Ε καλά, το Rienzi είναι όλα τα λεφτά, αλλά και τα 9K δεν είναι λίγα!
Το άκουσα με ραδιόφωνο(...!!!) τον Νοέμβρη στο Lydra και έπαθα...
Τάσο συμφωνώ....
ήδη έχω αποφασίσει ότι θα πάω σε ηχείο δαπέδου....όταν μιλάμε για αλλαγή να την εννοούμε κιόλας...
και ΝΑΙ υπάρχουν ηχεία που δεν έχουν κουτίλα...
δεν θέλω να το ξεστομίσω ακόμα...
τα ακούσματα μου εν ολίγοις ταυτίζονται σε ένα μεγάλο βαθμό με του Ντοκ ΜΠΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΖΑΖ ; (ο οποίος-απ´ό,τι βλέπω-διαβάζει το θέμα...) και δεν γράφει κάτι....εκτός από τα γιαπωνέζικα στα οποία δεν έχω ακόμα εντρυφήσει...
εκτός από heavy metal...![]()
Νάσο,
μιας και θέλεις κόσμημα, μην παραλείψεις να τσεκάρεις από κοντά και τα Vienna Acoustics. Υπέροχος ήχος και μέσα στο μπάτζετ σου (τουλάχιστον τα Mozart).
Πάντως θα διαφωνήσω με αρκετούς φίλους, επισημαίνοντας ότι μέχρι τα 3.000 ευρώ υπάρχουν πολλά εξαιρετικά ηχεία.
Το ίδιο δίλλημα είχα και γω πριν από 10 χρόνια. Αντικατέστησα τα 2/2 με τα AS Xanadu (τρομάρα μου), αλλά έχασα σε έλεγχο στα χαμηλά και σε εντάσεις. Μετά πήγα σε Audio Physics.
Τα 2/2 μπορούν να κερδίσουν πολύ σε σώμα χαμηλών με τη βοήθεια του κατάλληλου ενισχυτικού. Πάντως καταλαβαίνω απόλυτα την ανάγκη σου για νέες εμπειρίες.
Θα κάνω και εγώ μία τολμηρή πρόταση. Στη θέση σου θα μάζευα τα λεφτά (είναι πολλά) και δεν θα συμβιβαζόμουν με τίποτα λιγότερο. Μιλάμε για ηχείο κόσμημα, σοβαρότατου κατασκευαστή και ιδιαίτερα ευκολοδήγητο. Το όνομα αυτού? Verity Audio Rienzi (8900 E)!! Απλά πήγαινε να το ακούσεις.
Για ρίξε και μια ματιά και σ´αυτά: http://www.acousticzen.com/speakers.html
Τα μεγάλα Adagio έχουν πάρει πολύ καλές κριτικές και δέν είναι και σχετικά εύκολα. Απο θέμα κόστους πρέπει να ξεφέυγουν λίγο απο τα 3000Ε αλλά δεν θυμάμαι να σου πω πόσο κάνουν.
Τα AdagioJr λογικά θα είναι εντός του προϋπολογισμού σου.
Αντιπροσωπεία: www.musiclover.gr
Αν ηθελά να αλλάξω τα SP2/3 μου σίγουρα θα ηταν απο τα πρώτα που θα άκουγα....
εγώ Νάσο μου έχω παντοκατευθυντικά της mythosAudio . Ωραίο ηχείο , ωραίο εως πολύ μπάσσο , αλλά θέλει ρεύμα ( δυο μπέρρυδες έχω ) . Μιά φορά το βάλαμε με τον Πάρι με ένα λαμπάτο 60άρη κι ακουγόταν σαν τρανζίστορ των 15 ευρώ .
Αποφεύγω να προτείνω γενικώς μηχανήματα , διότι ως γνωστόν one man's food is another man's poison. Δεν μπορώ να ξέρω τι σε ευχαριστεί . Εγώ π.χ αν δεν έχει μπάσσο , δεν το καταλαβαίνω και δεν πά να έχει εξαιρετικά μεσαία ή κι εγώ δεν ξέρω τι .
Από την άλλη ο προτείνων θα πρέπει να έχει γνώση του μηχανήματος , δηλαδή να το έχει ακούσει επί μακρόν - και όχι μιά φορά σε μιά έκθεση - σε σύγκριση με άλλα γνωστά , σε αυτόν , μηχανήματα και με γνωστό επίσης πρόγραμμα και οπωσδήποτε με όλα τα είδη μουσικής .
Εύχομαι να κάνεις την καλύτερη επιλογή .![]()
κανε το πιο ενδεδειγμενο που θα το χαρεις κιολας.:ears:
παιρνεις τον ενισχυτη και πας για ακροασεις.
δεν νομιζω οτι θα σου αρνηθει κανεις αντιπροσωπος να δοκιμασεις οτι θελεις.
μαλιστα με αυτο το τροπο θα εχεις και ενα συν ακομα.
οταν πας με τον ενισχυτη σου παραμασχαλα και λες ψαχνω καλο ηχειο, και εχω στο μυαλο μου καμια δεκαρια, θα σου δωσουν και καλυτερη τιμη.
το καλυτερο ποσοστο εκπτωσης για να το θυμασαι και να ψωνισεις απο αυτους.
ενω αν πεις ερχομαι να ακουσω αυτο το ηχειο ο εμπορας σκεπτεται οτι ή θα σου αρεσει και θα το παρεις σε οση τιμη το δινει αντε να κοψει κατι λιγο ή θα σε χασει.
η αποψη μου ειναι οτι με αγγλικο ενισχυτη (δεν τον εχω ακουσει το συγκεκριμενο μοντελο) θα ταιριαξουν γαλλικα ηχεια.
αν λοιπον σου αρεσει η σπιρταδα ριξε μια ματια.
τα chario πολυ καλα οπως και εξαιρετικα για μενα τα tempo3 αλλα δεν ξερω αν θα ταιριαξουν με τον ενισχυτη σου.
για μενα το πιο σημαντικο πραγμα απο ολα ειναι το ταιριασμα του ενισχυτη με το ηχειο και βεβαια το αν το ταιριασμα αυτο σου αρεσει.
μην κοιταξεις τις επιδοσεις του καθε ηχειου σαν αυτοτελη μοναδα αλλα να φροντισεις να ακους το συνδυασμο και μονο.
σε αυτη τη κατηγορια τιμης μπορεις να πας και σε κομψο ηχειο δαπεδου .
ομως να προσεξεις επειδη ο ενισχυτης σου δεν ειναι ‛δυναστης", τα ηχεια αυτα να μην ειναι ιδιαιτερα δυσκολα.
καλα ψωνια :award:
Νάσο,
μιας και θέλεις κόσμημα, μην παραλείψεις να τσεκάρεις από κοντά και τα Vienna Acoustics. Υπέροχος ήχος και μέσα στο μπάτζετ σου (τουλάχιστον τα Mozart).
Πάντως θα διαφωνήσω με αρκετούς φίλους, επισημαίνοντας ότι μέχρι τα 3.000 ευρώ υπάρχουν πολλά εξαιρετικά ηχεία.
Θα σου προτεινα το Enigma της Isophon.Φίλοι μου καλό μεσημέρι!!!
όχι...αυτή τη φορά δεν θα μιλήσω για τηλεοράσεις...
θα ζητήσω την γνώμη σας για ηχεία...
λοιπόν έφτασε (..και άργησε κιόλας) η ώρα ν´αλλάξω ηχεία...
τα SPENDOR SP 2/2 (δεκαπενταετίας και βάλε..) "παραδίδουν πνεύμα"....ακόμα όμως και ν´έπαιζαν (που δεν παίζουν) τα βαρέθηκα....
δεν μπορώ άλλο να βλέπω αυτή την κουτίλα...κάπου θα τα βολέψω και θα παίζουν σαν δεύτερο σύστημα....
την θέση τους θέλω να πάρει ένα καλό ηχείο με υψηλότατο WAF (και όχι για την σύζυγό μου..αλλά για μένα) που να παίζει όμως και πολύ καλά...
θέλω να το ακούω ,αλλά και να το βλέπω και να χαίρομαι...
το budget το έχω βάλει μέχρι 3.000 ευρώ....
τώρα το υπόλοιπο σύστημα αποτελείται από τα εξής:
cd player το MARANTZ CD 85 ...το παλιό κορυφαίο player της Marantz....παρότι -όμως-παλιό είναι ιδιαίτερα φροντισμένο και πρόσφατα ελεγμένο από την adamco...δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα....
dac το AUDIO NEMESIS CD-1...το γνωστό καλό ιταλικό μηχανάκι...
προενισχυτής ο MUSICAL FIDELITY 3A-X με εξωτερικό τροφοδοτικό της Musical Fidelity
τελικός ενισχυτής ο MUSICAL FIDELITY P150-X
και ο προ και τελικός πήγαν πριν από λίγες μέρες στην αντιπροσωπεία για έλεγχο και αλλάχθηκαν (λόγω γήρανσης) πυκνωτές ,ρυθμιστικά στάθμης ,τροφοδοσία και παίζουν σαν καινούργια...
καλώδια έχω: ένα coaxial XLO και όλα τ´άλλα (interconnect ,καλώδια ηχείων ) είναι του VAN DEN HUL με βύσματα WBT...
πλατό έχω-σαν του Στέργιου-το SYSTEMDECK IIX ...όμως για διάφορους λόγους τόχω παροπλίσει....κάποια στιγμή θ´ασχοληθώ και μ´αυτό...
λοιπόν περιμένω την γνώμη σας....και φυσικά θα κάνω κι εγώ το ψάξιμό μου μέχρι να πεισθώ και να γοητευτώ από κάποιο ηχείο...
ΥΓ: δεν αγοράζω ποτέ μεταχειρισμένα μηχανήματα...το λέω αυτό γιατί υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στα μεταχειρισμένα...όμως εγώ έχω αυτή την "αρρώστεια"...δεν αγοράζω ποτέ από δεύτερο χέρι...
Σας ευχαριστώ.....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.