επιτρέψτε μου να παρατηρήσω ότι
α) το να προτείνει κάποιος κάτι για το οποίο έχει διαβάσει κάπου κάτι ή επειδή είναι κάποιο μοντέλο κάποιας σειράς ή κάποιας σειράς αντίστοιχης που μοιάζει με κάποια άλλη είναι εντελώς αδόκιμο (η πιό αθώα λέξη που χρησιμοποιώ), εκτός αν θέλουμε ....γενικώς να συζητάμε.
β) το να ρωτάει κάποιος "το έχεις ακούσει" οδηγεί επίσης σε αδόκιμα συμπεράσματα καθώς, εάν το έχει δοκιμάσει θα το έχει δοκιμάσει προφανώς κάτω από διαφορετικές συνθήκες από κάθε άποψη.
συνεπώς.....
κουβέντα να γίνεται.
imho....
Φίλε Supersonic,
δε βρίσκω καθόλου κακό να προτείνουμε οποιοδήποτε μηχάνημα ή καλώδιο, αν νομίζουμε ότι αυτό πληροί αυτά που ζητάει ο εκάστοτε συμφορουμίτης.
Η πρόταση -δόξα τω Θεό σε αυτό το φόρουμ το γνωρίζουμε όλοι- είναι πρόταση προς περαιτέρω διερεύνηση και ακρόαση και όχι πρόταση αγοράς στα τυφλά!
Και η ερώτησή μου αν ο φίλος geopolitis το έχει ακούσει, έγινε για να καταλάβω αν έχει ίδια γνώμη για το καλώδιο, ή απλά έχει διαβάσει γι' αυτό.
Ο άνθρωπος μου είπε τη γνώμη του και μάλιστα πολύ εμπεριστατωμένα. Δε μου έκρυψε κάτι, μου είπε ότι έχει το προηγούμενο καλώδιο του ίδιου κατασκευαστή και είναι ευχαριστημένος και τον ευχαριστώ πολύ γι'αυτό!
Αν θελήσω να το ψάξω περισσότερο, γνωρίζω πως θα το κάνω και επίσης αν αποφασίσω να το αγοράσω, χωρίς να μπορέσω να το ακούσω, τότε θα έχω πάρει εγώ το ρίσκο της αγοράς και όχι αυτός που μου είπε μια πρόταση προς διερεύνηση.
Μια που έρχεται κ η Μεγάλη εβδομάδα...
...θα έλεγα ότι για έναν ανεξήγητο λόγο, υπάρχει πολύ ένταση γύρω από ένα θέμα που μάλλον έχει ενδιαφέρον και θα έπρεπε να το συζητήσουμε κόσμια και χαλαρά, χωρίς αντεγκλήσεις και κόντρες...
Αφού δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, ας προσθέσουμε όλοι τις γνώσεις μας για να καταλάβουμε τα εξής αναπάντητα μέχρι τώρα:
1) Υπάρχουν προδιαγραφές για τα ψηφιακά καλώδια?
2) Τις αποδέχονται όλοι οι κατασκευαστές?
3) Γιατί αν συμβαίνουν τα παραπάνω κάποιοι κατασκευαστές δεν τις αναφέρουν? Μήπως κινούνται over and above?
4) Τι γίνεται με τα 75Ω και τα βύσματα? (ερώτηση Lemarchant)
5) Αλήθεια, έχετε μετρήσει όλοι την Ωμική αντίσταση των ψηφιακών που κατέχετε? Οι αντιπρόσωποι έχουν κάνει το ίδιο (δειγματοληπτικά) στα καλώδια που διαθέτουν (αν και δε φέρουν εκείνοι την ευθύνη των προδιαγραφών του καλωδίου)?
α) Αν Ναι, τι μετρήσεις λάβατε? 75Ω δαγκωτά? Αν όχι, πήγατε πίσω το καλώδιο?
β) Αν Όχι, εμπιστεύεστε τόσο πολύ τους κατασκευαστές ή σας ενδιαφέρει μόνο πως ακούγεται το καλώδιο στα αφτιά σας κ καθόλου οι προδιαγραφές ή τα Ω?
(Στις πιο πάνω ερωτήσεις δεν υπάρχει σωστή απάντηση... Αυτός που δίνει σημασία σε προδιαγραφές μάλλον θα απαντήσει Ναι. Αυτός που δίνει σημασία στις κριτικές και στα αφτιά του, θα απαντήσει Όχι. Πάντως σε τεστ καλωδίων, δε θυμάμαι να αναφέρει ο δοκιμαστής τις προδιαγραφές του καλωδίου ή να επιβεβαιώνει την Ωμική του αντίσταση. Δεν ορκίζομαι κιόλας βεβαίως... Ωσονούπω θα βγει στον αέρα και σχετικό τεστ από τον Δημήτρη Σταματάκο, οπότε θα δούμε και από εκεί την προσέγγιση...)
6) Τι ανοχές υπάρχουν? Δηλαδή αν μετρήσω +/- 0,5 Ohm είναι αποδεκτό αυτό ή όχι?
Καπετάνιε, μπορεί να είμαι και λίγο ως πολύ off topic, αλλά η κουβέντα εκεί μας πήγε... Αν νομίζεις ότι πρέπει να ανοίξουμε κουβέντα σε άλλη κατηγορία, you are free to transfer us to another dimension!
Αυτά τα ολίγα...