Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Απάντηση: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Τι κάνεις τόση ώρα βρε Κωστή ;

Φεύγω , πάω για μπάνιο στη Λίμνη της Βουλιαγμένης ,όποιος θελει έρχεται και φέρνει και το RPi2 του για χαλάρωση .

Παιδιά φαίνεται ότι λύθηκε γιατί συνδέθηκα.

Λοιπόν και τι δεν άλλαξα, μέχρι και πολύμπριζο για να πάρει από αλλού ρεύμα το ρας, γιατί στο στέρεο έχω furman πριν το πολύμπριζο, και λέω μην κάνει κάνα περίεργο στο ρεύμα. Ούτε αυτό ήταν.

Το πρόβλημα δεν ήταν ούτε στην στατική ip ούτε στο router. Όλα αυτά καλά ήταν γιατί μπορούσα να μπω από άλλες θέσεις με τη στατική ip.

Τα καλώδια σε όλο το σπίτι τα έχω περάσει εγώ και δουλεύουν μια χαρά όλα με άλλα μηχανήματα (τηλεοράσεις, εκτυπωτές, υπολογιστές κλπ). Επίσης τα έχω τερματίσει μόνος μου με κλιπάκια (με το γνωστό ειδικό πενσάκι).

Λέω δεν κοιτάω το κλιπάκι του καλωδίου με ένα φακό; Και τι παρατηρώ: σε αυτό το προβληματικό που συνέδεσα το ρας, από τη μεριά του ρας, τα χρώματα ήταν:
1. λευκό πορτοκαλί,
2. πορτοκαλί,
3. λευκό πράσινο,
4. μπλε,
5. πράσινο,
6. λευκό μπλε
7. λευκό καφέ,
8. καφέ

ΔΗΛΑΔΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩ ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΟ 5 ΜΕ ΤΟ 6 ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΩΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΠΤΟΠ ΔΟΥΛΕΥΕ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Το έκοψα λοιπόν και το ξανατερμάτισα σωστά και δούλεψε.

Τώρα μουντζώνετε το ξέρω (και με το δίκιο σας) αλλά εγώ ησύχασα ρε παιδιά.

Παιδιά συγνώμη για την ταλαιπωρία που σας υπέβαλα και ειδικά εσένα βασιλιά.

Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Έλα ρε, τι να μουτζώσουμε. Σιγά.

Όλοι έχουμε κάνει βλακείες κατά καιρούς.

Εδώ άλλοι συνδέουν ηχεία με ανάποδα τη φάση σε εκθέσεις... :)

Όταν έγραφα παραπάνω ότι φταίει η καλωδίωση, δεν αναφερόμουν μόνο στην ποιότητα ή σφάλματα στο καλώδιο το ίδιο, αλλά και σε προβληματικούς τερματισμούςς.

Ο τερματισμός ζευγαριών ανάποδα συμβαίνει πολύ συχνά, ακόμη και από έμπειρους τεχνικούς (όταν έχεις να κάνεις 10δες ή 100δες τερματισμούς όλο και κάτι θα σου ξεφύγει).

Η ουσία είναι ότι βρήκες τι έφταιγε και πλέον όλα παίζουν όπως πρέπει!

Μιχάλη ναι , αλλά να παίζει το λαπτοπ και να μην παίζει το ρας, δεν είναι (για μένα τον αδαή τουλάχιστον) ένδειξη κακού τερματισμού. Και όμως είναι.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Με συνδεδεμένη την κάρτα Creative x-fi 5.1 και από εκεί στην οπτική είσοδο του dac του Ηarman Kardon HD970 αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: ακούγωντας spotify από runeaudio η μουσική τρέχει δηλαδή ακούγεται στο fast forward. Η συγκεκριμένη κάρτα έχει μόνο ρολόι 48KHz και έτση σκέφτηκα ότι όταν παίζει spotify το ρας, δίνει στην usb 44.1Khz ενώ η κάρτα το παίζει 48Khz (και έτσι ακούγεται να τρέχει).
Εικασία κάνω δεν ξέρω αν ευθύνεται αυτό. Πάντως από το μίνιτζακ του ρας με ακουστικά, το spotify, παίζει κανονικά (αλλά χάλια ποιοτικά).

Υπάρχει τρόπος μέσω του runeui να του πω να δίνει 48Κηζ, δηλαδή να κάνει τη μετατροπή αυτό πριν την κάρτα;

Στα windows δεν υπάρχει αντίστοιχο πρόγραμμα, φαντάζομαι επειδή οι drivers της κάρτας έχουν ήδη φροντίσει για το resample.

H κάρτα Creative x-fi 5.1 που αναφέρεις , μπορεί να μην έχει αναγνωριστεί σωστά από το RPi2 /Runeaudio.

Είναι πολύ πιθανό να υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας με τη συγκεκριμλενη κάρτα ήχου, αυτό άλλωστε ισχύει και για πολλές άλλες USB κάρτες ήχου, όπως για παραδειγμα την εξαιρετική TASCAM US-144MKII που διαθέτω και ενώ αποδίδει τέλεια με Windows XP & Windows 10 , δεν αναγνωρίζεται σωστά από το RPi2 με όσες linux διανομές έχω δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Αν είχε αναγνωριστεί σωστά η USB κάρτα ήχου που έχεις, τότε θα είχε προσαρμοστεί σωστά και η συχνότητα δειγματοληψίας. Δες αν μπορείς να κάνεις up-sampling / down-sampling ωστε να ταιριάξει καλύτερα με το DAC της Harman Cardon. Με άλλες διανομές, όπως Moodes ή OpenElec, η μεταροπή της δειγματοληψίας γίνεται πολύ εύκολα (hint: Select Fixed Sample rate of 44.1Khz ). :ernaehrung004:

Last edited:

OK μόλις βρω χρόνο θα δοκιμάσω moodeaudio γιατί δε βλέπω λύση με το rune. Άσε που το βλέπω αρκετά buggy.

Στη θεωρία, ένα γραμμικό τροφοδοτικό είναι η καλύτερη λύση. Στην πράξη, θα το γνωρίζω στο άμεσο μέλλον καθώς από σήμερα έβαλα μπρος την κατασκευή ενός για το οποίο θα εκφράσω αναλυτική άποψη όταν το παραλάβω από τον τεχνικό και το ακούσω εκτενώς.

Επίσης έπεσε στην αντόληψή μου και μια έτοιμη λύση για όποιον δεν θέλει να μπλέκεται με κατασκευές:

http://www.tomanek.dbv.pl/viewpage.php?page_id=85

Tο βρήκα διαβάζοντας το παρακάτω νήμα:

http://www.runeaudio.com/forum/runeaudio-0-3-vs-auralic-aries-mini-t3125.html

και εννοείται ότι δεν έχω ιδέα ούτε για την ποιότητά του, ούτε και για το πως αποδίδει τελικά.

Στη θεωρία, ένα γραμμικό τροφοδοτικό είναι η καλύτερη λύση. Στην πράξη, θα το γνωρίζω στο άμεσο μέλλον καθώς από σήμερα έβαλα μπρος την κατασκευή ενός για το οποίο θα εκφράσω αναλυτική άποψη όταν το παραλάβω από τον τεχνικό και το ακούσω εκτενώς.

Επίσης έπεσε στην αντόληψή μου και μια έτοιμη λύση για όποιον δεν θέλει να μπλέκεται με κατασκευές:

http://www.tomanek.dbv.pl/viewpage.php?page_id=85

Tο βρήκα διαβάζοντας το παρακάτω νήμα:

http://www.runeaudio.com/forum/runeaudio-0-3-vs-auralic-aries-mini-t3125.html

και εννοείται ότι δεν έχω ιδέα ούτε για την ποιότητά του, ούτε και για το πως αποδίδει τελικά.

Το τροφοδοτικό αυτό είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιώ εγώ και ο Πάνος και το αναφέρω εδώ σε ένα ποστ

....

Απαραίτητες προσθήκες για μένα επίσης είναι είναι σταθεροποιημένο τροφοδοτικό που να ξεπερνάει τα 2Α έτσι ώστε να υπάρχει πλεονάζων ρεύμα για τις θύρες, και οι ψύκτρες.

Σκέπτομαι να χρησιμοποιήσω ένα τροφοδοτικό βασισμένο στο LM338T (επειδή ήδη το έχω) και πάει μέχρι τα 5 Αμπέρ στα 5Volt

http://www.audiowind.com/pdf/A-210.pdf

http://www.ebay.com/itm/5-Amps-Volt...572?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item2592f2ff5c

λίγο αλμυρό στα 19 ευρώ περίπου αλλά νομίζω θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο ότι δεν θα λείψει ρεύμα από τις θύρες, ας πούνε την γνώμη τους και οι ηλεκτρονικοί της παρέας.

Κουτί δεν έχω σκεφτεί ακόμα, αλλά μάλλον θα το βάλω μαζί με το τροφοδοτικό σε μισή φέτα.

...

και αυτός χρησιμοποιεί το LM338T για να βγάλει 5V με 2Α ρεύμα.

Μέχρι στιγμής λειτουργεί άψογα.

Το φαντάστηκα ότι θα είναι παρόμοιο με το δικό σας.

Του Πολωνού βγαίνει έτοιμο στα 70 περίπου αν θυμάμαι καλά την ισοτιμία. Βέβαια δεν ξέρω τι μεταφορικά έχει.

Βέβαια εμείς έχουμε και αρκετά μεγαλύτερους μετασχηματιστές, 50ή 60 VA αν θυμάμαι καλά (20-25 ευρώ περίπου), ο Πολωνός έχει έναν μικρότερο.

Και αυτό είναι ένα χειροποίητο τροφοδοτικό σε κουτάκι στυλ "Φανού" (κάτω από 10 ευρώ μαζί με τον διακόπτη/βύσματα)

ΑΝ υποθέσουμε μεταφορικά καμιά 10ρια τότε φτάνει στα 80 περίπου.

Απάντηση: Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

tuxx;1057568424 ..... Tο βρήκα διαβάζοντας το παρακάτω νήμα: [url said:
http://www.runeaudio.com/forum/runeaudio-0-3-vs-auralic-aries-mini-t3125.html[/url]

To Digi+ που χρησιμοποιήθηκε στην παραπάνω δοκιμή, αν είναι βέβαια το γνωστό προϊόν της Hifiberry , λειτουργεί ως γέφυρα (bridge), μετατρέποντας την έξοδο I2s του RPi2 σε S/PDIF.

και λένε ότι το Ι2s που μας δίνει το RPi2 είναι τίγκα στο jitter :gossip:

Απάντηση: Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Όταν το RPi δίνει I2S όντας το ίδιο master, είναι τίγκα στο jitter. Αλλά το Digi+ δουλεύει το RPi σε slave mode, οπότε δεν έχει τέτοιο θέμα.

Νομίζω ότι το DAC + PRO δουλεύει το RPi2 σε slave mode και όχι το απλό Digi +.

https://www.hifiberry.com/digiplus/

Και το Digi+ το κάνει.. Έχει πάνω ένα WM8804 το οποίο έχει τέτοια δυνατότητα και το υποστηρίζει σωστά ο κατασκευαστής με τον driver του.

Είναι οι μόνες 2 πλακέτες στην αγορά που το κάνουν.

Απλά το DAC+ Pro είναι πιο ενδιαφέρον γιατί αφενός δίνει I2S (και όχι s/pdif το οποίο θεωρείται υποδεέστερο), αφετέρου έχει 2 (και μάλιστα καλύτερα) ρολόγια (το WM8804 δεν έχει 2 ρολόγια, έχει ένα μόνο στα 12MHz το οποίο χρησιμοποιεί για να κάνει generate όλες τις απαραίτητες συχνότητες).