Πρώτες εντυπώσεις Sony VW-60

Απάντηση: Re: Πρώτες εντυπώσεις Sony VW-60

Μπαμπη,Γιαννη και Τακη,πρεπει να πω οτι αυτο το θεμα με εχει προβληματισει αρκετα.Ειδικα αυτο που μου ειπε ο Μπαμπης.Η δικη μου εμπειρια ειναι καπως αναποδη.
Τα μετρια ας τα πουμε δισκακια,εχουν συνηθως απο την εγγραφη τους κακο μαυρο και κοντραστ ,ειναι "ξεπλυμενα".Λογικα θελει οσο το δυνατον καλυτερο μαυρο και κοντραστ για να τα δεις αξιοπρεπως.Επισης,ειναι σχετικα θολα οποτε μια εξισου 'σοφτ" εικονα θα το σκοτωσει χειροτερα.Κανονικα ,συμφωνα με τη λογικη θα θες πολυ καλη ευκρινεια και εξαιρετικο κονραστ ωστοσο δεν ειναι και σιγουρα ετσι τα πραγματα.:chinscratch:

Δημητρη, απο την δικη μου εμπειρια, υπαρχουν πολλων ειδων κακα δισκακια:
-Αυτα με λαθος στην κωδικοποιηση του black level =κακο μαυρο.Σωστα λες, οτι σε αυτα, οσο καλυτερο μαυρο εχει ο προβολεας, τοσο καλυτερη θα ειναι η εικονα
-Αυτα που εχουν λαθος κωδικοποιηση στο χρωμα: Εδω δεν σωζεσαι οτι και να εχεις (ευτυχως αυτα ειναι σπανιο φαινομενο)
-Αυτα που εχουν μειωμενη ευκρινεια λογω κακου transfer.Και εδω εχεις δικιο, οσο πιο "καθαρος" ειναι ο προβολεας, τοσο περισσοτερο θα "βγει" η οποια λεπτομερεια υπαρχει στο δισκακι ΑΛΛΑ....
-...το πιο συνηθες ελλατωμα ενος κακογραμμενου δισκου ειναι τα διαφορα compression και macroblocking artifacts και ο πασης φυσεως "θορυβος" της εικονας. Σε αυτη λοιπον την περιπτωση, ενας ευκρινης προβολεας, θα τα βγαλει ολα "φορα-παρτιδα" ενω ενας λιγοτερο ευκρινης θα τα "κρυψει" και επομενως θα προβαλλει μια εικονα χωρις να φαινονται ή να τονιζονται τα ενοχλητικα artifacts! Αυτο θεωρω οτι γινοταν στον Ruby/Pearl και πιστευω οτι δεν θα ισχυει πλεον για τον 60ρη οπως και δεν ισχυει για τον JVC.
Προσωπικα προτιμω το προβολικο μου μεσο να αποδιδει το υλικο οσο πιο καθαρα γινεται ακομα και αν σημαινει οτι οι ατελειες της εικονας θα φαινονται απο "χιλιομετρα"..
Γι'αυτο απο τοτε που πηρα τον JVC δεν εχω ξαναδει Standard definition!:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Πρώτες εντυπώσεις Sony VW-60

-...το πιο συνηθες ελλατωμα ενος κακογραμμενου δισκου ειναι τα διαφορα compression και macroblocking artifacts και ο πασης φυσεως "θορυβος" της εικονας.

ναι μαλλον ετσι ειναι.........

Γι'αυτο απο τοτε που πηρα τον JVC δεν εχω ξαναδει Standard definition!:ernaehrung004:

more power to you!!!!!!!!!!

μακαρι να μπορουσα να το κανω κιεγω....δυστυχως τα θεματα που μ'ενδιαφερουν εμενα θα υπαρχουν σε HD ισως (ναμαστε αισιοδοξοι)σε 5 χρονια!!!!!!!!!!!!-bye-

Κακά τα ψέματα. Ο μέσος χρήστης θα πάει στο video club και θα νοικιάσει 2 – 3 ταινίες την εβδομάδα σε dvd . Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει έναν προβολέα η μια TV με κακή ευκρίνεια έτσι ώστε να μην βλέπει τις ατέλειες της ταινίας . Με την λογική αυτή δεν πρέπει να παίρνουμε αμάξι με επιδόσεις αφού κατά 95% θα το κυκλοφορούμε στην πόλη και ακόμα και στην εθνική το όριο ταχύτητας αλλά και η κατασκευή των δρόμων δεν το επιτρέπουν να αποδώσει τις επιδόσεις του .
Ποιος δεν θα ήθελε να έχει μια Ferrari η έστω κα μια BMV . Το θέμα είναι μέχρι που αντέχει η τσέπη μας . Αν λοιπόν αντέχει πάμε κατευθείαν στο καλύτερο χωρίς συμβιβασμούς είτε αυτό λέγετε αυτοκίνητο είτε προβολέας. Φυσικά όλα αυτά με την προϋπόθεση να χρησιμοποιούμε το μέσο ( να βλέπουμε ταινίες ) και όχι γιατί θέλουμε να ξεχωρίσουμε αγοράζοντας το ακριβότερο και το καλύτερο και μετά να το τρώει η σκόνη .
Αλά νομίζω ότι έχουμε απομακρυνθεί πολύ απ το θέμα μας .

Re: Απάντηση: Πρώτες εντυπώσεις Sony VW-60

Κακά τα ψέματα. Ο μέσος χρήστης θα πάει στο video club και θα νοικιάσει 2 – 3 ταινίες την εβδομάδα σε dvd . Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει έναν προβολέα η μια TV με κακή ευκρίνεια έτσι ώστε να μην βλέπει τις ατέλειες της ταινίας . Με την λογική αυτή δεν πρέπει να παίρνουμε αμάξι με επιδόσεις αφού κατά 95% θα το κυκλοφορούμε στην πόλη και ακόμα και στην εθνική το όριο ταχύτητας αλλά και η κατασκευή των δρόμων δεν το επιτρέπουν να αποδώσει τις επιδόσεις του .
Ποιος δεν θα ήθελε να έχει μια Ferrari η έστω κα μια BMV . Το θέμα είναι μέχρι που αντέχει η τσέπη μας . Αν λοιπόν αντέχει πάμε κατευθείαν στο καλύτερο χωρίς συμβιβασμούς είτε αυτό λέγετε αυτοκίνητο είτε προβολέας. Φυσικά όλα αυτά με την προϋπόθεση να χρησιμοποιούμε το μέσο ( να βλέπουμε ταινίες ) και όχι γιατί θέλουμε να ξεχωρίσουμε αγοράζοντας το ακριβότερο και το καλύτερο και μετά να το τρώει η σκόνη .
Αλά νομίζω ότι έχουμε απομακρυνθεί πολύ απ το θέμα μας .

Κωστα,το ερωτημα που εθεσα ηταν,στους ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ προβολεις θα με ενδιεφερε να ξερω ως ΕΠΙΠΛΕΟΝ παραμετρο ποιος μπορει να αποδωσει καλυτερα μια μετρια εγγραφη.Δεν ειναι εκτος θεματος αυτο.

Ως το παραδειγμα που εθεσες για τα αυτοκινητα,διαφωνω καθετα:flipout:,η χρηση παιζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρολο στην επιλογη αυτικινητου,αλλα αυτη η κουβεντα ανηκει σε αλλη κατηγορια. -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρώτες εντυπώσεις Sony VW-60

Κωστα,το ερωτημα που εθεσα ηταν,στους ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ προβολεις θα με ενδιεφερε να ξερω ως ΕΠΙΠΛΕΟΝ παραμετρο ποιος μπορει να αποδωσει καλυτερα μια μετρια εγγραφη.Δεν ειναι εκτος θεματος αυτο.

. -bye-

Βρε συ δεν είπα για σένα ότι ξέφυγες απ το θέμα . Για μένα τα έλεγα -bye-

Λίγο καθυστερημένα αλλά θα προσπαθήσω και εγώ να μεταφέρω την ταπεινή μου άποψη, αν και κατά μεγάλο βαθμό καλύφθηκε από τους φίλους και 'τρελαμένους' που παρευρέθηκαν στο εξαιρετικό panic room του Γίγα!:music-smiley-005:

Κατά αρχήν είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε 2 από τα καλύτερα προβολικά που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά και μάλιστα σε ταυτόχρονη θέαση με τις ίδιες ακριβώς συνθήκες. Αυτό όπως και να το κάνουμε είναι μία μοναδική εμπειρία.

Ευχαριστούμε λοιπόν τον Τάσο για τον χώρο και τον φίλο nectar για την παραχώρηση του νέου του προβολέα που είναι σίγουρο ότι θα χαρεί για πολύ πολύ καιρό.

Θα ξεκινήσω αναφέροντας ότι τα screenshots δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτό που είδαμε. Και εκτός από τις συνήθεις διαφοροποιήσεις σε απεικόνιση, και στις 2 περιπτώσεις το μαύρο στις photo είναι πίσα… Οπότε οποιαδήποτε διαφορά σε 3D και μικρής διαφοράς στο μαύρο έχει χαθεί.

Βέβαια για να μην παρεξηγηθώ κιόλας θα σας πω ότι ο 60άρης απλά ζωγράφιζε στα μαύρα. Περίμενα να δω κάτι καλύτερο από τον 50άρη αλλά όχι τόσο καλύτερο!

Ο Sony είναι ότι καλύτερο έχω δει σε απεικόνιση μαύρου και σε απόσταση αναπνοής πίσω από τον JVC. Στο μόνο σημείο που υστερεί σε αυτόν τον τομέα είναι η διαφορά δυναμικής, όπου σε κάποια σημεία πιο flat δεν είναι διακριτή και μόνο σε περιοχές με πληθώρα διαβαθμίσεων μεσαίας και λευκών θα παρατηρήσει κάποιος ‛αδυναμίες’.
Σε αυτό το σημείο όμως θα παρατηρήσω ότι ο χώρος του Τάσου σε αυτή την περίπτωση ωφελούσε τον 60άρη και μείωνε τη διαφορά έναντι του JVC.

Συνεχίζοντας θα αναφέρω ότι ο Sony σε κάποια σημεία εμφάνιζε περισσότερο θόρυβο και αγριάδα και αυτό μάλλον οφείλεται στην ολοκαίνουργια λάμπα του.
Όσον αφορά το sharpness θα είμαι λίγο αρνητικός έναντι του 60άρη. Όμως μόνο λίγο διότι όπως ανέφερα είχαμε ένα μηχάνημα με 0 ώρες ‛στρωσίματος’ και μια λάμπα στα forte της. Αρνητικός γιατί σε κάποιες σκηνές παρατήρησα έναν υπερσχεδιασμό που μου θύμιζε έντονο και πουσαρισμένο sharpness παρά το γεγονός ότι ο Μανώλης το είχε ήδη κατεβάσει 2 – 3 μονάδες κάτω από τα default settings του. Οι λοιποί φίλοι βέβαια δεν ανέφεραν κάτι για αυτό, που σημαίνει ότι δεν τους ενόχλησε, άρα μπορεί εγώ να είμαι πολύ σχολαστικός σε αυτό το κομμάτι…

Κίνηση? Καμία απολύτως διαφορά… Πολύ καλή και στους 2.

Χρώματα? Εδώ έχουμε ένα μικρό θέμα.
Ο Sony ήταν γενικά πιο ισορροπημένος και πιο ‛γεμάτος’! Το υψηλό κοντράστ του JVC και η δυναμική διαχείριση του φωτός τον έκαναν να φαίνεται λίγο ‛ελλιπής’ σε φωτεινές περιοχές με έντονες χρωματικές διαβαθμίσεις, σημείο όπου ο Sony ζωγράφιζε και μόνο έναντι αυτού και σε ταυτόχρονη θέαση θα παρατηρούσαμε αυτή τη διαφορά.
Γενικά πάντως μου άρεσε περισσότερο ο Sony χρωματικά και φυσικά με δεδομένο ότι μπορεί να ρυθμιστεί καλύτερα.

Overall? Ένα 80% των υποψήφιων αγοραστών βλέποντας τους 2 προβολείς ξεχωριστά θα προτιμούσαν τον JVC λόγω εντυπωσιασμού.
Αν όμως τους έβλεπαν ταυτόχρονα θα λάμβαναν σοβαρά υπόψη την τιμή τους, οπότε μάλλον θα κατέληγαν στον 60άρη έστω και για αυτή τη μικρή διαφορά.

Τώρα το υπόλοιπο μικρό ποσοστό των ‛τρελαμένων’ μετά από αρκετή μελέτη και εξονυχιστικό έλεγχο, θα αποφάσιζαν σύμφωνα με το προσωπικό τους γούστο και τον τομέα που δίνουν περισσότερη έμφαση και σημασία.

Τα 2 μοναδικά στοιχεία που κάνουν αυτούς τους 2 προβολείς να διαφέρουν, είναι το χρώμα που υπερτερεί λίγο ο Sony και η δυναμική διαχείριση του φωτός και το κορυφαίο on/off contrast του JVC που υπερτερεί έναντι του Sony. Σε όλους τους υπόλοιπους τομείς και τα 2 μηχανήματα απλά γράφουν ανεξίτηλες εικόνες στο πανί.

Αν με ρωτούσατε τι θα αγόραζα εγώ προσωπικά αυτή τη στιγμή, λαμβάνοντας υπόψη ότι προβάλω σε έναν χώρο σαλονιού με μη ελεγχόμενο φωτισμό, θα προτιμούσα τον JVC.
Παρόλα αυτά, εάν ήμουν οριακά στο budget του Sony δεν ξέρω αν θα ‛ζοριζόμουν’ ακόμη παραπάνω για να αποκτήσω τον JVC!

Αν με ρωτούσατε πως θα επιθυμούσα να ήταν ο προβολέας που θα με συντρόφευε για πολλά πολλά χρόνια, τότε θα σας έλεγα ότι θα ήθελα να είχε το δυναμικό contrast του JVC, τη smooth εικόνα του 60άρη και τα χρώματα του Ruby… ζητάω πολλά?:award:

Αυτά τα ολίγα… και καλορίζικα σε όποιον απέκτησε τον Sony ή θα τον αποκτήσει σύντομα.

Re: Απάντηση: Πρώτες εντυπώσεις Sony VW-60

Ως το παραδειγμα που εθεσες για τα αυτοκινητα,διαφωνω καθετα:flipout:,η χρηση παιζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρολο στην επιλογη αυτικινητου,αλλα αυτη η κουβεντα ανηκει σε αλλη κατηγορια. -bye-

Φίλε Δημήτρη επιλεκτικά και οι 2 προβολείς θα αναπαράγουν πολύ καλά τα απλά DVD οποιασδήποτε μορφής και εγγραφής εξαιτίας της κορυφαίας απόδοσης του μαύρου που τους χαρακτηρίζει. Ίσως ο JVC να έχει ένα μικρό προβάδισμα εξαιτίας της δυναμικής διαχείρισης όπου θα βοηθούσε τις κακές εγγραφές να γράψουν λίγο καλύτερα...

Προσωπική μου άποψη βέβαια...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρώτες εντυπώσεις Sony VW-60

Eσυ που λουφαρες ρε ??

Εχουμε που εχουμε λιγα ματακια της προκοπης αμα την κανετε με ελαφρα πηδηματακια κι απ'τα συγκριτικα τι θα κανουμε εμεις......

Με τον Manuti θα την βγαλουμε ???

Eγω ? Σπιτ !! :ernaehrung004:

Με βρήκατε στις καλές μου σήμερα..
Γιατί INFOCUS;
Όσο καλή σύγκλιση και εάν έχει ένας LCDSXRDδεν μπορεί να πιάσει αυτό του dlp. Από την άλλη όμως οι ποιο πάνω τεχνολογίες έχουν καλύτερο fillfactor. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν οι DLP να πιάσουν το on/offcontrastούτε του JVCαλλά ούτε και του SONY. Από την άλλη έχουν καλύτερο AnsiContrastκαλύτερη ομοιομορφία εικόνας σε όλα σχεδόν τα IREλιγότερους κινδύνους από σκόνες και λοιπά. Μάλιστα ο 82 με την ίριδα να μεταβάλετε μπορείς πλέον να περιορίσεις το φως που όλοι παλιά το είχαμε υπογραμμίσει σαν μειονέκτημα του. (μέχρι και τον IN76). Για το RBEδεν μπορώ να πω ότι με ενοχλεί ιδιαίτερα οπότε για μένα δεν αποτελεί μειονέκτημα η απόκτηση τέτοιας τεχνολογίας προβολέα.

Ενας λογος παραπανω που το πρωτο πραγμα που επρεπε να γινει ηταν η διορθωση του pixel adjust -bye-.
Οσον αφορα την ομοιομορφια, εχουμε δει σε dlp να εχουν ανομοιομορφη φωτεινοτητα που οφειλεται σε οχι καλες ιριδες .;)

Καλά, άστα αυτά... Πές την αλήθεια... Καλιμπρέϊτορ είσαι...
Ένα DLP το ξεπετάμε σε 15-20 λεπτάκια... Τα άλλα πρέπει να βγάλει ο κώλος μας ζουμί για να "έρθουνε".
icon10.gif

Το αν μπορεί ή δεν μπορεί το είδαμε στο συγκριτικό με τον Sharp 21000 που κατά τα λεγόμενά σου είναι καλίτερο μηχάνημα από τον 82.
Όσο για τις ανομοιομορφίες και τα υπόλοιπα αυτά ακόμα και στα πετερνάκια δυσκολεύεσαι να τα διακρίνεις, μην υπερβάλουμε τώρα.
Όταν οι DLP αποκτήσουν native contrast 12,000:1 καί πάνω τα ξανασυζητάμε Μανώλη... Μέχρι τότε... μόνο ηλιόλουστα κλιπάκια HD....

Τελικα εισαι πιο φανατικος απ'οτι νομιζα :grinning-smiley-043

Ναί, με την ίριδα στο τριάντα κάτι ζωγραφίζει στα υποφωτισμένα, με την ίριδα στο 60 ζωγραφίζει στα συνεφιασμένα και με την ίριδα στο 100 ζωγραφίζει στη λιακάδα...
icon10.gif

Λάθος έκανα προηγουμένως, για να δούμε μιά ταινία δεν χρέιαζόμαστε 2 μνήμες, 4 χρειαζόμαστε.
icon12.gif

Προφανώς ρε Μανώλη και το ξέρω, σοβαρά μιλάς τώρα; Δεν καταλαβαίνεις πότε κάνουμε πλάκα;
Μάλλον όταν δέχεσαι "συντονισμένη επίθεση" χάνεις το χιούμορ σου... -bye-

Και μετα παραπονιεστε που δεν γραφει :flipout::flipout:, Εμ θελουμε να γραφει τη γνωμη του, εμ να γραφει κι οτι θελουμε να ακουσουμε -bye-

1.επειδη τα περισσοτερα σπιτια δεν ειναι σαν το dedicated room του Αvclub και με δεδομενο οτι στα περισσοτερα απ αυτα(σπιτια) τοιχοι και περιβαλλον ειναι πιο ανοικτοχρωμα και φωτεινα ο Sony μιας και μιλαμε για αυτον αντιμετωπιζει ευκολα αυτες τις καταστασεις?

2. η τιμη λαμπας του ποια ειναι και ποια του ανταγωνισμου?

3 τιμη αγορας σε σχεση ας πουμε με Dila ειναι ηδη 500 ευρω περιπου φτηνοτερη που ισουται με ενα PS3 (λεω εγω)

Και μετα παραπονιεστε που δεν γραφει :flipout::flipout:, Εμ θελουμε να γραφει τη γνωμη του, εμ να γραφει κι οτι θελουμε να ακουσουμε -bye-

Κανένας δεν υποχρέωσε κανέναν να γράφει καθ' υπόδειξη, ο καθένας λέει την άποψή του.
Κι απ' ότι ξέρω ούτε ο Μανώλης έθεσε βέτο οτι "Αν θέλετε να γράφω απαγορεύονται οι διαφορετικές απόψεις".

1.επειδη τα περισσοτερα σπιτια δεν ειναι σαν το dedicated room του Αvclub και με δεδομενο οτι στα περισσοτερα απ αυτα(σπιτια) τοιχοι και περιβαλλον ειναι πιο ανοικτοχρωμα και φωτεινα ο Sony μιας και μιλαμε για αυτον αντιμετωπιζει ευκολα αυτες τις καταστασεις?

2. η τιμη λαμπας του ποια ειναι και ποια του ανταγωνισμου?

3 τιμη αγορας σε σχεση ας πουμε με Dila ειναι ηδη 500 ευρω περιπου φτηνοτερη που ισουται με ενα PS3 (λεω εγω)

1. Το σπίτι μου δεν είναι σπηλιά, και έχει άσπρους τοίχους. Χθες είδα την πρώτη μου ταινία και είναι πολύ φωτεινός ο προβολέας. Είχα όμως κλειστά παντζούρια, κλπ (γιατί έτσι μου αρέσει). Αλλά και με λίγο φως έβλεπες άνετα.
2. Νομίζω έχει 400 ευρώ.
3. Σωστή σκέψη...

Κανένας δεν υποχρέωσε κανέναν να γράφει καθ' υπόδειξη, ο καθένας λέει την άποψή του.
Κι απ' ότι ξέρω ούτε ο Μανώλης έθεσε βέτο οτι "Αν θέλετε να γράφω απαγορεύονται οι διαφορετικές απόψεις".

Φαντασου δηλαδη να μην εβαζα και φατσουλες.

1. Το σπίτι μου δεν είναι σπηλιά, και έχει άσπρους τοίχους. Χθες είδα την πρώτη μου ταινία και είναι πολύ φωτεινός ο προβολέας. Είχα όμως κλειστά παντζούρια, κλπ (γιατί έτσι μου αρέσει). Αλλά και με λίγο φως έβλεπες άνετα.
2. Νομίζω έχει 400 ευρώ.
3. Σωστή σκέψη...

Νεκτάριε, πόσες ίντσες είναι η οθόνη σου;