Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Τασο θα συμφωνήσω μαζι σου στα των παραμετροποιήσεων. Η αληθεια ειναι οτι ο μεσος χρήστης δεν ξερει πως να στήσει ενα πικαπ (σωστα) οπως δεν ξερει και πως να στησει ενα linux ακομα και αν αυτο ειναι σερβιρισμένο στο πιατο κατα 99%.

Παρολαυτα η Plug n play λυση ειναι το ζητούμενο εδω και είμαστε πολυ κοντα στο 100%. Οταν ο Μιχαλης λανσάρει μια σταθερη Rpi2 εκδοση του δικου του Archphile θα το περασω αμεσα επανω και θα συνεχίσω τις δοκιμες.

Για οσους παντως θελουν να ασχοληθούν ηδη το Volumio απαιτεί μηδενικές γνώσεις και η κονσολα ειναι πρακτικα ανύπαρκτη έννοια.

Παραμετροποίηση γινετε απο ενα απλό Interface, οι επιλογές ειναι ελαχιστες και σαφως πιο ευκολο απο το foobar.

Για την βιβλιοθηκη υπαρχει επιλογη και το scan κραταει 1 λεπτο για 3 Tera !!!

η παραμετροποίηση θέλει γραμμή εντολών, κονσόλα, κλπ. ή απλά επιλογές από ένα μενού ;

ναι σε όλα τα πι ισχύει
άλλα και σε pc να ήσουν, πάλι δεν θα ήταν καλή λύση ;-)

Κοιτά για την παραμετροποίηση γίνονται διάφορα
Κονσόλα ναι χρειάζεται για ότι δεν δίνει το όποιο λειτουργικό επιλέξετε από Browser.
Άλλα εδώ είμαστε κόσμος από όσο βλέπεις που μπορεί να σε βοηθήσει, όσο δύσκολο και αν σου φαίνεται :-)
Αυτό που θέλω να πω είναι μην απορρίψετε το volumio για παράδειγμα, για κάτι που σε 2 λεπτά γίνεται από κονσόλα – δεν είναι ανάγκη να περιμένετε την επόμενη έκδοση του λογισμικού εάν το μόνο που θα θέλατε παραπάνω είναι κάτι που γίνεται σχετικά εύκολα.
Αναλογιστείτε πόσες φορές ακόμα και για ‛it just works’ λογισμικό όπως το itunes, οι χρήστες παίρνουν τη βοήθεια του κοινού και των forums.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τασο θα συμφωνήσω μαζι σου στα των παραμετροποιήσεων. Η αληθεια ειναι οτι ο μεσος χρήστης δεν ξερει πως να στήσει ενα πικαπ (σωστα) οπως δεν ξερει και πως να στησει ενα linux ακομα και αν αυτο ειναι σερβιρισμένο στο πιατο κατα 99%.

Παρολαυτα η Plug n play λυση ειναι το ζητούμενο εδω και είμαστε πολυ κοντα στο 100%. Οταν ο Μιχαλης λανσάρει μια σταθερη Rpi2 εκδοση του δικου του Archphile θα το περασω αμεσα επανω και θα συνεχίσω τις δοκιμες.

Για οσους παντως θελουν να ασχοληθούν ηδη το Volumio απαιτεί μηδενικές γνώσεις και η κονσολα ειναι πρακτικα ανύπαρκτη έννοια.

Παραμετροποίηση γινετε απο ενα απλό Interface, οι επιλογές ειναι ελαχιστες και σαφως πιο ευκολο απο το foobar.

Για την βιβλιοθηκη υπαρχει επιλογη και το scan κραταει 1 λεπτο για 3 Tera !!!

Ακριβώς, προβλέπω ότι ο Tuxx θα σας κόψει κουστουμάκι να σας βολεύει.

Ή διαφορετικά μπύρες στον Στελιο Π – χαιρετίσματα φιλαράκι
Και ο kiriak παραπάνω δεν ξέρω αν προτιμά γλυκό ή αλμυρό ή τεκίλα
Και που να δεις πόσοι ασχολούνται και στην Htpc που μπορουν να σας δώσουν ενα χεράκι

Το να στήσεις πικάπ είναι όντως πιο δύσκολο

Ξερει κάποιος αν υπαρχει πρόγραμμα ελεγχου για mpd οπως το MPad για τα iPad ? Ειναι πολυ μπροστά σαν interface (αν δεν κανω λαθος ειναι και αυτο πανω στο οποίο βασίζεται το interface του Aurender)

Screenshot-2014.01.03-20.06.12.png

τι εννοείς; το mpad είναι πρόγραμμα ελεχου για το mpd και το χρησιμοποιώ για το δικό μου mpd

To χρησιμοποιείς με iPad φαντάζομαι. Υπαρχει αντίστοιχη εφαρμογη (με παραπλησιο interface) για Android?

ok τώρα κατάλαβα, για android δεν έχω βρει εφαρμογή με ανάλογο interface,
υπάρχουν όμως άλλες εξίσου έυχρηστες εφαρμογές αν και όχι τόσο ωραίες εμφανισιακά,
έχω τα MPDroid και DroidMPD,

ενδιαφέροντες clients υπάρχουν επίσης για computers, αν και δεν βολεύουν πολύ για τον καναπέ

Εχω δοκιμασει τα Sound@home και DroidMPD με το δευτερο να μου αρεσει λιγο παραπανω αλλα καμια σχεση με το MPad. To MPDroid για καποιο λογο μου κανει νερα..

ν
Άλλα εδώ είμαστε κόσμος από όσο βλέπεις που μπορεί να σε βοηθήσει, όσο δύσκολο και αν σου φαίνεται :-)

χμμμ, και ξέρω και που μένεις .... :laugh:

Ή διαφορετικά μπύρες στον Στελιο Π – χαιρετίσματα φιλαράκι
Και ο kiriak παραπάνω δεν ξέρω αν προτιμά γλυκό ή αλμυρό ή τεκίλα
Και που να δεις πόσοι ασχολούνται και στην Htpc που μπορουν να σας δώσουν ενα χεράκι

Το να στήσεις πικάπ είναι όντως πιο δύσκολο

Γεια σου ωρε! Εχω πηξει στο -1 θα σε παρω τλφ για κανενα τσιγαρακι οταν αναρρωσω... μη σε κανω τουμπανο και εσενα... ειμαι ο Typhoid Stelios τον τελευταιο καιρο...

Το τελευταιο με το πικαπ, που ειπατε και εσυ και ο Παναγιωτης, σκεφτομουνα και εγω ρε συ Τασο το μεσημερι. :ernaehrung004:

Κανεις δεν βαζει μια κεφαλη ή ενα βραχιωνα οπου και οπως να 'ναι, θελει μετρησεις, καθρεφτακια, ζυγαριες, προτρακτορες, τεστ LPs κοκ αν θελει να ειναι σωστος και να παρει τα μεγιστα. Κι ας μου φαινεται εμενα βουνο...

Θελει να παρει phono (moi) και πρεπει να βρει χαρακτηριστικα κεφαλης, εμπεδησεις, κερδη κλπ και μετα δοκιμες δοκιμες δοκιμες...

Παιρνει ο άλλος ηχεια και χεριαζει το κρος με περισση ευκολια

Αναβαθμιζονται πυκνωτες και τροφοδοτικα σε μηχανακια, αλλάζονται φετ χωρις ιχνος ιδρωτα.

Τα παραπανω ειναι τυχαια παραδειγματα απο την καθημερινοτητα στο site μας.

Και τωρα που χρειαζονται 3 γραμμες σε ενα promt να το θεωρουμε βουνο...

Ολα τα πραγματα για να δουλεψουν καλυτερα (ή σωστοτερα) θελουν λιγο δαχτυλο (ε Σπυρο; -bye-)... απο πικαπ μεχρι καθε ειδους λειτουργικα.

Το κακο θα ηταν να μην μπορεις να βαλεις, οχι τωρα που κανει κανεις party. Αλλιως παει κανεις σε λυσεις Daphile που ειτε εμπιστευεται απολυτως τον δημιουργο,οπως εχει κανει ο Σταυρος, ειτε προσπερναει.

Το τελευταιο με το πικαπ, που ειπατε και εσυ και ο Παναγιωτης, σκεφτομουνα και εγω ρε συ Τασο το μεσημερι. :ernaehrung004:

Κανεις δεν βαζει μια κεφαλη ή ενα βραχιωνα οπου και οπως να 'ναι, θελει μετρησεις, καθρεφτακια, ζυγαριες, προτρακτορες, τεστ LPs κοκ αν θελει να ειναι σωστος και να παρει τα μεγιστα. Κι ας μου φαινεται εμενα βουνο...

Θελει να παρει phono (moi) και πρεπει να βρει χαρακτηριστικα κεφαλης, εμπεδησεις, κερδη κλπ και μετα δοκιμες δοκιμες δοκιμες...

εμ, εγώ σαν γέρικος σκύλος τα παραπάνω τα ξέρω μια χαρά ... αυτά με τα κέρνελ και τις κονσόλες με δυσκολεύουν ...αλλά θα τα καταφέρω ...with a little help from my friends ...

Οχι little ρε συ, οση χρειαστει.

Μιλαμε για απλη αντιγραφη, copy paste.

Και αν κατανοησεις τη διαδικασια θα δεις οτι ειναι αστειο.

Τωρα αυτο με το Volumio ειναι μακακια ολκης...

Εκτος και αν ο δημιουργος ειχε στο μυαλο του σχεδον αποκλειστικα το stream και οχι τοπικους δισκους. Πραγμα που δεν το βρισκω και πολυ απιθανο δεδομενης της υλοποιησης του rasp οσον αφορα το usb.

ευχαριστώ Στέλιο ... είμαι σίγουρος πως σε λίγο καιρό θα πετάω ...

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρηκα και το squeezeplug, το δοκίμασα και τρεχει κανονικά στο Rpi2. Να πω την αλήθεια το ξήλωσα κατευθείαν γιατι δεν μου αρεσε αλλα εχει πολλες λειτουργίες και μπορει να φορτώσει διάφορα plug in.

http://www.squeezeplug.eu/

Δείτε κι αυτό:

http://tcmods.org

Δεν το έχω δοκιμάσει βέβαια, αλλά αν είναι ότι λέει θα είναι καλό.

Λοιπον, ο TCMODS ειναι εξαιρετικός. Εχει καποιες παραπάνω δυνατότητες ρυθμίσεων σε σχεση με το Volumio, εμφανιζει εξώφυλλα και προσφερει και ραδιοφωνικό ξυπνητήρι. Υπολογίζει το μέγεθος της δισκοθήκης και αναγράφει την διάρκεια των κομματιών. Ειδε άμεσα και το hifiberry+.

Στα μείον ούτε ο TC βλεπει 2 αποθηκευτικούς χώρους μαζί. Αλλα θα μείνει επανω στο Rpi2 μου..

Επίσης δινει ενα ενδιαφέρον παραθυρο με πληροφορίες για το κομμάτι (sample rate κτλ) στο οποίο φαίνεται και η υπολογιστική ισχυς που χρησιμοποιείτε καθως και η θερμοκρασία του επεξεργαστή.

Η συνεργασία με τα MPDroid και λοιπες εφαρμογές ειναι επίσης αψογη.

TCMODES.png

Ωραία χρώματα το tcmods!
ΠανΚ , αυτό με τους δύο δίσκους το στρώνουμε και στο tcmods αν εκεί καταλήξεις ;-)

Ξερει κάποιος αν υπαρχει πρόγραμμα ελεγχου για mpd οπως το MPad για τα iPad ? Ειναι πολυ μπροστά σαν interface (αν δεν κανω λαθος ειναι και αυτο πανω στο οποίο βασίζεται το interface του Aurender)

Screenshot-2014.01.03-20.06.12.png

Mupeace

(επειδή και μένα το MPDroid μου έκανε νερά…)

Η λύση ενός δεύτερου Pi2 , το οποίο θα μετατρέψει όλους τους δίσκους σας σε NAS -24/7 με ελάχιστη κατανάλωση, πως σας φαίνεται ?

Last edited:

To Mupeace ειναι σαφώς ανώτερη εφαρμογη αλλα μου δημιουργεί καποια αστάθεια στο TCMODS. Μολις την βελτιώσουν λιγο σε αυτο τον τομεα θα ειναι πρώτη επιλογή. Αργοτερα θα την δοκιμάσω και με το Volumio να δω πως παει.