Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Το πρόβλημα του libray (tracks=0) δυστυχώς παραμένει στην 1.9.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

...τρέχει όμως τώρα htop από κονσόλα.

Πως σχετίζεται το htop με το πρόβλημα που περιγράφεις;

Δε σχετίζεται.

Κάτι που αναμενόταν να διορθωθεί (?) δεν διορθώθηκε (library bug) και κάτι που δεν μπορούσα να τρέξω - και δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί, εγώ ο άσχετος - τώρα παίζει (htop).

Δεν μπορούσες να το τρέξεις γιατί δεν ήταν εγκατεστημενο.

Απάντηση: Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

@Internet King, όσον αφορά στο Openelec, από τη στιγμή που σε βόλεψε η γνώμη μας περισσεύει! Ο καθένας από εμάς έχει διαφορετικές ανάγκες και ακολουθεί διαφορετική οδό.
Προσωπικά, ο βασικός λόγος που δεν το χρησιμοποιώ στο hifi δεν είναι ο ήχος (δεν έχω κάνει άλλωστε Α/Β τεστ), αλλά η χρήση οθόνης. Το Openelec έχει ως βασική προυπόθεση την ύπαρξη τηλεόρασης κλπ κοντά στο σύστημα. Αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό ή επιθυμητό. Εγώ το hifi μου το έχω σε μέρος χωρίς τηλεόραση. Θέλω να αράζω στην πολυθρόνα μου, να κάνω την ακρόασή μου και να αλλάζω τη μουσική μου με ένα κλικ από το κινητό μου.
Eννοείται ότι στην TV έχω Rpi/Openelec το οποίο και έχω σκίσει επί ενάμιση χρόνο!

Το Openelec δεν έχει ως βασική προυπόθεση την ύπαρξη τηλεόρασης !
Εγώ χρησιμοποιώ την εφαρμογή YATSE (for android), αλλα βέβαια την πληρώνεις για να γίνουν unlock όλες οι δυνατότητες.

Re: Απάντηση: Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Το Openelec δεν έχει ως βασική προυπόθεση την ύπαρξη τηλεόρασης !
Εγώ χρησιμοποιώ την εφαρμογή YATSE (for android), αλλα βέβαια την πληρώνεις για να γίνουν unlock όλες οι δυνατότητες.
Παρομοίως όταν ακούω μουσική το ελέγχω απο κινητό η ταμπλέτα επίσης ελέγχεται απο το δικό του web interface όπερ ελέγχεται και απο πισι έχει αρκετά custom webinterface και πέρα από να του δώσεις μια καρφωτη ip όλα αυτά γίνονται για πλάκα χωρίς να υπάρχει απαίτηση ειδηκων γνώσεων επίσης έχει plugins για πολλά ραδιόφωνα ιντερνετικα και μη καθώς και τα κλασικά youtube , vimeo .

Παιδιά, από τη στιγμή που για να πειράξεις οποιαδήποτε ρύθμιση πρέπει να έχεις οθόνη συνδεμενη στο rpi, το openelec απαιτεί οθόνη! Αν δεν απαιτούσε θα ήταν αυτό που λέμε headless.

Exactly που λενε και στην ορεινη Φθιωτιδα

Αλλο πραγμα να χρειαζεται για το setup οθονη και keyboard και άλλο να κανεις τα παντα απομακρυσμενα με λ.χ. ssh.

Το δευτερο ειναι οντως ενα headless μηχανακι, το πρωτο οχι.

Και όχι μόνο με ssh. Όλα τα volumio/runeaudio/Moode ελέγχονται πλήρως από Web interface, χωρίς επίσης ο τελικός χρήστης να χρειάζεται κάποια ειδική γνώση.

Ναι όντως σε αυτό έχετε δίκαιο παρασυρθηκα λόγω του ότι υπάρχει οθόνη έτσι και αλλιώς στο σαλόνι και απλά κατά την ακρόαση μουσικής δεν την χρησιμοποιώ..

Για να μην παρεξηγηθώ, έχω κάθε πίστη στα λεγόμενά σας αναφορικά με το ότι το Openelec σας καλύπτει απόλυτα.

Επίσης, και το αναφέρω για το φόβο των Ιουδαίων, εννοείται ότι δεν έχω καμία πρόθεση προώθησης ενός πρότζεκτ (Archphile) το οποίο αποτελεί αποκλειστικά ένα χόμπυ για εμένα.

Αυτό που έχει γίνει φανερό είναι ότι είμαστε πολλοί και με διαφορετικές προτεραιότητες. Άλλος βολεύεται με ένα generic media center (Openelec), άλλος έχει πιο audio oriented προσέγγιση αλλά δε θέλει να το ψάξει και πολύ (Volumio/Runeaudio/Moode) και άλλος θέλει να ξέρει τι συμβαίνει σε κάθε σπιθαμή στο transport/OS που που χρησιμοποιεί για να ακούει τη μουσική του (Archphile).

Αν μου προτείνατε να μπω σε Α/Β τεστ ανάμεσα στη διανομή που φτιάχνω και στο Openelec, θα δήλωνα εξ’ αρχής ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσω το Archphile. Είμαι σίγουρος ότι ο ήχος του Openelec θα είναι καλός.

Από ένα σημείο όμως και μετά, και με δεδομένο ότι είμαι χομπίστας, οφείλω να ικανοποιήσω τους ψυχαναγκασμούς μου :D

Δεν αντέχω bloated συστήματα, θέλω να βλέπω τη CPU να κοιμάται όσο το δυνατόν περισσότερο κλπ κλπ. Μέσα από μια τέτοια συλλογιστική γεννήθηκε το Archphile και αυτό το πολύ συγκεκριμένο κοινό εξυπηρετεί και ευχαριστεί!

Ναι βρε Μιχάλη δεν το συζητάμε εμένα με βολεύει πρακτικά το θέμα με το openelec αν επιλυσω διάφορα οικονομικά προβλήματα ενδεχομένως να αγοράσω άλλο ένα μόνο για audio με archphile.

Να φανταστεις ακόμα δεν έχω καταφέρει να επιλυσω το θέμα dac.

Απάντηση: Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Παιδιά, από τη στιγμή που για να πειράξεις οποιαδήποτε ρύθμιση πρέπει να έχεις οθόνη συνδεμενη στο rpi, το openelec απαιτεί οθόνη! Αν δεν απαιτούσε θα ήταν αυτό που λέμε headless.

Την πρώτη φορά που ρυθμίζεις το περιβάλλον λειτουργίας του OpenELEC , για μεγαλύτερη ευκολία όντως χρειάζεται να έχεις αναμμένη την οθόνη, που ούτως ή άλλως υπάρχει διαθεσιμη στο σπίτι μας, εκτός κι αν κάποιος ζει σε ένα χώρο χωρίς τηλεόραση .
Η πρόσβαση μέσω του δικτύου με SSH επίσης λειτουργεί κανονικά.

Από ηχητικής πλευράς, το αν υπάρχουν διαφορές κατά την αναπαραγωγή μουσικής, πολύ σωστά κάνουμε όλοι μας και το θέτουμε ως ένα θέμα προς διερεύνηση και αξιολόγηση.
Το γεγονός ότι το archphile αναγνωρίζει τα DSD iso από μόνο του δεν μας λέει κάτι και για την ποιότητα της αναπαραγωγής. Το OpenELEC αναπαράγει προς το παρόν τα ασυμπίεστα αρχεία DSD (π.χ DSF) με εξαιρετική ποιότητα ήχου.

Ωστόσο, θα πρέπει να γίνουν οι σωστές δοκιμές, σε ένα σύστημα αναφοράς, πριν βγάλουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα.

Προσωπικά το SACD ISO με αφήνει παγερά αδιάφορο. Δε θα έκρινα ποτέ μια διανομή με μια άλλη με άξονα αυτό, απλά και μόνο επειδή δεν ασχολούμαι με το DSD format. Επίσης ξαναλέω ότι εδώ δεν είμαι για να υποστηρίξω το Archphile αλλά τις audio dedicated υλοποιήσεις!

Σχετικά με το Openelec τώρα, έχετε τσεκάρει ότι το default configuration είναι bit perfect; Αν ψάξετε παλιότερες αναρτήσεις σε forums θα δείτε ότι θέλει χέρι για να μην κάνει downsample κλπ.

Ένας πρόχειρος τρόπος για τσεκάρισμα, είναι να βάλουμε πχ ένα 24/96 ή ένα 24/192 και ενώ παίζει να δώσουμε από κονσόλα:

Code:
cat /proc/asound/card0/pcm0p/sub0/hw_params

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Παρομοίως όταν ακούω μουσική το ελέγχω απο κινητό η ταμπλέτα επίσης ελέγχεται απο το δικό του web interface όπερ ελέγχεται και απο πισι έχει αρκετά custom webinterface και πέρα από να του δώσεις μια καρφωτη ip όλα αυτά γίνονται για πλάκα χωρίς να υπάρχει απαίτηση ειδικων γνώσεων επίσης έχει plugins για πολλά ραδιόφωνα ιντερνετικα και μη καθώς και τα κλασικά youtube , vimeo .

Ετσι ακριβώς είναι. Υπάρχουν πάρα πολλές δυνατότητες !

Επίσης το OpenELEC λειτουργεί και σε File Mode, δηλαδή πας απαυθείας στο directory του σκληρού δίσκου (ή των δίσκων), επιλέγεις το μουσικό θέμα και ακούς τη μουσική σου, χωρίς να χρειάζεται να σκανάρεις όλη τη βάση δεδομένων της βιβλιοθήκης.
Υποστηρίζει NFS (και SAMBA) services για να επιλέγεις τη μουσική και τις ταινίες μέσω του δικτύου (LAN ή WiFi).

Παρακαλώ πολύ να πέσουν οι τόνοι. Δεν υπάρχει λόγος να διαπληκτιζόμαστε. Ο καθείς μπορεί να ασχολείται με ότι τον ευχαριστεί, χόμπι είναι. Άλλος φτιάχνει με τα χεράκια του dac (ενώ θα μπορούσε με τα μισά λεφτά να πάρει ένα έτοιμο), άλλος φτιάχνει καλώδια (ενώ βρωμάει ο τόπος από mogami, audioquest, nordost κλπ.) άλλος φτιάχνει διανομές Linux. Όποιου δεν αρέσουν δεν τις κατεβάζει.

Κάποια μηνύματα με flames σβήστηκαν, συνεχίζουμε χωρίς προσωπικές αντεγκλήσεις και υποτιμητικά σχόλια.

Κώστα, δεν υπήρχε κανένας λόγος να σβηστεί τίποτα, ΙΜΟ.

Δεν εξέλαβα τίποτε προσβλητικό από τα μηνύματα που σβήστηκαν...

Κώστα, δεν υπήρχε κανένας λόγος να σβηστεί τίποτα, ΙΜΟ.

Δεν εξέλαβα τίποτε προσβλητικό από τα μηνύματα που σβήστηκαν...

Εξέλαβα εγώ Σταύρο.

Πραγματικα δεν υπηρχε λογος να σβηστουν μηνύματα.

Υπήρχε. Ήταν η σπίθα μιάς ανούσιας αντιπαράθεσης.