Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player
Καλή σας ημέρα,
μερικά σύντομα(

σχόλια:
@Internet King, όσον αφορά στο Openelec, από τη στιγμή που σε βόλεψε η γνώμη μας περισσεύει! Ο καθένας από εμάς έχει διαφορετικές ανάγκες και ακολουθεί διαφορετική οδό.
Προσωπικά, ο βασικός λόγος που δεν το χρησιμοποιώ στο hifi δεν είναι ο ήχος (δεν έχω κάνει άλλωστε Α/Β τεστ), αλλά η χρήση οθόνης. Το Openelec έχει ως βασική προυπόθεση την ύπαρξη τηλεόρασης κλπ κοντά στο σύστημα. Αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό ή επιθυμητό. Εγώ το hifi μου το έχω σε μέρος χωρίς τηλεόραση. Θέλω να αράζω στην πολυθρόνα μου, να κάνω την ακρόασή μου και να αλλάζω τη μουσική μου με ένα κλικ από το κινητό μου.
Eννοείται ότι στην TV έχω Rpi/Openelec το οποίο και έχω σκίσει επί ενάμιση χρόνο!
@Σταύρος Τρύπης/Dr Pank, γιατί δε σας βολεύει το streaming από το κινητό; Θεωρώ ότι τα Volumio/Runeaudio/Moode, αν δεν έχουν ήδη μερικά από αυτά, θα αποκτήσουν σίγουρα δυνατότητα αναπαραγωγής youtube links.
Όσον αφορά στο Archphile, αν βγάλω άκρη με κάποιο custom ympd ή αν το επίσημο ympd αποκτήσει τέτοια υποστήριξη τότε τα youtube links θα υποστηριχθούν και στο web interface. Για μένα είναι ζήτημα πολύ χαμηλής προτεραιότητας. Το Archphile φιλοδοξεί να αποτελεί το transport σε συστήματα που εστιάζουν σε ποιότητα αναπαραγωγής και μιας που το youtube είναι μίλια μακριά από κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει στην to-do λίστα κάτι σχετικό με αυτό.
Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευκολία του youtube. To χρησιμοποιώ συνέχεια και στο Openelec και στο PC μου και στο κινητό μου για να παίρνω μια πρώτη γεύση από διάφορες μουσικές που ψάχνω, αλλά κατά τη διαδικασία αυτή δε με απασχολεί καθόλου το να περάσει ο ήχος αυτός μέσα από το hifi μου.
@Σταύρος Τρύπης: Σίγουρα υπάρχει τρόπος multiboot ανάμεσα σε διάφορες Linux διανομές για το RPI, πχ με χρήση του NOOBS (δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ). Για τη χρήση του bootloader όμως αυτή θα χρειάζεσαι επίσης οθόνη ώστε να επιλέγεις ποιο σύστημα θα εκκινήσει.