Πτωχευουν οι τραπεζες?

Μα οι εδώ κρατικές τράπεζες είναι πολλές φορές ακριβότερες απο τις ιδιωτικές! Οι ιδιωτικές λογω σκληρού ανταγωνισμού έχουν ρίξει τα επιτόκια. Μή πούμε πριν 20 χρόνια, όταν οι κρατικές τράπεζες ήλεγχαν το 80% της αγοράς τί επιτόκια υπήρχαν...

Μα ο λόγος που προτιμούν τα ιδωτικά νοσοκομεία για γέννες είναι καθαρά λόγω status. Οι γέννες στην Ελλάδα έχουν γίνει γενονότα ανάλογα των ...γάμων! Πρέπει το τέκνον να γεννηθεί σε σφανταχτερό περιβάλλον μή γίνει κομπλεξικό! Οι Ελληνίδες δεν θέλουν να βρίσκονται μαζί με μετανάστριες... Και αφού, σήμερα, οι Έλληνες είναι πολύ πλουσιότεροι απ´ ότι πριν 30, 40 χρόνια, ε ναί πως θα φανεί αυτό?

Σωστότατος!!!!!!!!!! Επί τη ευκαιρία .......... θα μας θυμίσεις τον πληθωρισμό εν Ελλάδι πρίν απο 20 έτη?

Αν είναι πραγματικά ή πλασματικά, αυτό δεν το κρίνει αυτός που τα πληρώνει? Η ιδιωτική ασφαλιστική δηλαδή. Αν εσύ , πχ πληρώνεις 2000 το χρόνο για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τί σε ενδιαφέρει τί κάνουν οι ασφαλιστικές με τις κλινικές.

Ο πληθωρισμός ήταν 20-25% και τα επιτόκια 25-30%. Και μάλιστα δεν έδιναν εύκολα δάνεια οι τράπεζες . Για να βλάλεις μόνον πιστωτική ,αν δεν είχες ψηλό εισόδημα, χρειαζόσουν και εγγυητή. Οι περισσότεροι αγόραζαν τότε σπίτια, έχοντας όλο το ποσό.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πτωχευουν οι τραπεζες?

αναρχικό από δεξιά :flipout::flipout:
.... πρώτη φορά μουτυχε :flipout::grinning-smiley-043

μπορεί να είναι και απο αριστερά....

Συνήθως όμως είναι δεξιός από αριστερά....με πολλά παραδείγματα!

Απάντηση: Re: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Μήπως είστε Δημόσιοι υπάλληλοι , όλοι όσοι διαφωνείται? Μα τόσο ευχαριστημένοι είστε? Αν είστε, ωραία πάω πάσο.

Αν δεν είστε, τότε το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό!

Moνον μην ξαναζητήσετε ,θα παρακαλούσα πολύ Ψυχιατρική Εξεταση για οσους διαφωνούν μαζί σας.
Και πρώτος βάζω το κεφάλι μου στον ´Πάγκο τού Χασάπη´.
Δεν είμαι Δημόσιος my dear αλλά σαφώς και γουστάρω ´παραπετασματική πολιτική´στην Υγεια και την Παιδεία.
Διάβασε και τούς ´παλιοκουμουνιστές´τούς Φινλανδούς σε άλλο thread πώς και έχουν Δημόσια Παιδεία ......................

Ο φίλος δεν είχε ασφάλεια (ΙΚΑ,ΤΕΒΕ) να του τα πληρώσει? Αν δεν είχε μπορούσε να πάει στη Πρόνοια και θα την είχε κάνει δωρεάν, σε δημόσιο νοσοκομείο.

Εμένα , συγγενικό μου πρόσωπο, έκανε "μπαλονάκι" στο Διαβαλκανικό και του τα πλήρωσε σχεδόν όλα το ΙΚΑ. Η συμμετοχή του, επειδή προτίμησε ιδιωτικό, ήταν 600 ευρώ. Τώρα αυτός ο φίλος σου μάλλον σε παραμύθιασε....

Εχει οριστεί πλαφόν στις επεμβάσεις σε ιδιωτικά θεραπευτήρια πλέον.
Φυσικά μιλάμε για τά ελάχιστα πού έχουν σύμβαση με τά Ταμεία.
Τα υπόλοιπα ιδιωτικά δεν επιθυμούν συμβάσεις με Ταμεία γιατί δεν τά συμφέρει.

Αν είναι πραγματικά ή πλασματικά, αυτό δεν το κρίνει αυτός που τα πληρώνει? Η ιδιωτική ασφαλιστική δηλαδή. Αν εσύ , πχ πληρώνεις 2000 το χρόνο για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τί σε ενδιαφέρει τί κάνουν οι ασφαλιστικές με τις κλινικές.

Αλλο σε ρωτάω ................ πως εσύ που προτείνεις να μην υπάρχουν έξοδα για παιδεία, υγεία κοκ. (Δεν θα έχει έξοδα το κράτος για να συντηρεί νοσοκομεία, σχολεία. Τα λεφτά που δίνει για να συντηρεί αυτά , άς τα δώσει κατ´ ευθείαν σε μάς!), προτείνεις να διαχειριστεί το κράτος μία παρόμοια περίσταση? σε μικρό χρονικό διάστημα? ............. για να εισπράξει η ιδιωτική κλινική σε 30 ημέρες?

Αν είναι πραγματικά ή πλασματικά, αυτό δεν το κρίνει αυτός που τα πληρώνει? Η ιδιωτική ασφαλιστική δηλαδή. Αν εσύ , πχ πληρώνεις 2000 το χρόνο για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τί σε ενδιαφέρει τί κάνουν οι ασφαλιστικές με τις κλινικές..

Τώρα πού ανέφερες περί "ιδιωτικής ασφάλισης"...Τί έχεις νά πείς γιά τόν διωκόμενο από τήν Δικαιοσύνη κύριο Κοντομηνά, ό οποίος κατηγορείται μεταξύ άλλων γιά υπεξαίρεση αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, από τά λεφτά τών ασφαλισμένων στήν εταιρεία του??

Ποιούς μού λές νά εμπιστευθώ?? Αυτούς??

Δεν το έχω καταλάβει έτσι όπως είναι γραμμένο. Το κράτος να δανεισθεί από την ΚΤ? Μα η ΚΤ είναι το Κράτος! Δεν χρειάζεται να δανεισθεί από τη ΚΤ. Τη βάζει να τυπώσει ή (στη νέα γλώσσα) να διοχετεύσει ρευστότητα στην αγορά!

Το κράτος, στο εσωτερικό δανεισμό, δανείζεται απο τους πολίτες. Είτε αγοράζουμε κατ´ ευθείαν τα ομόλογα απο το Κράτος, είτε οι τράπεζες , με τις καταθέσεις μας, αγοράζουν ομόλογα. Τα λεφτά που παίρνει το Κράτος καλύπτει τα ελλείματα και τις ανάγκες του (=να πληρώνει τους δημοσίους υπαλλήλους, να κάνει δημόσια έργα κλπ)

Η ΚΤ είναι το κράτος???

Η Αμερικάνικη ΚΤ δημιουργήθηκε το 1913, πριν δεν είχαν κράτος???

Μμμ, κάπου κάτι έχεις χάσει....

Ο πληθωρισμός ήταν 20-25% και τα επιτόκια 25-30%. Και μάλιστα δεν έδιναν εύκολα δάνεια οι τράπεζες . Για να βλάλεις μόνον πιστωτική ,αν δεν είχες ψηλό εισόδημα, χρειαζόσουν και εγγυητή. Οι περισσότεροι αγόραζαν τότε σπίτια, έχοντας όλο το ποσό.

Μου απήντησες ειλικρινέστατα καί με κάλυψες απόλυτα ............. δηλαδή όπως καί σήμερα!!!!!!!!!!!!!!!!!! ...........τα τελευταία χρόνια ο πληθωρισμός ήταν μεταξύ 3 - 4% καί το επιτόκια της πιστωτικής από 10 - 17% ..... ψιλοδιαφορούλες!!!!!

Οσο γιά το σπίτι είτε αγόραζαν όπως είπες έχοντας όλο το ποσό ή πρώτα αγόραζαν το οικόπεδο, έκαναν κάποιες οικονομίες καί μετά από 5 χρόνια έριχναν τα μπετά, έβαζαν κάποιες συναλαγματικές καί συνέχιζαν με τ αχτισίματα κοκ. κοκ.

Αλλο σε ρωτάω ................ πως εσύ που προτείνεις να μην υπάρχουν έξοδα για παιδεία, υγεία κοκ. (Δεν θα έχει έξοδα το κράτος για να συντηρεί νοσοκομεία, σχολεία. Τα λεφτά που δίνει για να συντηρεί αυτά , άς τα δώσει κατ´ ευθείαν σε μάς!), προτείνεις να διαχειριστεί το κράτος μία παρόμοια περίσταση? σε μικρό χρονικό διάστημα? ............. για να εισπράξει η ιδιωτική κλινική σε 30 ημέρες?

Απο το location βλέπω Μπαχρέιν. Δίπλα στο Ντουμπάι, απ΄ότι ξέρω, οι ξένοι εργαζόμενοι εχουν ιδιωτική ασφάλεια. Τους την πληρώνει ο εργοδότης ή το κράτος. Ε ας γίνει και εδώ κάτι παρόμοιο. Το πρόβλημα της αλλαγής είναι τί θα γίνουν τα υπάρχοντα δημόσια ή οι εργαζόμενοι σ΄ αυτά.

Τα άλλα που λές, σύγνωμη αλλά δε καταλαβαίνω... (σε μικρό χρονικό διάστημα? ............. για να εισπράξει η ιδιωτική κλινική σε 30 ημέρες?)

Μου απήντησες ειλικρινέστατα καί με κάλυψες απόλυτα ............. δηλαδή όπως καί σήμερα!!!!!!!!!!!!!!!!!! ...........τα τελευταία χρόνια ο πληθωρισμός ήταν μεταξύ 3 - 4% καί το επιτόκια της πιστωτικής από 10 - 17% ..... ψιλοδιαφορούλες!!!!!

Οσο γιά το σπίτι είτε αγόραζαν όπως είπες έχοντας όλο το ποσό ή πρώτα αγόραζαν το οικόπεδο, έκαναν κάποιες οικονομίες καί μετά από 5 χρόνια έριχναν τα μπετά, έβαζαν κάποιες συναλαγματικές καί συνέχιζαν με τ αχτισίματα κοκ. κοκ.

Δεν νομίζω, δε έκανες τις πράξεις...

Σήμερα,

Πληθωρισμός 4% δανείζεσαι στεγαστικό 5-6%, δηλαδή 1 έως 2 μονάδες πάνω.

Πληθωρισμός 20% δανείζεσαι στεγαστικό 25%, δηλαδή 5 μονάδες πάνω.

Οι πιστωτικές δεν είναι μέτρο σύγκρισης , διότι τα ποσά που δανείζεσαι έναι μικρά, μέχρι 2000-3000 ευρώ τη κάρτα. Στα στεγαστικά δανείζεσαι μεγάλα ποσά για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Ο πληθωρισμός συμφαίρει αυτούς που έχουν λεφτά. Γι αυτό και ο περισσότερος κόσμος απέκτησε σπίτια τα τελευταία χρόνια που τα επιτόκια ήταν χαμηλά και ο πληθωρισμός επίσης. Επίσης ήταν πολύ καλός, τότε, όταν μερικοί εργάζονταν στο εξωτερικό και αμοίβονταν σε δολλάρια και αγόραζαν σπίτια στην Ελλάδα μετά απο κάποια υποτίμηση. Να γυρίσουμε σ΄ εκείνη την εποχή?

Η ΚΤ είναι το κράτος???

Η Αμερικάνικη ΚΤ δημιουργήθηκε το 1913, πριν δεν είχαν κράτος???

Μμμ, κάπου κάτι έχεις χάσει....

Πάλι δε κατάλαβες. Η FED μπορεί να ιδρύθηκε το 1913 αλλά τη δουλειά της μπορεί να την έκανε ένα τμήμα ενός υπουργείου.

Εδώ η δική μας κεντρική , η Τράπεζα της Ελλάδος είναι νεότερη της Εθνικής Τράπεζας. Ποιός έκανε τη δουλειά? Η Κυβέρνηση κατ΄ ευθείαν...

Re: Απάντηση: Re: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Δεν είμαι Δημόσιος my dear αλλά σαφώς και γουστάρω ´παραπετασματική πολιτική´στην Υγεια και την Παιδεία.

Εαν δεν έχετε κάποια σχέση με το δημόσιο, υπαλληλική ή προμηθευτής του, τότε γιατί το υπερασπίζεσται με τόσο μένος? Δεν έχω γνωρίσει ποτέ πολίτη που ΔΕΝ είναι δημόσιος υπάλληλος να είναι τόσο υπέρ του Δημοσίου!

Εκτός αν είσθε πολιτικός! Τότε αλλάζει το θέμα. Ψήφοι είναι αυτοί και μάλιστα πολλοί.

Πάλι δε κατάλαβες. Η FED μπορεί να ιδρύθηκε το 1913 αλλά τη δουλειά της μπορεί να την έκανε ένα τμήμα ενός υπουργείου.

Εδώ η δική μας κεντρική , η Τράπεζα της Ελλάδος είναι νεότερη της Εθνικής Τράπεζας. Ποιός έκανε τη δουλειά? Η Κυβέρνηση κατ´ ευθείαν...

Θα ήθελα μια απάντηση όμως χωρίς ΜΠΟΡΕΙ....επειδή δεν το έχω καταλάβει καλά.

Τις ΚΤ δεν τις ελέγχει κανείς, ούτε μπορεί. Αυτός είναι και ο ρόλος τους εξάλλου.

Το χρήμα με την σημερινή μορφή του(ηλεκτρονικό, πλαστικό, νάυλον,κλπ κλπ),είναι αέρας κοπανιστός. Έξυπνα λογιστικά νούμερα.

Το 3% των χρημάτων που κυκλοφορούν στην Αμερική είναι real(χαρτονομίσματα), γιατί?

Βέβαια δεν μπορώ να καταλάβω πολλά πράγματα ακόμα, αλλά που θα πάει...

Υ.Γ Φαντάζεστε τον Αλογοσκούφη με μια πρέσα να παράγει χρήματα???

Απο το location βλέπω Μπαχρέιν. Δίπλα στο Ντουμπάι, απ´ότι ξέρω, οι ξένοι εργαζόμενοι εχουν ιδιωτική ασφάλεια. Τους την πληρώνει ο εργοδότης ή το κράτος. Ε ας γίνει και εδώ κάτι παρόμοιο. Το πρόβλημα της αλλαγής είναι τί θα γίνουν τα υπάρχοντα δημόσια ή οι εργαζόμενοι σ´ αυτά.

Τα άλλα που λές, σύγνωμη αλλά δε καταλαβαίνω... (σε μικρό χρονικό διάστημα? ............. για να εισπράξει η ιδιωτική κλινική σε 30 ημέρες?)

Μπορεί να ισχύει για το Ντουμπάι ........ αλλά όχι για το Μπαχρέιν ........ το θέμα μας είναι όμως η Ελλάδα..........πές ότι τα υπάρχοντα νοσοκομεία τα γκρεμίζουμε, πες ότι όλους τους εργαζόμενους τους απολύουμε αφού βέβαια τους δώσουμε από 200.000 ευρώ στο χέρι καί συνάμα 96 μισθούς, πες ότι όλα τα ¨μικροπροβλήματα¨ τα λύσαμε, εσύ μπορείς να μας εξηγήσεις πως το έχεις σκεφτεί?

Αν σε καταλαβαίνω καλά ο εργοδότης θα καλύψει τα έξοδα της ιδιωτικής ασφάλισης καί βέβαια ίσως την μελλοντική σύνταξη ........... τους εργοδότες ποιός θα τους επιδοτήσει? το κράτος ή οι καταναλωτές?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Εαν δεν έχετε κάποια σχέση με το δημόσιο, υπαλληλική ή προμηθευτής του, τότε γιατί το υπερασπίζεσται με τόσο μένος? Δεν έχω γνωρίσει ποτέ πολίτη που ΔΕΝ είναι δημόσιος υπάλληλος να είναι τόσο υπέρ του Δημοσίου!

Εκτός αν είσθε πολιτικός! Τότε αλλάζει το θέμα. Ψήφοι είναι αυτοί και μάλιστα πολλοί.

Επειδή μέχρις σήμερα επιχειρώ νά σάς πάρω στά σοβαρά παρά τού ότι μού θυμίζετε ταινίες τού Κώστα Πρέκα,προσπαθείστε καλύτερα.Η θα διαβάζετε τι γράφω ή αλλοιώς μήν απαντάτε διαστρεβλώνοντας τά γραπτά μου.
Προφανώς και επιθυμώ δωρεαν Δημόσια υγεία και Παιδεία υψηλού επιπέδου.Δεν μίλησα γιά τις λοιπες παραμορφώσεις τού Δημοσίου.
Το θεωρώ αναφαίρετο δικαίωμα κάθε Πολίτη οπως αλλως τε επιτάσσει και το Σύνταγμα.

Δεν νομίζω, δε έκανες τις πράξεις...

Σήμερα,

Πληθωρισμός 4% δανείζεσαι στεγαστικό 5-6%, δηλαδή 1 έως 2 μονάδες πάνω.

Σε σταθερό (γιά πόσα χρόνια) ή κυμαινόμαινο? κι' αν είχα πάρει κυμαινόμαινο πριν από 4 χρόνια? πόσο θα ήταν σήμερα?

Θα ήθελα μια απάντηση όμως χωρίς ΜΠΟΡΕΙ....επειδή δεν το έχω καταλάβει καλά.

Τις ΚΤ δεν τις ελέγχει κανείς, ούτε μπορεί. Αυτός είναι και ο ρόλος τους εξάλλου.

Το χρήμα με την σημερινή μορφή του(ηλεκτρονικό, πλαστικό, νάυλον,κλπ κλπ),είναι αέρας κοπανιστός. Έξυπνα λογιστικά νούμερα.

Το 3% των χρημάτων που κυκλοφορούν στην Αμερική είναι real(χαρτονομίσματα), γιατί?

Βέβαια δεν μπορώ να καταλάβω πολλά πράγματα ακόμα, αλλά που θα πάει...

Υ.Γ Φαντάζεστε τον Αλογοσκούφη με μια πρέσα να παράγει χρήματα???

Η ονομασία Κεντρική Τράπεζα είναι πρόσφατη. Μέχρι να γίνουν αυτές οι Κεντρικές Τράπεζες , το ξαναλεώ, τη δουλειά την έκαναν οι κυβερνήσεις.

Τις ΚΤ τις ελέγχουν οι Κυβερνήσεις. Δεν μπορούν να κάνουν ότι τους κατέβει. Μη παραπλανάσαι από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα που δείχνει ανεξάρτητη. Αναφορά δείνει κι αυτή και ελέγχεται απο τις κυβερνήσεις. ¨Οργανο δηλαδή, είναι.

Re: Απάντηση: Re: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Ρε Σπύρο λές??? Σαν τον Θεοδωράκη(λόγω μουσικής κατηγορίας) και εσύ....:BDGBDGB53::a0210:-bye-

Last edited:
Η ονομασία Κεντρική Τράπεζα είναι πρόσφατη. Μέχρι να γίνουν αυτές οι Κεντρικές Τράπεζες , το ξαναλεώ, τη δουλειά την έκαναν οι κυβερνήσεις.

Τις ΚΤ τις ελέγχουν οι Κυβερνήσεις. Δεν μπορούν να κάνουν ότι τους κατέβει. Μη παραπλανάσαι από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα που δείχνει ανεξάρτητη. Αναφορά δείνει κι αυτή και ελέγχεται απο τις κυβερνήσεις. ¨Οργανο δηλαδή, είναι.

Μωρε όργανα είμαστε εμείς, όχι οι ΚΤ.