Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Re: Απάντηση: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Ε καλά, το Rienzi είναι όλα τα λεφτά, αλλά και τα 9K δεν είναι λίγα!

Το άκουσα με ραδιόφωνο(...!!!) τον Νοέμβρη στο Lydra και έπαθα...

Παρομοίως !!!

Είναι από τα ηχεία που σου κάνουν με τη μία re-define (στα σχέδια)!

Review έχει κάνει ο φίλτατος Σταματάκος (http://www.avmentor.gr/reviews/verity_audio_rienzi_2.htm)

Ευχαρίστως θα ήταν το επόμενο μου ηχείο!
-bye-

Για ρίξε και μια ματιά και σ´αυτά: http://www.acousticzen.com/speakers.html

Τα μεγάλα Adagio έχουν πάρει πολύ καλές κριτικές και δέν είναι και σχετικά εύκολα. Απο θέμα κόστους πρέπει να ξεφέυγουν λίγο απο τα 3000Ε αλλά δεν θυμάμαι να σου πω πόσο κάνουν.
Τα AdagioJr λογικά θα είναι εντός του προϋπολογισμού σου.

Αντιπροσωπεία: www.musiclover.gr

Αν ηθελά να αλλάξω τα SP2/3 μου σίγουρα θα ηταν απο τα πρώτα που θα άκουγα....

Τάσο συμφωνώ....

ήδη έχω αποφασίσει ότι θα πάω σε ηχείο δαπέδου....όταν μιλάμε για αλλαγή να την εννοούμε κιόλας...

και ΝΑΙ υπάρχουν ηχεία που δεν έχουν κουτίλα...

δεν θέλω να το ξεστομίσω ακόμα...

τα ακούσματα μου εν ολίγοις ταυτίζονται σε ένα μεγάλο βαθμό με του Ντοκ ΜΠΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΖΑΖ ; (ο οποίος-απ´ό,τι βλέπω-διαβάζει το θέμα...) και δεν γράφει κάτι....εκτός από τα γιαπωνέζικα στα οποία δεν έχω ακόμα εντρυφήσει...-bye-

εκτός από heavy metal...-bye-

εγώ Νάσο μου έχω παντοκατευθυντικά της mythosAudio . Ωραίο ηχείο , ωραίο εως πολύ μπάσσο , αλλά θέλει ρεύμα ( δυο μπέρρυδες έχω ) . Μιά φορά το βάλαμε με τον Πάρι με ένα λαμπάτο 60άρη κι ακουγόταν σαν τρανζίστορ των 15 ευρώ .

Αποφεύγω να προτείνω γενικώς μηχανήματα , διότι ως γνωστόν one man's food is another man's poison. Δεν μπορώ να ξέρω τι σε ευχαριστεί . Εγώ π.χ αν δεν έχει μπάσσο , δεν το καταλαβαίνω και δεν πά να έχει εξαιρετικά μεσαία ή κι εγώ δεν ξέρω τι .

Από την άλλη ο προτείνων θα πρέπει να έχει γνώση του μηχανήματος , δηλαδή να το έχει ακούσει επί μακρόν - και όχι μιά φορά σε μιά έκθεση - σε σύγκριση με άλλα γνωστά , σε αυτόν , μηχανήματα και με γνωστό επίσης πρόγραμμα και οπωσδήποτε με όλα τα είδη μουσικής .

Εύχομαι να κάνεις την καλύτερη επιλογή . -bye-

κανε το πιο ενδεδειγμενο που θα το χαρεις κιολας.:ears:
παιρνεις τον ενισχυτη και πας για ακροασεις.
δεν νομιζω οτι θα σου αρνηθει κανεις αντιπροσωπος να δοκιμασεις οτι θελεις.

μαλιστα με αυτο το τροπο θα εχεις και ενα συν ακομα.
οταν πας με τον ενισχυτη σου παραμασχαλα και λες ψαχνω καλο ηχειο, και εχω στο μυαλο μου καμια δεκαρια, θα σου δωσουν και καλυτερη τιμη.
το καλυτερο ποσοστο εκπτωσης για να το θυμασαι και να ψωνισεις απο αυτους.
ενω αν πεις ερχομαι να ακουσω αυτο το ηχειο ο εμπορας σκεπτεται οτι ή θα σου αρεσει και θα το παρεις σε οση τιμη το δινει αντε να κοψει κατι λιγο ή θα σε χασει.

η αποψη μου ειναι οτι με αγγλικο ενισχυτη (δεν τον εχω ακουσει το συγκεκριμενο μοντελο) θα ταιριαξουν γαλλικα ηχεια.
αν λοιπον σου αρεσει η σπιρταδα ριξε μια ματια.
τα chario πολυ καλα οπως και εξαιρετικα για μενα τα tempo3 αλλα δεν ξερω αν θα ταιριαξουν με τον ενισχυτη σου.

για μενα το πιο σημαντικο πραγμα απο ολα ειναι το ταιριασμα του ενισχυτη με το ηχειο και βεβαια το αν το ταιριασμα αυτο σου αρεσει.
μην κοιταξεις τις επιδοσεις του καθε ηχειου σαν αυτοτελη μοναδα αλλα να φροντισεις να ακους το συνδυασμο και μονο.
σε αυτη τη κατηγορια τιμης μπορεις να πας και σε κομψο ηχειο δαπεδου .
ομως να προσεξεις επειδη ο ενισχυτης σου δεν ειναι ‛δυναστης", τα ηχεια αυτα να μην ειναι ιδιαιτερα δυσκολα.

καλα ψωνια :award:

Νάσο,
μιας και θέλεις κόσμημα, μην παραλείψεις να τσεκάρεις από κοντά και τα Vienna Acoustics. Υπέροχος ήχος και μέσα στο μπάτζετ σου (τουλάχιστον τα Mozart).

Πάντως θα διαφωνήσω με αρκετούς φίλους, επισημαίνοντας ότι μέχρι τα 3.000 ευρώ υπάρχουν πολλά εξαιρετικά ηχεία.

Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Νάσο,
μιας και θέλεις κόσμημα, μην παραλείψεις να τσεκάρεις από κοντά και τα Vienna Acoustics. Υπέροχος ήχος και μέσα στο μπάτζετ σου (τουλάχιστον τα Mozart).

Πάντως θα διαφωνήσω με αρκετούς φίλους, επισημαίνοντας ότι μέχρι τα 3.000 ευρώ υπάρχουν πολλά εξαιρετικά ηχεία.

πραγματι εξαιρετικα αυτα των 2.900 ευρω.
αριστο επιπλο με υψηλο waf καθοτι και λεπτο και υπεροχος ηχος.
ισως οτι καλυτερο εχω ακουσει σε αυτη τη κατηγορια τιμης. αν ταιριαξει και με τον ενισχυτη του , θα ειναι ονειρο!

σιγουρα σε αυτη τη κατηγορια τιμης, υπαρχουν πολυ καλα ηχεια!
σε βαθμο που να σκεπτεσαι οτι δεν αξιζει να αγορασεις κατι ακριβοτερο (αν πετυχει το ταιριασμα) καθως η πολλαπλασια τιμη δεν αντικατοπτριζεται απο εκει και πανω, σε αντιστοιχα πολλαπλασια ποιοτητα, παρα μονο αν εχεις τοσα χρηματα που δεν ξερεις τι να τα κανεις.

μια τελευταια επισημανση στο συναδελφο.
με ηχεια των 3000 ευρω, ο χωρος αποκτα μια ιδιαιτερη σημασια.
καθως και η ποιοτητα των συνοδων (ενισχυτης, πηγη κλπ).

να φροντισεις ακουστικα καπως το χωρο σου για να μπορεσει το ηχειο αυτης της κατηγοριας να ξεδιπλωσει τις αρετες του.
αλλιως καλυτερα ειναι να αγορασεις κατι το πολυ στο χιλιαρικο και να τα φας τα υπολοιπα λεφτα γαριδακια :flipout::flipout:

καλο ψαξιμο!

Καλησπέρα σε όλους!!!

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω πολύ για το ενδιαφέρον σας...

Έννοείται ότι δεν έμεινα με σταυρωμένα χέρια και πήγα στον αγαπητό Γιάννη Μιχαηλό στην Πετρούπολη και άκουσα τα Audiophysic Virgo και Tempo,που μου προτείνατε...

Το Virgo ξεφεύγει από το budget ,όμως το Tempo είναι μέσα...

τα άκουσα με cd player το primare και ένα micromega και ενισχυτικά της pathos....
και τα δύο είναι εξαιρετικά ηχεία με προσωπικότητα και ιδιαίτερα μουσικά και με υψηλό WAF....

οπότε το Tempo είναι υποψήφιο για αγορά...

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσω τον Γιάννη για την φιλοξενία του,την ευγένειά του και για το ήθος του....πραγματικά απολαμβάνει την δουλειά του και αυτό το πάθος του το μεταδίδει....

είναι σημαντικό να είναι μέλη μας τέτοιοι σωστοί επαγγελματίες...

Γιάννη θα τα ξαναπούμε...-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Το ίδιο δίλλημα είχα και γω πριν από 10 χρόνια. Αντικατέστησα τα 2/2 με τα AS Xanadu (τρομάρα μου), αλλά έχασα σε έλεγχο στα χαμηλά και σε εντάσεις. Μετά πήγα σε Audio Physics.

Τα 2/2 μπορούν να κερδίσουν πολύ σε σώμα χαμηλών με τη βοήθεια του κατάλληλου ενισχυτικού. Πάντως καταλαβαίνω απόλυτα την ανάγκη σου για νέες εμπειρίες.

Θα κάνω και εγώ μία τολμηρή πρόταση. Στη θέση σου θα μάζευα τα λεφτά (είναι πολλά) και δεν θα συμβιβαζόμουν με τίποτα λιγότερο. Μιλάμε για ηχείο κόσμημα, σοβαρότατου κατασκευαστή και ιδιαίτερα ευκολοδήγητο. Το όνομα αυτού? Verity Audio Rienzi (8900 E)!! Απλά πήγαινε να το ακούσεις.

Σταύρο θα προσπαθήσω να τα ακούσω για ακαδημαϊκούς λόγους...

9.000 ευρώ δεν....είναι ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!!

Για ρίξε και μια ματιά και σ´αυτά: http://www.acousticzen.com/speakers.html

Τα μεγάλα Adagio έχουν πάρει πολύ καλές κριτικές και δέν είναι και σχετικά εύκολα. Απο θέμα κόστους πρέπει να ξεφέυγουν λίγο απο τα 3000Ε αλλά δεν θυμάμαι να σου πω πόσο κάνουν.
Τα AdagioJr λογικά θα είναι εντός του προϋπολογισμού σου.

Αντιπροσωπεία: www.musiclover.gr

Αν ηθελά να αλλάξω τα SP2/3 μου σίγουρα θα ηταν απο τα πρώτα που θα άκουγα....

Φίλτατε είναι στα υπόψη....θα τ´ακούσω τις επόμενες μέρες...

εγώ Νάσο μου έχω παντοκατευθυντικά της mythosAudio . Ωραίο ηχείο , ωραίο εως πολύ μπάσσο , αλλά θέλει ρεύμα ( δυο μπέρρυδες έχω ) . Μιά φορά το βάλαμε με τον Πάρι με ένα λαμπάτο 60άρη κι ακουγόταν σαν τρανζίστορ των 15 ευρώ .

Αποφεύγω να προτείνω γενικώς μηχανήματα , διότι ως γνωστόν one man's food is another man's poison. Δεν μπορώ να ξέρω τι σε ευχαριστεί . Εγώ π.χ αν δεν έχει μπάσσο , δεν το καταλαβαίνω και δεν πά να έχει εξαιρετικά μεσαία ή κι εγώ δεν ξέρω τι .

Από την άλλη ο προτείνων θα πρέπει να έχει γνώση του μηχανήματος , δηλαδή να το έχει ακούσει επί μακρόν - και όχι μιά φορά σε μιά έκθεση - σε σύγκριση με άλλα γνωστά , σε αυτόν , μηχανήματα και με γνωστό επίσης πρόγραμμα και οπωσδήποτε με όλα τα είδη μουσικής .

Εύχομαι να κάνεις την καλύτερη επιλογή . -bye-

Δημήτρη καλησπέρα...-bye-

οκ....μίλησα με τον Κρυωνά και μου είπε για τα ηχεία σου...και για τα γούστα σου...

εύχομαι νάσαι καλά...

κανε το πιο ενδεδειγμενο που θα το χαρεις κιολας.:ears:
παιρνεις τον ενισχυτη και πας για ακροασεις.
δεν νομιζω οτι θα σου αρνηθει κανεις αντιπροσωπος να δοκιμασεις οτι θελεις.

μαλιστα με αυτο το τροπο θα εχεις και ενα συν ακομα.
οταν πας με τον ενισχυτη σου παραμασχαλα και λες ψαχνω καλο ηχειο, και εχω στο μυαλο μου καμια δεκαρια, θα σου δωσουν και καλυτερη τιμη.
το καλυτερο ποσοστο εκπτωσης για να το θυμασαι και να ψωνισεις απο αυτους.
ενω αν πεις ερχομαι να ακουσω αυτο το ηχειο ο εμπορας σκεπτεται οτι ή θα σου αρεσει και θα το παρεις σε οση τιμη το δινει αντε να κοψει κατι λιγο ή θα σε χασει.

η αποψη μου ειναι οτι με αγγλικο ενισχυτη (δεν τον εχω ακουσει το συγκεκριμενο μοντελο) θα ταιριαξουν γαλλικα ηχεια.
αν λοιπον σου αρεσει η σπιρταδα ριξε μια ματια.
τα chario πολυ καλα οπως και εξαιρετικα για μενα τα tempo3 αλλα δεν ξερω αν θα ταιριαξουν με τον ενισχυτη σου.

για μενα το πιο σημαντικο πραγμα απο ολα ειναι το ταιριασμα του ενισχυτη με το ηχειο και βεβαια το αν το ταιριασμα αυτο σου αρεσει.
μην κοιταξεις τις επιδοσεις του καθε ηχειου σαν αυτοτελη μοναδα αλλα να φροντισεις να ακους το συνδυασμο και μονο.
σε αυτη τη κατηγορια τιμης μπορεις να πας και σε κομψο ηχειο δαπεδου .
ομως να προσεξεις επειδη ο ενισχυτης σου δεν ειναι ‛δυναστης", τα ηχεια αυτα να μην ειναι ιδιαιτερα δυσκολα.

καλα ψωνια :award:

Νικόλα σε πρόλαβα και άκουσα τα tempo.....όπως έγραψα παραπάνω είναι εξαιρετικά ηχεία...θα δούμε...

τώρα να πάρω παραμάσχαλα προ- ,τελικό και τροφοδοτικό ΔΕΝ το αντέχω...βέβαια είναι η σωστότερη λύση...η επόμενη είναι να δοκιμάζεις τα-υποψήφια-ηχεία στον χώρο σου...

δύσκολα πράγματα...

Νάσο,

Σπύρο τα Vienna Acoustics Mozart θα τ´ακούσω σίγουρα...γνωρίζω ότι είναι πάρα πολύ καλά ηχεία...και είναι υποψήφια...

Σ´ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου...-bye-

Λοιπόν προγραμματίζω-αν όλα πάνε καλά-κάθε μέρα να πηγαίνω για ακρόαση...ευτυχώς λόγω άδειας...αυτό το διάστημα έχω χρόνο για ακροάσεις...

φιλε νασο αν δεν το κανεις αυτο τοτε επιτρεψε μου την εκφραση αγοραζεις "γουρουνι στο σακι"
καποτε εκανα και εγω αυτο το λαθος εχοντας ακουσει το ηχειο μου σε καποιο συστημα και τον ενισχυτη μου σε ενα αλλο και τα δυο με ειχαν εντυπωσιασει.
οταν ομως τα αγορασα και τα εβαλα μαζι , ποτε δεν μπορεσα να ευχαριστηθω μουσικη. μεχρι που αλλαζοντας το ηχειο , ανασανα!

προσεξε αυτο το λαθος. τουλαχιστον αν καταληξεις σε καποιο ηχειο προτου το πληρωσεις να υποχρεωσεις τον αντιπροσωπο να στο φερει να το ακουσεις σπιτι. (το κανουν αν καταλαβουν οτι ειναι ο μονος τροπος να στο πουλησουν)

οσον αφορα τα ακουστικ ζεν τα εχω ακουσει με set κι σου λεω οτι τουλαχιστον με αυτο το συνδιασμο δεν λενε. καθαρο ηχειο αλλα απο το λιγο που το ακουσα θελει δυνατο ενισχυτη για να μην σκληρυνει και λεπτυνει.

ασχετα το τι θα σου πει ο καθε εμπορος ή ο καθε φιλος, να σκεφτεσαι για το καθε ηχειο: οχι δεν μου αρεσει και να βρισκεις το λογο.
μεχρι που καποια στιγμη θα δεις, οτι θα ακουσεις κατι που θα πεις: αυτο μου αρεσει :firstprize:.

μια και θα πας απο το μιουζικλαβερ ζητησε του να ακουσεις τον κινεζο με τις 300B πανω στα ρεβολβερ.
ισως τοτε πουλησεις τον ενισχυτη σου και παρεις το συνδυασμο!

αλλα οποσδηποτε να ακουσεις τα sonus και τα viena.

καλα να περνας και να θυμασαι οτι αυτη η περιοδος ψαξιματος ειναι η πιο ομορφη! οποτε παρετεινε την -bye-

Φίλοι μου καλό μεσημέρι!!!

όχι...αυτή τη φορά δεν θα μιλήσω για τηλεοράσεις...

θα ζητήσω την γνώμη σας για ηχεία...

λοιπόν έφτασε (..και άργησε κιόλας) η ώρα ν´αλλάξω ηχεία...
τα SPENDOR SP 2/2 (δεκαπενταετίας και βάλε..) "παραδίδουν πνεύμα"....ακόμα όμως και ν´έπαιζαν (που δεν παίζουν) τα βαρέθηκα....
δεν μπορώ άλλο να βλέπω αυτή την κουτίλα...κάπου θα τα βολέψω και θα παίζουν σαν δεύτερο σύστημα....

την θέση τους θέλω να πάρει ένα καλό ηχείο με υψηλότατο WAF (και όχι για την σύζυγό μου..αλλά για μένα) που να παίζει όμως και πολύ καλά...
θέλω να το ακούω ,αλλά και να το βλέπω και να χαίρομαι...

το budget το έχω βάλει μέχρι 3.000 ευρώ....

τώρα το υπόλοιπο σύστημα αποτελείται από τα εξής:

cd player το MARANTZ CD 85 ...το παλιό κορυφαίο player της Marantz....παρότι -όμως-παλιό είναι ιδιαίτερα φροντισμένο και πρόσφατα ελεγμένο από την adamco...δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα....

dac το AUDIO NEMESIS CD-1...το γνωστό καλό ιταλικό μηχανάκι...

προενισχυτής ο MUSICAL FIDELITY 3A-X με εξωτερικό τροφοδοτικό της Musical Fidelity

τελικός ενισχυτής ο MUSICAL FIDELITY P150-X

και ο προ και τελικός πήγαν πριν από λίγες μέρες στην αντιπροσωπεία για έλεγχο και αλλάχθηκαν (λόγω γήρανσης) πυκνωτές ,ρυθμιστικά στάθμης ,τροφοδοσία και παίζουν σαν καινούργια...

καλώδια έχω: ένα coaxial XLO και όλα τ´άλλα (interconnect ,καλώδια ηχείων ) είναι του VAN DEN HUL με βύσματα WBT...

πλατό έχω-σαν του Στέργιου-το SYSTEMDECK IIX ...όμως για διάφορους λόγους τόχω παροπλίσει....κάποια στιγμή θ´ασχοληθώ και μ´αυτό...

λοιπόν περιμένω την γνώμη σας....και φυσικά θα κάνω κι εγώ το ψάξιμό μου μέχρι να πεισθώ και να γοητευτώ από κάποιο ηχείο...

ΥΓ: δεν αγοράζω ποτέ μεταχειρισμένα μηχανήματα...το λέω αυτό γιατί υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στα μεταχειρισμένα...όμως εγώ έχω αυτή την "αρρώστεια"...δεν αγοράζω ποτέ από δεύτερο χέρι...

Σας ευχαριστώ.....
Θα σου προτεινα το Enigma της Isophon.
http://www.isophon.de/pages/isophon.pages.php?id=en_100

Κατι που δε ξερω αν σου κανει στο θεμα waf, ή αν στο εχουν προτεινη ηδη, αλλα ακουσε και του Μανωλη Τζ. (ΜΤΖaudio) τα ηχεια.
Σιγουρα θα ειναι μοναδικη εμπειρια!!!!!!!

Δες και τα Mobile Fidelity OML-2
oml-2large.jpg

Μπορείς να τα παραγγείλεις σε σπέσιαλ φινίρισμα για μεγαλυτερα WAF!