Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Re: Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

ONGAKU(Γι αυτό και ΔΕΝ έχω γράψει σύσταση για ηχείο στο παρόν thread αν και με 3.000 γνωρίζω πως μπορείς να πάρεις ένα από τα καλύτερα ηχεία του κόσμου...ποια???...ψάξε και θα τα βρεις)[/QUOTE]

Και θα μας αφησεις στα μαυρα σκοταδια?

Last edited:
να σου διατυπώσω ένα άλλο ερώτημα...γιατί ένας αντιπρόσωπος-από την άλλη-δεν φροντίζει τόσο τα συνοδά του,ώστε ν?αναδείξουν το ηχείο που πουλά????..

Γιατι πιθανοτατα αυτα τα συνοδα τα πουλαει αλλος.:flipout:

Νασο οτι ηχειο και να παρεις αν δεν παιδευτεις λιγο δεν προκειται να παρεις το 100%.

α..οκ..μιλάς για μετά την επιλογή.....

κατά την διάρκεια της επιλογής,απλά διαλέγεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο...

Re: Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Φίλτατε καλό μεσημέρι...

τα audio physic tempo IV τα έχω ακούσει και δεν μου "μίλησαν"...

τα opera και totem και vandersteen 2Ce Signature II τα έχω για να τα ακούσω...

να δω τι θα πρωτο-ακούσω...

Harbeth και Revel?

Re: Απάντηση: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Αυτό καθ' αυτό,ένα τέτοιο γεγονός δεν είναι κατ' ανάγκην ύποπτο.Μπορεί να δείξει (ή όχι) και τις όποιες δυνατότητες ενός ηχείου.
Για να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά Ο ΜΕΓΑΛΟΣ σε ποιότητα ενισχυτής και τα συνοδά θα κάνουν ένα ηχείο ΜΙΚΡΟΤΕΡΗΣ ποιότητας να κελαηδάει .....μέχρι το σημείο που μπορεί..
Τα ΜΕΓΑΛΑ ηχεία σε ποιότητα και τα συνοδά με
έναν ενισχυτή ΜΙΚΡΟΤΕΡΗΣ ποιότητας θα κάνουν τον ενισχυτή να κελαηδάει....μέχρι το σημείο που μπορεί.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά Ο ΜΕΓΑΛΟΣ σε ποιότητα ενισχυτής και τα συνοδά θα κάνουν ένα ηχείο ΜΙΚΡΟΤΕΡΗΣ ποιότητας να κελαηδάει .....μέχρι το σημείο που μπορεί..
Τα ΜΕΓΑΛΑ ηχεία σε ποιότητα και τα συνοδά με
έναν ενισχυτή ΜΙΚΡΟΤΕΡΗΣ ποιότητας θα κάνουν τον ενισχυτή να κελαηδάει....μέχρι το σημείο που μπορεί.....

Ναι αλλά τι να το κάνεις ένα ηχείο που κοστίζει 3χιλ και θέλει άλλα 13χιλ για να κελαηδήσει;

Αυτά τα προβλήματα τα έχουν λύσει με τον καλύτερο και φτηνότερο παράλληλα τρόπο τα ενεργά ηχεία.

Αν αφαιρέσουμε τα μασίφ αλουμίνια και τα κουμπιά από έναν ενισχυτή, αν μειώσουμε την ισχύ του αρκετά γιατί θα οδηγάει ένα μεγάφωνο απευθείας χωρίς κροσόβερ και με 20 μόνο πόντους καλώδιο, αν κάνουμε και συμβιβασμό στο φάσμα γιατί δεν θα οδηγάει μεγάφωνο πλήρους φάσματος, καταλήγουμε σε μια πλακετίτσα τόση δα με πέντε υλικά κολλημένα επάνω.
Δύο "τόσες δα" πλακετίτσες σε ένα δίδρομο ηχείο και είσαι οκ. Αν είναι και "ψηφιακός" ο ενισχυτής που δε χρειάζεται ούτε ψήκτρα, βάζεις και ένα παλμοτροφοδοτικό χωρίς ακριβούς μετασχηματιστές και το συνολικό κόστος είναι αστείο σε σύγκριση με ένα εξωτερικό "γαιδούρι" ίδιας ηχητικής απόδοσης.

Το κροσσόβερ επίσης όντας ενεργό, σημαίνει πολύ ιδανικότερη λειτουργία και μεγάλη ευελιξία ρυθμίσεων. Μισή ντουζίνα τελεστικοί και άλλοι τόσοι πυκνωτές και αντιστάσεις. Κόστος; Όσο ένα μεγάλο πηνίο αέρος συμβατικού κροσσόβερ.

Και ξενοιάζεις μια για πάντα από το πρόβλημα της οδήγησης με τον καλύτερο και φτηνότερο τρόπο.

Και κυκλοφορούν κάτι ενεργά μόνιτορ με 3 -4 χιλιάρικα......:guitarist:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Και κυκλοφορούν κάτι ενεργά μόνιτορ με 3 -4 χιλιάρικα......:guitarist:

Λεκούμια!

Άμα έχεις μικρό χώρο, παίρνεις ένα ζευγάρι ATCια με 3 χιλιάρικα ή για μεγαλύτερους χώρους ένα ζευγάρι Adam ή Dynaudio, κι είσαι ο καλύτερος του χωριού!

όπως ποιά???

για πες...

Να σε πω βρε παιδί μου γιατί σε βλέπω να ταλαιπωριέσαι άδικα:

Εγώ θα προσπαθούσα στην θέση σου να ακούσω κανένα ζευγαράκι Adam.
Δυστυχώς η αντιπροσωπεία τους δεν είναι τόσο ...συνεργάσιμη. Αν έχουν...αν θέλουν... και τα λεφτά "μπράφ" Δεν πουλάνε με δόσεις. Ωστόσο πήγαινε κι από κει και μπορεί να είσαι τυχερός. Πίσω από το πεδίο του Άρεως είναι, λίγο πριν βγεις Πατησίων.

Ρίξε και μια ματιά στο σάιτ της εταιρίας.:
http://www.adam-audio.com/professional/

Εγώ έχω ακούσει δύο μικρούλια, τα Ρ11Α γύρω στο 1,5χιλ και ήταν εξαιρετικά!!! Και πολύ πιο όμορφα από ότι στις φωτογραφίες...

Αν μπορείς να ακούσεις κάτι της εταιρίας, ακόμα και σε σπίτι φίλου αν υπάρχει...

Δεν προτείνω, απλά την γνώμη μου λέω, γιατί το ηχείο είναι πολύ δύσκολη υπόθεση.
Νομίζω όμως ότι τα ενεργά είναι γκολ από τα αποδυτήρια! ;)

ΝΑΣΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ said:
ποιό ενεργό ATC με 3 χιλιάρικα υπάρχει???

πλάκα μου κάνεις???

για πες...

Το μικρό το SCM10-2 καινούριο, το SCM20-2 σε μεταχειρισμένο και ίσως το SCM20-SL AT (το ίδιο με το 20-2 αλλά σε δαπέδου).

Σίγουρα είναι δύσκολο να βρεις ενεργό ATC με 3000.
Αλλά και τα Dynaudio και τα Adam είναι φοβερά ηχεία και σε πολύ λογικότερες τιμές.
Η Adam μάλιστα βγάζει και μια σειρά ενεργών "για σπίτι", που είναι και πιο όμορφα εμφανισιακά.

Υ.Γ. Βαγγέλη, μαζί γράφαμε.

Αυτό εδώ ας πούμε πρέπει να είναι μαμάτο:

http://www.thomann.de/gr/adam_s25a_aktiv_nearfield_monitor.htm

ή ετούτο εδώ:

http://www.thomann.de/gr/adam_s3a_b_aktiv_midfield_monitor.htm

που το τοποθετείς και όρθιο αν θέλεις (μάλλον θα θέλεις).

Το παραπάνω σάιτ είναι συμβουλευτικό για τιμές κλπ. Δεν το προτείνω ντε και καλά!...

Αυτά είναι εργαλεία ηχοληψίας φυσικά (όπως και τα ATC) και ενδεχομένως να μην αρέσουν σε όλους.

H εταιρία έχει και "σπιτικά" ενεργά ηχεία αλλά που να τα βρείς στην Ελλάδα;...

Re: Απάντηση: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

και θάχει τέλος...και μάλιστα πολύ σύντομα!!!

Νάσο,:grinning-smiley-043 εμένα αυτό το θέμα, με εξέπληξε αφάνταστα, διότι όντας εντελώς άσχετος περί hi-end, έπαθα πλάκα με τι έχει να προσφέρει η αγορά.
Παρακαλώ χωρίς να θέλω να κουράσω, η επιλογή σου, περί τελική απόφασης, να " επιμηκυνθεί", προς το καλό όλων -bye-