Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Και δεν στήνουμε δικό μας σταθμό να παίζουμε μόνο τέτοια μουσική; :p
Εδώ συζητάμε με κάτι φίλους να φτιάξουμε μπαράκι - καταφύγιο για High Endάδες που τους διώχνουν οι γυναίκες από τα σπίτια τους λόγω αισθητικής! :Banane0:

Είμαι μέσα, θα φέρω σκληρή μουσική σε σκληρούς δίσκους-bye-

Re: Απάντηση: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

ΥΓ: μου αρέσει το νέο σου avatar!!!:worshippy:

Ναι ε; Το πουλάω. Είναι και ετοιμοπαράδοτο! :flipout:

Αχ αυτή η γλυκειά αναμονή... ;) Όσο σκέφτομαι ότι αυτή τη στιγμή παίζουν... Και εγώ δεν είμαι εκεί... :bigcry:

Νασο ευχομαι να τα λιώσεις...(να τα χαρεις οσο πιο πολυ μπορεις)
ΚΑΛΕΣ ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ!

είναι το ATC SCM40...

τα Harbeth δεν τάχω ακούσει-σε σοβαρή ακρόαση-...τα είχα ακούσω-πρόπερσι- σε μια Hiend έκθεση...και μου άρεσαν πολύ...αλλά δεν είμαι αξιόπιστος σε αυτή την περίπτωση...

Καλές ακροάσεις, και με όλα τα CDs.

Να ρωτήσω κάτι τους 2 κατόχους των ATC?Έχουν χαμηλό τα συγκεκριμένα ηχεία?Γιατί είδα ότι στο site τους δίνουν ότι κατεβαίνουν στα 48 Hz κάτι που είναι λίγο ακόμα και για ηχείο βάσης!!Για πείτε μου!Καλοάκουστα!!!

Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Να ρωτήσω κάτι τους 2 κατόχους των ATC?Έχουν χαμηλό τα συγκεκριμένα ηχεία?Γιατί είδα ότι στο site τους δίνουν ότι κατεβαίνουν στα 48 Hz κάτι που είναι λίγο ακόμα και για ηχείο βάσης!!Για πείτε μου!Καλοάκουστα!!!

Καλημέρα φίλτατε!!

το χαμηλό τους είναι ιδιαίτερα καλό!!!!...πιο αναλυτικά θα σου πει ο Μιχάλης που τάχει πλέον...και τ´ακούει!!!

αν και σου απαντήθηκε....και από τον Γιάννη Μιχαηλό και από τον Στέργιο....

η ερώτησή σου θέλει μεγάλη απάντηση από πλευράς ηλεκτροακουστικής..που δεν είμαι σε θέση να σου δώσω...το 48 Ηz από μόνο του δεν λέει τίποτα...σημασία έχει το πως κατεβαίνει...κι αυτό περιγράφεται και από άλλους παράγοντες πχ db...αντίσταση....χώρος...ίσως και άλλους...

αν έχει χρόνο κάποιος ας μας γράψει δύο λογάκια...

Για δικό μας σταθμό ή για το μπαράκι; :p

Εάν δεις την υπογραφή σου, ένα μόνο θα σου πώ έχω 2 πιτσιρίκια μικρά οπότε ας ξεκινήσουμε σταθμό και βλέπουμε για το άλλο.:ernaehrung004:

νασο, να τα ακους παντα με χαμογελο!:Banane0:

χαιρομαι πολυ που βρηκες αυτο που σου εκανε "κλικ"!

και σε ευχαριστω για αυτο το θρεντακι, που ηταν πολυ διαφωτιστικο τοσο για τα ηχεια που κυκλοφορουν οσο και για τους ανθρωπους της αγορας...

-bye-

Λοιπόν...
Κατ'αρχάς σας ευχαριστούμε όλους. :)

Βασικά για ηχείο των 40 (καθαρών) λίτρων έχει ΠΟΛΥ καλό χαμηλό. Και δεν μιλάω μόνο για έκταση και δύναμη αλλά και για λεπτομέρεια, ατάκα, τσαμπουκά! Το χαμηλό του είναι αχρωμάτιστο και το πιό βασικό είναι ότι δεν μπουμάρει, δεν μπερδεύεται. Και μιλάω για ενισχυτή λαμπάτο των 2x50 watt. Αν του δώσεις 300άρι ενισχυτή θα σου κάνει το σπίτι καλοκαιρινό.

Για μένα τα κορυφαία σημεία του ηχείου είναι (με σειρά πρωτεραιότητας και για την κατηγορία τιμής)
1) Οι μεσαίες (ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ)
2) Τα μπάσα (Πάρα πολύ καλά)
3) Τα πρίμα (Aρκετά καλά).

Εάν δεις την υπογραφή σου, ένα μόνο θα σου πώ έχω 2 πιτσιρίκια μικρά οπότε ας ξεκινήσουμε σταθμό και βλέπουμε για το άλλο.:ernaehrung004:

Πρέπει να έχω κρατήσει μία 504 με ανόρθωση δικτύου κάπου... Λες να την ξεθάψω να κάνουμε πρόγραμμα για την πολυκατοικία; :flipout:
Ένας φίλος πάντος σκέφτεται να αγοράσει έναν σταθμό full extra (με άδειες κλπ) αλλά πέφτει λίγο μακρυά... Αν υπάρχει ενδιαφέρον το ψάχνουμε... ;)

Νασο, καλωριζικαααα!!!!! :2thumb22sup:

(φαντάζομαι πως θα ακούγεται ο Γιώργος Μαργαρίτης σε αυτα τα ηχεία :Banane0: )

@ Νάσο
Οι εξωτερικές διαστάσεις τού Ηχείου σου παραπέμπουν σε ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ογκο 69.9 λίτρα περίπου
Αν υποτεθεί οτι το μέσο πάχος υλικού/ξύλου είναι 2.5 εκατοστά τότε αυτόματα πάμε σε ένα ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΙΚΤΟ ογκο κοντά στα 45 λίτρα
Πηγαίνοντας ακόμα παραπέρα , πρέπει να αφαιρεθούν οι dedicated χώροι που είναι τουλάχιστον ένας -αυτός του μεσαίου - και μετα πρέπει να αφαιρεθούν οι χώροι για δεσίματα -τυχόν παγίδες σχεδίασης - χώρος για το Χ - ογκοι μαγνητών -κλπ κλπ
Οπότε πηγαίνουμε κοντά στα 35 λίτρα
Φυσικά είναι αδύνατον να μπορεί ένα 6μισάρι-7άρι (μονάδα χαμηλών) να παίζει σε 35 λίτρα και να αντέχει και ισχύ , οπότε (χωρίς να έχω δεί εσωτερικά κάποιο απο αυτά ή κάποιο σχέδιο ) πιστεύω οτι τα λίτρα που είναι φορτωμένη η μονάδα χαμηλού δέν θα είναι παραπάνω απο 25-28 βία 30
Βέβαια απο οτι φαίνεται η μονάδα είναι δικής τους κατασκευής και θα εχει κίνηση long throw με μακριά ανάρτηση (μάλλον αιωρούμενη αράχνη και το μισό πηνίο μόνιμα εκτός μαγνητικού συστήματος - δηλαδή χαακτηριστικά που βρίσκει κανείς σε καλοσχεδιασμένες μονάδες ) , οπότε σε συνδυασμό με τή κάπως υψηλή Fs και γενικά κάπως υψηλό αλλά πραγματικό 48Hz -6dΒ και το μαγνητικό σύστημα (μοτέρ κλπ) , έχουμε μιά μονάδα που παρά τίς ίντσες της αντέχει ισχύ

Η τελική απόδοση του χαμηλού , είναι ένας συνδυασμός χώρου -ηχείου -οδήγησης .
Το σημαντικό είναι το μέγιστο spl που είναι αρκετά καλό για μιά μονάδα 6-7 ιντσών και φυσικά το γούστο και η ακουστική επιθυμία του έχοντος και κατέχοντος ακροατή

Για το άλλο θέμα που συζητήθηκε περί ύπαρξης ηχείων βάσης που να μπορούν να κατέβουν κάτω απο 60Hz , σαφώς και υπάρχουν και στα 18-22 λίτρα και λίγο μεγαλύτερα με 8 ίντσες στα 35-40 λίτρα

Μεγειά λοιπόν και καλές ακροάσεις