Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Θυμάμαι παλιότερα που κάναμε μια κουβέντα για το ενδεχόμενο σύνδεσης οθόνης στο RPi ώστε να εμφανίζονται εκεί πληροφορίες (τραγούδι που παίζει κτλ).

Διάβαζα λίγο χτες για τον MPD και τις δυνατότητες interfacing που διαθέτει. Απ' ότι φαίνεται είναι σχετικά εύκολο να "τραβήξεις" δεδομένα από αυτόν σχετικά με το τι παίζει (καλλιτέχνης / κομμάτι) ώστε να τα δείξεις σε κάποια οθόνη.

Ένα καλό παράδειγμα είναι αυτό που έχει κάνει ο φίλος εδώ: http://mightyohm.com/blog/2008/12/building-a-wifi-radio-part-6-a-conversation-with-mpd/

Βασικά τρέχει ένα σκριπτάκι το οποίο στέλνει κάθε 1 δευτερόλεπτο στη σειριακή τα σχετικά δεδομένα.

Στην εν λόγω σειριακή θα μπορούσαμε να συνδέσουμε ένα Arduino το οποίο θα οδηγεί μια οθόνη LCD. Είναι αρκετά εύκολο..

Εναλλακτικά θα μπορούσε το Arduino να κάνει telnet από μόνο του στο RPi και να τραβάει τα δεδομένα που χρειάζεται..

Γενικά πολλά μπορούν να γίνουν αν το θελήσουμε. Προσωπικά δηλώνω διαθέσιμος για το Arduino κομμάτι αν μπορεί κάποιος να ασχοληθεί με το RPi / MPD κομμάτι.

Θυμάμαι παλιότερα που κάναμε μια κουβέντα για το ενδεχόμενο σύνδεσης οθόνης στο RPi ώστε να εμφανίζονται εκεί πληροφορίες (τραγούδι που παίζει κτλ).

Διάβαζα λίγο χτες για τον MPD και τις δυνατότητες interfacing που διαθέτει. Απ' ότι φαίνεται είναι σχετικά εύκολο να "τραβήξεις" δεδομένα από αυτόν σχετικά με το τι παίζει (καλλιτέχνης / κομμάτι) ώστε να τα δείξεις σε κάποια οθόνη.

Ένα καλό παράδειγμα είναι αυτό που έχει κάνει ο φίλος εδώ: http://mightyohm.com/blog/2008/12/building-a-wifi-radio-part-6-a-conversation-with-mpd/

Βασικά τρέχει ένα σκριπτάκι το οποίο στέλνει κάθε 1 δευτερόλεπτο στη σειριακή τα σχετικά δεδομένα.

Στην εν λόγω σειριακή θα μπορούσαμε να συνδέσουμε ένα Arduino το οποίο θα οδηγεί μια οθόνη LCD. Είναι αρκετά εύκολο..

Εναλλακτικά θα μπορούσε το Arduino να κάνει telnet από μόνο του στο RPi και να τραβάει τα δεδομένα που χρειάζεται..

Γενικά πολλά μπορούν να γίνουν αν το θελήσουμε. Προσωπικά δηλώνω διαθέσιμος για το Arduino κομμάτι αν μπορεί κάποιος να ασχοληθεί με το RPi / MPD κομμάτι.

Το βασικό ερώτημα είναι το γιατί να το κάνεις από το RPi (και όχι DAC) ?
Και μάλιστα μόνο για SR ??? *

Αν είναι για SR μόνο είναι πανεύκολο,
Δες αυτό https://github.com/lasandell/RaspberryPi/blob/master/gpio
(reference http://luketopia.net/2013/07/28/raspberry-pi-gpio-via-the-shell/)

Και κάνε ένα μικρό δαίμονα
While true {
Get sr from /proc
Sed / awk
Gpio.script set pins X Y Z on
}

Απέφυγε τα χαμηλά pins που άλλοι περνουν i2s άλλοι reboot/bootloader settings

*Υπάρχουν έτοιμα ‛clients’ για mpd και μικρές οθόνες που βγάζουν πιο πυκνή πληροφορία, ονόματα τραγουδιών κ.ο.κ. οπότε το SR είναι λίγο.

Βασικά τα παραπάνω τα έγραψα για εμφάνιση πληροφοριών όπως τραγούδι κτλ στην οθόνη του Arduino, όχι απλά για SR.

Για τα έτοιμα clients με τις οθόνες τους έχω διαβάσει κατά καιρούς αλλά μου φαίνονται πολύ basic, π.χ. οθόνες αλφαριθμητικές με 2 ή 4 γραμμές κτλ.

Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι πιο όμορφο (τρέμε Aurender :p).

xmmm

Υπάρχουν rich clients http://mpd.wikia.com/wiki/Client:Lcd4linux?file=JollampcPlaylist.png http://neophob.com/2007/12/asus-wl500gp-openwrt-lcd4linux-jukebox/
touchscreen http://www.spida.net/projects/software/pympdtouchgui/screenshots/index.en.html
και πολλά ακόμα αν ρίξεις μια καλή ματιά http://mpd.wikia.com/wiki/Clients

ΙΜΗΟ , αξίζει να βασιστείς σε κάποιο από αυτά, μιας και έχουν πέσει εργατοώρες

Από την άλλη σε σειριακή (ή και Usb to serial) είναι εύκολο να βγάλεις οτιδήποτε

Το πιο βασικό θέμα με όλα αυτά είναι το οικονομοτεχνικό.
* Μια οθόνη με hdmi σήμερα είναι πολύ φθηνή, και εκεί μπορείς να τρέχεις κανονικό γραφικό περιβάλλον – μεγάλη προβολή και πολύ πληροφορία
* Implementations με usb / serial / arduino, έχουν κόστος, που πλησιάζει μιας οθόνης
* Όλοι πια έχουμε κινητό η ταμπλέτα και εκεί υπάρχουν πολύ καλές λύσεις

Άρα εάν πας να φτιάξεις κάτι και το όμορφο (ακριβή έγχρωμη lcd) που να δίνει και χειρισμό με κουμπιά ή touch , και με τα κόστη για τροφοδοσία και ardiuno αρχίζει το κόστος να ξεφεύγει

Δεν είμαι σίγουρος ότι σε αυτό το κόστος θα είχες μεγάλο κοινό που να θέλει να δώσει αυτό το ποσό… γιατί και πάλι η οθόνη θα είναι μικρότερη μιας ταμπλέτας και θα είναι κολλημένη πάνω στο κουτί, και δεν θα την κρατάς στο χέρι ξάπλα στον καναπέ.

Οπότε γενικά όλα γίνονται, αλλά καλό θα ήταν να βρεις συγκριμένο κοινό και όραμα και target-price.

Χωρις να ειναι απαραίτητο για την καλη λειτουργία ή απόλυτα λογικο απο οικονομικής πλευράς, θα το δοκίμαζα. Εαν δλδ προχωρήσει ειμαι μέσα

Χάζευα διάφορες εφαρμογές και μπορεί να μπει hdmi οθόνη touch διαφόρων μεγεθών αλλά το πρόβλημα είναι μετά ότι η εκάστοτε εφαρμογή χρειάζεται και κάποιο desktop interface οπότε μπερδεύει το πράγμα όπως λέει και ο Μιχάλης από την άλλη πλευρά θα είναι απόλυτα stand alone συσκευή.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Googliste raspberry pi car pc κλπ θα δείτε διάφορες εφαρμογές.

Rpi2 + mambo via i2s, σε καλοκαιρινή συσκευασία
Στα λεφτά του αξίζει θα έλεγα, κοντά στα 150 ευρώ σύνολο.
Ήχος δροσερός , καλοκαιρινός

Τα δύο κύρια λειτουργικά που χρησιμοποιώ
archphile (TNX tux!!!)
και openelec, εντυπωσιακό το openelec με τη Samsung TV μου, μιας και δουλεύει άψογα μέσω του ίδιου τηλεκοντρόλ της τν

Μου έχουν ζητήσει δυο φίλοι/φίλες να τους φτιάξω music players…. ε για την ώρα που να παραγγέλλεις κουτιά από εξωτερικό, θα τους σερβίρω το παρφέ και από χειμώνα μπορεί κάνα ξύλινο κουτί από ουίσκι

Attachments

• IMG_20150714_194728.jpg
    IMG_20150714_194728.jpg
    53.2 KB · Views: 142
  • IMG_20150714_165843.jpg
    IMG_20150714_165843.jpg
    54.1 KB · Views: 144
  • IMG_20150714_165849.jpg
    IMG_20150714_165849.jpg
    60 KB · Views: 143

* USB από το European maritime day, η μουσική να μυρίζει θάλασσα – το χρησιμοποίησα για δοκιμές μιας και στα φιλικά σπίτια από Usb θα παίζει
* αν και από nas παίζω εδώ, χωρίς τρικυμίες

* Ααα ναι, θα κόψω και ένα φελό σε 4 ροδέλες, να του βάλω και 4 ποδαράκια που να επιπλέουν

Γκαμώτο, σήμερα που ήμουν ξυπόλητος και ακούμπησα το marantz μου, ένοιωσα μια ελαφρά διαρροή ρεύματος ... το έψαξα λίγο και ευθύνεται το ράσμπερι ... εννοώ ότι όταν συνδέω το usb καλώδιο από το ρας στο μάραντζ έρχεται η διαρροή, ενώ όταν το αποσυνδέω όλα είναι μια χαρά ...

Στο ρας έχω το απλό τροφοδοτικάκι των 10 ευρώ που ερχόταν από το μαγαζί ως σύσταση/πακέτο με το μηχανάκι ...

Εν Ντακίω αδελφοί, τι να πράξω ;;;

Τι καλώδιο usb έχεις? Με ή χωρίς θωράκιση?

Δεν υπάρχει επικίνδυνη διαρροή αλλά τάση που είναι floating.

Το πρόβλημα μάλλον θα λυθεί με άλλο καλώδιο (με θωράκιση από άκρο σε άκρο) ή/και γραμμικό τροφοδοτικό σε γειωμένο κουτάκι.

Καλώδιο έχω το γνωστό και ποιοτικότατο μπλε της belkin το οποίο έχουν πολλά παιδιά εδώ μέσα αλλά έχει και εξαιρετικές κριτικές στις ιστοσελίδες του εξωτερικού ... δεν νομίζω να φταίει αυτό ... αν και θα κάνω καμμιά δοκιμή και με άλλα που έχω (απλά του κιλού) ...

το δεύτερο που λες θέλει γνώσεις με κολητήρια και ξανα-μανά έξοδα, γμτ το κέρατο μου ...

δεν υπάρχει ευκολότερη λύση ;

O Marantz είναι φαντάζομαι αγείωτος (διπολικό φις).

Δε δοκιμάζεις να συνδέσεις με ένα μήκος καλωδίου το σασί του Marantz (σε μια βίδα π.χ.) με το πιν γείωσης του ρευματοδότη σούκο να δεις αν αλλάζει κάτι?

Απάντηση: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Δοκίμασε και διαφορετική φορά στο φις του Maranz ή του τροφοδοτικού του ρασ.

Ευχαριστώ ... θα το κάνω ... Σταυρή, όντως ο Μάραντζ είναι αγείωτος (διπολικό φις) ... θα δοκιμάσω αυτό με την βίδα ... προ αιώνων το είχα κάνει και σε έναν τελικό Λάξμαν και είχε δουλέψει ...

Δε δοκιμάζεις να συνδέσεις με ένα μήκος καλωδίου το σασί του Marantz (σε μια βίδα π.χ.) με το πιν γείωσης του ρευματοδότη σούκο να δεις αν αλλάζει κάτι?

το πρόβλημα λύθηκε με τον τρόπο αυτό ...

βέβαια, κάποια στιγμή πρέπει να φτιάξω κουτάκι με τροφοδοτικό για το ρας, όπως τα λοιπά καλόπαιδα εδώ μέσα ... Δεν λέει να αγοράσει και ο γιατρός κανένα aurender για να πάρω έτοιμο μετά το δικό του ή το αντίστοιχο του Σταύρου αν αυτός βρει καμμιά άλλη παλαβή υλοποίηση ...

Τι να το κάνει ο συνάδελφος το Aurender, αφού δεν παίζει καλύτερα από το RPi2.

Πάρε και φτιάξε ένα κουτί με τροφοδοτικό...