Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Υποθέτω πως οποιαδήποτε διανομή για audio χρήση και να του βάλω, θα υποστηρίζει mp3 streaming μέσω shoutcast server που έχω στο τοπικό μου δίκτυο.

Θα ήθελα να μου δώσετε ένα feedback όσοι ακούτε dsf,dff αρχεία, είτε στο Archphile, είτε σε οποιαδήποτε ανάλογη διανομή.

Στις δικές μου ακροάσεις (με 2 dac που δοκιμάζω - Aune S16 και DIY 9018K2M/xmos) υπάρχει ένας έντονος θόρυβος "τικ" τόσο όταν πάω να μεταβώ σε άλλο χρονικό σημείο μέσα στο ίδιο αρχείο, αλλά και όταν αλλάζω κομμάτι. O θόρυβος είναι ιδιαίτερα έντονος στην περίπτωσή μου.

Αντιμετωπίζετε η όχι κάτι ανάλογο; Καλό θα ήταν να αναφερθεί και το dac που έχετε.

Θεωρητικά αυτή η συμπεριφορά είναι προβλεπέ και έχει συζητηθεί και εδώ:

http://bugs.musicpd.org/view.php?id=4320

Απλώς μου κάνει εντύπωση πως δεν έχει αναφερθεί αυτό το σύμπτωμα από ανθρώπους που ακούν πολλά τέτοια αρχεία και ήθελα να δω κατά πόσο έχετε διαπιστώσει αυτή τη συμπεριφορά και σε ποιό βαθμό.

Απάντηση: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Μιχάλη ολίγον άσχετο, αλλα το ίδιο πρόβλημα που περιγράφεις υπάρχει και σe win/foobar (με foodsdasio)

Θεωρητικά πάντως αν παίζεις με DoP είναι αναπόφευκτο να μην το έχεις παρατηρήσει χρησιμοποιώντας MPD. Μήπως παίζεις με DSD to PCM?

Re: Απάντηση: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Μιχάλη ολίγον άσχετο, αλλα το ίδιο πρόβλημα που περιγράφεις υπάρχει και σe win/foobar (με foodsdasio)

Δεν είναι καθόλου άσχετο!

Θεωρητικά είναι ένα αναπόφευκτο "δωράκι" του DSD:

http://ifi-audio.com/audio_blog/pop-goes-dsd-why-does-this-happen/

Απ' όσο γνωρίζω σε windows έχει λυθεί από το jriver ενώ σε Mac os X έχει επίσης λυθεί από το Audirvana.

Στη δική μου περίπτωση, το click είναι ιδιαίτερα έντονο σε σημείο που φοβάμαι ότι σε υψηλή ένταση θα δημιουργήσει θέμα στα ηχεία. Βέβαια εγώ dsd αναπαράγω μόνο εγκυκλοπαιδικά και για την ανάπτυξη του Archphile και δε με απασχολεί καθόλου. Απλώς κάνω την αναφορά εδώ ώστε να υπάρχει γνώση και για όσους επιθυμούν μετάβαση σε μια τέτοια πλατφόρμα και σκοπεύουν να ακούν DSD αρχεία με χρήση DoP.

Όντως και στα δύο προγράμματα σε Μακ πλέον δεν υπάρχει πουθενά κλικ σε καμία αλλαγή, ούτε και στο laptop pc/jriver, τουλάχιστον με το ifi.
Ανεξαρτήτως αρχείου και τρόπου αναπαραγωγής (native hi-rez, upsampling, DSD, convertion to DSD)
Όσο είχα το αουν στο σπίτι είχα κάποιους θορύβους σε αντίστοιχες περιπτώσεις αλλά πλέον έχουν μεσολαβήσει αρκετά updates στα προγράμματα οπότε δεν ξέρω τι συμπεριφορά θα είχαν τώρα..

Απάντηση: Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Θα ήθελα να μου δώσετε ένα feedback όσοι ακούτε dsf,dff αρχεία, είτε στο Archphile, είτε σε οποιαδήποτε ανάλογη διανομή.

Στις δικές μου ακροάσεις (με 2 dac που δοκιμάζω - Aune S16 και DIY 9018K2M/xmos) υπάρχει ένας έντονος θόρυβος "τικ" τόσο όταν πάω να μεταβώ σε άλλο χρονικό σημείο μέσα στο ίδιο αρχείο, αλλά και όταν αλλάζω κομμάτι. O θόρυβος είναι ιδιαίτερα έντονος στην περίπτωσή μου.

Αντιμετωπίζετε η όχι κάτι ανάλογο; Καλό θα ήταν να αναφερθεί και το dac που έχετε.

Θεωρητικά αυτή η συμπεριφορά είναι προβλεπέ και έχει συζητηθεί και εδώ:

http://bugs.musicpd.org/view.php?id=4320

Απλώς μου κάνει εντύπωση πως δεν έχει αναφερθεί αυτό το σύμπτωμα από ανθρώπους που ακούν πολλά τέτοια αρχεία και ήθελα να δω κατά πόσο έχετε διαπιστώσει αυτή τη συμπεριφορά και σε ποιό βαθμό.

Δεν έχω αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα που αναφέρεις παραπάνω.

Χρησιμοποιώ το RPi2 με διανομή OpenElec (unofficial) Milhouse build 30-12-2015.
To DAC μου είναι το εξαιρετικό και λατρεμένο Mambo V3 του Βασίλη Τ (Vasilis-T). Σύνδεση μέσω I2S (για μένα πλέον μονόδρομος, το απόλητο μνημόνιο και χωρίς περικοπές)

Δεν ξέρω αν είναι θέμα διανομής ή DAC ή τρόπου διασύνδεσης

Το 9023 που φοράει το Mambo 3 δεν υποστηρίζει DSD (και το δικό μου βέβαια που υποστηρίζει, απλά μετατρέπει εσωτερικά σε PCM, οπότε πιάσε το αυγό και κούρευτο) και ακόμα και αν υποστήριζε, αυτή η λειτουργία θα χανόταν με το I2s. Mε τον τρόπο που ακούς εσύ κάνεις DSD to PCM πριν φτάσεις στο DAC. Το πρόβλημα υπάρχει με DoP, που είναι DSD over PCM.

Δεν υπάρχει αρκετή τεκμηρίωση αν όντως υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε DSD over PCM (DoP) έναντι DSD convertion to PCM .
Θυμάμαι κάτι χαϊεντάδες που δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν ηχητικές διαφορές σε τυφλή δοκιμή ανάμεσα σε MP3 (@320kbps) και σε WAV (16-bit 44.1KHz). Οπότε τσάμπα αγχώνονται οι περισσότεροι.

Υ.Γ Με τα δυνατά τσάφ -τσάφ , υπάρχει κίνδυνος καταστροφής των tweeters του ηχείου. Είναι άκρως επικύνδυνο !

Υ.Γ Με τα δυνατά τσίφ -τσάφ , υπάρχει κίνδυνος καταστροφής των tweeters του ηχείου. Είναι άκρως επικίνδυνο !

διόρθωση

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ, ΟΛΟΨΥΧΑ
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2016

Απάντηση: Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Το 9023 που φοράει το Mambo 3 δεν υποστηρίζει DSD (και το δικό μου βέβαια που υποστηρίζει, απλά μετατρέπει εσωτερικά σε PCM, οπότε πιάσε το αυγό και κούρευτο) και ακόμα και αν υποστήριζε, αυτή η λειτουργία θα χανόταν με το I2s. Mε τον τρόπο που ακούς εσύ κάνεις DSD to PCM πριν φτάσεις στο DAC. Το πρόβλημα υπάρχει με DoP, που είναι DSD over PCM.

Από περιέργεια και μόνο, δοκίμασα πριν από λίγο τη διανομή Archphile 0.99.3 , προκειμένου να διαπιστώσω εάν ακούγεται ο περίρεγος θόρυβος που αναφέρθηκε.
Οντως, τώρα ακούγεται και σε μένα αυτός ο θόρυβος "τσιφ-τσαφ" όταν μετακινώ τον δρομέα, ή όταν αλλάζω track :drool:

Γιατί άραγε το Mambo V3 συμπεριφέρεται διαφορετικά με τη διανομή Archphile ;

Last edited:

Αν έχεις τέτοιο πρόβλημα είναι άσχετο με αυτό που αναφέρει ο tuxx καθότι το Mambo 3 δεν υποστηρίζει DSD γενικότερα (παρότι σε ένα review πρόσφατα στην Ήχο είχαν γράψει ότι υποστηρίζει.. :D).

Δοκίμασα και γω τώρα με DSD to PCM και έχει έναν θόρυβο μόνο όταν υπάρχει μετάβαση από ένα σημείο σε ένα άλλο. Στη θεωρία, όπως λέει και ο dimdim, αυτό το τσικ είναι διαφορετικό :D

Τότε πως εξηγείται το γεγονός ότι έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με αυτό που αναφέρει ο Tuxx, όταν φορτώνω το Archphile ;
Ενώ με την διανομή OpenElec, όπως προανέφερα, το πρόβλημα απλά δεν υφίσταται.

Δεν είναι το ίδιο πρόβλημα αλλά το μισό, τουλάχιστον στη δικη μου δοκιμή. Όταν εγώ δοκίμασα με dsd to pcm δεν υπήρχε click σε μετάβαση από ένα αρχείο σε άλλο.

Ευτυχώς που κατέβασα τη στάθμη στον ενισχυτή, γιατί μόλις τώρα έφαγα 8 απανωτά τσιφ-τσαφ (όχι τσικ) , όταν μετακίνησα το δρομέα και στη συνέχεια άλλαξα τρακ .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Με την αλλαγή του track σταμάτησε να μου κάνει πλέον το θόρυβο. Αν έχουν όμως προηγηθεί μερικά jumps του δρομέα, τότε μπορεί να παρουσιάσει πρόβλημα και στη αλλαγή του track.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για να μην κάνει το γμνο θόρυβο, να πατάτε πρώτα το pause και μετά να μετακινείτε τον δρομέα εκεί που θέλετε, ... και στη συνέχεια πατάτε το play -bye-

καλησπέρα στην παρέα
πήρα και εγώ το διαβολάκι ! του έχω βάλει επάνω openelec/kodi και έχω εντυπωσιαστεί από την πρακτικότητα την ησυχία και την λειτουργικότητά του ( ακουστικές εκτιμήσεις αργότερα ) είδε αμέσως το hiface evo και διάβασε ακαριαία έναν 3tb HFS+ εξωτερικό usb

αν και διάβασα σχετικά , εγώ που θέλω πληκτρολόγιο και ποντίκι και οθόνη επάνω του μπορώ να το κάνω και με τα rune audio/arch/moode κτλ ? και αν ναι πως ?
ευχαριστώ

Όχι αυτό γίνεται μόνο με openelec αλλά μπορείς να ελέγχεις τα υπόλοιπα και το openelec μέσω κινητού, ταμπλετ κλπ απομακρυσμενα.

Όχι αυτό γίνεται μόνο με openelec αλλά μπορείς να ελέγχεις τα υπόλοιπα και το openelec μέσω κινητού, ταμπλετ κλπ απομακρυσμενα.

ναι το διάβασα αλλά αδυνατώ να καταλάβω το λόγο που δεν μπορεί να συμβεί και ρώτησα εδώ τα παιδιά που ασχολούνται εκτενώς με το linux που εγώ έχω άγρια μεσάνυχτα , και ναι αντιλαμβάνομαι τα όποια πλεονεκτήματα του headless αλλά εμένα δεν μου κάνουν ,