Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Οταν εκανα τις δοκιμές μου ειχε βαλει usb hub, usb wifi και usb DAC ταυτόχρονα χωρις καποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Παρολαυτα με τους σκληρούς επανω στο Rpi2 καποιο package drop καθε τοσο υπήρχε (σε hi res-DSD). Απο οταν πέρασα σε NAS δεν εχει πέσει πακέτο.

Η σύσταση μου ειναι για ethernet NAS και επανω στις USB θύρες μονο το DAC.

Μη ξεχνάμε όμως ότι το Ethernet είναι over usb bus > κοινό bus και για τις 5 διεπαφές...

Οπότε και με τη NAS λύση έχεις 2 διεπαφές πάνω στο κοινό bus (που είναι και το minimum).

Re: Απάντηση: Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Τα δίκτυα γενικώς πάντως δημιουργούν ένα κάρο προβλήματα κι αυτό ακόμα κι όταν είναι ανεξάρτητα (ethernet,κλπ)
Τα προγράμματα που βελτιστοποιούν την αναπαραγωγή τύπου fidelizer,στις extreme ρυθμίσεις ρίχνουν τσεκούρι στα πάντα,είσαι αποκλεισμένος από τον υπόλοιπο κόσμο (με επιλογή βέβαια).

Μιχάλη,άλλη σύνδεση για τους σκληρούς δεν έχει εκτός της USB;

Σωκράτη το rpi προσφέρει μόνο usb. Τα περισσότερα αλλά έχουν και esata.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μη ξεχνάμε όμως ότι το Ethernet είναι over usb bus > κοινό bus και για τις 5 διεπαφές...

Οπότε και με τη NAS λύση έχεις 2 διεπαφές πάνω στο κοινό bus (που είναι και το minimum).
Γι αυτό λέμε ή έναν δίσκο και το dac ή nas και dac.

Το dongle πως ξέρεις ότι προλάβαινει να σβήσει στο διάστημα που δεν το χρησιμοποιείς;

Επίσης αν μπαίνει σε ύπνο πως θα χειρίζεσαι τον client?

Καλά ναι ποτέ δεν κοιμάται απλά έχει power management. Το θέμα είναι ότι αν όσο ακούς ταυτόχρονα χειρίζεσαι και τον client, δε νομίζω ότι θα μπει ποτέ σε αυτό το state.

Σταύρο η καλύτερη λύση είναι ethernet και nas.
Αυτό που λες «Λιγότερα καλώδια, εύκολο στη μετακίνηση εντός σπιτιού.»
Δεν το καταλαβαίνω, γιατί να θες να το μεταφέρεις μες το σπίτι? … απλά πάρε ένα δεύτερο στην τιμή που είναι και βαλε το στο δεύτερο χώρο.

Μιλάω αποκλειστικά για το δικό μου σετάπ Τάσο.

Η μουσική μου θα είναι όλη σε ένα δίσκο τελικά, στο εσωτερικό του κουτιού του RPi2. Αυτό δεν αλλάζει. Δεν υπάρχει η απαίτηση επομένως να πάω σε NAS και επιπλέον έξοδα.

Το μόνο πρόβλημα είναι ο έλεγχος από κινητό που είτε θα γίνει από usb dongle είτε όπως τώρα από Ethernet (Cat7).

To καλώδιο όμως τελικά είναι κοντό για τις ανάγκες μου και δε βλέπω το λόγο να μη δοκιμάσω τον έλεγχο μέσω wifi.

Μιλάω αποκλειστικά για το δικό μου σετάπ Τάσο.

Η μουσική μου θα είναι όλη σε ένα δίσκο τελικά, στο εσωτερικό του κουτιού του RPi2. Αυτό δεν αλλάζει. Δεν υπάρχει η απαίτηση επομένως να πάω σε NAS και επιπλέον έξοδα.

Το μόνο πρόβλημα είναι ο έλεγχος από κινητό που είτε θα γίνει από usb dongle είτε όπως τώρα από Ethernet (Cat7).

To καλώδιο όμως τελικά είναι κοντό για τις ανάγκες μου και δε βλέπω το λόγο να μη δοκιμάσω τον έλεγχο μέσω wifi.

Τι εννοείς είναι κοντό το καλώδιο ?
Μεχρι 100 μετρα άνετα πάει το ethernet

Τεσπα να δοκιμάσεις, αλλα μεταφερόμενο απο όσο καταλαβένω δεν είναι με το δίσκο και τα τροφοδοτικά, και τα καλώδια ρεύματος έτσι κι αλλιώς.

Εντωμεταξύ για 100αρι δίκτυο … τι το θές το cat7 … παίρνεις καλώδιο από την πιο φθηνή κουλούρα που θα βρεις.

Το Cat7 το πήρα για να διαπιστώσω αν οι διάφοροι θόρυβοι και διακοπές στην αναπαραγωγή οφείλονταν στην ίδια τη διασύνδεση με το router (αν θυμάσαι τα ποστς μου στο νήμα με το archphile).

Επίσης, δεν με εξυπηρετεί η διέλευση καλωδίου στους χώρους του σπιτιού ούτε έχω έτοιμο κανάλι. Σε μια τέτοια περίπτωση εννοείται θα πήγαινα σε Cat6 ή Cat5e.

Γενικά αν έλεγες «μου τη βάρεσε να δοκιμάσω και wifi »δεν θα υπήρχε αντίλογος… το ότι πας και βρίσκεις απίθανες δικαιολογίες που τις παρουσιάζεις σαν σοβαρά επιχειρήματα είναι που προκαλεί απαντήσεις

Για αυτό λέω να το δοκιμάσεις – η δοκιμές δεν κάνουν κακό –
Αλλά έχε υπόψη σου τα παραπάνω που σου λέμε ;-)

Με δουλεύεις Τάσο? Απίθανες δικαιολογίες είναι οι απαντήσεις που σου δίνω στα προηγούμενα ποστς μου?

Με ρωτάς, σου απαντώ.

Με δουλεύεις Τάσο? Απίθανες δικαιολογίες είναι οι απαντήσεις που σου δίνω στα προηγούμενα ποστς μου?

Με ρωτάς, σου απαντώ.

Νταξ αυτό με τη φοριτότιτα και το κοντό καλώδιο … ναι εμένα μου φάνηκαν λίγο αστεία
Συγνώμη εάν σε πείραξε που σου απάντησα με αυτό τον τρόπο
Αλλά – όπως είπα – να το δοκιμάσεις , η δοκιμή κακό δεν κάνει.

Στην θέση σου πάντως θα έβαζα κανάλι – ή θα πέρναγα εξωτερικό κανάλι γύρω γύρο από το μπαλόνι – τρύπα στον τοίχο και πρίζα. Κάπως έτσι έχουμε βρει λύσεις αρκετοί για μόνιμο Ethernet δίπλα στο rack.
Γενικά υποπτεύομαι θα σου χρειαστεί και στο μέλλον.

Χαίρομαι που λύθηκε η παρεξήγησις (πάρε και μια αγκαλίτσα)... :)

Τάσο, ο στόχος μου είναι η απλοποίηση του όλου εγχειρήματος.

Το RPi2 (+moode/archphile) αποδείχθηκε ιδεατός αναπαραγωγέας, αλλά δεν μπορούσα να αντέξω άλλο την χειροκίνητη φόρτωση περιεχομένου από 3 σκληρούς κάθε φορά που γινόταν επαναφορά στο Raspberry (έφταιγε ότι το λειτουργικό δεν μπορούσε να δει το περιεχόμενο σε παραπάνω από 2 δίσκους usb).

Σημειωτέον, οι δύο δίσκοι που τώρα καταργήθηκαν είναι 3.5άρηδες (με εξωτερικά πακ έκαστος) + το καλώδιο δικτύου.

Καταλαβαίνεις πόσο hussle ήταν η όλη κατάσταση.

Η όδευση καλωδίων και διαμόρφωση του χώρου δεν παίζει διότι το σπίτι είναι σε ενοίκιο συν το γεγονός ότι ετοιμάζομαι να μετακομίσω του χρόνου.

Σε ευχαριστώ για τις υποδείξεις...

Χαίρομαι που λύθηκε η παρεξήγησις (πάρε και μια αγκαλίτσα)... :)

Τάσο, ο στόχος μου είναι η απλοποίηση του όλου εγχειρήματος.

Το RPi2 (+moode/archphile) αποδείχθηκε ιδεατός αναπαραγωγέας, αλλά δεν μπορούσα να αντέξω άλλο την χειροκίνητη φόρτωση περιεχομένου από 3 σκληρούς κάθε φορά που γινόταν επαναφορά στο Raspberry (έφταιγε ότι το λειτουργικό δεν μπορούσε να δει το περιεχόμενο σε παραπάνω από 2 δίσκους usb).

Σημειωτέον, οι δύο δίσκοι που τώρα καταργήθηκαν είναι 3.5άρηδες (με εξωτερικά πακ έκαστος) + το καλώδιο δικτύου.

Καταλαβαίνεις πόσο hussle ήταν η όλη κατάσταση.

Η όδευση καλωδίων και διαμόρφωση του χώρου δεν παίζει διότι το σπίτι είναι σε ενοίκιο συν το γεγονός ότι ετοιμάζομαι να μετακομίσω του χρόνου.

Σε ευχαριστώ για τις υποδείξεις...

εγώ με arcphile είχα αρχικά κρεμασμένους πάνω 4 σκληρούς (12 τέρατα) απ' ευθείας στην usb είσοδο του με ενεργό χαμπάκι και ουδέποτε είχα πρόβλημα να δει ή να χάσει περιεχόμενο κατά την επαναφορά ... τώρα έβαλα τους σκληρούς στην πλάτη ενός συνόλοτζυ οπότε από δίκτυο βλέπει πλέον συνολικά 5 σκληρούς (16 τέρατα) πάλι χωρίς θέματα ... όταν έβαλα τον νας, μας παίδεψε λίγο (τον Tuxx βασικά παίδεψε) να διαβάσει βιβλιοθήκη, μόνον και μόνον γιατί κόλλαγε σε κάποια αρχεία dsd dff που είχα (τα οποία προ νας διάβαζε κανονικά ! ; ! ; ) ...

Ναι. Το εξωτερικό hub είναι μια λύση.

Το απευθείας κάρφωμα πολλών σκληρών στο Rasp είναι το πρόβλημα...

...και αυτό ανεξάρτητα από το αν οι δίσκοι αυτοί είναι self-powered ή usb-powered.

Το εξωτερικό hub είναι το αντίθετο της λύσης. Μόνο πρόβλημα θα αποτελέσει στην αλυσίδα.

Μπορεί στο Σπύρο να δούλευε και μάλιστα καλά αλλά είναι τυχαίο.

Για να είμαι σαφής, σας προτείνω να δοκιμάσετε τα πάντα και να διαλέξετε ότι δουλεύει καλά σε σας. Και αυτή η διαδικασία μιας μορφής diy είναι και θέλει πειράματα.

Παρόλα αυτά καλό είναι να έχουμε στο νου μας τις ορθες και σίγουρες πρακτικές που θα μας γλιτωσουν από έξτρα πονοκεφαλους.

Πχ γιατί τα aurender δεν υποστηρίζουν Wifi (τουλάχιστον μέχρι πριν λίγο καιρό που τα έψαχνα); Μπορεί η επίσημη απάντηση να είναι ότι χαλάει την ποιότητα, αλλά η ουσία είναι ότι δεν δουλεύει πάντοτε σωστά και ο κατασκευαστής ήθελε να έχει έναν λιγότερο μπελά.