε και τον ήχο του CD Player.
Περιμένουμε εντυπώσεις! :)

Σχετικά με τα CD ή άποψη μου είναι -όπως έγραψα πιο πάνω- να μετατρέψεις σταδιακά σε άϋλη (ripping) όλη τη συλλογή σου. Και να τη μεταφέρεις στο NAS που ετοιμάζεις.

Το Streamer, αν και δεν είναι η πρώτη σου προτεραιότητα τώρα, θα σου είναι χρήσιμο αργότερα, όταν ολοκληρωθεί και εγκατασταθεί το NAS. Θα σε απαλλάξει από την ανάγκη να χρησιμοποιείς συνέχεια τον υπολογιστή. Και φυσικά θα τρέχει και πλατφόρμες, αν ποτέ το αποφασίσεις.

Σας ευχαριστώ .
Με μια πρώτη ακρόαση το απαίδευτο αυτί μου ακούει διαφορά στον περιορισμένο χώρο μου.
Πιο καθαρός ήχος πχ σε λίστα των prog metal Eldritch, λεπτομέρειες σε ντραμς και πλήκτρα. Ειδικά στα δεύτερα.
Μεγαλύτερη διαφορά στο Nightingales & Bombers
Με επιλογή Non-Over Sampling στο (ON)
Ελπίζω να μην είναι placebo λόγω του ότι εστίασα περισσότερο στην μουσική.
Κάποιο ρόλο ενδεχομένως να έπαιξαν και τα νέα καλώδια.
Χρησιμοποιώ καλώδια και φορτιστές της συσκευασίας. Παίρνοντας ήχο από το doc για τώρα άφησα και το και το ifi idefender max με απλό ugreen αντάπτορα σε usba καθώς είχα την έκδοση usb-c σε usb-c
To macbook έχει μόνο usb-c.
Για τa cd δεν υπάρχει χρόνος και διάθεση για την ώρα. Βρήκα ένα παλιό samsung portable αλλά κάνει φασαρία, μάλλον δεν δουλεύει πλέον. Το δε της apple που έφερα από το ραφείο με τον αυθεντικό αντάπτορα της παίρνει ρεύμα όποτε θέλει και έχει κολλήσει ένα cd μέσα.
streamer σύντομα μόνο αν φύγουν κάποιες φιλμάτες φωτογραφικές και μετά από ηχεία.
Τέλος δεν ξέρω αν θα είχε νόημα και ένα iFi Audio AC iPurifier Filter. Το έχω συνδέσει με τον δικό του φορτιστή απευθείας σε μια πρίζα τοίχου μόνο του.

Σας ευχαριστώ .
Με μια πρώτη ακρόαση το απαίδευτο αυτί μου ακούει διαφορά στον περιορισμένο χώρο μου.
Πιο καθαρός ήχος πχ σε λίστα των prog metal Eldritch, λεπτομέρειες σε ντραμς και πλήκτρα. Ειδικά στα δεύτερα.
Μεγαλύτερη διαφορά στο Nightingales & Bombers
Με επιλογή Non-Over Sampling στο (ON)
Ελπίζω να μην είναι placebo λόγω του ότι εστίασα περισσότερο στην μουσική.
Κάποιο ρόλο ενδεχομένως να έπαιξαν και τα νέα καλώδια.
Χρησιμοποιώ καλώδια και φορτιστές της συσκευασίας. Παίρνοντας ήχο από το doc για τώρα άφησα και το και το ifi idefender max με απλό ugreen αντάπτορα σε usba καθώς είχα την έκδοση usb-c σε usb-c
To macbook έχει μόνο usb-c.
Για τa cd δεν υπάρχει χρόνος και διάθεση για την ώρα. Βρήκα ένα παλιό samsung portable αλλά κάνει φασαρία, μάλλον δεν δουλεύει πλέον. Το δε της apple που έφερα από το ραφείο με τον αυθεντικό αντάπτορα της παίρνει ρεύμα όποτε θέλει και έχει κολλήσει ένα cd μέσα.
streamer σύντομα μόνο αν φύγουν κάποιες φιλμάτες φωτογραφικές και μετά από ηχεία.
Τέλος δεν ξέρω αν θα είχε νόημα και ένα iFi Audio AC iPurifier Filter. Το έχω συνδέσει με τον δικό του φορτιστή απευθείας σε μια πρίζα τοίχου μόνο του.
Το AC filter δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό. Το Preciso ακούει καλά σε εξωτερικό τροφοδοτικό καλύτερης ποιότητας από το σκουπίδι που έχει. Το εσωτερικό τροφοδοτικό είναι πολύ περιποιημένο και αναβαθμίζεται με καλύτερο εξωτερικό. Δεν χρειάζεται μια περιουσία. Ακόμα και το iPower2 κάνει δουλειά. Αν σου περισσεύουν πάρε το iPowerX.

Το έχω αλλά το χρησιμοποιώ σε ένα ethernet switch που έχω.

Θα κάνω αλλαγή για να δω αν έχει διαφορά.
Τα lps είναι αρκετά ακριβά.
LHY AUDIO LPS50VA Linear Regulated Power Supply 5V 2.5A είναι το πιο οικονομικό που έχω βρει.

Αυτό της volumio είναι στα 350.
Ίσως αργότερα.

Το έχω αλλά το χρησιμοποιώ σε ένα ethernet switch που έχω.

Θα κάνω αλλαγή για να δω αν έχει διαφορά.
Τα lps είναι αρκετά ακριβά.
LHY AUDIO LPS50VA Linear Regulated Power Supply 5V 2.5A είναι το πιο οικονομικό που έχω βρει.

Αυτό της volumio είναι στα 350.
Ίσως αργότερα.
Δεν σου έγραψα για LPS αλλά για σταθεροποιημένα και χαμηλού θορύβου switching power supplies που κοστίζουν €80 και €110.

Αν έχω καταλάβει σωστά, έχεις μεγάλη συλλογή από CD και το θέμα σε απασχολεί ιδιαίτερα. Από τρείς ομάδες λύσεων έχεις να επιλέξεις.
Α) Να συνδέσεις τον υπολογιστή με εξωτερικό οπτικό drive. Να παίζεις τα CD από τον υπολογιστή συνδεμένο με το DAC. Και σιγά-σιγά ανάλογα με τη διάθεση σου να τα μετατρέψεις σε άϋλα για αναπαραγωγή από σκληρούς δίσκους και NAS. Ενδεικτικά:
Εξωτερικά οπτικά Drive γιά να διαλέξεις από Skroutz.

Β) Να πάρεις ένα καινούργιο οικονομικό CD Player, το οποίο θα συνδέσεις ψηφιακά με το DAC. Και θα το λειτουργείς ως Transport. Π.χ. ένα από αυτά (τα παραθέτω ενδεικτικά μόνο).
CD Players
Από τη λίστα αυτή θεωρώ πολύ ενδιαφέροντα τα:
Yamaha CD-S303. Πιο πολύ για το τηλεχειριστήριο που πιστεύω πως σε ενδιαφέρει.​
Tascam CD-200. Αξιόπιστο, προερχόμενο από επαγγελματικές χρήσεις. Αλλά χωρίς τηλεχειριστήριο.​
Shanling CD80 II. Ακριβότερο, αλλά με πολλά πλεονεκτήματα. Μπορεί φυσικά να χρησιμοποιηθεί ως Transport με ψηφιακή σύνδεση που είναι και ο σκοπός. Όμως διαθέτει και πολλά άλλα προσόντα. Ενσωματώνει κατ' αρχήν και δικό του καλό DAC. Δίνει τη δυνατότητα, αν το έχεις συνδεμένο και αναλογικά, παράλληλα με την ψηφιακή σύνδεση, να έχεις μία διαφορετική γεύση μεταξύ του δικού του και του κανονικού κυρίως DAC. Περιλαμβάνει πολύ καλό δικό του και ισχυρό ενισχυτή ακουστικών, πολύ σημαντικό, αν δεν θες να απασχολείς το υπόλοιπο σύστημα. Δέχεται και αναπαράγει μουσική από εξωτερικούς σκληρούς δίσκους (μέχρι 2TB). Και τέλος είναι και Υψηλής ποιότητας δέκτης Bluetooth. Μικρού μεγέθους, φτιαγμένο να χωράει πάνω σε γραφείο. Από διαίσθηση πιστεύω πως είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι! Δες εδώ τα χαρακτηριστικά του.​

Γ) Να πάρεις ένα αποκλειστικά CD Transport. Π.χ. ένα από την παρακάτω λίστα.
CD Transports.
Εδώ αυξάνει αρκετά το κόστος, ξεκινώντας από τα χαμηλότερα και ανεβαίνοντας προς τα πάνω. Αν αυτό δεν σε απασχολεί τότε το Shanling ET3 CD transport παρουσιάζει ιδιαίτεροενδιαφέρον. Ακριβό, αλλά υψηλής ποιότητας και με δυνατότητες ίδιες με του SMSL που είχες αρχικά υπόψη. Κι' αυτό μικρού μεγέθους, κατάλληλο για επιτραπέζιο. Όμως δεν βλέπω κανένα λόγο να προτιμήσεις αυτό αντί για το μικρότερο αδελφάκι του που περιγράφεται πιο πάνω.

Δ) Και μία αντισυμβατική πρόταση. Ένα υψηλής ποιότητας φορητό CD Player, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως επιτραπέζιο ψηφιακό επιτραπέζιο CD Transport. Με το μικρό του μέγεθος που χωράει παντού. Μικρός ενισχυτής ακουστικών και Bluetooth Receiver.
FiiO DM13 portable CD player.Bluetooth version. Το βλέπουμε και εδώ.
Με τιμή κάπου μεταξύ 170-185 ευρώ περίπου είναι μία άριστη ποιοτικά και ταυτοχρόνως πολύ οικονομική πρόταση.

Όλα έχουν νόημα και μπορούν να βελτιώσουν πράγματα, αλλά αφού τελειώσουμε με τις κυρίως συσκευές μας πρώτα.

Για αρχη δοκιμασε να στησεις πιο σωστα τα ηχεια σου, ετσι οπως ειναι δεν τα ακους οπως μπορουν να παιξουν πραγματικα.
Καλησπέρα.
Δυστυχώς ο χώρος είναι περιοριστικός. Κυριολεκτικά είναι το μόνο σημείο που μπορούν να μπουν.
Είναι ένα μικρό δωμάτιο 3,53*3,343 με στραβούς τοίχους.
Με όλους τους τοίχους καλυμμένους με μια τεράστια ραφιέρα bror ikea, τον καναπέ και το έπιπλο όπως φαίνεται, μια άλλη ντουλάπα αποθηκευτικό χώρο και ένα γραφείο δεν υπάρχει άλλη θέση να μπουν τα ηχεία.
Δεν ξέρω αν θα υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος τύπος ηχείων που θα απέδιδε στο συγκεκριμένο δωμάτιο.
Αυτό που έκανα ήταν να τα ψηλώσω με μια βάση norstone 25, ίσως να ήθελε ψηλότερα;
Το ύψος των κεφ είναι 85cm περίπου.
Με αφορμή μια συζήτηση που είχα το Σαββατοκύριακο με τον παθολόγο μου (επίσκεψη για εξέταση κατ' οικον) άρχισα να σκέφτομαι μήπως δεν αξίζει πλέον καμιά άλλη αλλαγή καθώς ο χώρος είναι περιοριστικός.
Μου πρότεινε για το 45λεπτο αποκλειστικής ακρόασης την λύση καλών ακουστικών και να μην αφιερώσω άλλο χρόνο και χρήμα σε αλλαγές ηχείων ενισχυτή κλπ και να βγω για καμιά φωτογραφία
Να διώξω τα ογκώδη και να μαζέψω ότι μπορώ στο χώρο του γραφείου όπου περνάω τον περισσότερο χρόνο.
Γενικά δεν είμαι φαν τους, αραιά και που θα βάλω τα φθαρμένα πλέον akg Κ240 mkII ή τα FiiO EX1 (συνήθως με το κινητό και το ifi go link max).
Δεδομένου όμως του χώρου μου και του ότι δεν πρόκειτε να αλλάξει άμεσα ίσως και να είναι η βέλτιστη λύση τελικά.

Αν έχω καταλάβει σωστά, έχεις μεγάλη συλλογή από CD και το θέμα σε απασχολεί ιδιαίτερα. Από τρείς ομάδες λύσεων έχεις να επιλέξεις.
Α) Να συνδέσεις τον υπολογιστή με εξωτερικό οπτικό drive. Να παίζεις τα CD από τον υπολογιστή συνδεμένο με το DAC. Και σιγά-σιγά ανάλογα με τη διάθεση σου να τα μετατρέψεις σε άϋλα για αναπαραγωγή από σκληρούς δίσκους και NAS. Ενδεικτικά:
Εξωτερικά οπτικά Drive γιά να διαλέξεις από Skroutz.

Β) Να πάρεις ένα καινούργιο οικονομικό CD Player, το οποίο θα συνδέσεις ψηφιακά με το DAC. Και θα το λειτουργείς ως Transport. Π.χ. ένα από αυτά (τα παραθέτω ενδεικτικά μόνο).
CD Players
Από τη λίστα αυτή θεωρώ πολύ ενδιαφέροντα τα:
Yamaha CD-S303. Πιο πολύ για το τηλεχειριστήριο που πιστεύω πως σε ενδιαφέρει.​
Tascam CD-200. Αξιόπιστο, προερχόμενο από επαγγελματικές χρήσεις. Αλλά χωρίς τηλεχειριστήριο.​
Shanling CD80 II. Ακριβότερο, αλλά με πολλά πλεονεκτήματα. Μπορεί φυσικά να χρησιμοποιηθεί ως Transport με ψηφιακή σύνδεση που είναι και ο σκοπός. Όμως διαθέτει και πολλά άλλα προσόντα. Ενσωματώνει κατ' αρχήν και δικό του καλό DAC. Δίνει τη δυνατότητα, αν το έχεις συνδεμένο και αναλογικά, παράλληλα με την ψηφιακή σύνδεση, να έχεις μία διαφορετική γεύση μεταξύ του δικού του και του κανονικού κυρίως DAC. Περιλαμβάνει πολύ καλό δικό του και ισχυρό ενισχυτή ακουστικών, πολύ σημαντικό, αν δεν θες να απασχολείς το υπόλοιπο σύστημα. Δέχεται και αναπαράγει μουσική από εξωτερικούς σκληρούς δίσκους (μέχρι 2TB). Και τέλος είναι και Υψηλής ποιότητας δέκτης Bluetooth. Μικρού μεγέθους, φτιαγμένο να χωράει πάνω σε γραφείο. Από διαίσθηση πιστεύω πως είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι! Δες εδώ τα χαρακτηριστικά του.​

Γ) Να πάρεις ένα αποκλειστικά CD Transport. Π.χ. ένα από την παρακάτω λίστα.
CD Transports.
Εδώ αυξάνει αρκετά το κόστος, ξεκινώντας από τα χαμηλότερα και ανεβαίνοντας προς τα πάνω. Αν αυτό δεν σε απασχολεί τότε το Shanling ET3 CD transport παρουσιάζει ιδιαίτεροενδιαφέρον. Ακριβό, αλλά υψηλής ποιότητας και με δυνατότητες ίδιες με του SMSL που είχες αρχικά υπόψη. Κι' αυτό μικρού μεγέθους, κατάλληλο για επιτραπέζιο. Όμως δεν βλέπω κανένα λόγο να προτιμήσεις αυτό αντί για το μικρότερο αδελφάκι του που περιγράφεται πιο πάνω.

Δ) Και μία αντισυμβατική πρόταση. Ένα υψηλής ποιότητας φορητό CD Player, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως επιτραπέζιο ψηφιακό επιτραπέζιο CD Transport. Με το μικρό του μέγεθος που χωράει παντού. Μικρός ενισχυτής ακουστικών και Bluetooth Receiver.
FiiO DM13 portable CD player.Bluetooth version. Το βλέπουμε και εδώ.
Με τιμή κάπου μεταξύ 170-185 ευρώ περίπου είναι μία άριστη ποιοτικά και ταυτοχρόνως πολύ οικονομική πρόταση.

Όλα έχουν νόημα και μπορούν να βελτιώσουν πράγματα, αλλά αφού τελειώσουμε με τις κυρίως συσκευές μας πρώτα.
Σε ευχαριστώ πάλι για τον χρόνο σου.
Έχω μια σχετικά καλή συλλογή, κοντά στα 1200 αλλά όντως μου αρέσει η διαδικασία και θέλω να την ξανά αρχίσω.
Επίσης, αρέσει και στον 8χρονο ανιψιό. Το βινύλιο το βαριέται
θα τα κοιτάξω. Με πιο δελεαστική επιλογή σε πρώτη ανάγνωση όντως το Shanling CD80 II
Για αρχή θα δω πως θα πάε και με το rotel
Επίσης, για την εμπειρία του streaming θα εγκαταστήσω το volumio OS σε ένα παλιό dell xps 14 το οποίο πρόσφατα αναπαλαίωσα και έστησα με windows και linux lite για τα ανίψια.

όχι σαν μόνιμη λύση αλλά για την εμπειρία.

Σας ευχαριστώ για την βοήθεια, τόσο για προιόντα όσο κυρίως για την κατεύθυνη και εναλλακτικές επιλογές προτάσεις.

Screenshot 2025-12-10 at 7.47.00 PM.png

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Καλησπέρα.
Δυστυχώς ο χώρος είναι περιοριστικός. Κυριολεκτικά είναι το μόνο σημείο που μπορούν να μπουν.
Είναι ένα μικρό δωμάτιο 3,53*3,343 με στραβούς τοίχους.
Με όλους τους τοίχους καλυμμένους με μια τεράστια ραφιέρα bror ikea, τον καναπέ και το έπιπλο όπως φαίνεται, μια άλλη ντουλάπα αποθηκευτικό χώρο και ένα γραφείο δεν υπάρχει άλλη θέση να μπουν τα ηχεία.
Δεν ξέρω αν θα υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος τύπος ηχείων που θα απέδιδε στο συγκεκριμένο δωμάτιο.
Αυτό που έκανα ήταν να τα ψηλώσω με μια βάση norstone 25, ίσως να ήθελε ψηλότερα;
Το ύψος των κεφ είναι 85cm περίπου.
Με αφορμή μια συζήτηση που είχα το Σαββατοκύριακο με τον παθολόγο μου (επίσκεψη για εξέταση κατ' οικον) άρχισα να σκέφτομαι μήπως δεν αξίζει πλέον καμιά άλλη αλλαγή καθώς ο χώρος είναι περιοριστικός.
Μου πρότεινε για το 45λεπτο αποκλειστικής ακρόασης την λύση καλών ακουστικών και να μην αφιερώσω άλλο χρόνο και χρήμα σε αλλαγές ηχείων ενισχυτή κλπ και να βγω για καμιά φωτογραφία
Να διώξω τα ογκώδη και να μαζέψω ότι μπορώ στο χώρο του γραφείου όπου περνάω τον περισσότερο χρόνο.
Γενικά δεν είμαι φαν τους, αραιά και που θα βάλω τα φθαρμένα πλέον akg Κ240 mkII ή τα FiiO EX1 (συνήθως με το κινητό και το ifi go link max).
Δεδομένου όμως του χώρου μου και του ότι δεν πρόκειτε να αλλάξει άμεσα ίσως και να είναι η βέλτιστη λύση τελικά.

Σε ευχαριστώ πάλι για τον χρόνο σου.
Έχω μια σχετικά καλή συλλογή, κοντά στα 1200 αλλά όντως μου αρέσει η διαδικασία και θέλω να την ξανά αρχίσω.
Επίσης, αρέσει και στον 8χρονο ανιψιό. Το βινύλιο το βαριέται
θα τα κοιτάξω. Με πιο δελεαστική επιλογή σε πρώτη ανάγνωση όντως το Shanling CD80 II
Για αρχή θα δω πως θα πάε και με το rotel
Επίσης, για την εμπειρία του streaming θα εγκαταστήσω το volumio OS σε ένα παλιό dell xps 14 το οποίο πρόσφατα αναπαλαίωσα και έστησα με windows και linux lite για τα ανίψια.

όχι σαν μόνιμη λύση αλλά για την εμπειρία.

Σας ευχαριστώ για την βοήθεια, τόσο για προιόντα όσο κυρίως για την κατεύθυνη και εναλλακτικές επιλογές προτάσεις.

View attachment 262461
Οπως τα βλεπω στη φωτο, θα μπορουσες να τα φερεις πιο μπροστα να μην ακουμπουν στον τοιχο,
και ιδανικα, να διωξεις τον καναπε και να βαλεις ξερω γω καποιο χαμηλο τραπεζακι με μια καρεκλα,
ωστε να τους δωσεις και μια κλιση προς τα μεσα για να σχηματισουν τριγωνο με τη θεση ακροασης.
Τα τουιτερ, ειναι στο υψος των αφτιων σου οταν καθεσαι;

Οπως τα βλεπω στη φωτο, θα μπορουσες να τα φερεις πιο μπροστα να μην ακουμπουν στον τοιχο,
και ιδανικα, να διωξεις τον καναπε και να βαλεις ξερω γω καποιο χαμηλο τραπεζακι με μια καρεκλα,
ωστε να τους δωσεις και μια κλιση προς τα μεσα για να σχηματισουν τριγωνο με τη θεση ακροασης.
Τα τουιτερ, ειναι στο υψος των αφτιων σου οταν καθεσαι;
Δηλαδή αντί να κάθεται σε καναπέ, να κάθεται σε καρέκλα;;
Πόση ώρα θα μπορέσει να κάτσει σε μια καρέκλα;;
Και την γυναίκα του;;
Στα γόνατα;;; :LOL:
(Ωπςςς κάπως ακούστηκε αυτό... ήθελα να πω, στα πόδια του);;;

Δηλαδή αντί να κάθεται σε καναπέ, να κάθεται σε καρέκλα;;
Πόση ώρα θα μπορέσει να κάτσει σε μια καρέκλα;;
Και την γυναίκα του;;
Στα γόνατα;;; :LOL:
(Ωπςςς κάπως ακούστηκε αυτό... ήθελα να πω, στα πόδια του);;;
Δε νομιζω να καθεται στον καναπε και να ακουει στερεοφωνικα με τα ηχεια α λα μπρατσετα.
Απεναντι καθεται φανταζομαι στο γραφειο του ο ανθρωπος.

Ο ενδιαφερόμενος μας περιγράφει λιγο-πολύ το χώρο ως δεδομένο. Συνεπώς το ερώτημα είναι ποιές λύσεις μπορούμε να σκεφτούμε με αυτό τον περιορισμό.
Κατά τη γνώμη μου οι λύσεις βρίσκονται σε αλλαγή κατεύθυνσης συνολικά.
Αλλά αφού τελειώσει με το θέμα πηγές που συζητήσαμε εκτεταμένα πιο πάνω.

Για να σας δώσω μία ιδέα τι εννοώ για την κατεύθυνση:
Αντικατάσταση του σετ ολοκληρωμένου ενισχυτή και ηχείων από ενεργά, τοποθετημένα με επιτοίχια στήριξη. Και αν υπάρχει οικονομική δυνατότητα, προσθήκη Subwoofer.
Αλλά θα είναι λάθος να τα βάλει όλα μπροστά. Υποθέτω ότι τα χρήματα δεν είναιαπεριόριστα.