Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Για άλλους hi-end σημαίνει πόσα έδωσα για να αγοράσω ένα κομμάτι κ πρέπει να είναι χ με πολλά μηδενικά...
Για άλλους hi-end σημαίνει πόσα έδωσα για να φτιάξω όλο το σύστημα κ πρέπει να είναι χ με πολλά μηδενικά...
Για άλλους hi-end σημαίνει με λίγα να ακούω πολλά...
Για άλλους hi-end σημαίνει...τίποτα...
κτλ κτλ κτλ...

Ο καθένας έχει τις απόψεις του λοιπόν κ μέχρι ένα σημείο όλες είναι δεκτές φτάνει να μην απορίπτουμε τις απόψεις των άλλων με άσχημο τρόπο.

Από εκεί κ πέρα, τα 3000 ευρώ (1,000,000 δρχ!) είναι ένα ποσό που από μόνο του είναι hi-end ! Κ εφόσον κιόλας αυτά πάνε για ένα κομμάτι του συστήματος τότε δικαιολογημένα είναι hi-end. Εκτός βέβαια εάν το όριο αυτό είναι μεγαλύτερο από τα 3000 ευρώ...Αλλά από την άλλη, ποιος κ πως καθορίζει που είναι αυτό το όριο ? Κ υπάρχει τέτοιο όριο ??? :chinscratch:

Ρε παιδιά έλεος πια ............ έλεος.

Ένας συμφορουμίτης ζήτησε την βοήθεια μας για την τελική επιλογή
αγοράς ηχείων μέχρι 3.000 EUR (διόλου ευκαταφρόνητο ποσό:grinning-smiley-043) και
εσείς αρχίσατε πάλι τα ίδια και τα ίδια ........ " είναι Hi-end .... ΟΧΙ ΔΕΝ είναι Hi END" και αλλά τέτοια πολλά.

Έχετε να προτείνεται κάτι και να βοηθήσετε τον Νάσο .... κάντε το.
Δεν έχετε ..... πολύ ωραία. Μην ασχολείστε με το συγκεκριμένο thread
για να βγάλετε τα απωθημένα σας για το τι είναι και τι δεν είναι Hi-End.

Έλεος πια. Έχει καταντήσει κουραστικό.

Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

....Έλεος πια. Έχει καταντήσει κουραστικό.
Δυστυχώς:bigcry:, για άλλη μια φορά θα πρέπει να συμφωνήσω μαζί σου Αλέξη...

-bye-

Τι είναι κ τι δεν είναι hi-end κτλ είναι μια συζήτηση που έχουμε κάνει χχχ φορές...κατάληξη φυσικά κ δεν βγαίνει...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Για απόδειξέ το μας αυτό φίλε Διονύσης με 'δοκουμέντα' να το πιστέψουμε κι εμείς οι άπιστοι διαφωνούντες...
-Τι θα πει καλοστημένο σύστημα???
-Πως ένα σύστημα 8.000 θα παίξει καλύτερα από ένα των 'πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρό' όπως γράφεις???

Κατ' αρχή,θα συμφωνείς,ότι δεν αναφερόμαστε σε σπάνιες κι ιδεατές καταστάσεις. Συστήματα πολλών δεκάδων ή εκατοντάδων χιλιάδων-σωστά στημένα,έχω δεί κι ακούσει λιγότερα απο τα δάκτυλα του ενός χεριού ....

Καλοστημένο θα πεί,χωρίς προβλήματα οδήγησης σε δεδομένο περιποιημένο χώρο,χωρίς προβλήματα στησίματος(στην γωνιά δίπλα στο σύνθετο ή στην γωνιά πίσω απο έπιπλα και σ' ένα χώρο που αποκλείεται να παίξουν της προκοπής τα ηχεία-το είδα πρόσφατα στον ΗΧΟ με ηχεία αξίας 30000 ευρό),χωρίς προβλήματα ματσαρίσματος των ηλεκτρικών χαρακτηριστικών των συσκευών,χωρίς..........................................

Για παράδειγμα,χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω αλλά ζητάς...προσωπικά δεδομένα,ένα απο τα συστήματα που είχα πολύ καιρό ήταν:Cairn fog 24/192,YBA DT D,Audio Physic spark 2 με καλώδια Analysis silver oval και VDH first ultimate.Στημένα πάνω σε καλό rack και με τις απαραίτητες περιποιήσεις με αντικραδασμικά,γρανίτες κλπ.Σύνολο κόστους στα 8000 ευρά περίπου.
Για τα δικά μου αυτιά κι όσων φίλων το είχαν ακούσει,έπαιζε εξαιρετικά. Του έλειπαν η τελευταία οκτάβα,τα καταιγιστικά δυναμικά κι η δυνατότητα για εντάσεις πάνω απο 105 db(όχι σε κορυφές)-εξάλλου σε ελάχιστα συστήματα μπορείς να τα έχεις όλα κι οι εναλλακτικές λύσεις για μικρούς και μεσαίους χώρους,οπωσδήποτε δεν περιλαμβάνουν ηχεία 1,5 μέτρου με 10αρια γούφερ ή κόρνες...
Το κράτησα,αρκετό καιρό γιατί στον χώρο μου εχοντας στήσει δοκιμαστικά πολλά συστήματα πολλαπλάσιας αξίας(με Audionet,Synthesis,ASR,Krell,...), έπαιρνα επιμέρους βελτιώσεις αλλά έχανα κάποια στοιχεία ειδικά στα μεσαία και στις υψηλές.που δεν ήθελα να χάσω.
Σήμερα,έχοντας αλλάξει χώρο,προσπαθώ να στήσω ένα σύστημα,που να δένει μ' αυτόν και με τα γούστα μου.Δεν βάζω περιορισμούς,απλά ακούω κι ότι μου αρέσει περισσότερο θα αγοράσω.
Το θέμα όμως,είναι τι ψάχνει ο Νάσος κι η συμβολή μας σ' αυτό-χωρίς αφορισμούς κι άτοπες εντάσεις-κι όχι τι κάνουμε εσύ ή εγώ....

Re: Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Δυστυχώς:bigcry:, για άλλη μια φορά θα πρέπει να συμφωνήσω μαζί σου Αλέξη...

-bye-

Τι είναι κ τι δεν είναι hi-end κτλ είναι μια συζήτηση που έχουμε κάνει χχχ φορές...κατάληξη φυσικά κ δεν βγαίνει...

Η ουσία Μιχάλη είναι ότι δεν χωράει σε αυτό το thread αυτή η κόντρα,
αλλά μερικοί δεν λένε να το καταλάβουν.

Πρέπει να βαδίζω τον 5ο χρόνο συνολικά στο φόρουμ - κλαμπ.

Η ίδια συζήτηση έχει επαναληφθεί δεκάδες φορές και συνήθως οδηγεί σε ακρότητες.

Αυτό που με παραξενεύει είναι ότι οι (πολύ φανατικοί) θιασώτες του hiend (και να μην παρεξηγηθώ, και σε μένα αρέσουν τα καλά και ακριβά μηχανήματα), συνηθέστατα είναι άσχετοι στο κρίσιμο θέμα του χώρου, συνηθέστατα έχουν μόνον 50 δίσκους αδιάφορης -πλην καλά ηχογραφημένης- μουσικής και άλλα (σχετικώς) ευτράπελα, τα οποία όμως ακυρώνουν την όποια έφεση τους και ρητορική τους, αλλά εν τέλει και το ίδιο το σύστημα τους και τον χρόνο και χρήμα που δαπάνησαν για αυτό.

Επισημαίνω το συνηθέστατα και ουδόλως υποννοώ τους συμμετέχοντες στην παρούσα συζήτηση.

ΥΓ.: Εδώ στο προηγούμενο τεύχος του ήχου, μνημειώδης μορφή του χώρου (και εξ όσων έχω ακούσει και καταπληκτικό παιδί) στρίμωχνε τα θηρία μεταξύ τζακιών και καναπέδων. Δεν είναι αμαρτία ;

Καλημέρα σε όλους!!!

Λοιπόν....είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί το παρόν θέμα έχει ιδιαίτερα μεγάλη θέαση..μέσα σε 5 βδομάδες έχει φτάσει τις 10.000 θεάσεις(όταν ένα θέμα για ένα recorder που άνοιξα στην Home cinema-προ τριμήνου-έχει φτάσει τις 7.000 θεάσεις...)...

Ομολογώ ότι δεν το περίμενα...

αυτό σημαίνει-για μένα-ότι παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον η μεταφορά της εμπειρίας μου για το τι θα συναντήσει κάποιος στην αναζήτηση του για μηχανήματα υψηλής πιστότητας...

Το θέμα μου δεν είναι αν τα ηχεία των 3.000 ευρώ λογίζονται Hiend-άδικα...το τελευταίο που με νοιάζει είναι αυτό...
εγώ θέλω ν´αποκτήσω το καλύτερο ηχείο που υπάρχει σε αυτά τα χρήματα...βάσει των-όποιων-ακουστικών προτιμήσεων μου και του γούστου μου....

το άνοιξα στην Hiend κατηγορία γιατί τα ηχεία που κοστίζουν 3.000 ευρώ διακινούνται-ΜΟΝΟ-από τις Hiend αντιπροσωπείες και όλο το περιβάλλον στο οποίο έχω κινηθεί(θέλοντας και μη...) είναι Hiend-άδικο...είναι οι ίδιοι αντιπρόσωποι που διακινούν και τα πανάκριβα μηχανήματα...

δεν απαιτώ ν´ακούσω από τα ηχεία των 3.000 ευρώ ήχο καλύτερο από ηχεία των 30.000 ευρώ...βασικά δεν απαιτώ τίποτα,ούτε έχω πολλές αγκυλώσεις...και μου αρέσει η ανταλλαγή απόψεων που έχει γίνει μέχρι τώρα...

συνεχίζουμε λοιπόν...

Νάσο σε τι στάδιο βρίσκεσαι;

Τάσο και-φυσικά-όλοι οι υπόλοιποι φίλοι που παρακολουθούν το θέμα...

τον πρώτο λόγο-μέχρι τώρα-έχουν τα ATC SCM40...αυτά με γοήτευσαν περισσότερο..ακολουθούν τα Sonus Faber Concerto Domus....

επειδή όμως ΔΕΝ βιάζομαι να τα πάρω τώρα , θα συνεχίσω τις ακροάσεις τις επόμενες μέρες με το σκεπτικό ν´ακούσω κάποιο άλλο ηχείο που να μου αρέσει περισσότερο από τα ATC...

ήδη έχω κανονίσει ν´ακούσω το Σάββατο τα Vienna Mozart και έχω και άλλες προτάσεις για άλλα ηχεία...είμαι ανοικτός σε οποιαδήποτε πρόταση και συνεχίζω τις ακροάσεις...

Nάσο, μην ακούς τι σου λένε. Όταν το ηχείο είναι όμορφο ακούγεται καλύτερα..
icon10.gif

(Μάλλον ξεφεύγεις όμως... Δεν ξέρω καινούριες τιμές...)

auditor_pair.jpg

Nάσο, μην ακούς τι σου λένε. Όταν το ηχείο είναι όμορφο ακούγεται καλύτερα..
icon10.gif

(Μάλλον ξεφεύγεις όμως... Δεν ξέρω καινούριες τιμές...)

auditor_pair.jpg
Βγαίνει νέα σειρά σύντομα....

Μπάμπη ξύνεις πληγές!!!

το πρώτο ηχείο που στεφτόμουν ήταν το cremona auditor...το δικό σου!!!

αλλά ξεφεύγει....και αλλάζει σειρά....τάχουμε πει με τον αντιπρόσωπο....

Συγγνώμη για το off topic αλλά γιατί αλλάξατε όλοι user names;

Έχασα τίποτις επεισόδια, βγήκε κάποια οδηγία ;