Προταση για ψηφιακο καλωδιο S/PDIF

Re: Απάντηση: Re: Προταση για ψηφιακο καλωδιο S/PDIF

Και τι σε κάνει να πιστεύεις πως τα εν λόγω καλώδια δεν χρησιμοποιούν belden ή κάτι παρόμοιο με μια κάλτσα εξωτερικά;

δεν εχει καλτσα εξωτερικα....

voxr.jpg

Last edited:
!!!
Φυσικά και έχει...
!!!
Σε αυτό αναφερόμουν
2.jpg

Last edited:
Eπειδή το Stereovox XV2 το είχα ένα φεγγάρι, πρέπει να πω οτι δεν
είχε εξωτερική επένδυση πλεκτού τύπου, αλλά γκρίζο πλαστικό...

Και πέρα από κάλτσες και παπούτσια, ήταν ένα εξαιρετικό για τα χρήματα του καλώδιο..

επιτρέψτε μου να παρατηρήσω ότι
α) το να προτείνει κάποιος κάτι για το οποίο έχει διαβάσει κάπου κάτι ή επειδή είναι κάποιο μοντέλο κάποιας σειράς ή κάποιας σειράς αντίστοιχης που μοιάζει με κάποια άλλη είναι εντελώς αδόκιμο (η πιό αθώα λέξη που χρησιμοποιώ), εκτός αν θέλουμε ....γενικώς να συζητάμε.
β) το να ρωτάει κάποιος "το έχεις ακούσει" οδηγεί επίσης σε αδόκιμα συμπεράσματα καθώς, εάν το έχει δοκιμάσει θα το έχει δοκιμάσει προφανώς κάτω από διαφορετικές συνθήκες από κάθε άποψη.

συνεπώς.....
κουβέντα να γίνεται.

imho....

Φυσικά κουβέντα να γίνεται..Τι άλλο?

Ανταλλάσουμε απόψεις και γνώμες όπως γίνεται σε όλα
τα φόρουμ ανα τον πλανήτη..

το συγκεκριμενο καλωδιο της Black Cat ειναι ουσιαστικο το ιδιο καλωδιο με το Stereovox XV2 που χρησιμοποιω... (για οποιον ξερει τον κατασκευαστη των δυο καλωδιων Chris Sommovigo και την ιστορια του με τα ψηφιακα καλωδια)....

αυτο μου δινει το δικαιωμα να γραψω τις εντυπωσεις μου η μηπως ειναι "αδοκιμο" και "επικινδυνο" για τους συμφορουμιτες? εκτος εαν το προβλημα ειναι οτι δε χρησιμοποιω Belden....

αυτό το "ουσιαστικά" τί σημαίνει?
ποιός κρίνει την ουσία του πράγματος?
γνωρίζεις εάν ο κατασκευαστής χρησιμοποιεί ίδια υλικά - τεχνολογία?
Ή απλώς το συμπεραίνεις ή το εκτιμάς?
Δεν μου έχει τύχει να γνωρίσω τον κύριο Σομμοβίγκο, ούτε την ιστορία του - αλλά και να τον είχα γνωρίσει δεν θα έβγαζα ποτέ συμπέρασμα γιά ένα δεύτερο καλώδιο που έχει φτιάξει κρίνοντας από ένα άλλο.

Φυσικά κουβέντα να γίνεται..Τι άλλο?

Ανταλλάσουμε απόψεις και γνώμες όπως γίνεται σε όλα
τα φόρουμ ανα τον πλανήτη..

το ανταλλάσσουμε φθάνει έως ένα σημείο αγαπητέ Κώστα.
Από το σημείο μετά την ανταλλαγή γνωμών φθάσει το χέρι στην τσέπη αλλάζουν κάπως τα πράγματα και η βαρύτητά τους.

Εγώ προσωπικά θα έκανα το εξής:
Εάν ενδιαφερόμουν και ζητούσα γνώμες θα ρωτούσα εάν κάποιος το έχει ακούσει και κάτω από ποιές συνθήκες - μηχανήματα και πόσα χρήματα πλήρωσε.
Εάν, δε, έδινα γνώμη θα έλεγα ότι πχ έχω ακούσει καλά λόγια γιά το συγκεκριμένο ή διάβασα καλά reviews, έχω εμπιστοσύνη στον κατασκευαστή που έχω την εντύπωση ότι είναι ο ίδιος και για τα δυό καλώδια, υποθέτω ότι πρέπει να είναι ίδιο και να έχει ίδια χαρακτηριστικά με το άλλο και πιθανόν, στο σύστημά σου, που δεν γνωρίζω τα χαρακτηριστικά του, να αποδόσει καλά και να σου αρέσει, αφού προηγουμένως κάνεις μιά δοκιμή ο ίδιος.

φυσικά θα μπορούσα να πω:
go out and get it...

Re: Απάντηση: Προταση για ψηφιακο καλωδιο S/PDIF

!!!
Φυσικά και έχει...
!!!
Σε αυτό αναφερόμουν
2.jpg

μια ερώτηση κρίσεως (όχι προς τον tonal)
αυτό με τους δυό αντάπτορες μας εγγυάται κάποιος ότι διατηρεί τα 75 ωμ?

Απάντηση: Re: Προταση για ψηφιακο καλωδιο S/PDIF

Eπειδή το Stereovox XV2 το είχα ένα φεγγάρι, πρέπει να πω οτι δεν
είχε εξωτερική επένδυση πλεκτού τύπου, αλλά γκρίζο πλαστικό...

Και πέρα από κάλτσες και παπούτσια, ήταν ένα εξαιρετικό για τα χρήματα του καλώδιο..

Δεν αντιλέγω αλλά μη θεοποιούμε και τα καλώδια.
Όχι πως το κόστος των 100 και 150 ευρώ είναι απαγορευτικό (ούτε βέβαια και
χαμηλό)

Η όλη κουβέντα γίνεται γιατί τα ομοαξονικά δεν εμπεριέχουν στοιχεία "μαγείας".
Το θέμα της ποιότητάς τους είναι καθαρά τεχνικό.
Υπάρχουν πχ τα ημιάκαμπτα ομοαξονικά (semi-rigid) ή και τα ημιεύκαμπτα(semi-flexible)
τα οποία λόγω κατασκευής διατηρούν τη γεωμετρία του καλωδίου ώστε να
παραμένει σταθερή η χαρακτηριστική αντίσταση με διηλεκτρικά χαμηλών
απωλειών (τεφλόν κυρίως) ώστε να έχουν πάρα πολύ μεγάλο εύρος λειτουργίας .
Εν ολίγοις αυτό που θέλω να πω είναι πως υπάρχουν αρκετά τυποποιημένα καλώδια
όπως τα κάθε λογής RG* τα οποία με ένα σωστό τερματισμό είναι ό,τι χρειάζεται,
τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

@supersonic
Το ανταπτοράκι από bnc σε rca είναι απλά ένας συμβιβασμός.

αυτό το "ουσιαστικά" τί σημαίνει?
ποιός κρίνει την ουσία του πράγματος?
γνωρίζεις εάν ο κατασκευαστής χρησιμοποιεί ίδια υλικά - τεχνολογία?
Ή απλώς το συμπεραίνεις ή το εκτιμάς?
Δεν μου έχει τύχει να γνωρίσω τον κύριο Σομμοβίγκο, ούτε την ιστορία του - αλλά και να τον είχα γνωρίσει δεν θα έβγαζα ποτέ συμπέρασμα γιά ένα δεύτερο καλώδιο που έχει φτιάξει κρίνοντας από ένα άλλο.

Το λέει ο ίδιος. Φαντάζομαι είναι αρκετό αυτό....

Να χωθώ στο θέμα να ρωτήσω κι εγώ κάτι σχετικό-άσχετο ρε παίδες?

Τα Canare τα βύσματα τα 75 ohm λένε πως είναι τα μόνα του εμπορίου που είναι εντός προδιαγραφών ουσιαστικά..Γιατί τότε καμία εταιρία ακριβή δεν τα χρησιμοποιεί?Πριν βγουν τα βύσματα αυτά με λάθος βύσματα φτιάχνανε όλοι καλώδια?Μήπως είναι λίγο μαρκετίστικη μούφα αυτή με τα βύσματα τα 75ρια?Εάν φτιάξω καλώδιο ψηφιακό με 75ρι καλώδιο αλλά με Neutrik Profi RCA βύσματα θα έχω πραγματικές "απώλειες" ή παίζει και λίγο παραμύθι εδώ..?

Πραγματικά θα ήθελα κανένας που έχει τεχνική (κυρίως) άποψη να μου απαντήσει..

επιτρέψτε μου να παρατηρήσω ότι
α) το να προτείνει κάποιος κάτι για το οποίο έχει διαβάσει κάπου κάτι ή επειδή είναι κάποιο μοντέλο κάποιας σειράς ή κάποιας σειράς αντίστοιχης που μοιάζει με κάποια άλλη είναι εντελώς αδόκιμο (η πιό αθώα λέξη που χρησιμοποιώ), εκτός αν θέλουμε ....γενικώς να συζητάμε.
β) το να ρωτάει κάποιος "το έχεις ακούσει" οδηγεί επίσης σε αδόκιμα συμπεράσματα καθώς, εάν το έχει δοκιμάσει θα το έχει δοκιμάσει προφανώς κάτω από διαφορετικές συνθήκες από κάθε άποψη.

συνεπώς.....
κουβέντα να γίνεται.

imho....

Φίλε Supersonic,

δε βρίσκω καθόλου κακό να προτείνουμε οποιοδήποτε μηχάνημα ή καλώδιο, αν νομίζουμε ότι αυτό πληροί αυτά που ζητάει ο εκάστοτε συμφορουμίτης.
Η πρόταση -δόξα τω Θεό σε αυτό το φόρουμ το γνωρίζουμε όλοι- είναι πρόταση προς περαιτέρω διερεύνηση και ακρόαση και όχι πρόταση αγοράς στα τυφλά!

Και η ερώτησή μου αν ο φίλος geopolitis το έχει ακούσει, έγινε για να καταλάβω αν έχει ίδια γνώμη για το καλώδιο, ή απλά έχει διαβάσει γι' αυτό.

Ο άνθρωπος μου είπε τη γνώμη του και μάλιστα πολύ εμπεριστατωμένα. Δε μου έκρυψε κάτι, μου είπε ότι έχει το προηγούμενο καλώδιο του ίδιου κατασκευαστή και είναι ευχαριστημένος και τον ευχαριστώ πολύ γι'αυτό!

Αν θελήσω να το ψάξω περισσότερο, γνωρίζω πως θα το κάνω και επίσης αν αποφασίσω να το αγοράσω, χωρίς να μπορέσω να το ακούσω, τότε θα έχω πάρει εγώ το ρίσκο της αγοράς και όχι αυτός που μου είπε μια πρόταση προς διερεύνηση.

Μια που έρχεται κ η Μεγάλη εβδομάδα...
...θα έλεγα ότι για έναν ανεξήγητο λόγο, υπάρχει πολύ ένταση γύρω από ένα θέμα που μάλλον έχει ενδιαφέρον και θα έπρεπε να το συζητήσουμε κόσμια και χαλαρά, χωρίς αντεγκλήσεις και κόντρες...

Αφού δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, ας προσθέσουμε όλοι τις γνώσεις μας για να καταλάβουμε τα εξής αναπάντητα μέχρι τώρα:

1) Υπάρχουν προδιαγραφές για τα ψηφιακά καλώδια?
2) Τις αποδέχονται όλοι οι κατασκευαστές?
3) Γιατί αν συμβαίνουν τα παραπάνω κάποιοι κατασκευαστές δεν τις αναφέρουν? Μήπως κινούνται over and above?
4) Τι γίνεται με τα 75Ω και τα βύσματα? (ερώτηση Lemarchant)
5) Αλήθεια, έχετε μετρήσει όλοι την Ωμική αντίσταση των ψηφιακών που κατέχετε? Οι αντιπρόσωποι έχουν κάνει το ίδιο (δειγματοληπτικά) στα καλώδια που διαθέτουν (αν και δε φέρουν εκείνοι την ευθύνη των προδιαγραφών του καλωδίου)?
α) Αν Ναι, τι μετρήσεις λάβατε? 75Ω δαγκωτά? Αν όχι, πήγατε πίσω το καλώδιο?
β) Αν Όχι, εμπιστεύεστε τόσο πολύ τους κατασκευαστές ή σας ενδιαφέρει μόνο πως ακούγεται το καλώδιο στα αφτιά σας κ καθόλου οι προδιαγραφές ή τα Ω?

(Στις πιο πάνω ερωτήσεις δεν υπάρχει σωστή απάντηση... Αυτός που δίνει σημασία σε προδιαγραφές μάλλον θα απαντήσει Ναι. Αυτός που δίνει σημασία στις κριτικές και στα αφτιά του, θα απαντήσει Όχι. Πάντως σε τεστ καλωδίων, δε θυμάμαι να αναφέρει ο δοκιμαστής τις προδιαγραφές του καλωδίου ή να επιβεβαιώνει την Ωμική του αντίσταση. Δεν ορκίζομαι κιόλας βεβαίως... Ωσονούπω θα βγει στον αέρα και σχετικό τεστ από τον Δημήτρη Σταματάκο, οπότε θα δούμε και από εκεί την προσέγγιση...)
6) Τι ανοχές υπάρχουν? Δηλαδή αν μετρήσω +/- 0,5 Ohm είναι αποδεκτό αυτό ή όχι?

Καπετάνιε, μπορεί να είμαι και λίγο ως πολύ off topic, αλλά η κουβέντα εκεί μας πήγε... Αν νομίζεις ότι πρέπει να ανοίξουμε κουβέντα σε άλλη κατηγορία, you are free to transfer us to another dimension! :)

Αυτά τα ολίγα... :D

Για το [5]: Φυσικά και δεν επιστρέψαμε το καλώδιο. Το καλώδιο υποτίθεται ότι είναι για να συνεργάζεται με φορτίο 75Ω κι όχι ότι είναι 75Ω το ίδιο! Το ζητούμενο είναι το σήμα να μην ανακλάται πίσω στο καλώδιο δημιουργώντας ψευδή 0 και 1.

Αγαπητε Μαγγελανε , δεν προτιθεμαι να συνεχισω την οποια αντιπαραθεση πλεον . Ομως δε θεωρεις χρησιμο , σε καθε κατηγορια να αναπτυσσονται τα θεματα που αφορουν την κατηγορια ;;;
Με την προυπαρχουσα λογικη , μπορει καποιος να ξεκινησει κουβεντα για ψηφιακο των 1000 ευρω στην κατηγορια Hi-Fi και να λοιδωρει οσους χασκουν με το στομα ανοιχτο και ρωτανε γιατι τετοια τιμη !!
Βρισκετε παραλογη την απαιτηση για αναπτυξη θεματων σχετικες με τις κατηγοριες στις οποιες τιθενται ;;;;
Μηπως θα επρεπε να μεταφερθει σε αλλη κατηγορια το παρον θεμα ;;;

Re: Απάντηση: Προταση για ψηφιακο καλωδιο S/PDIF

Αγαπητε Μαγγελανε , δεν προτιθεμαι να συνεχισω την οποια αντιπαραθεση πλεον . Ομως δε θεωρεις χρησιμο , σε καθε κατηγορια να αναπτυσσονται τα θεματα που αφορουν την κατηγορια ;;;
Με την προυπαρχουσα λογικη , μπορει καποιος να ξεκινησει κουβεντα για ψηφιακο των 1000 ευρω στην κατηγορια Hi-Fi και να λοιδωρει οσους χασκουν με το στομα ανοιχτο και ρωτανε γιατι τετοια τιμη !!
Βρισκετε παραλογη την απαιτηση για αναπτυξη θεματων σχετικες με τις κατηγοριες στις οποιες τιθενται ;;;;

Δεν ζητήθηκε από εσένα και τον tsip να πάψετε να κουβεντιάζετε
επί του θέματος,Μαρίνο.

Σας ζητήθηκε να σταματήσουν οι ανούσιες αντεκλήσεις που δεν βγάζουν πουθενά.

Για το [5]: Φυσικά και δεν επιστρέψαμε το καλώδιο. Το καλώδιο υποτίθεται ότι είναι για να συνεργάζεται με φορτίο 75Ω κι όχι ότι είναι 75Ω το ίδιο! Το ζητούμενο είναι το σήμα να μην ανακλάται πίσω στο καλώδιο δημιουργώντας ψευδή 0 και 1.

Σ' ευχαριστώ για τη διευκρίνηση In() !
Κατά συνέπεια οι ερωτήσεις 5 και 6 είναι άκυρες!

Συγνώμη για την ασχετοσύνη, αλλά που θα πάει, θα μάθω κι εγώ! :)

Βασικά, οι ερωτήσεις ήταν ένας γρήγορος "μπούσουλας" με βάση τα όσα είχαν υποστηριχτεί στο thread για να μπορέσουμε να βρούμε μια άκρη...
Αν κάποιος θέλει να προσθέσει κάτι μπορεί ελεύθερα να το κάνει, έτσι?

1) Υπάρχουν προδιαγραφές για τα ψηφιακά καλώδια?

Φυσικα, οπως και για ολα τα καλωδια. Απλα στα ψηφιακα λογω εμπεδησης 75 Ohm ειναι λιγο πιο διακριτα τα πραγματα

Καλώδια για τερματισμό 75Ω είναι τα:
RG-59/U
RG-6/U
RG-6/UQ
RG-7
RG-11/U
RG-179/U
Ακόμα και τα U (=unshielded) έχουν μία θωράκιση. Aν θέλεις τέσσερεις πήγαινε στο RG-6/UQ. Αν θες να έχεις ελάχιστες απώλειες ακόμα και αν τραβήξεις υπόγεια κουλούρα γύρω στο οικοδομικό τετράγωνο βάλε RG-11/U.
Το θέμα όμως είναι ότι -αντίθετα με τα αναλογικά interconnect- στα ψηφιακά υπάρχουν τεχνικές προδιαγραφές. Στο σπίτι χρησιμοποιώ RG-59/U της Kimber, αλλά ακόμα και αν θεωρείται χαιφιντελάδικο, έχει την πιστοποίηση.

Συμπληρωματικά.

The RG designation stands for Radio Guide, the U designation stands for Universal.

πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/Coaxial_cable

2) Τις αποδέχονται όλοι οι κατασκευαστές?

Δεν ειναι κατι που μπορουν να κανουν και αλλιως, δεν ειναι στο χερι τους. Δεν εχει καν σχεση με τη γνωστη κολοκυθοπιτα...

3) Γιατί αν συμβαίνουν τα παραπάνω κάποιοι κατασκευαστές δεν τις αναφέρουν? Μήπως κινούνται over and above?

Γιατι , ΙΜΗΟ και μονο, ειτε το θεωρουν δεδομενο (που ειναι και το φυσιολογικοτερο) ειτε κανουν μαγεια μαγκανεια κλπ.

4) Τι γίνεται με τα 75Ω και τα βύσματα? (ερώτηση Lemarchant)

ΙΜΗΟ παλι, δεν υπαρχουν RCA 75 Οhm. Αν καποιος θελει να εχει καλωδιο true 75 Ohm πρεπει να παει σε BNC των 75 Ohm (γιατι υπαρχουν και των 50) ειτε σε αλλες λυσεις οπως καποια που χρησιμοποιουνται σε τηλ/νιες. Απλα τα μετρα που χρησιμοποιουνται για home audio ειναι πολυ λιγα (συνηθως) και γιαυτο και τα ψευδο-75 Οhm βυσματα κανουν δουλια. Υποθετω δε, οτι σε καλωδια κοντα στο μετρο και τα απλα RCA μια χαρα θα κανουν δουλια (και θα ηταν και ενα πολυ ωραιο τεστ που θα μπορουσε να κανει καποιος).

5) Αλήθεια, έχετε μετρήσει όλοι την Ωμική αντίσταση των ψηφιακών που κατέχετε? Οι αντιπρόσωποι έχουν κάνει το ίδιο (δειγματοληπτικά) στα καλώδια που διαθέτουν (αν και δε φέρουν εκείνοι την ευθύνη των προδιαγραφών του καλωδίου)?

Δεν μπορουμε να μετρησουμε τα καλωδια αυτα, τουλαχιστον με τα οργανα που εχουμε σε ενα μεσο σπιτι ή εχει ενας μεσος αντιπροσωπος (ασε που δεν ειναι και δουλια του να τα μετραει). Δεν ειναι ωμικη αντισταση τα 75 Ohm αλλα μιγαδικη, ειναι η συνολικη εμπεδηση της συνδεσης.

Συντομα το AV Mentor θα εχει τεστ ψηφιακων καλωδιων με μεγαλο ευρος τιμων (απο πολυ χαμηλη εως πολυ υψηλη τιμη) . www.avmentor.gr

:SFGSFGSF:

Υπάρχουν προδιαγραφές για τα ψηφιακά καλώδια?
Δεν υπάρχουν ψηφιακά καλώδια (ούτε αναλογικά). Τα καλώδια είναι φορείς ενός Η//Μ πεδίου που μεταφέρει ενέργεια ή / και πληροφορία. Κάθε καλώδιο οφείλει να έχει προδιαγραφές (και συνήθως έχει).

Τις αποδέχονται όλοι οι κατασκευαστές?
Υποχρεωτικά, αλλιώς δεν είναι εμπορεύσιμα, τουλάχιστον με τα νόμιμα μέσα της αγοράς.

Γιατί αν συμβαίνουν τα παραπάνω κάποιοι κατασκευαστές δεν τις αναφέρουν?
Ίσως δεν είναι κατασκευαστές καλωδίων, αλλά εφαρμοστές υλικών (λίγα μέτρα καλώδιο και δυο βύσματα είναι η συνήθης πρακτική). Λίγοι κατασκευάζουν το δικό τους καλώδιο ή το παραγγέλλουν με συγκεκριμένες προδιαγραφές σε άλλο (συνήθως μεγάλο) κατασκευαστή. Σε τέτοιες περιπτώσεις το κόστος είναι συνήθως υψηλό και οι προδιαγραφές αναφέρονται ώστε να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό.

Μήπως κινούνται over and above?
Κατά τη γνώμη μου αρκετοί ξεφεύγουν τόσο θεωρητικά όσο και εμπορικά.

Τι γίνεται με τα 75Ω και τα βύσματα? (ερώτηση Lemarchant)
Υπάρχουν τα κατάλληλα BNC 75 ohm σε διάφορες ποιότητες. Τα RCA τα καταφέρνουν και δεν δημιουργούν πρόβλημα τουλάχιστον σε χαμηλό ρυθμό ροής δεδομένων σε πρωτόκολλο spdif. Όμως δεν είναι 75 ohm (με βάση τις διαστάσεις και τα τυπικά διηλεκτρικά μάλλον έχουν χαρακτηριστική αντίσταση περίπου 25 ohm, με σημαντικές διακυμάνσεις). Σε απαιτητικές εφαρμογές δεν έχουν θέση.

Αλήθεια, έχετε μετρήσει όλοι την Ωμική αντίσταση των ψηφιακών που κατέχετε?
Εγώ τώρα στα γεράματα, με ένα TDR (time domain reflectometry).

Οι αντιπρόσωποι έχουν κάνει το ίδιο (δειγματοληπτικά) στα καλώδια που διαθέτουν (αν και δε φέρουν εκείνοι την ευθύνη των προδιαγραφών του καλωδίου)?
Δεν νομίζω και κατά τη γνώμη μου δε χρειάζεται.

Αν Ναι, τι μετρήσεις λάβατε? 75Ω δαγκωτά? Αν όχι, πήγατε πίσω το καλώδιο?
Μικρές διακυμάνσεις της τάξης του 0,1 – 2%. Η σοβαρές εκπλήξεις έρχονται από την εφαρμογή των BNC. Εκεί φαίνεται η ποιότητα. Υπάρχουν βύσματα που εισάγουν μεγάλες διακυμάνσεις στο τερματισμό, με τη παραμικρή κίνηση. (προτείνω τα πρεσαριστά βύσματα). Αλλιώς η σταθερά ανάκλασης (reflection coefficient) μεταβάλλεται έντονα.

Αν Όχι, εμπιστεύεστε τόσο πολύ τους κατασκευαστές ή σας ενδιαφέρει μόνο πως ακούγεται το καλώδιο στα αφτιά σας κ καθόλου οι προδιαγραφές ή τα Ω?
Όσες φορές <<άκουσα καλώδια>> το πρόβλημα δεν ήταν στο τερματισμό ή τη ποιότητα αλλά σε πολύ πιο απλά και ύπουλα πράγματα. Τα συχνότερα αφορούσαν γαλβανικές συνδέσεις. Για παράδειγμα πρόσφατα υπήρχε ένας διαλείπων θόρυβος στη κάρτα ήχου. Τελικά βρήκα πως η αιτία ήταν το διακοπτικό τροφοδοτικό του φορητού μου υπολογιστή.
Ο θόρυβος υπήρχε μόνο όταν το τροφοδοτικό δεν είχε φορτίο (π.χ πλήρως φορτισμένες μπαταρίες, μειωμένη λειτουργία επεξεργαστή κτλ). Τελικά απομόνωση το πρόβλημα με λειτουργία από τη μπαταρία ή με φορτίο στο τροφοδοτικό (τουλάχιστον μέχρι να το αλλάξω).

Τι ανοχές υπάρχουν? Δηλαδή αν μετρήσω +/- 0,5 Ohm είναι αποδεκτό αυτό ή όχι?
Απόλυτα αποδεκτό, η γεωμετρία των BNC μπορεί να εισάγει μεγαλύτερο σφάλμα, ενώ τα περισσότερα απλά καλώδια δίνουν αποκλίσεις 2 έως 3%.