Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Φαντάζομαι ότι το πρόβλημα θα είναι η εμφάνιση στo web interface και ότι από άλλον client θα βλέπεις ολόκληρη τη βιβλιοθήκη κανονικά.

Άποψη της τελικής κατασκευής. Υπάρχει μόνο ένας δίσκος (γεμάτος) ο οποίος συνδέεται σε μια είσοδο usb.

Σε αναμονή του usb dongle, οπότε φεύγει και το καλώδιο δικτύου...

Attachments

• Drawing1.jpg
    Drawing1.jpg
    149.1 KB · Views: 297

πολυ όμορφη κατασκευή συγχαρητήρια !
εντυπώσεις ?

Σε ευχαριστώ. Ε, έχω τις καλύτερες (ακουστικές + χρηστικές) εντυπώσεις!

Να μπορούσα να βγάλω και καλύτερες φώτο...

Αυτό που δεν αναφέραμε πάντα κατά την δική μου άποψη είναι το ότι το ενλογω board με δεδομένο το support που παρέχεται κάθε ένα δύο χρόνια αναβαθμιζεται προς το καλύτερο με χαμηλό κόστος σε σχέση με άλλα project που μπορεί να μην τους βγει και μετά από ένα χ χρονικό διάστημα να είναι σχετικά άχρηστο.

Tο μοναδικο ατου που εχει το Raspberry είναι η τεράστια κοινότητα με όλα τα θετικά τα οποία συνεπάγεται αυτό.

Μέχρι και πριν βγει το τελευταίο Rpi, ήταν μια πολύ φτηνή μετριότατη πλατφόρμα. Πλέον σαφώς και τα πράγματα είναι απείρως καλύτερα, αλλά σε τεχνικό επίπεδο ο ανταγωνισμός είναι πολύ σοβαρός.

Έχω ξαναπεί για τo Οdroid C1+ (το οποίο δεν έχω στην κατοχή μου και έχω επιφυλάξεις) ότι φαίνεται να είναι μια απίθανη πλακέτα για τα λεφτά της. Το πρόβλημα όμως έιναι ότι λόγω έλλειψης δημοφιλίας δε θα βρει κανείς πολλές διανομες και δε θα κάνει πράγματα που με το rpi κάνει στο άψε σβήσε (πχ σε 10 λεπτά εξαιρετικό media center με Openelec).

Νομίζω ότι οι περιορισμοί που συνεχίζουν να υπάρχουν στο Rpi2 (πχ shared usb bus) έχουν να κάνουν με το ότι κάθε επόμενο rpi διατηρεί εν γένει μια συμβατότητα με τα προηγούμενα (εκτιμώ κυρίως αυτό γίνεται για το κομμάτι του software, kernel, drivers κλπ). Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα έχουμε ένα major upgrade και τότε θα είναι που θα τρίβουμε τα μάτια μας.

Εγώ είμαι έτοιμος και περιμένω.

Χώρο στο κουτί έχω, καλή τροφοδοσία έχω, μνήμες έχω.

Με το που βγει Rasp (που ικανοποιεί ακόμη και τα γούστα του Σωκ), ορμάω... :)

Εγώ μόλις έβαλα ένα odroid να έρχεται για να δούμε τι ψάρια πιάνει.

Διαβάζοντας όλο το thread, είναι ξεκάθαρο ότι το rasberry pi 2 μπορεί να διαχειρισθεί DSD αρχεία, όταν είναι σε σύνδεση με ένα κατάλληλο usb dac.
Τι γίνεται, όμως, όταν χρησιμοποιηθεί ένα i2s dac (πχ. Hifiberry, Mamboberry, κλπ); Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποιο i2s dac που να μπορεί να αναπαραγάγει DSD αρχεία (native ή dop, και όχι με μετατροπή σε pcm) μέσω ethernet;

Απάντηση: Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Διαβάζοντας όλο το thread, είναι ξεκάθαρο ότι το rasberry pi 2 μπορεί να διαχειρισθεί DSD αρχεία, όταν είναι σε σύνδεση με ένα κατάλληλο usb dac.
Τι γίνεται, όμως, όταν χρησιμοποιηθεί ένα i2s dac (πχ. Hifiberry, Mamboberry, κλπ); Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποιο i2s dac που να μπορεί να αναπαραγάγει DSD αρχεία (native ή dop, και όχι με μετατροπή σε pcm) μέσω ethernet;

Τα δύο που ανάφερες πάντως,έτσι κι αλλιώς δεν παίζουν DSD (μόνο με μετατροπή σε PCM από τον player το κάνουν).

Καλημέρα σε όλους αύριο παραλαμβάνω το ρασπερι !:operator:

θα μπορούσατε να με βοηθήσετε με απλά βήματα πως να στήσω το ρασπερι.

εχω ήδη προμηθευτεί μία sd card οπότε τι χρειάζεται να φορτώσω στην κάρτα και πώς ?
για να παίξω ας πούμε με το volumio ή με του φίλου το archphile
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Καλημέρα σε όλους αύριο παραλαμβάνω το ρασπερι !:operator:

θα μπορούσατε να με βοηθήσετε με απλά βήματα πως να στήσω το ρασπερι.

εχω ήδη προμηθευτεί μία sd card οπότε τι χρειάζεται να φορτώσω στην κάρτα και πώς ?
για να παίξω ας πούμε με το volumio ή με του φίλου το archphile
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

https://www.raspberrypi.org/documentation/installation/noobs.md

γράψε σε μια κάρτα το NOOBs pου θα σε βοηθήσει να στήσεις μπόλικα λειτουργικά για αρχή

γιατί να βάλω τόσα λειτουργικά ενώ χρειάζομαι μόνο ένα για audio προγραμματάκι ?
για παράδειγμα να παίξω με το volumio .....

μάλλον τώρα κατάλαβα τι παίζει περνάω το image στον sd και μετά παίζουν όλα κανονικά με μερικες ρυθμίσεις .

για παράδειγμα κατεβάζω το volumio κάνω unzip και με ένα πρόγραμμα γράφω το Img στην sd card ?
απο εκεί και πέρα συνδέοντας το rasp στην πρίζα ξεκινάει και παίζει ?

γιατί να βάλω τόσα λειτουργικά ενώ χρειάζομαι μόνο ένα για audio προγραμματάκι ?
για παράδειγμα να παίξω με το volumio .....

μάλλον τώρα κατάλαβα τι παίζει περνάω το image στον sd και μετά παίζουν όλα κανονικά με μερικες ρυθμίσεις .

για παράδειγμα κατεβάζω το volumio κάνω unzip και με ένα πρόγραμμα γράφω το Img στην sd card ?
απο εκεί και πέρα συνδέοντας το rasp στην πρίζα ξεκινάει και παίζει ?

Μπορείς να πάρεις και αυτόν τον δρόμο αν έχεις προαποφασισει για συγκεκριμένο player. Υπάρχουν player για όλα τα γούστα (δοκίμασε κ moode ή archphile)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παιδία, άσχετη ερώτηση. Το Alsa volume στο MoOde πόσο το βάζουμε???

Θυμάμαι είχα διαβάσει μια συζήτηση αλλά δεν μπορώ να τη βρώ. By default το είχε στο 64% αλλά μου φαίνεται πολύ χαμηλά!

Θα με βοηθήσει ο φίλος tux για το archphile έχει οδηγό εγκαστασης ?

Θα με βοηθήσει ο φίλος tux για το archphile έχει οδηγό εγκαστασης ?

Εύκολο είναι
Κατεβάζεις το Image και το γράφεις στην κάρτα
Γενικά η εγκατάσταση λειτουργικών συνήθως τόσο εύκολη είναι στο RPi2, απλά κατεβάζεις το image, το γράφεις στην sd, και είσαι έτοιμος :-)

ok ευχαριστώ θα το δοκιμάσω .
το volumio για καποιο λόγο δεν παίζει .
με οπενελεκ και το κοντι όλα καλά , απλά δεν είμαι γνώστης των δικτυακών και με υπνπ δεν βλέπει όλους τουσ φακέλους απο τον NAS .
κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη !

λοιπόν ...
πέρασα το archphile μπουτάρει κανονικά και μου βγάζει

archphile login : πληκτρολογω "archphile" που είναι το pass και μετά πατάω enter .
μου βγάζει
password: πληκτρολογώ πάλι to pass δηλαδή "archphile" αλλά το πληκτρολόγιο δεν γράφει .
έστω λέω είναι κρυφό και καλά .... αλλά μου βγάζει password incorrect !!!

μάλλον έμπλεξα ....