ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΡΥΠΗΣ
AVClub Fanatic
Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player
Μιας και το έφερε κουβέντα, που ανατρέχω Μιχάλη για "άπονο" σετάπ NAS?
Μιας και το έφερε κουβέντα, που ανατρέχω Μιχάλη για "άπονο" σετάπ NAS?
Χρήστο,
δεν κάνω αυτοαναφορικά posts, σε αυτό είμαι ξεκάθαρος! Προσπαθώ να δώσω μια σαφή εικόνα για το τι σημαίνει open source και τι απαιτήσεις θα πρέπει να έχουμε.
Πέρα από αυτό, από τη στιγμή που το totaldac και το aurender είναι Linux με MPD, σε διαβεβαιώνω ότι και με αυτά θα έχεις τα ίδια προβλήματα εφόσον δε συνεργάζονται καλά με το dac σου ή με το NAS σου!
H μεγάλη διαφορά είναι ότι τέτοιες εταιρίες θα σου δώσουν περιορισμούς, πχ θα βάλεις έναν μόνο δίσκο USB, δε θα χρησιμοποιήσεις Wifi κλπ κλπ, πράγματα που έγκαβλοι σαν και μένα και τους άλλους δημιουργούς διανομών δεν δέχονται και προσπαθούμε να φτάσουμε αυτά τα λινουξάκια στα άκρα. Θα ήταν πολύ έυκολο και για μενα να σας πω ότι υποστηρίζω ένα δίσκο με αφορμή μια audiophile σάλτσα και να είχε τελειώσει η υπόθεση!
Tnx Τασο, το σετακι NAS-Rasp εχει γινει πια και ιδιαίτερα χρηστικό.
To MPD χρησιμοποιειται πρακτικα απο ολους. Aurender και Auralic ειναι τα 2 πιο δυνατά παραδείγματα. Στην πρόσφατη εκθεση του Μονάχου μιλησα με τους ανθρώπους τις Auralic και μου το επιβεβαίωσαν (τονίζοντας ομως οτι παρακάμπτουν πλήρως την ALSA με οτι αυτο σημαίνει).
γίνεται προσπαθεια για περαιτέρω βελτίωση στην ποιότητα του ήχου από τους προγραμματιστες, οι οποίοι συνήθως δεν διαθέτουν ή δεν έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμενα εργαλεία, μετρητικα συστηματα και αποδεκτά ηχητικά συστήματα αναφοράς. Δεν έχω έχω βρει πουθενα συγκριτικές δοκιμές σε επιπεδο διανομής (λογισμικού) με μετρήσεις αντίστοιχες με αυτές που διαβαζουμε στον ειδικό τύπο για τον ήχο και το high end.
Ούτε εγώ έχω διαβάσει συγκριτικά μεταξύ των δύο παραπάνω software media players, αν και ορισμένοι ορκίζονται οτι υπάρχουν διαφορές που τις ακούνε μόνο οι πιστοί του high end. Το stereophile παρουσίαζει αναλυτικές μετρήσεις αλλά μόνο για τις συσκευές. Δεν θυμάμαι αν έχει ποτέ δημοσιεύσει μετρήσεις για το λογισμικό, οποιοδήποτε λογισμικό.Εννοείς ότι έχει παρουσιάσει ποτέ κανείς μετρήσεις που να αποδεικνύουν ότι υπάρχουν ηχητικές διαφορές μεταξύ π.χ. Amarra και Jriver? Γιατί εγώ τόσα χρόνια δεν έχω βρει τίποτα.
Περιμένουμε feedback...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.