Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Απάντηση: Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Το φαντάστηκα ότι έγραψα βλακεία. Θα το κοιτάξω καλύτερα και θα σου πω...
:)

Για να μην μπερδευτούν οι φίλοι που διαβάζουν,και το ASIO 2.1 μια χαρά υποστήριξη δίνει για DSD.
Οι 2.2 απλώς είναι φτιαγμένοι για 64bit κι έχουν περισσότερα εργαλεία για τους developers.
Γενική πεποίθηση είναι πως απλώς είναι πιο "σωστοί" για 64μπιτα μηχανάκια,αυτό είναι όλο.

Το upnp κάνει θαύματα και δεν έχουμε ασχοληθεί καθόλου εδώ μέσα με αυτό!

Το upnp και το bubbleupnp τα χρησιμοποιώ εδώ και καιρό με δύο Popcorn Hour Media Players και δουλεύουν όλα τέλεια από android smartphone.

Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Σου μένει μια δοκιμή με άλλο OS στο Raspberry. Το πρόβλημά σου μπορεί να είναι:

- Τροφοδοσία του Raspberry Pi ή προβληματικό Raspberry Pi
- Bug του Archphile (και κατ επέκταση χαοτικό πρβλημα γιατί το Archphile αποτελείται από πολλά πακέτα)
- Κακή λειτουργία του Hugo σε Linux εν γένει

Δοκιμάζεις κάποιο από τα Volumio/Runeaudio/Moode ή και όλα. Βάζεις να παίξει DSD έχοντας σιγουρέψει ότι στο mpd.conf υπάρχει το dsd_usb "yes" ή το dop "yes". Μετά από αυτό το τεστ θα ξέρεις με μεγαλύτερη σιγουριά τι παίζει.
....

Στην καλύτερη περίπτωση για σένα, υπάρχει κάποιο conflict με έκδοση software που τρέχω εγώ (kernel, alsa κλπ). Στην χειρότερη, απλά δε συνεργάζεται σωστά το Hugo με Linux.

Μόλις δοκίμασα το Moode. Καταπληκτικό περιβάλλον UI αλλά:

...τα προβλήματα παραμόρφωσης στην αρχή κομματιών 192/24 καθώς και των διακοπών στα dsd δυστυχώς παραμένουν (έστω και με μειωμένη συχνότητα). :(

Η τροφοδοσία Audiowind μετρήθηκε πολλάκις (πάνω στο RPi2) και παρέμεινε πάντοτε σταθερή στα 5.09V.

Τείνω να αποδώσω το πρόβλημα - μέχρι στιγμής - στην πιο πάνω υπογραμμισμένη αιτία.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

...ή για κάποιο άγνωστο λόγο στη συνεργασία Raspberry - Hugo.

Απάντηση: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Τα προβλήματα με τις διακοπές που παρατηρουνται κατά την εκκίνηση των μουσικων δειγμάτων 24/192 το εχουμε ξανασυναντησει σε dac που χάνουν στηγμιαια το συγχρονισμό τους. Σε καποιες περιπτωσεις το προβλημα ξεκινα απο το ιδιο το transport που ριχνει στιγμιαία το clock και το dac καθυστερεί να ενεργοποιήσει το mute.

Πιστεύεις Γιώργο ότι τελικά φταίει το Raspberry?

Κάτι είχε αναφέρει και ο Χρήστος (Chris1967) περί αυτού...

Και κάτι άλλο Γιώργο. Σε foobar/Win7 δεν έχω κανένα πρόβλημα!!

Απάντηση: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Με το Mambo V3 που χρησιμοποιώ εδω και αρκετους μήνες ουδεποτε παρατηρησα διακοπές και περίεργους θορύβους ειτε με αρχεια dsd ειτε με flac 24/192. Με το RPi2 εχω παψει να ασχολουμε πλεον με το laptop PC για χρήση ως transport.
Μάλλιστα αγορασα δυο RPi2 για παν ενδεχόμενο....

Σταυρο δοκιμασε και τη διανομη openelec /kodi και δεν προκειται να ασχοληθεις με οτιδηποτε άλλο. Ξεχνας ομως τα dsd iso που ειναι συμπιεσμενα και τα μετατρεπεις σε dsf.

Με το openelec βλεπεις και ταινιες hd με πολυ καλη ποιοτητα και τις παιζει νερακι χωρις σπασίματα στην εικονα.

γραφω απο κινητο και επειδη εχω χοντρά δακτυλα , κανω λαθη και μου ειναι αρκετα δυσκολο να πινω μπιρες και να γραφω ταυτοχρόνως

Από δω και από κει, κατάφερα να περιορίσω τις διακοπές (στα dsd tracks) σε...μία ανά 20 λεπτά.

Πως? Θα σας πω όταν σιγουρευτώ ότι αυτά που παρατήρησα δεν είναι τυχαία.

Υπάρχουν κάνα δύο πραγματάκια ακόμα που πρέπει να ελέγξω...

Αναφορικά με τα κομμάτια 192/24 η λύση είναι μάλλον απλή:
απλά το playlist "κυλάει" μόνο του χωρίς χειροκίνητη μετάβαση από κομμάτι σε κομμάτι.

Τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

...όλα τα παραπάνω με Moode.

Προβλέπεται τo Moode να παίξει YouTube streams?

Στην 2.0 λογικα θα εχουμε Spotify premium, για Youtube προς το παρόν δεν εχει γιει καποια κουβέντα (θα ρωτησω τον δημιουργο). Μπορεις να ακούσεις οτι θες μεσω UPnP αν δεν σε πειραζει να στριμαρεις μεσω κινητου-PC (εμενα με πειραζει)

Και μένα με πειράζει τελικά Πάνο.

Ρώτα τον για YouTube support. Μερικοί το θεωρούμε πολύ χρήσιμο feature.

Το Moode δεν μου εμφανίζει library 55k κομματιών (track=0). Φαντάζομαι τι μπορεί να είναι...

Και το δικό μου background music συστηματάκι με ότι περίσσευε στο σπίτι. Στήσιμο σε 10' μαζί με τα της κονσόλας και ευκολία απίστευτή. Θα του πιω το αίμα :)
Τεράστιο πλεονέκτημα για μένα η υποστήριξη .pls και συνεπώς όλων των Internet radio που το υποστηρίζουν,

Tuxx : Well done ! :music-smiley-005:

Epos ELS3
Technics μαθουσάλας ραδιοενισχυτής
Behrinher UCA222 DAC
Pi 1 model B - Τροφοδοτικό από κινητό 1Α - Archphile latest version

Παίζει από NAS samba share μέσω ενός WiFi repeater που περίσσευε (λιγότερα καλώδια και δεν χρειάστηκε Wifi dongle στο Pi).
(Η καλωδίωση θα βελτιωθεί με μείωση του μήκους και γενική τακτοποιηση, προς το παρόν προέχει η μουσική)

Άθλια φωτό από κινητό:

IMG_20150529_000623.jpg

Eιναι known bug. Το εχω αναφερει εδω και καποιο καιρο μαζι με κατι αλλες λεπτομερειες.

Ρε παίδες, πόσο δύσκολο είναι να έχουμε σε μια sd card 32 GB και το Archphile και το Moode με επιλογή στην εκκίνηση?

Καλή σας ημέρα,
μερικά σύντομα(;) σχόλια:

@Internet King, όσον αφορά στο Openelec, από τη στιγμή που σε βόλεψε η γνώμη μας περισσεύει! Ο καθένας από εμάς έχει διαφορετικές ανάγκες και ακολουθεί διαφορετική οδό.
Προσωπικά, ο βασικός λόγος που δεν το χρησιμοποιώ στο hifi δεν είναι ο ήχος (δεν έχω κάνει άλλωστε Α/Β τεστ), αλλά η χρήση οθόνης. Το Openelec έχει ως βασική προυπόθεση την ύπαρξη τηλεόρασης κλπ κοντά στο σύστημα. Αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό ή επιθυμητό. Εγώ το hifi μου το έχω σε μέρος χωρίς τηλεόραση. Θέλω να αράζω στην πολυθρόνα μου, να κάνω την ακρόασή μου και να αλλάζω τη μουσική μου με ένα κλικ από το κινητό μου.
Eννοείται ότι στην TV έχω Rpi/Openelec το οποίο και έχω σκίσει επί ενάμιση χρόνο!

@Σταύρος Τρύπης/Dr Pank, γιατί δε σας βολεύει το streaming από το κινητό; Θεωρώ ότι τα Volumio/Runeaudio/Moode, αν δεν έχουν ήδη μερικά από αυτά, θα αποκτήσουν σίγουρα δυνατότητα αναπαραγωγής youtube links.

Όσον αφορά στο Archphile, αν βγάλω άκρη με κάποιο custom ympd ή αν το επίσημο ympd αποκτήσει τέτοια υποστήριξη τότε τα youtube links θα υποστηριχθούν και στο web interface. Για μένα είναι ζήτημα πολύ χαμηλής προτεραιότητας. Το Archphile φιλοδοξεί να αποτελεί το transport σε συστήματα που εστιάζουν σε ποιότητα αναπαραγωγής και μιας που το youtube είναι μίλια μακριά από κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει στην to-do λίστα κάτι σχετικό με αυτό.
Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευκολία του youtube. To χρησιμοποιώ συνέχεια και στο Openelec και στο PC μου και στο κινητό μου για να παίρνω μια πρώτη γεύση από διάφορες μουσικές που ψάχνω, αλλά κατά τη διαδικασία αυτή δε με απασχολεί καθόλου το να περάσει ο ήχος αυτός μέσα από το hifi μου.

@Σταύρος Τρύπης: Σίγουρα υπάρχει τρόπος multiboot ανάμεσα σε διάφορες Linux διανομές για το RPI, πχ με χρήση του NOOBS (δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ). Για τη χρήση του bootloader όμως αυτή θα χρειάζεσαι επίσης οθόνη ώστε να επιλέγεις ποιο σύστημα θα εκκινήσει.

Ευχαριστούμε Μιχάλη για τις διευκρινίσεις.

Δεν γίνεται η επιλογή dual-boot "στα τυφλά" (headlessly)?
:)

Εκτός από οθόνη θέλει και Keyboard. Μιλάμε για στάδιο πριν καν φορτωθεί κάποιο OS.

Ούτε να φαίνεται το booting progress / menu μέσα από κάποιο Android app (που ήδη τρέχει)?

(..λέω εγώ τώρα).

Ούτε να φαίνεται το booting progress / menu μέσα από κάποιο Android app (που ήδη τρέχει)?

(..λέω εγώ τώρα).

Σταύρο,για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει δίκτυο.
Και στην εκκίνηση δεν υπάρχει,πρέπει να γίνει το boot και να εκκινήθουν οι υπηρεσίες δικτύου.

Παρατήρησα ότι με το Archphile η cpu δουλεύει στα 1.20 V ενώ με το Moode στα 1.31+ V, με αποτέλεσμα να ζεσταίνεται (η cpu) περισσότερο (+2 oC)...