Πτωχευουν οι τραπεζες?

Μα και έτσι να είναι , εμείς με ποιούς είμαστε? Η ενασχόληση ας πούμε με εικόνα και ήχο δεν είναι πρόκληση όταν τα 2/3 του κόσμου ζουν με 50-100 δολλάρια το μήνα? Θυμάμαι κάτι συμφοιτητές μου τη δεκαετία του ´80 που έβριζαν τις καπιταλιστικές χώρες, με πρώτες τις ΗΠΑ, για τη πείνα της Αφρικής και κατέβαζαν τις πίτσες στο Μουντιάλ τη μία με την άλλη...-bye--bye-

Last edited:
Απάντηση: Re: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Μα και έτσι να είναι , εμείς με ποιούς είμαστε? Η ενασχόληση ας πούμε με εικόνα και ήχο δεν είναι πρόκληση όταν τα 2/3 του κόσμου ζουν με 50-100 δολλάρια το χρόνο? Θυμάμαι κάτι συμφοιτητές μου τη δεκαετία του ´80 που έβριζαν τις καπιταλιστικές χώρες, με πρώτες τις ΗΠΑ, για τη πείνα της Αφρικής και κατέβαζαν τις πίτσες στο Μουντιάλ τη μία με την άλλη...-bye--bye-

Α,δηλαδή όποιος ζεί στον ´αναπτυγμένο κόσμο´απαγορεύεται να κριτικάρει οτιδήποτε συμβαίνει??
Πάντως οι μεγαλύτερες αλλαγές απο την μεσαία τάξη προήλθαν .

Re: Απάντηση: Re: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Α,δηλαδή όποιος ζεί στον ´αναπτυγμένο κόσμο´απαγορεύεται να κριτικάρει οτιδήποτε συμβαίνει??
Πάντως οι μεγαλύτερες αλλαγές απο την μεσαία τάξη προήλθαν .

Η μεσαία τάξη είναι η πιό επικύνδινη!!!Αυτή έφερε τους Ναζί στην εξουσία, τον Μπούς στην Αμερική , αυτή ανέχτηκε τη Χούντα εδώ στην Ελλάδα.

Η μεσαία τάξη μισεί την ανώτερη διότι η τελευταία της βάζει φραγμούς να ανέλθει . Η μεσαία τάξη μισεί τη κατώτερη διότι φοβάται ότι μιά στραβή μπορεί να τη οδηγήσει προς τα κάτω.... Μια τέτοια ήταν και η Θάτσερ! Τα γράφει ωραία και ο Μιμης Ανδρουλάκης στο Ζητούνται Αλχημιστές.-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Η μεσαία τάξη είναι η πιό επικύνδινη!!!Αυτή έφερε τους Ναζί στην εξουσία, τον Μπούς στην Αμερική , αυτή ανέχτηκε τη Χούντα εδώ στην Ελλάδα.

Η μεσαία τάξη μισεί την ανώτερη διότι η τελευταία της βάζει φραγμούς να ανέλθει . Η μεσαία τάξη μισεί τη κατώτερη διότι φοβάται ότι μιά στραβή μπορεί να τη οδηγήσει προς τα κάτω.... Μια τέτοια ήταν και η Θάτσερ! Τα γράφει ωραία και ο Μιμης Ανδρουλάκης στο Ζητούνται Αλχημιστές.-bye-

Η μεσαία τάξη όταν προλεταριοποιείται αντιδρά.Και απο μέλη της προέκυψαν οι πλέον ενδιαφέρουσες ιδέες.

Τον Χίτλερ και τον Μπούς τον έφερε το Μεγάλο Κεφάλαιο πού ´ηράσθη´τούς μικροαστούς.
Δεν ήξερα πως ο Μιμάκος μετά τον Μαρξ τον Φροϋντ και τον Νίτσε που τους ξεπέταξε σε 300 σελίδες ασχολείται και με τετοια θέματα...
Αναμένω να εκδόσει και βιβλίο με οδηγίες ´Περί οππορτουνισμού και μετακινήσεως απο το ένα Κόμμα στο άλλο´.-bye-

Ο Μίμης.Τώρα μάλιστα!

Ζητείται ανθρωπιά κι ηθική.Αυτό είναι ένα κεφάλαιο,που ξέχασε στο βιβλίο του.Καλά,για ιμπεριαλισμό δεν το συζητάμε καθόλου.Πιπέρι...

Και σε πολλούς άλλους "διαφεύγει",αυτή η άλλη φρικτή όψη του καπιταλισμού.Ενας επόμενος πόλεμος(πολύ πιθανός πλέον),είναι το φυσικό επακόλουθο μιάς βαθιάς και γενικευμένης κρίσης.

Καιρός να συνέλθουν-αφυπνιστούν,όσοι ακόμα έχουν την δυνατότητα να σκέφτονται και να αντιδρούν.

Re: Απάντηση: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Ο Μίμης.Τώρα μάλιστα!

Ζητείται ανθρωπιά κι ηθική.Αυτό είναι ένα κεφάλαιο,που ξέχασε στο βιβλίο του.Καλά,για ιμπεριαλισμό δεν το συζητάμε καθόλου.Πιπέρι...

Και σε πολλούς άλλους "διαφεύγει",αυτή η άλλη φρικτή όψη του καπιταλισμού.Ενας επόμενος πόλεμος(πολύ πιθανός πλέον),είναι το φυσικό επακόλουθο μιάς βαθιάς και γενικευμένης κρίσης.

Καιρός να συνέλθουν-αφυπνιστούν,όσοι ακόμα έχουν την δυνατότητα να σκέφτονται και να αντιδρούν.

Μα είναι δυνατόν!!! Είστε μέλος του σωματείου και συντονιστής κατηγορίας ενός φόρουμ που ασχολείται με ηλεκτρονικές συσκευές και συστήματα χιλιάδων ευρώ! Απ´ αυτό το φριχτό καπιταλισμό δεν αποκτήσατε τη δυνατότητα να τα αγοράζετε και να τα συζητάτε!!! Ή μήπως ήταν θέλημα Θεού?

Αν ζητείται ανθρωπιά και ηθική δεν τα πουλάτε όλα και να τα δωρήσετε στον Τρίτο κόσμο?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Μα είναι δυνατόν!!! Είστε μέλος του σωματείου και συντονιστής κατηγορίας ενός φόρουμ που ασχολείται με ηλεκτρονικές συσκευές και συστήματα χιλιάδων ευρώ! Απ´ αυτό το φριχτό καπιταλισμό δεν αποκτήσατε τη δυνατότητα να τα αγοράζετε και να τα συζητάτε!!! Ή μήπως ήταν θέλημα Θεού?

Αν ζητείται ανθρωπιά και ηθική δεν τα πουλάτε όλα και να τα δωρήσετε στον Τρίτο κόσμο?

Οχι απο την δουλιά μου φίλτατε.Δεν μου χάρισε κανείς τίποτα.Δούλευα και σπούδαζα.Εξακολουθώ να δουλεύω την μισή μέρα.

Σ' ένα πιό ανθρωποκεντρικό σύστημα,θα είχα σίγουρα καλύτερο σύστημα:flipout:

Ωστόσο,εξακολουθώ να είμαι και πτωχός ο καημένος.Εσείς σαν μέλος της "ανώτερης τάξης",ξεκινήστε τις δωρεές και θα ακολουθήσω κι εγώ,όταν μου δώσει την δυνατότητα ο καπιταλισμός σας.

Last edited:

Φιλε μου το φόρουμ δεν ασχολείται μονο με συστήματα των χιλιάδων ευρώ.αλλα και με συστήματα μερικών δεκάδων ευρώ,αν δε χεις καταλάβει!
Και ναι,σκεφτομαι να τα πουλήσω όλα και να τα δωρήσω στον Τρίτο Κόσμο.
Εσυ θα το έκανες;
Δεν καταλαβαίνω αυτό το ύφος σου

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Οχι απο την δουλιά μου φίλτατε.Δεν μου χάρισε κανείς τίποτα.Δούλευα και σπούδαζα.Εξακολουθώ να δουλεύω την μισή μέρα.

Σ' ένα πιό ανθρωποκεντρικό σύστημα,θα είχα σίγουρα καλύτερο σύστημα:flipout:

Ωστόσο,εξακολουθώ να είμαι και πτωχός ο καημένος.Εσείς σαν μέλος της "ανώτερης τάξης",ξεκινήστε τις δωρεές και θα ακολουθήσω κι εγώ,όταν μου δώσει την δυνατότητα ο καπιταλισμός σας.

Μα όσο ταπεινή δουλειά και να κάνετε, αμοίβεται πολύ περισσότερο απ´ ότι στις υπόλοιπες 160 χώρες που έναι φτωχότερες απ´ την Ελλάδα (είμαστε 21 σύμφωνα με τα νεότερα του ΔΝΤ). Είναι θέλημα Θεού που κάποιος εργαζόμενος σε μία απ´ αυτες τις 160 χώρες παίρνει λιγότερο απ´ εμάς? Ή αυτοί δεν έχουν το σύστημα που έχουμε εμείς, το μή ανθρωποκεντρικό? Ή τα κληρονομήσαμε απ´ τις προηγούημενες γενιές έτοιμα? Ή μαλλον ζούμε εις βάρος τους και δε θέλουμε να το παραδεχθούμε.

Διότι πολύ απλό. Για να βγάζει καποιος 10.000 το μήνα , κάποιοι πρέπει να βγάζουν 500 και 600 το μήνα. Έτσι και σε επίπεδο κρατών, για να έχει κάποιος κατα κεφαλή 30.000 πρέπει κάποιοι να έχουν 3.000. Εμείς είμαστε με τους αδίστακτους καπιταλιστές και πολλοί στην Ελλάδα δε μπορούν να το δεχτούν. Δέ πάνε διακοπές σε καμμιά τριτοκοσμική χώρα να δούν? Αν πηγαίνεις μόνο στις 20 πιο πάνω, φυσικό είναι....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Μα όσο ταπεινή δουλειά και να κάνετε, αμοίβεται πολύ περισσότερο απ´ ότι στις υπόλοιπες 160 χώρες που έναι φτωχότερες απ´ την Ελλάδα (είμαστε 21 σύμφωνα με τα νεότερα του ΔΝΤ). Είναι θέλημα Θεού που κάποιος εργαζόμενος σε μία απ´ αυτες τις 160 χώρες παίρνει λιγότερο απ´ εμάς? Ή αυτοί δεν έχουν το σύστημα που έχουμε εμείς, το μή ανθρωποκεντρικό? Ή τα κληρονομήσαμε απ´ τις προηγούημενες γενιές έτοιμα? Ή μαλλον ζούμε εις βάρος τους και δε θέλουμε να το παραδεχθούμε.

Διότι πολύ απλό. Για να βγάζει καποιος 10.000 το μήνα , κάποιοι πρέπει να βγάζουν 500 και 600 το μήνα. Έτσι και σε επίπεδο κρατών, για να έχει κάποιος κατα κεφαλή 30.000 πρέπει κάποιοι να έχουν 3.000. Εμείς είμαστε με τους αδίστακτους καπιταλιστές και πολλοί στην Ελλάδα δε μπορούν να το δεχτούν. Δέ πάνε διακοπές σε καμμιά τριτοκοσμική χώρα να δούν? Αν πηγαίνεις μόνο στις 20 πιο πάνω, φυσικό είναι....

Αυτά που γράφετε αγαπητέ,είναι ο ιμπεριαλισμός.Ετσι το λένε.
Εγώ τουλάχιστον,χωρίς να είμαι παλαιοχριστιανός,δεν πάτησα επί πτωμάτων και δεν αδίκησα.Είμαι εντάξει με την συνείδησή μου και με τις αρχές μου.

Εσείς δεν μου δίνετε μιά τέτοια εντύπωση.Δεν λέω,ότι το κάνετε.Αλλά μου φαίνεσθε πρόθυμος...

οκ καταλαβα που διαφωνεις .Δεν καταλαβα τι προτεινεις και πως ξεχωριζεις ενα συστημα απο ενα αλλο .Ποιο ειναι το ''κρατος'' που εχει ευτυχεστερους πολιτες κατα την αποψη σου?

Μα απο τη φύση του ο άνθρωπος ειναι ιμπεριαλιστής!!!

Θέλει όλο και περισσότερα, δε ικανοποιήται ποτέ!!! Ποθεί μια καλή τηλεόραση των 3000? Την αγοράζει, σε 6 μήνες βαριέται, θέλει του άλλου που κάνει 5000! Θέλει σπίτι? Αγοράζει. Μετά από 2 - 3 χρόνια αφού ξεβρακαθεί να το επιπλώσει θέλει κι άλλο! Ένα εξοχικό.... Και δε τελειώνει ποτέ. Ακόμα και στο φαγητό! Επειδή σκάει σταματάει να τρώει.

Τα ζώα σκοτώνουν για τη τροφή, ο άνθρωπος για οτιδήποτε άλλο....Με τέτοια φύση πιστεύεις οτι μπορεί να υπάρξει κόσμος χωρίς εκμετάλλευση? Υπάρχει πουθένα αυτή τη στιγμή? Ή θα θέλαμε πολύ...-bye-

Αυτό δεν είναι τρίπλα. Αυτό είναι φάουλ!!!! και αντιαθλητικό. Ζητά κίτρινη κάρτα...

Νά μέ συγχωρείς αλλά πώς είναι δυνατόν να γνωρίζεις με ποιές αξίες κινείται ο οιοσδήποτε άνθρωπος συμμετέχει στο φόρουμ είτε ως απλο μέλος είτε ως διαχειριστής.??
Επίσης πόθεν γνωρίζεις πώς το κάθε μέλος δρά στην προσωπική του ζωή.??.
Ισα-ίσα που τό γεγονός πώς σέ έναν audio-video χώρο εκφράζονται πολλές απόψεις πού κριτικάρουν το σύστημα μάλλον ως θετικό θα έπρεπε να εκληφθεί,παρά ως αρνητικό.
Aυτό δείχνει πώς οι άνθρωποι πού ασχολούνται μέ τά μέσα (audiovideo)αλλά και την μουσική και τίς ταινίες σκέφτονται κιόλας..Και αυτό είναι ιδιατέρως τιμητικό γιά τούς συμμετέχοντες.
Δηλαδή ποιοί θάπρεπε να συμμετέχουν εδώ μέσα??
Πολυεκατομυριούχοι μέ κότερα??
Και πώς γνωρίζεις εάν επι παραδείγματι δεν κάνω περικοπές απο κάτι άλλο για να αγοράσω την μουσική πού μού αρέσει??
Tα λοιπά περί δωρεών στον Τρίτο Κόσμο δυστυχώς δεν μπορούν να απαντηθούν,γιατί στερούνται κριτικής................

Απάντηση: Re: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Θέλει όλο και περισσότερα, δε ικανοποιήται ποτέ!!! Ποθεί μια καλή τηλεόραση των 3000? Την αγοράζει, σε 6 μήνες βαριέται, θέλει του άλλου που κάνει 5000! Θέλει σπίτι? Αγοράζει. Μετά από 2 - 3 χρόνια αφού ξεβρακαθεί να το επιπλώσει θέλει κι άλλο! Ένα εξοχικό.... Και δε τελειώνει ποτέ. Ακόμα και στο φαγητό! Επειδή σκάει σταματάει να τρώει.

Τα ζώα σκοτώνουν για τη τροφή, ο άνθρωπος για οτιδήποτε άλλο....Με τέτοια φύση πιστεύεις οτι μπορεί να υπάρξει κόσμος χωρίς εκμετάλλευση? Υπάρχει πουθένα αυτή τη στιγμή? Ή θα θέλαμε πολύ...-bye-

Ε τότε άμα είναι μόνον βιολογικό το θέμα τού ´Ιμπεριαλιστή Ανθρώπου´υποθέτω πώς η μόνη λύση είναι η Ευγονική....-bye--bye-

οκ καταλαβα που διαφωνεις .Δεν καταλαβα τι προτεινεις και πως ξεχωριζεις ενα συστημα απο ενα αλλο .Ποιο ειναι το ''κρατος'' που εχει ευτυχεστερους πολιτες κατα την αποψη σου?

Υπάρχει ο Δείκτης Ανθρώπινου Δυναμικού που βγάζει ο ΟΗΕ. Ο δείκτης αυτός περιέχει όχι μόνο το εισόδημα αλλά και το επίπεδο δημοκρατία, παιδείας, διαφθοράς. Ο Καναδάς, η Νορβηγία και η Αυστραλία είναι απ´ τις πρώτες απ´ ότι θυμάμαι.

Όπως η ΕΡΤ δε μπορεί να γίνει BBC με όσο λεφτά και αν της δώσουν έτσι και εμείς δε μπορούμε να γίνουμε Νορβηγία! Εγώ λέω το πολύ απλό: Nαι, να θέλουμε το καλλίτερο, αλλά να μη ξεχνάμε ότι είμαστε απ´ τους βολεμένους λαούς.

Όσο για αυτά ότι μπορεί να μην έχεις λεφτά αλλά να συζητάς, να προτείνεις σε άλλους συσκευές χιλιάδων ευρώ, που παράγονται από τις ιμπεριαλιστικές εταιρείες σε κάποια τριτοκοσμική χώρα, με μεροκάμματα του τρόμου, και παράλληλα να κατηγορείς τον καπιταλισμό , τι είναι αυτό?

Τα προιόντα που συζητούνται εδώ τί είναι? Είδη πρώτης ανάγκης? Οι εταιρείες τί είναι? Ιδρύματα? Παράγουν προιόντα για κανένα άλλο λόγο εκτός από το κέρδος?

Last edited:
Με το να γεμίσουμε ψευτοενοχές για το χόμπι μας δεν καθαρίζει η σαπίλα του καπιταλισμού. Δεν είμαστε από άλλον πλανήτη. Εδώ γεννηθήκαμε, και... "ανήκουμε εις την Δύσιν" όπως ειπώθηκε παλαιότερα από κάποιον πολιτικό. Αυτό δεν σημαίνει πως εγώ παίζω το παιχνίδι του κάθε γιάπη αεριτζή, χρηματιστή, τραπεζίτη, βιομήχανου για να πλουτίσω. Ούτε επειδή βγάζω 600 ευρώ, ενώ άλλοι παίρνουν 100 το χρόνο σημαίνει πως μπορώ εγώ να δώσω το περίσσευμά μου στους πτωχότερους, αφού περίσσευμα δεν υπάρχει...

Last edited:

χεχε okay...

Πραγματι στις ειδησεις δεν θα δεις ευτυχισμενους ανθρωπους ουτε ομως και δυστυχισμενους γιατι αυτος ειναι ο ρολος τους.
Επισης σε ενα συστημα παιδειας σαν της Ελλαδας (και οχι μονο) οντας αυτο που ειναι δεν θα σου μαθουν οτι υπαρχει καλυτερο συστημα,(Αν ειναι δυνατον να σου που κατι τετοιο αυτοι που τρεφονται απο το συστημα).
Παρολα αυτα προτεινεις σωστα εν μερει να τα δωκουμε ολα στους τριτοκοσμικους.Αυτο ομως δεν θα αναπαραγαγει το συστημα που αντιπροσωπευουμε?
Μηπως απλως το να δημιουργησουμε ενα περιβαλλον γυρω μας ομορφοτερο (με οποιαδηποτε εννοια) βοηθησει περισσοτερο απο το να στειλουμε το βιντεο στη Ζαμπια.?
Πρεπει βεβαια πρωτα να εκπαιδευσουμε και το ματι μας να βλεπει και την καλη μερια των πραγματων .
Αυτα απο ενα συμπασχοντα.........................:BXVZCBXZ6:

Τό οτι η Ισλανδία ήταν η 4η χώρα στην παραπάνω κατάταξη και τώρα κατρακυλάει δεν σημαίνει τίποτα??
Ουτε αυτό πρέπει να μάς προβληματίζει???

Μα ακριβώς η λίστα αυτή δεν είναι εαγγέλιο! Δε σημαίνει ότι άν ακολουθήσεις το τί έκανε η Ισλανδία, ή ο Καναδάς θα είναι είσαι πιό καλά!

Ο Θουκιδίδης , αν θυμάμαι καλά, είχε γράψει ότι το καλλίτερο πολίτευμα είναι αυτό που συμφαίρει τη χώρα?

Παρά την υποτίμηση του νομίσματος τους (Ισλανδία) κατά 50% δε σημαίνει ότι θα ζούν στις σπηλιές! Ξαναγυρνούν στην αλειία γράφουν τα ξένα πρακτορεία...

Άλλά για να γυρίσουμε στο Thread , τώρα μόλις στο MEGA έλεγαν ότι χρεωκοπεί η Σιτιμπανκ στην Αμερική και ότι πάνε να τη σώσουν! Μαθαίνει κανείς τίποτα?