Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Εγώ δεν αποκλείω τίποτα αν δεν το δοκιμάσω πρώτα.

Επίσης λάβε υπόψιν σου ότι το Linux είναι κάτι εντελώς δυναμικό. Δεν είναι Windows 7 που βγήκε μια μέρα και έκτοτε παραμένει ίδιο. Στο Linux μπορεί όλα να πηγαίνουν καλά για καιρό, να γίνει μια αλλαγή στον Kernel και πλέον αυτό να μην ισχύει. Βάσει αυτού μπορεί να βρεις σοβαρές διαφορές ανάμεσα σε Linux διανομές. Μπορεί να βάλεις Moode, να μην υπάρχει το πρόβλημα και να ξενοιάσεις για πάντα.

Το πρόβλημά σου παραμένει σύνθετο και γι αυτό εγώ στη θέση σου θα τα απέκλεια όλα. Το να τρέξεις το Rpi με έναν φορτιστή android είναι 2 λεπτά δουλειά. Αφού το κάνεις θα έχεις αποκλείσει επίσημα την τροφοδοσία.

Απάντηση: Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Σεταρίστηκε foobar σε Laptop με Windows 7/ 4GB RAM για αναπαραγωγή όλων των τύπων αρχείων. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορεί να σας πει ο Σωκ.

Τίποτα ιδιαίτερο,τυπικό στήσιμο.
SACD plug-in,ορισμός foo_dsd_asio ως έξοδος,DoP στην μέθοδο και DSD output mode στις επιλογές του SACD.
Σε ούτε 5 λεπτά είχε το κεφάλι του ήσυχο πως τουλάχιστον το dac δεν έχει θέμα.

Μια περίπτωση που δεν πρέπει να αποκλειστεί είναι αν το ίδιο το Raspberry (σαν συσκευή file transport) εν τέλει προκαλεί προβλήματα ή όχι κατά την αναπαραγωγή...

Σταύρο, αν βοηθάει, να επισημάνω ότι στο δικό μου ράσμπερι με άρτσφιλ δεν έχω κανένα πρόβλημα από αυτά που αντιμετώπισες εσύ ... όλα τα αρχεία, όλες οι αναλύσεις, κλπ. τρέχουν μια χαρά ... σπάνια, ασχέτως είδους αρχείου, κάνει μια παύση 1-2 δευτερολέπτων ... αλλά μιλάμε μια τέτοια παύση κάθε 20 ώρες ακροάσεων, που μάλλον οφείλεται σε τίποτε άσχετο (πχ. στο ρούτερ της πλάκας που έχω) ...

εκείνο που μου λείπει, είναι αν δω πχ. κάποια πρόταση μουσικής σε κάποιο φόρουμ με λινκ στο youtube, πρέπει να βάλω άλλα ακουστικά απ' ευθείας στο λαπτοπ για να το ακούσω ... αν μπορούσε ο κλάιεντ να πάρει το λινκ και να το παίζω από το archphile
μέσω του ντακ/hifiman θα ήμουν ευτυχής ...

Απάντηση: Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Σταύρο, αν βοηθάει, να επισημάνω ότι στο δικό μου ράσμπερι με άρτσφιλ δεν έχω κανένα πρόβλημα από αυτά που αντιμετώπισες εσύ ... όλα τα αρχεία, όλες οι αναλύσεις, κλπ. τρέχουν μια χαρά ... σπάνια, ασχέτως είδους αρχείου, κάνει μια παύση 1-2 δευτερολέπτων ... αλλά μιλάμε μια τέτοια παύση κάθε 20 ώρες ακροάσεων, που μάλλον οφείλεται σε τίποτε άσχετο (πχ. στο ρούτερ της πλάκας που έχω) ...

εκείνο που μου λείπει, είναι αν δω πχ. κάποια πρόταση μουσικής σε κάποιο φόρουμ με λινκ στο youtube, πρέπει να βάλω άλλα ακουστικά απ' ευθείας στο λαπτοπ για να το ακούσω ... αν μπορούσε ο κλάιεντ να πάρει το λινκ και να το παίζω από το archphile
μέσω του ντακ/hifiman θα ήμουν ευτυχής ...

Σπύρο,μπορεί πολύ απλά το hugo να ανήκει στην κατηγορία CPU-hungry συσκευών σε αναπαραγωγή ορισμένων τύπων αρχείων,διάφορες αναφορές στο net,στο ίδιο συνηγορούν.
Και δεν μιλάω αποκλειστικά για το ras,αλλά προβλήματα έχουν παρουσιαστεί και σε μηχανάκια που τρέχουν win και mac-os.

Ειδικότερα στα win,προβλήματα σε όχι δυνατά μηχανάκια μπορεί να προκύψουν αν επιλεγεί το D στο DSD to DSD method,που έχει υποτίθεται το καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα αλλά καταναλώνει και περισσότερους πόρους.
Λιγάκι χάος είναι η αλήθεια.

εκείνο που μου λείπει, είναι αν δω πχ. κάποια πρόταση μουσικής σε κάποιο φόρουμ με λινκ στο youtube, πρέπει να βάλω άλλα ακουστικά απ' ευθείας στο λαπτοπ για να το ακούσω ... αν μπορούσε ο κλάιεντ να πάρει το λινκ και να το παίζω από το archphile μέσω του ντακ/hifiman θα ήμουν ευτυχής ...

H επθυμία σου θα εισακουστεί σύντομα!!

https://github.com/bjuriewicz/ympd-youtube

θα φτιαχτεί custom πακέτο το οποίο θα μπαίνει έξτρα και θα αντικαθιστά το default το οποίο δε θα έχει αυτή τη λειτουργία εξ' ορισμού. Με τέτοια forks βέβαια υπάρχει πάντοτε ο φόβος να τα παρατήσει ο developer τους και να αφεθούν στο έλεός τους.

Το feature να ακούς από youtube υπάρχει ήδη αλλά είναι μόνο από smarphone.

Ανοίγεις το upnp στο archphile, βάζεις να παίξει ένα βίντεο στο youtube app, κάνεις share το βίντεο στο bubbleupnp και ακούς.

Απλώς το παραπάνω θα μπορεί να κάνει το ίδιο και από το web interface.

Ανοίγεις το upnp στο archphile, βάζεις να παίξει ένα βίντεο στο youtube app, κάνεις share το βίντεο στο bubbleupnp και ακούς.
.

Που μπορώ να βρω αναλυτική οδηγία?

Το πως ανοίγει το upnp περιγράφεται εδώ:

http://archphile.org/howto/upnp-dlna-airplay-shairport/

Εγώ δε θα το άνοιγα μόνιμα, παρά μόνο όταν θα ήθελα από το remote μου όπως περιγράφω εδώ:

http://archphile.org/tips-n-tricks/android-ssh-remote-control-archphile/

Το επόμενο βήμα είναι το κατέβασμα του bubbleupnp από google play, και η επιλογή μέσα σε αυτό του Archphile ως renderer.

Τέλος, πας στο youtube app, βάζεις ένα βίντεο να παίζει, πατάς share και επιλέγεις το bubbleupnp.

Που μπορώ να βρω αναλυτική οδηγία?

Δλδ για να καταλάβω, το Rpi-Hugo σου παίζει με παραμόρφωση και αμέτρητες διακοπες αλλα σε απασχολεί πως θα ανοίξεις βιντεακια απο το youtube ?

Re: Απάντηση: Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Τίποτα ιδιαίτερο,τυπικό στήσιμο.
SACD plug-in,ορισμός foo_dsd_asio ως έξοδος,DoP στην μέθοδο και DSD output mode στις επιλογές του SACD.
Σε ούτε 5 λεπτά είχε το κεφάλι του ήσυχο πως τουλάχιστον το dac δεν έχει θέμα.

Σωκράτη γιατί όχι native dsd?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Σωκράτη γιατί όχι native dsd?

Ο Σταύρος μου είπε πως έτσι λέει ο κατασκευαστής,ακριβώς δεν ξέρω κι εγώ.
Αν οι οδηγοί του είναι ASIO 2.2 μπορεί να παίζει και native,ο Σταύρος ξέρει καλύτερα που το έχει ψάξει.

Σπύρο (Δημοκηδή), δοκίμασε αυτό που λέει ο tuxx για την αναπαραγωγή YouTube από κινητό. Δουλεύει καταπληκτικά...

Το upnp κάνει θαύματα και δεν έχουμε ασχοληθεί καθόλου εδώ μέσα με αυτό!

Ευχαριστώ Μιχάλη. Ένα πράγμα που μου είχε λείψει από το daphile ήταν η αναπαραγωγή από YouTube!

Σπύρο (Δημοκηδή), δοκίμασε αυτό που λέει ο tuxx για την αναπαραγωγή YouTube από κινητό. Δουλεύει καταπληκτικά...

Το upnp κάνει θαύματα και δεν έχουμε ασχοληθεί καθόλου εδώ μέσα με αυτό!

μωρέ, το πιστεύω ... αλλά όπως όλοι, έχω και γω τις παραξενιές μου ... στις συνήθειες μου δεν περιλαμβάνεται να έχω το κινητό μου στον χώρο ακροάσεων του γραφείου, καθώς απλά δεν έχω σήμα στον χώρο αυτό ... θα περιμένω στωικά την τελική λύση άνευ κινητού ...