Και στην δικιά μου μπακατελα Dlink 320 l το dlna έτρωγε το 100% της cpu όποτε κατάλαβες που βρέθηκεΛοιπόν... μετά από τόσους μήνες, έλυσα τελικά το πρόβλημα με την μετάδοση αρχείων υψηλής ανάλυσης.
Το NAS (Lenovo ix2) μου είχε το πρόβλημα, αρχεία πάνω από 24/96 δεν έπαιζε χωρίς σταματήματα κλικ/ποπ, αλλά εκείνο που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν ότι έπαιζε ταινίες 1080 χωρίς πρόβλημα (που νομίζω έχει πολύ παραπάνω πληροφορία από ένα απλό μουσικό αρχείο έστω και υψηλής ανάλυσης).
Έβλεπα επίσης ότι οι δίσκοι είχαν αρκετή δραστηριότητα και δεν έκαναν power down παρότι είχα κάνει τις ρυθμίσεις σωστά, οπότε αναγκαζόμουν και να το σβήνω όταν δεν έκανα χρήση (πράγμα δώρο άδωρον για NAS).
Επίσης διαπίστωσα πολύ χαμηλές ταχύτητες μεταφορά αρχείων πολύ χαμηλότερες από την ήδη χαμηλή ταχύτητα διαμεταγωγής αυτό του NAS.
Τελικά όλα λύθηκαν με την απλή απενεργοποίηση του DLNA του NAS. Η δραστηριότητα σταμάτησε και οι δίσκοι κάνουν spin down τώρα, επίσης βελτιώθηκε αφάνταστα η ταχύτητα μεταφοράς αρχείων. Ελπίζω το πρόβλημα που είναι ήδη γνωστό στα Lenovo φόρα να λυθεί με κάποιο firmware update.
Αυτό είναι πολύ περίεργο και ίσως off topic για εδώ, αλλά το αναφέρω επειδή είχα σπάσει το κεφάλι μου να δω τι φταίει.
Τώρα όλα τα αρχεία παίζουν νεράκι.
Ήδη ήμουν στα 4 usb (3 x hdd + usb dac) + Ethernet (δίκτυο).
Τώρα τουλάχιστον κατεβαίνω στα 3 usb (1 x hdd + usb dongle + usb dac).
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.