Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Μιχάλη, υπάρχει τρόπος να βγαίνει (hot unplug) το dongle κατά την αναπαραγωγή χωρίς να κάνει restart το RPi2?

Αν έχω δεδομένη playlist (που δεν απαιτεί χειρισμούς), θα μπορούσα μ' αυτό τον τρόπο να δω το αν και πως θα επηρέαζε το ασύρματο δίκτυο την ποιότητα του ήχου.

Τι σκέφτομαι τώρα... :)

Δεν υπάρχει προφανής τρόπος να γίνει αυτό που λες. Παρόλα αυτά δε θα με απασχολούσε καν. Με το WiFi θα ασχολιομουν μόνο αν σερβιρα τα αρχεία μέσω αυτού.

Στην περίπτωση σου αν δεν υπάρχει κάποιο bug θα παίξει απρόβληματιστα.

Απάντηση: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Σταύρο,για την διάταξη που θέλεις,μάλλον θα σε βόλευε πιο πολύ το Udoo.

Το udoo είναι πολύ σοβαρότερη πλατφόρμα (με onboard wifi, esata, gigabit ethernet) αλλά σε archLinux έχει ένα μειονέκτημα. Οι udoo developers δίνουν πολύ παλιό kernel και έτσι αναγκαζομαστε να χρησιμοποιούμε έναν generic armv7. Όχι ότι είναι σοβαρό το πρόβλημα, αλλά δεν παίζουν πχ κάποια υποσυστηματα όπως onboard κάρτα ήχου κλπ.

Αυτά που θέλουμε όμως παίζουν μια χαρά. Παρόλα αυτά δε ξέρω να θα παίζουν στο μέλλον. Η υποστήριξη kernel ήταν εξαρχής προβληματική από τους Ιταλούς. Σε κάτι τέτοια είναι άπιαστο το rpi. Η κοινότητα γύρω από αυτό ξένοι απιαστη σε κάτι τέτοια.

Καλησπέρα σε όλους ,
Το rasperi παίζει απροβληματιστα dsd και όλα τα αρχεία hi res audio ?
Το ξέρω ότι έχει απαντηθεί πολλάκις στο νήμα αλλά υπάρχει έλλειψη χρόνου. Όπως και έλειψη κατανόησης ορισμένων τεχνικών στοιχείων.
Επίσης παίζω με nas οπότε δεν θα έχω τα προβλήματα τα οποία έχει με usb καθώς και έχω τραβηγμένο καλώδιο δικτύου.
Υπάρχει θέμα συμβατότητας με drivers για το DAC ?
Εάν ή χρήση θα είναι μόνο για audio υπερτερεί σε σχέση με ένα nuc (άσχετος οικονομικου παράγοντα ) .
Ποσό εύκολο είναι στο setup κα ιη χρήση μέσω ενός tablet ?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους όσους μπουν στον κόπο να ασχοληθούν !

Παίζει όλα τα αρχεία 24/192 ακόμα και DSD (dsf).

Η κατανάλωση πόρων είναι μηδαμινή ακόμα και με τα πιο απαιτητικά αρχεία είναι κάτω από 4%.

Έχουν γίνει συγκρίσεις και με γνωστό streamer των 6.000 ευρώ και δεν ακούστηκαν διαφορές στον ήχο.

Με διάφορα android/apple apps γίνετε πανεύκολα ο χειρισμός απλά πρέπει να δώσεις την διεύθυνση δικτύου του rasberry, τόσο απλά.

Ωραία έστω ότι περπατάει το project ...
Τι ?
Από που ?
Τι άλλο ?
Που θα βρω πρόγραμμα ?

Ερωτηση...
Βασιζομενη στις ερωτησεις του Σταυρου ...
Εχω raspberry και εξωτερικο σκληρο καθως και wifi dongle μπορω να το ελεγχω χωρις την υπαρξη internet π.χ. παω στο εξοχικο που δεν εχω Internet ουτε ρουτερ να φτιαχνει δικτυο το παιρνω μαζι και εχω και το κινητο για ελεγχο γινεται και πως?
Ερωτηση 2 μιας και το εχω χασει λιγο ...
Ειναι προτιμοτερο DAC Ι2S η USB DAC απο θεμα απολυτης ποιοτητας (καπου εδω η σε αλλο νημα αναφερθηκε θεμα με τις συχνοτητες του ρολογιου? στα 44.1 ) (το δικο μου σεταπ παιζει με δισκο στην μια usb ,δικτυο απο ethernet και τιποτα αλλο επανω ) ?Εμενα θα με βολευε ενα Usb dac με αρκετες εισοδους αλλα παιζει καλυτερα απο I2S?

To πρόβλημα υπάρχει στην υλοποίηση του διαύλου i2s του Rasp η οποία δεν είναι υλοποιημένη με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το έχουν αναφέρει ήδη τα παιδιά στο νήμα...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

...και γι' αυτό το δικό του plugin i2s dac δεν έπαιξε καλύτερα από κανένα usb dac. Διορθώστε με Χρήστο + Πάνο αν κάνω λάθος...

Ερωτηση...
Βασιζομενη στις ερωτησεις του Σταυρου ...
Εχω raspberry και εξωτερικο σκληρο καθως και wifi dongle μπορω να το ελεγχω χωρις την υπαρξη internet π.χ. παω στο εξοχικο που δεν εχω Internet ουτε ρουτερ να φτιαχνει δικτυο το παιρνω μαζι και εχω και το κινητο για ελεγχο γινεται και πως?
Ερωτηση 2 μιας και το εχω χασει λιγο ...
Ειναι προτιμοτερο DAC Ι2S η USB DAC απο θεμα απολυτης ποιοτητας (καπου εδω η σε αλλο νημα αναφερθηκε θεμα με τις συχνοτητες του ρολογιου? στα 44.1 ) (το δικο μου σεταπ παιζει με δισκο στην μια usb ,δικτυο απο ethernet και τιποτα αλλο επανω ) ?Εμενα θα με βολευε ενα Usb dac με αρκετες εισοδους αλλα παιζει καλυτερα απο I2S?

Ο ευκολότερος τρόπος είναι ναι κάνεις access point το κινητό σου και να συνδέσεις το raspberry σε αυτό. Εναλλακτικά θα πρέπει να έχεις dongle που να υποστηρίζει access point mode και να βάλεις χέρι ώστε να το στήσεις να κάνει ότι θέλεις.

https://wiki.archlinux.org/index.php/Software_access_point

Με το παραπάνω δεν έχω ασχοληθεί ποτέ.

Προσωπικά δε θα έκανα τίποτε από τα δύο. Θα έβρισκα ένα από τα μυριάδες router που μας χαρίζουν οι πάροχοι και θα έστηνα ένα πολύ πρόχειρο τοπικό δίκτυο.

Όσον αφορά στο i2s vs usb, οι ενστάσεις που υπάρχουν δεν έιναι ως προς την ηχητική ποιότητα αλλά ως προς το ότι δεν είναι Bit perfect η αναπαραγωγή (κάτι που αμφισβητώ βέβαια ότι είναι ακουστο).

Είσαι κομπλέ εννοείται ότι χρειάζεται και dac το πράγμα επίσης το ενλογω τροφοδοτικακι αν δουλέψεις κάποια στιγμή με εξωτερικό σκληρό χωρίς δική του τροφοδοσία δεν είναι απόλυτο ότι θα δουλέψει (στην δική μου περίπτωση δεν...) επίσης κάρτα sd μπορείς να βρεις καλύτερη κάποια Samsung ίσως αλλά αν δεν θέλεις να τρέχεις από εδώ και από εκεί και αυτή μια χαρά είναι.

Ευχαριστώ Μιχάλη

Λειτουργικό....
Archphile του δικού μας Τuxx, Volumio, runeaudio, moods, openelec αν θέλεις και multimedia

Α εννοείται ότι αν δεν έχεις κοντά ρουτερ για να πάρεις δίκτυο με ether net θα χρειαστείς και ένα συμβατό usb wifi dongle

δίκτυο έχω dac έχω ....
πόσο εύκολα θα το κάνω να παίξει ?
φορτώνω στην sd card και μετά δουλεύει κάτι σαν plug n play ?

Λειτουργικό....
Archphile του δικού μας Τuxx, Volumio, runeaudio, moods, openelec αν θέλεις και multimedia

Το Archphile βαδίζει (εκτός απροόπτου) αργά και σταθερά προς το τέλος του με τα σημερινά δεδομένα. Από τα audio based, το μόνο με ενεργή ανάπτυξη και releases είναι το moode, το οποίο ταυτόχρονα είναι και πολύ user friendly, οπότε βουρ πάνω του.