Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Re: Απάντηση: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Τhanks Panos!!!:ernaehrung004:

Ηiend Μαργαρίτης!!!:Banane0:

Αν μιλάτε για τον George Margaret Ελληνιστί Γιώργο Μαργαρίτη με τούς 667 , είναι μακράν μιά απο τίς καλύτερες Ελληνικές παραγωγές !!!
Εχουμε συζητήσει πολλές φορές για αυτό το δισκάκι στο πάλαι ποτέ avfourm .
Αυτή η δουλειάμε τον Μανίκα , ήταν ΕΚΛΠΗΚΤΙΚΗ
Βέβαια το μουσικό αντικείμενο είναι θέμα γούστου .
Πάντως επειδή τυχαίνει να μου αρέσουν αυτά τα κομμάτια πολύ , θα πώ οτι ο συνδυασμός αυτού του Γαβ-blues ήταν ΕΠΙΤΥΧΕΣΤΑΤΟΣ και οι 667 πολύ καλοί και ΖΩΝΤΑΝΟΙ

..και δε με νοιάζει..
..μη σε νοιάζει ...
οι δρόμοι που τραβάμε .....

Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

@ Νάσο
Οι εξωτερικές διαστάσεις τού Ηχείου σου παραπέμπουν σε ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ογκο 69.9 λίτρα περίπου
Αν υποτεθεί οτι το μέσο πάχος υλικού/ξύλου είναι 2.5 εκατοστά τότε αυτόματα πάμε σε ένα ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΙΚΤΟ ογκο κοντά στα 45 λίτρα
Πηγαίνοντας ακόμα παραπέρα , πρέπει να αφαιρεθούν οι dedicated χώροι που είναι τουλάχιστον ένας -αυτός του μεσαίου - και μετα πρέπει να αφαιρεθούν οι χώροι για δεσίματα -τυχόν παγίδες σχεδίασης - χώρος για το Χ - ογκοι μαγνητών -κλπ κλπ
Οπότε πηγαίνουμε κοντά στα 35 λίτρα
Φυσικά είναι αδύνατον να μπορεί ένα 6μισάρι-7άρι (μονάδα χαμηλών) να παίζει σε 35 λίτρα και να αντέχει και ισχύ , οπότε (χωρίς να έχω δεί εσωτερικά κάποιο απο αυτά ή κάποιο σχέδιο ) πιστεύω οτι τα λίτρα που είναι φορτωμένη η μονάδα χαμηλού δέν θα είναι παραπάνω απο 25-28 βία 30
Βέβαια απο οτι φαίνεται η μονάδα είναι δικής τους κατασκευής και θα εχει κίνηση long throw με μακριά ανάρτηση (μάλλον αιωρούμενη αράχνη και το μισό πηνίο μόνιμα εκτός μαγνητικού συστήματος - δηλαδή χαακτηριστικά που βρίσκει κανείς σε καλοσχεδιασμένες μονάδες ) , οπότε σε συνδυασμό με τή κάπως υψηλή Fs και γενικά κάπως υψηλό αλλά πραγματικό 48Hz -6dΒ και το μαγνητικό σύστημα (μοτέρ κλπ) , έχουμε μιά μονάδα που παρά τίς ίντσες της αντέχει ισχύ

Η τελική απόδοση του χαμηλού , είναι ένας συνδυασμός χώρου -ηχείου -οδήγησης .
Το σημαντικό είναι το μέγιστο spl που είναι αρκετά καλό για μιά μονάδα 6-7 ιντσών και φυσικά το γούστο και η ακουστική επιθυμία του έχοντος και κατέχοντος ακροατή

Για το άλλο θέμα που συζητήθηκε περί ύπαρξης ηχείων βάσης που να μπορούν να κατέβουν κάτω απο 60Hz , σαφώς και υπάρχουν και στα 18-22 λίτρα και λίγο μεγαλύτερα με 8 ίντσες στα 35-40 λίτρα

Μεγειά λοιπόν και καλές ακροάσεις

Μανώλη σ´ευχαριστούμε για την αναλυτική και κατατοπιστικότατη απάντηση που έδωσες...οι μονάδες είναι-πράγματι-δική τους κατασκευής ...και από τα λεγόμενά σου-απ´ό,τι κατάλαβα-καταδεικνύεται η προσοχή που έχει δώσει ο κατασκευαστής στο σχεδιασμό και στην κατασκευή των ηχείων του...προφανώς τίποτα δεν είναι τυχαίο...

Ευχαριστούμε και για τις ευχές σου!!!

Μανώλη, δεν είπα ότι δεν κατεβαίνουν τα ηχεία βάσης κάτω από 60Hz.
Απλώς ότι πολλές υλοποιήσεις σε ηχείο βάσης δεν αποδίδουν χαμηλό κάτω από 60Hz σωστά, άσχετα άμα περιλαμβάνεται στην απόκριση συχνότητάς των.

Κι αυτό πάλι δεν αποτελεί πανάκεια. Υπάρχουν κι οι εξαιρέσεις.
Πάντως προτιμώ ένα ηχείο που φτάνει μόνο μέχρι 60Hz, αλλά τα παίζει πραγματικά, παρά ένα που κατεβαίνει μέχρι τα 40, αλλά δεν...

Αναφέρομαι πάντα σε βάσης, γιατί τα δαπέδου είναι για μένα απαγορευτικά λόγω χώρου.

Εγώ φωνάζω εδώ και χρόνια ότι ένα σχετικά μεγάλο ηχείο βάσης οδηγούμενο σωστά μπορεί να αντεπεξέλθει στο πλείστο των περιπτώσεων των οικιακών χώρων.

Προχθές είχαμε μια ενδιαφέρουσα ακρόαση στο σπίτι μου με τον guybrush και τον atofios.
Ακούσαμε τον Coda να οδηγείται από γερούκη προ και να οδηγεί τα chario millenium II.

Από τις λίγες φορές που ήρθα τόσο κοντά στο να ξεσυνδέσω τις μακαρονάδες (καλώδια) και να βάλω τα μάγκνεπαν στην αποθήκη μέχρι να έχω όρεξη να ασχοληθώ περισσότερο με αυτά.

Δε θα μιλήσω εγώ για το άκουσμα, ας μιλήσει ο atofios και ο guybrush.

Έβαλες τα μάγκια στην αποθήκη βρε θηρίο;
Θ' ακούμε chario δηλαδή στο εξής; Καλή φάση!

Τι να πω, ότι δεν περίμενα τόσο μπάσο και τέτοια απόδοση από τόσο μικρά μεγάφωνα; Αλήθεια θα είναι!

Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Έβαλες τα μάγκια στην αποθήκη βρε θηρίο;
Θ' ακούμε chario δηλαδή στο εξής; Καλή φάση!

Όχι ακόμη.

Η επερχόμενη ακρόαση του mini dac της apogee θα με βοηθήσει αρκετά στην τελική μου απόφαση.

Ειλικρινά αυτό-εντυπωσιάστηκα από ένα σύστημα το οποίο έχω για...δεύτερο...

Υπάρχουν ηχεία βάσης προσιτά(γύρω στα 2000),τα οποία παίζουν εξαιρετικά.Εξαρτάται βέβαια και με το τι τα παίζεις και που τα παίζεις.

Χθές άκουσα τα δικά μου-άντε να παινέψω κι εγώ το "σπίτι" μου-μ' ένα σοβαρό κι ισχυρό ζευγάρι προ-τελ σε λάμπα τάξη Α' σε χώρο...35 περίπου τεραγωνικών και έμεινα μ' ανοιχτό στόμα.Δεν πίστευα,ότι μπορούν να παίξουν έτσι.

Proac responce 1 sc(2300 μετρητά με τις βάσεις).Ενισχυτές το ψάχνω ακόμα.

Proac responce 1 sc(2300 μετρητά με τις βάσεις).Ενισχυτές το ψάχνω ακόμα.

Ακουσε τα με unison (s6 νομιζω)-pathos classic 1-primaluna...
τα ειχα κι εγω ,εξαιρετικο ηχειο.Θελουν ομως ψαξιμο σε πηγη -ενισχυτικα .

Εγώ φωνάζω εδώ και χρόνια ότι ένα σχετικά μεγάλο ηχείο βάσης οδηγούμενο σωστά μπορεί να αντεπεξέλθει στο πλείστο των περιπτώσεων των οικιακών χώρων.

Προχθές είχαμε μια ενδιαφέρουσα ακρόαση στο σπίτι μου με τον guybrush και τον atofios.
Ακούσαμε τον Coda να οδηγείται από γερούκη προ και να οδηγεί τα chario millenium II.

Από τις λίγες φορές που ήρθα τόσο κοντά στο να ξεσυνδέσω τις μακαρονάδες (καλώδια) και να βάλω τα μάγκνεπαν στην αποθήκη μέχρι να έχω όρεξη να ασχοληθώ περισσότερο με αυτά.

Δε θα μιλήσω εγώ για το άκουσμα, ας μιλήσει ο atofios και ο guybrush.
εχω να πω οτι καθισαμε και ακουσαμε μουσικη,τι ακουσαμε δηλαδη απολαυσαμε.δεν ελειπε τιποτα ουτε μπασα ουτα μουσικοτιτα ουτε τσαμπουκας.επαιζε ονειρικα.απο class μεχρι οπερες και απο σιδηροπουλο μεχρι buena vista ηταν ολα ακουσματα ενα και ενα. αφου μερικες φορες εκει που μιλουσαμε εκανε ενα μαγικο το συστημα και κοιταζομασταν με τον κακαλιο σαν λαλακες.ωραια τα chario αλλα εγω ειμαι καψουρης με τον CODA.-bye-

εχω να πω οτι καθισαμε και ακουσαμε μουσικη,τι ακουσαμε δηλαδη απολαυσαμε.δεν ελειπε τιποτα ουτε μπασα ουτα μουσικοτιτα ουτε τσαμπουκας.επαιζε ονειρικα.απο class μεχρι οπερες και απο σιδηροπουλο μεχρι buena vista ηταν ολα ακουσματα ενα και ενα. αφου μερικες φορες εκει που μιλουσαμε εκανε ενα μαγικο το συστημα και κοιταζομασταν με τον κακαλιο σαν λαλακες.ωραια τα chario αλλα εγω ειμαι καψουρης με τον CODA.-bye-

Πολύ που ακούσαμε όπερα. Αφού μόνο πέντε λεπτά μ' αφήσατε ν' ακούσω Βάγκνερ! :furious3: