Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Πάντως σε αυτό που είπε ο αντιπρόσωπος κ είχε δίκιο είναι αυτό που αφορά την μεταπώληση των ηχείων με την επωνυμία Red Rose του γνωστού Mark Levinson, αφού τα πειράξει όμως λίγο από ότι διαβάζω εδώ :

In fact, original equipment manufacturing for foreign audio companies is what gave Chinese hi-fi companies their boost, he says. Some foreign marketers are even importing Chinese products and re-badging them with western brands. For example, Red Rose Music, a company owned by Mark Levinson, a hi-fi industry heavyweight, basically tweaks and re-brands Aurum Cantus’ Moon River speakers that retail in Beijing for $1,200 as its Classic Ribbon speakers, and sells it for $8,000.

Πηγή : http://www.businessworld.in/content/view/904/959/

Τι γίνεται στον κόσμο έτσι ? Αγοράζουμε κ τελικά δεν ξέρουμε τι είναι.

Ξαναλέω πάντως κ επιβεβαιώνω ότι ο αντιπρόσωπος αναφέρθηκε για κάποιον αρχισχεδιαστή της Sonus Faber που έχει αναλάβει τα σχέδια αυτής της εταιρείας.

Οι εκθέσεις είναι κοντά, η αντιπροσωπεία αυτή θα είναι εκεί, οπότε τους κάνουμε ερωτήσεις από κοντά κ βλέπουμε τι μας απαντούν. :grandpa:

Ο John Curl - αν δεν κάνω λάθος - είχε γράψει σε άσχετη φάση στο diyaudio πως έχει φίλο, γνωστό σχεδιαστή, που αγοράζει κάποια κινέζικα ηχεία, κάνει μικρές αλλαγές και τα πουλάει με δικό του όνομα.

Ειδες ειδες, θα μαθουμε κι αλλα !!!!!!

Αλλα εσυ τι μιλας ? Εσυ εχεις κουασι ριμπον. Τα ριμπον ανεβαινουν λιγο ακομα :flipout::flipout:.

ναι αλλά αν φταρνιστείς απότομα από τη θέση ακρόασης μπορεί και να κοπεί.

Είμαστε τώρα για πειράματα στα 105 -και βάλε- db??? :grinning-smiley-043

Απλά από χθες όλοι λέτε...να κάτι καινούργιο που μαθαίνουμε κτλ...τι να κάνω δλδ, να μην πω ότι όσα έχω ακούσει δεν μου άρεσαν βρε παιδιά ? Προφανώς έχω ευαίσθητα αυτιά κ τους πειράζουν ο τρόπος που παίζουν αυτά τα tweeters...οπότε για εμένα πάντα μιλώντας, ναι τσιρίζουν, όπως τσιρίζουν κ οι κόρνες κ δεν μπορώ να τις ακούσω...τα klipsh καλά-χρυσά αλλά μόνο για εφέ σε home cinema, μουσική με τίποτα, προσωπικά μιλώντας φυσικά...

-bye-

Μιχάλη σόρι αν συνέβαλλα άθελά μου να προσβληθείς με αυτά που έγραψα. Δεν είχα σκοπό να ειρωνευτώ εσένα (ούτε κάποιον άλλον φυσικά).

Απλά επειδή ζω με τουήτερ ταινίας και έχω ακούσει κάποιες συμβατικές κατασκευές ηχείων που παίζουν με τέτοιο τουήτερ μου φάνηκε λίγο περίεργο.

Σόρι φίλος.

Και όντως, σε ένα στερεοφωνικό μπορεί να συμβαίνουν πολλά πράγματα μαζί, οπότε....

Μιχάλη σόρι αν συνέβαλλα άθελά μου να προσβληθείς με αυτά που έγραψα. Δεν είχα σκοπό να ειρωνευτώ εσένα (ούτε κάποιον άλλον φυσικά).

Απλά επειδή ζω με τουήτερ ταινίας και έχω ακούσει κάποιες συμβατικές κατασκευές ηχείων που παίζουν με τέτοιο τουήτερ μου φάνηκε λίγο περίεργο.

Σόρι φίλος.

Και όντως, σε ένα στερεοφωνικό μπορεί να συμβαίνουν πολλά πράγματα μαζί, οπότε....

Κανένα πρόβλημα φίλε μου. -bye-

Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Ο John Curl - αν δεν κάνω λάθος - είχε γράψει σε άσχετη φάση στο diyaudio πως έχει φίλο, γνωστό σχεδιαστή, που αγοράζει κάποια κινέζικα ηχεία, κάνει μικρές αλλαγές και τα πουλάει με δικό του όνομα.
Καί υπάρχουν μ@λ@κες πού τά αγοράζουν !!!

Πάντως σε αυτό που είπε ο αντιπρόσωπος κ είχε δίκιο είναι αυτό που αφορά την μεταπώληση των ηχείων με την επωνυμία Red Rose του γνωστού Mark Levinson, αφού τα πειράξει όμως λίγο από ότι διαβάζω εδώ :

In fact, original equipment manufacturing for foreign audio companies is what gave Chinese hi-fi companies their boost, he says. Some foreign marketers are even importing Chinese products and re-badging them with western brands. For example, Red Rose Music, a company owned by Mark Levinson, a hi-fi industry heavyweight, basically tweaks and re-brands Aurum Cantus’ Moon River speakers that retail in Beijing for $1,200 as its Classic Ribbon speakers, and sells it for $8,000.

Πηγή : http://www.businessworld.in/content/view/904/959/

Τι γίνεται στον κόσμο έτσι ? Αγοράζουμε κ τελικά δεν ξέρουμε τι είναι.

Ξαναλέω πάντως κ επιβεβαιώνω ότι ο αντιπρόσωπος αναφέρθηκε για κάποιον αρχισχεδιαστή της Sonus Faber που έχει αναλάβει τα σχέδια αυτής της εταιρείας.

Οι εκθέσεις είναι κοντά, η αντιπροσωπεία αυτή θα είναι εκεί, οπότε τους κάνουμε ερωτήσεις από κοντά κ βλέπουμε τι μας απαντούν. :grandpa:

Αρα λοιπόν αν πάρει ο Ακράτητος τον Sir Al. Ferguson πάει ντουγρού γιά Champions' League ......

Re: Απάντηση: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Πάντως, ο Mark Levinson που έφτιαξε την εταιρεία Red Rose, τα έφτιαξε στο εργοστάσιο της Aurum Cantus...

quote]
Αλήθεια τί νά γίνεται αραγε αυτή η ψυχή? Τόν κυνηγάνε ακόμα η βαρέθηκαν ?

Αμφίπλευρη προσωπικότητα, αφού δημιούργησε κάποια κορυφαία μηχανάκια, τσάκισε και χρεωκόπησε κάποιες εταιρείες , εκμεταλλεύτηκε τους μηχανικούς του, εκμεταλλέυτηκε το όνομα του και πουλώντας απάτη με τη Red Rose, άραξε σε ένα μαγαζί που έφτιαξε έβαλε και το πιάνο του μέσα και τη περνάει καλά. Πρόσφατα πάλι "έταξε" το όνομα του σε έναν τύπο που φτιάχνει ένα προγραμμα για hifi software dac-computer based transport.......γενικά από τότε που του πήραν την Mark Levinson (δικό του το φταίξιμο) δεν στέριωσε πουθενά, όπως λες όλο και κάποιοι τον κυνηγάνε αλλά μάλλον ο μεγαλύτερος δαίμονας είναι ο εαυτός του (όπως και στον καθένα μας, τείνω να νομίζω).

Πάντως αν κάποιος ρώταγε σήμερα που θα συναντούσε τον καλό εαυτό του Μάρκου, αλλά με άλλους τίμιους συνεχιστές θα τον παρέπεμπα σε Viola :2thumb22sup:

http://www.violalabs.com/

Νασο, απο ηχεια δεν ξερω.

Μιας και κριτηριο σου ειναι (και) να ειναι κοσμημα, εχεις υπ 'οψιν σου τα παρακατω?
http://www.paradigm.com/en/reference/fronts-signature-signatures1-model-2-17-1-69.paradigm

(Reference Signature S1)

Σε "black piano" ειδικα φαινονται ονειρο.

Τωρα, περι το πως ακουγονται, αν ερχονται εδω αντπροσωπους κλπ κλπ, πιστευω οτι ξερεις καλυτερα απο εμενα.

Re: Απάντηση: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

πω...πω..τι μηχάνημα είναι ο Viola!!!!!
τον άκουσα στον Ζαφειρόπουλο με τα ATC.....
Καλό μηχάνημα αλλά δεν μπορώ να μην αναφέρω...

1) Πως αντιγράφει το choke-regulated power supply των Musical Fidelity A5CR (που κοστίζουν 2.500 έκαστο μηχάνημα)
.....The Bravo uses a choke input filter type power supply with a generously rated 2kVA mains transformer.

2) και το ότι έχει....ανεμιστήρες για επικουρική ψύξη...για όνομα....!!!

.....The Bravo uses both passive cooling via large heatsinks and active cooling using 2 fans.!!!!!

Last edited:
waterfall_iguascu_127x398.jpg
http://www.avreview.co.uk/news/images/waterfall_iguascu_127x398.jpg

Kύριε Μανιάτη, ψυχραιμία.

Φανταζόμουν ότι περάσατε ευχάριστα στο studio μας το προηγούμενο Σάββατο όπου επί τρεις ώρες ακούγατε τα ηχεία της Aurum Cantus χωρίς κανένας να σας ενοχλήσει.
Toυλάχιστον αυτό έδειξε η πολύωρη παραμονή σας στην Audioevolution.
Δεν καταλαβαίνω όμως προς τι τόση εμπάθεια, και λόγοι περί ψέματος. Δυσαρεστηθήκατε από την φιλοξενία μας αγαπητέ? ή σας βάλαμε το πιστόλι στον κρόταφο για να αγοράσετε τα ηχεία?

Ας βάλουμε όμως τα πράγματα σε μια σειρά, γιατί δεν έχουμε την παραμικρή πρόθεση να αντιδικήσουμε με τον οποιδήποτε.

Επίσημα η Αurum Cantus δεν αναφέρεται συγκεκριμένα για κάποιον σχεδιαστή της Sonus Faber αλλά για στενή συνεργασία με δίασημο ιταλικό οίκο, ο Γερμανός distributor στην τελευταία έκθεση του Μονάχου σχεδόν ορκιζόταν ότι πρόκειτε για άνθρωπο που συνεργαζόταν με αυτή την εταιρεία και λεγόταν Joszeph Szall.
Aυτός ο κύριος, όντως βρίσκεται στην Ιταλία σαν διανομέας της Aurum Cantus στην Ευρώπη και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του, στοιχεία θα βρείτε στο ιστοχώρο της AURUM CANTUS.
Η AURUM CANTUS ''εφτιαξε'' το όνομά της χάρη στις εξελιγμένες μονάδες μεγαφώνων που η ίδια κατασκευαζε και πωλούσε σε πολλούς καταξιωμένους αμερικανικούς οίκους κατασκευής ηχείων.
Μονάδες αργηλίου της εταιρείας φιλοξενούνταν σε πανακριβες υλοποιήσεις κορυφαίων σχεδιαστών και ώς επιστέγαση όλης αυτής της επιτυχίας ήταν εξ'ολοκλήρου κατασκευή ηχείων της φίρμας RED ROSE του MARK LEVINSON.

Τα tweeter αργηλίου ribbon είναι γνωστό πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να ξύνουν η να τσιρίζουν εάν εξασφαλίζονται ιδανικές κατασκευαστικές συνθήκες λειτουργίας, απλώς, το άκουσμά τους έχει αυτόν τον αέρα και ίσως να παραξενεύει στην αρχή η ακροασή του ειδικά αν ο ενδιαφερόμενος δεν είχε ποτέ παλαιότερη ακουστική εμπειρία.
Το tweeter αργηλίου πιστέυεται ότι είναι μέχρι και 6 φορές γρηγορότερο και ασυμπίεστο από κάθε άλλου είδους συμβατικού tweeter, λόγω της σαφώς μεγαλύτερης του επιφάνειας, ευαισθησίας και επεργασίας του υλικού και για'υτο το συναντάμε συνήθως σε ακριβές υλοποιήσεις.
Πάντα ένα κακό ηχείο για κάποιον, μπορεί κάλλιστα να είναι πολύ καλο για κάποιον άλλο, για όλους υπάρχει καλό και κακό, στην κατηγορία τιμής των 3,000 που θέλετε να κινηθείτε κύριε Μανίατη είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βρείτε ένα καλό ζευγος ηχείων, άλλωστε τηρουμένων των αναλογιών ηχεία του ενός εκατομμυρίου πάντα καλά ακούγονταν.
Η Aurum Cantus δεν φιλοδοξεί να γίνει FOCAL ή B&W με τα τεράστια επενδυτικά κεφαλαια και τρελα διαφημιστικά budget, αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο για όλα τα μικροτερα εργοστάσια, αυτό που θέλουν όλες αυτές οι εταιρείες είναι να χτυπήσουν τους μεγάλους με μοτο τον καλύτερο τους ήχο και ξέρω πόλλες τέτοιες εταιρείες που το καταφέρνουν με άνεση.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία και τον χρόνο σας.

Last edited: